Ve Sezeryan Yasaklandı!

:21::21::21::21::21::21::21::21::21::21::21::21: dıyorumya acıkca provakasyon yapıyo ama ne gzuel soledın o son cumleyı :)))))))) catlasanızda patlasanızda sezoş yassaahhh :)))

yazıklar olsun,vallahi okuduklarıma inanamıyorum ,nasıl üzüldüğümü anlatamam....
Kendinize gelin,öyle düşünmüyorsunuz diye yasakla nasılda sevinç çığlıkları atıyorsunuz?

çok üzüldüm,bi şey sormak istiyorum,çatlasanızda patlasanızda diyorsun,benim normal doğum yapmam dr uma göre cinayet tabiri kullanıldı,hiç mi vicdanın yok senin,ve bunun için ben bir sürü dr lardan bununla ilgili belki uğraşıcam ,niçin normal doğum yapamıyorum vs vs gibi...
hala şaşkınımmm...yazıcak kelime bulamıyorum....

ben normal dogum yaptim almanyada da ölümcül bi durum yok ise anne bebegin hayati durumu söz konu degilse kesinlikle sezaryan yapmazlar. düsünün yani gece 3 te suyum gelmis ertesi gün gece 3 te dogurdum , gün boyu sancidan kustum , doktor bana yürü dedi o halde yürüdüm sancim cok agirlasinda epidural yapmak istedi damarimi bulamdi sadece agri kesiciyi önerdi kesinlikle sezaryan yok secenekler arasinda es sonunda agri kesicyi kabul ettim öylece dogurabildim. ölsen ancak sezaryan yaparlar gercekten gerekli ise öyle türkiyenin eski durumu gibi , doktor ayin bilmem kacinda dogurmak istiyorum gibi bi durum yurt disinda söz konusu degil kurtaj da öyle . türkiyede bu normallesmeye calsiyor bence.

yani yurt disi yurt disi diyor millet , türkiyede yurt disi nasil görnüyorsa , bulut arasinda ütopya. yurt disindaki kadinlar dogum yaparken bagirmiyormus , bide bana sorun

Ahahahahha güldüğüm tek msj sagol agzına saglık umarım anlayan anlamıstır..anlamaynsa bundan sonra baksın çorbasına:)))))

yazıklar olsun,vallahi okuduklarıma inanamıyorum ,nasıl üzüldüğümü anlatamam....
Kendinize gelin,öyle düşünmüyorsunuz diye yasakla nasılda sevinç çığlıkları atıyorsunuz?

çok üzüldüm,bi şey sormak istiyorum,çatlasanızda patlasanızda diyorsun,benim normal doğum yapmam dr uma göre cinayet tabiri kullanıldı,hiç mi vicdanın yok senin,ve bunun için ben bir sürü dr lardan bununla ilgili belki uğraşıcam ,niçin normal doğum yapamıyorum vs vs gibi...
hala şaşkınımmm...yazıcak kelime bulamıyorum....

Arkadasim hamilesiniz üzmeyiniz kendinizi lütfen.
Belliki arkadas bir sinir anida düsünmeden söylemis.
Tabiki sagligi elvermeyen anneler sezeryanla doguracak.
Bile bile kadinlarimizi ölüm kalima itecek hali yok kimsenin.
Ayrica üzülmeyiniz, baslikta hernekadar sezeryan yasak yazsada henüz öyle bir yasa cikmadi.
Siz dogum yapana kadarda emin olun cikmaz.

Arkadaslar ne yazdigimiza biraz daha dikkat edelim lütfen.
Aramizda hamile ve hassas olanlar var.
Tartisalim ama kimseyi üzmeden.

Yazinizi gayet iyi okudum hanimefendi.
Savastan cikis 1940 yani benim bahsettigim nufüs patlamasi sonucu nufusün arrtigi 1940 ve göc alim yili 1960 lar.
20 yil da nufüsün genclesmesi icin yeterlidir.
Siz arastirinda sonra konusalim bu konulari.
Cünkü 1940 larda bircok dünya ülkesi savastan yeni cikmisti hatta türkiye savastan cikali 20 sene kadar oluyordu ama yinede nufüsü Almanya kadar artamamisti. Yani heryerde nufüs yeni yeni cogaliyordu ama yinede ALmanya da nufüs Türkiye den fazlaydi üstüne basarak söylüyorum bu fazlalikta genc nufüstu.
Ayrica benim ülkemde 1960 larda insanlar keske yiyecek ekmek bulsaydida yeter ki b.k temizleseydi karsiliginda. Bizim ülkemizde o zamanlar b.ku temizlemeyi birak insanlar yiyecek durumdaydi o b.ku.
Insanlar ayaklarinda ki cariklari yiyorlardi.
Cin baska ülkeler icin üretim yapacak kadar salak degil hanimefendi. Cin su anda sadece baska ülkelerin teknolojisini calmakla mesgul ve kimse cCine fabrika kaydirimi falan yapmiyor uyanin.
Avrupa birtek avrupa birligi üyesi ülkelere is akisi yapiyor cünkü bütün ülkelerin kakinmasi gerekiyor.
Bu durum isverenlerinde isine gelmiyor degil cünkü orada 2-3 Euro daha ucuza isci bulabiliyorlar.
Ayrica Avrupa Türkiye den beyin göcüde almaz suanda cünkü Türkiye de okumus insanlari ikici sinif olarak görüyor.
Yani Türkiye de ki bir doktora veteriner muamelesi yapiliyor.
Uyanin artik, kendiniz ürettiginiz seylere kendiniz inaniyorsunuz.

VW, Bosch, Siemens, Profilo, Arçelik, Gucci, Prada, Chanel bile üretimlerini Çin'de yapıyor, googlelayın yeter görürsünüz. Hoş, uyuyordum ya, rüyamda(!) görmüş de olabilirim tabii. Bir şey yooooook, öyle değildir demeden evvel biraz araştırsanız ya, inanın doğru anahtar kelimelerle daha aramamın ilk sayfasında denk geldim bunlara,1 dakika sürmedi yani!

Beyin göçü konusunda söyledikleriniz ile de ancak benim ekmeğime yağ sürüyor, beni destekliyorsunuz, farketmediniz mi? Sonuçta kim ister kendi insanının elin adamı tarafından aşağılanmasını? Bu kadar kolejler, üniversiteler bitirip giden bilimadamlarımıza birkaçı dışında yapılan muameleyi! Neden, çünkü verdiğimiz eğitimin itibarı yok, devlet politikalarımızın bir itibarının olmadığı gibi! Üçer beşer doğurunca da daha iyi olmayacak, çünkü sen elindekine nitelik kazandıramıyorsan üstüne yenilerini eklemenin bir anlamı yok! "Oooo Almanya'da avukatlar, doktorlar, mühendisler var artık, öyle b.k falan temizlemiyorlar" diyen sendin zaten, işte bak dediğime geldin mi? Kendi mesleğimden örnek vereyim, sen anlarsın ben Türkiye'de lise olarak bir Gymnasiumu bitirdim, hani dünyanın her yerindeki Deutsche Schule'lerden birini, sağlam bir Abitur yaptım, bağımsız kurulda. ÖSS ve ÖYS de girerek Türkiye'nin en iyi hukuk fakültesini kazandım ve başarıyla bitirdim, stajımı da tamamlayarak avukat oldum. Şimdi Almanya'ya gidip diplomalarımı ve diğer belgelerimi sunsam benden katip yapmazlar inan! Okuduğumu önlisans olarak kabul ediyorlar ve üstüne tekrar okutuyorlar bir de yeterlilik sınavları cabası! Sonra birgün bir forum kadının teki (seni tenzih ederim) saçı uzun aklı kısa diyor, insan Türkiye adına üzülüyor o zaman. Çünkü o insan da bu ülkenin verdiği değerlerle yetişmiş, ben de. O o kadarını almış işte ve bana acıyor:1: İnan bana bunları gördükçe ben de bana acıyorum, ama başkasına değil!

Seviye biraz daha düşerse bu konun sonu da kürtaj tartışmalarına benzeyecek. Sonra burası kadınlar kulübü bunları konuşamayacak mıyız diyorsunuz. Maalesef konuşamıyorsunuz hanımlar. Nedir bu ? Takım tutar gibi savunuyorsunuz fikirlerinizi...

doğumdan o kadar çok korkuyorum ki bir gün çocuk sahibi olmak istersem sezeryan olurum diyordum hapı yuttum:):):) normal doğuma psikolojimi hazırlamam lazım.belki de bu daha iyi olur . aslında benim aklıma takılan birşy var kızlar.herkes annelerimiz bizi nasıl doğurdu falan demiş ama o hakikaten normal doğummuş yani anne yada anneannelerimiz normal doğum yapıp alttan dikişle dolaşmamışlar.bize niye şimdi allttan kesik atılıyor ve dikiş oluyor bu bana cok itici geliyor.nesi tam olarak normal oluyor bunun anlamadım.dr lar bunun gerekçesini nasıl açıklıyor bilmiyorum.

bu sezarlan doğum yapımına yasak geldiğini anladımda acaba bu hemşire hataları olduğunda neler olacak normal doğumda ekip hata yapmaması gerekir ,benim en çok korkum bu yönde çünkü ülkemzde halen insanın değeri yok ,hemşerileri,n tahamülü yok , rüşvet vermeyen,veremeyen annelere umarın hastanede iyi davranırlar ve kadınlarımız kanlı çarşaflarda yatmaz

Son düzenleme:
VW, Bosch, Siemens, Profilo, Arçelik, Gucci, Prada, Chanel bile üretimlerini Çin'de yapıyor, googlelayın yeter görürsünüz. Hoş, uyuyordum ya, rüyamda(!) görmüş de olabilirim tabii. Bir şey yooooook, öyle değildir demeden evvel biraz araştırsanız ya, inanın doğru anahtar kelimelerle daha aramamın ilk sayfasında denk geldim bunlara,1 dakika sürmedi yani!

Beyin göçü konusunda söyledikleriniz ile de ancak benim ekmeğime yağ sürüyor, beni destekliyorsunuz, farketmediniz mi? Sonuçta kim ister kendi insanının elin adamı tarafından aşağılanmasını? Bu kadar kolejler, üniversiteler bitirip giden bilimadamlarımıza birkaçı dışında yapılan muameleyi! Neden, çünkü verdiğimiz eğitimin itibarı yok, devlet politikalarımızın bir itibarının olmadığı gibi! Üçer beşer doğurunca da daha iyi olmayacak, çünkü sen elindekine nitelik kazandıramıyorsan üstüne yenilerini eklemenin bir anlamı yok! "Oooo Almanya'da avukatlar, doktorlar, mühendisler var artık, öyle b.k falan temizlemiyorlar" diyen sendin zaten, işte bak dediğime geldin mi? Kendi mesleğimden örnek vereyim, sen anlarsın ben Türkiye'de lise olarak bir Gymnasiumu bitirdim, hani dünyanın her yerindeki Deutsche Schule'lerden birini, sağlam bir Abitur yaptım, bağımsız kurulda. ÖSS ve ÖYS de girerek Türkiye'nin en iyi hukuk fakültesini kazandım ve başarıyla bitirdim, stajımı da tamamlayarak avukat oldum. Şimdi Almanya'ya gidip diplomalarımı ve diğer belgelerimi sunsam benden katip yapmazlar inan! Okuduğumu önlisans olarak kabul ediyorlar ve üstüne tekrar okutuyorlar bir de yeterlilik sınavları cabası! Sonra birgün bir forum kadının teki (seni tenzih ederim) saçı uzun aklı kısa diyor, insan Türkiye adına üzülüyor o zaman. Çünkü o insan da bu ülkenin verdiği değerlerle yetişmiş, ben de. O o kadarını almış işte ve bana acıyor:1: İnan bana bunları gördükçe ben de bana acıyorum, ama başkasına değil!

Tamam arkadasim senin bebegine göstermedigin degeri ben bebegine gösteriyorum ve susuyorum.
Tamma senin dedigin gibi Avrupa acliktan ölüyor onun icin sezeryan yasak.
Ayrica o yazdiginiz sirketler parca üretimini verir baska ülkelere yani ana üretim degil parca üretim yapilir Cinde yada Türkiye de yada baska ülkede. Ve bu yeni olan birsey degildir, 20-30 yildir böyledir.

Son düzenleme:
ikiz bebek bekleyen bir anne adayı olarak yani normal doğumun riskli olduğu bir gruptanım başta ben de çok kızmıştım bu yasağa ama, düşününce ; normal doğumun bebek ve ana sağlığı yönünden daha yararlı olması, doktorların afedersiniz ama insanları durduk yere kesip biçmeye çok hevesli olması, doktorun gecenin bir vakti doğuma gitmemek için aylar öncesinden gel şu tarihte sezaryen yapalım diye yatış halinde olması, bu işin artık bir sektöre dönüşmesi vs. gibi nedenlerden yasaklama ve sınırlama getirilmesini onaylıyorumç

Allah aşkına hükümetin politikalarını taa Kanada'dan savunucam diye düştüğünüz durumlara bakın çok güldüm.

siz Tevrat'tan bahsetmişsiniz bende de size Kur'an da nüfus çokluğuna değil ,nitelikli nüfusu ne kadar önem verildiğinden bahsedeyim.

“Sayıca az nice topluluk vardır ki, sayıca çok nice topluluğa Allah'ın izniyle galip gelmiştir.” (Bakara, 249)

“Sizden sabırlı yirmi kişi olsa, küfre sapanların iki yüz kişisine galip gelir; sizden yüz kişi olsa, onların binine galebe çalar. Çünkü onlar gereğince anlamayan bir topluluktur. İçinizden sabırlı yüz kişi olsa, iki yüz kişiye galip gelir; sizden bin kişi olsa, Allah'ın izniyle iki bin kişiye galebe çalar.” (Enfâl, 65-66)

Kur’an, mal ve nüfus çokluğuna karşı nitelik zenginliğini önermekte, mutlu ve başarılı bir hayatın garantisi olarak nitelikleri, değerleri öne çıkarmaktadır.

Tekâsür ve kevser sözcükleri Kur’ansal sözcüklerdir ve ikisi de çokluk anlamındaki ‘kesret’ kökünden türemiştir. Bunların ilki (tekâsür), kelle sayısı ve madde ile övünmeyi, ikincisi (kevser) ise ölümsüz değerlerin bolluğuyla yücelmeyi ifade etmektedir.

Tekâsürü putperest bir tutku sayan Kur’an, kevseri yüceltmektedir. Kevser, ölümsüz değerlerin bol bol verileni veya verilmesidir.

Kur’an’ın insanı, tekâsür ile değil, kevser ile mutluluk ve onur arayacaktır. 108. sure (Kevser Suresi) bize göstermektedir ki, kelle sayısı bakımından öne çıkamayan insanlar, kevser değerleriyle yücelebilmektedirler.

Kur’an, insanı en büyük emaneti taşıyan varlık olarak gördüğünden yetenekli, üretken, yapıp-eden insan aramaktadır. Sadece fotoğraf ve nüfus kağıdıyla ‘insan’ olan yığınların Kur’an’ın idealindeki ‘emanet taşıyıcı’ sorumlu varlık olmaları söz konusu edilemez.

Kur’an, nitelikli nüfusta ısrarlıdır.

Mal ve nüfus çokluğu ile övünmeyi putperestliğin bir belirişi (veya uzantısı) sayan Kur’an, nüfusu bol toplum değil, nüfuzu kuvvetli toplum istemektedir. Yani Kur’an, insan meselesinde sayıya değil, niteliğe önem vermektedir.

İnsan meselesinde önemli ve güvenilir olan; değerli, üretken insana sahip olmaktır, sayı çokluğuna değil. Ne yazık ki Müslümanların çekirdek kuşakları bile nüfus ve mal çokluğuyla övünme ve insan sayısını artırma tutkusuna yenik düşmüşlerdir. Oysaki Kur’an çok açık konuşmaktadır:

“Cemaatiniz çok da olsa size zerre kadar yarar sağlayamaz. Allah inananlarla beraberdir.” (Enfâl, 19)

Nüfusun niteliğini dikkate almadan sayıyı artırmak, insanlığı çok zor durumda bırakmıştır. Bugün yakındığımız küresel felaketlerde en büyük pay düzensiz nüfus artışınındır.

Şimdi bir daha düşünün ülkemiz için bilimsel düşünceden uzak, eğitimsiz bir nüfus mu yoksa, eğitimli bir nüfus mu daha mantıklı ve hayırlı bir seçenektir.

İsrail devleti toprak satın alarak orada devlet kurmayı başarmıştır. Şimdi Türkiye'de topraklarımız yabancılara hızla satılmaktadır. ARTIK UYANMA VAKTİ SİZCEDE GELMEDİMİ , ALLAH RIZASI İÇİN BİRAZ GÖZÜNÜZÜ AÇIN. NİTELİKSİZ VE APTAL BİR NÜFUSU YÖNETMEK ÇOK KOLAYDIR. POLİTİKACILARIN İSTEDİĞİ BUDUR. SORU SORAN KAFASI ÇALIŞAN SEÇMEN İSTEMEZLER.
TÜRKİYENİN BÜTÜN MİLLİ DEĞERDEKİ ŞİRKETLERİ SATILMIŞ TOPRAKLARI SATILIYOR SİZ BURDA YOK İSRAİL NÜFUSUMUZ ARTMASINI İSTEMİYORDA ,SEZERYANI ONLAR ÇIKARMIŞ DA VS. KOMPLO TEORİSİNDEN ÖTEYE GEÇMEYEN İÇİ BOŞ HİÇ BİR BİLİMSEL TARAFI OLMAYAN ŞEYLERLE TAAA KANADADAN BURAYA KARIŞIYORSUNUZ. SİZ KANADA DA KALMAYA DEVAM EDİN .

BENİM BEDENİM BENİM KARARIM.

Gerçekten harikasınız...Hayran kaldım yazdıklarınıza. Günümüzde dinini böyle güzel ve bilinçli özümseyen ve yorumlayan insanlarla karşılaşmak çok zor oldu. Kutsal kitabımızda yazılanları Arapça'dan ezberleyip, dünyaya kör cahil bakan ya da tam tersi dünyaya çok bilinçli bakıp dinini yok sayan çok büyük gruplar var ülkemizde. Nadir ve güzel olan sizin gibi hem dinini anlayıp hem de dünyaya böyle bilinçli bakabilmek. Naçizane belitrmek istedim.
Sözüm buradaki meclisten dışarıdır. Yazdıklarınızı okuyunca, böyle insanlar da var ne güzel deyip mutlu oldum :) Varlığınız mutlu etti, çok yaşayın.

Son düzenleme:
ne sacma bır tartısma ya bırakın herkes cocugunu ıstedıgı sekılde dogursun.. bayılırız zaten bılmıslık etmeye:))anne zaten cocugu ıcın en dogrusuna karar verır.yasak olayıda anca devlette gecer ozellerde ıslemez bence..mınareyı calan kılıfını uydurur..(dr.lar)

"Ohhh devlet en iyisini yapıyor" diyor ve saldırmıyorum diyorsunuz ha? :))) Bu yasa ve bu yasayı savunan benim isteklerime, duygularıma saldırmış oluyor ve bunu yapa yapa "saldırmıyorum" diyorsunuz. Bana gelen yasağa "ohhhhh" diyor ve saldırmadığınızı iddia ediyorsunuz. Sözün bittiği yer ne diyeyim ki...Her şey sizin mesajınızda apaçık ortada.

Kürtaja gelince, evet o kadar çok tepki geldi ki :) Mecburen yasağı geri aldılar ve yasa 10 hafta olarak kaldı. Eskiden neyse o yani :) Yani devlet demiş oldu ki, 10 haftadan önce yapılan kürtaj yasaldır, cinayet değildir.

Allah'ın verdiği yola gelince, o Allah ile benim aramdadır, Allah bana hür irade vermiştir, buna siz karışamazsınız.

artık sizinle muhattap olamam kusura bakmayın ben kimseye bu mesaja kadar saldırmadım.. bana ilk nezaman siz saldırdınız denince benim nevrim döndü..dede nene örnegini bi zaat örnek verdi benim örnek verdigim söylendi..ben sucladım eger bi konuya mesaj yazılcaksa nickler okunsun ozaman birilerinin mesajalrını bana yüklenmesin... vee ohhh kelimesi nezaman saldırı olmuş anlamadım benn..... :9::9: sadece gülüyorum yaaa vallahaa sadece gülüyorumm :) ceneniz çalıssa kadar poponhuzda çalıssa keske :9::9::9::9:

vay be konu nerelere gelmiş,konu amacı çoktan aşılmış..daha çıkmayan sadece düşünülen bir yasa için kadınların birbirine girmesini anlamak güç.ya da benim aklım ermedi bu tartışmanın içeriğine.e zaten Yağmurluk'ta tam 3 kez uyarı yapmış,konunun sonu hayırlı görünmüyor..tartışmayı bilmekle tartışabilmek arasında dağlar kadar fark var.

Normal doğumu çok isterken maalesef sezaryen olmuş biriyim,bebeğimin kalp atışları düştüğü için sezaryene alındım açılmam vardı sancıda çektim sunide verdiler gıkım çıkmadı her sancıda bebeğim geliyor normal doğum olacak diye sevindim ama sonuç en istemediğim şey başıma geldi ağlayarak girdim ameliyata ameliyat diyorum öyle çünkü...ağladığım için uzaylıymışım gibi baktılar herkes sezaryen ister sen ağlıyorsun diye... bebeğim 14 aylık ben 14 aydır acaba gerçekten sezaryen şartmıydı o şoku boşuna mı yaşadım demediğim gün yok ameliyat sonrası çektiğim ağrıları ben bilirim hala bugün ameliyat yerim şişti ve ağrıyor ayağımı üşüttüm diye hemen ikinci bebeği düşünen ben artık düşünemiyorum çünkü sezaryen sonrası normal doğum arasının uzun olması gerekiyor...yazılanları baştan sona okumadım yavaş yavaş okurum bebeğim uyanır şimdi,kürtaja gelince kürtaj bir cinayettir kim ne derse desin kürtajın serbest omasını isteyenler o zaman cinayetinde serbest olmasını istesin....son olarak sezaryen yüzünden sütüm gelmedi ve bebeğim mamayla tam beslenemediği için aç kaldı şekeri düştü havale geçirdi 3 gün kuvözde yattı gözlerinde ya da beyninde hasar kalma riski vardı hamdolsun olmadı.

lütfen yeter artık
konu dine kadar gelmiş
her konuda böyle bu
konu amacından sapıp konu dşında ne varsa konuşuluyor insanlar başka yerlere sapıyor
lütfen konuyu asıl konu etrafında konuşarak tartışmayı öğrensin herkes
burası insanların kişsel olarak birbirine sataşıp ego tatmini etmeye çalıştığı bir yer olmaktan çıksın ..
kimileri gayet güzel kendini ifade ediyor
kimileri de aile terbiyesi almadığını belli eden öyle kelimeler ,cümleler ve hakaretler ediyorki insan sadece bu tiplere acımakla yetiniyor
acınacak insan olmaktansa susmak en iisi ama bence konu kapatılsa en iisi olacak
yoksa bunun sonu yok ,kalmadı ..:ssz:

çeneniz çalışıcana poponuz çalışsa diyorsunuz,neyin terbiyesni nerden aldınız merak ettim doğrusu,bu ne tahamülsüzlük,hangi okuldan mezun oldunuz???
biraz izan biraz nizam..

artık sizinle muhattap olamam kusura bakmayın ben kimseye bu mesaja kadar saldırmadım.. bana ilk nezaman siz saldırdınız denince benim nevrim döndü..dede nene örnegini bi zaat örnek verdi benim örnek verdigim söylendi..ben sucladım eger bi konuya mesaj yazılcaksa nickler okunsun ozaman birilerinin mesajalrını bana yüklenmesin... vee ohhh kelimesi nezaman saldırı olmuş anlamadım benn..... :9::9: sadece gülüyorum yaaa vallahaa sadece gülüyorumm :) ceneniz çalıssa kadar poponhuzda çalıssa keske :9::9::9::9:

"0hhh" kelimesi değil saldırı olan ama böyle anlamış gibi yapmak işinize geliyor. Saldırı olan sezaryen isteyene yasak gelmesine "ohh" diyor olmanız. Bence de daha fazla yazmayın, çünkü her mesajınızda saldırganlığın dozunu artırıyor, seviyenin düşmesine sebep oluyorsunuz. Ve başlığımız uyarı alıyor.

Biz kadınız ve bu konuyu kadınlar kulübünde tartışmak en doğal hakkımız. Germeyin bizi daha fazla, seviye düşmesin. Zaten bu yasaklarla yeterince geriliyoruz bir de siz "ohhhgğghh" diye sadistçe gelmeyin üzerimize.

eminim ki fuchsie sezaryenin mi normal dogumun mu daha iyi oldugunu tartışmak isteseydi konu başlıgını o şekilde açardı veya gidip o başlıklardan birine yazabilirdi. Buradaki konumuz istege bagli sezaryenin yasaklanmış olmasıdır! Elbette ki sezaryen dogumu da normal dogumu da desteklemek normal ama kalkıp da bunu bu başlıgın altına yazmak ya okudugunu anlamamakla ya da daha kötüsü 'ben senin adına düşündüm ve dogrusuna karar verdim, sen de itiraz etmeden uygulayacaksın.' düşüncesinin tezahürüyle açıklanabilir. Ben nasıl ki dogum hikayeleri başlıgına ıyy hiçbirinizde kafa yok bu devirde çocuk mu dogurulur! şeklinde bir dolma döşemiyorsam, sizler de rica edecegim normal dogumun faziletlerini ilgili başlıklarda dile getiriniz, böylece ortam gerilmez, gereksiz kırgınliklar dogmaz, münakaşa yerine münazara edilir.

Kendimle çeliştiğim tek bir cümle varsa kopyalayın demiştiniz ya..Ona istinaden kopyaladım...Hamile ,üstelik 2. çocuğunu bekleyen biri doğum hikayeleri başlığına girip de bu sözleri sarfetmez zaten............Şimdi buldum ,gösterdim diye üzerime gelmeyin de........:19:

Aferin arkadaşım çok güzel anlamışsın da, bak orada benim mesajımda "Ben nasıl ki dogum hikayeleri başlıgına ıyy hiçbirinizde kafa yok bu devirde çocuk mu dogurulur! şeklinde bir dolma döşemiyorsam, sizler de rica edecegim normal dogumun faziletlerini ilgili başlıklarda dile getiriniz..." yazıyor. İşte o "DOLMA" lafıdır ki senin buluşunu(!) geçersiz kılar sevgili arkadaşım :1: Zira o cümlemin arasına iliştiriverdiğim dolma lafı kinayenin kendisidir. Meali de şudur mesajımın: Şimdi sizler isteğe bağlı sezaryenin yasaklanması hakkındaki yasayla ilgili açılan bu başlık altına normal doğum çok iyidir, sezaryen çok kötüdür, bütün kadınlar normal doğursun oley oley! yazdığınızda birinin girip de doğum hikayeleri başlığına ıyy hiçbirinizde kafa yok bu devirde çocuk mu dogurulur! yazması gibi alakasız ve tepki uyandıran bir durum doğuyor. Üçüncü sezaryenini olacak ve 6 aylık hamile bir kadın olarak cümleyi 1. tekil şahısla kurmuş olmam, durumun absürtlüğünü ortaya koymak amaçlıydı. Açıklamama fırsat yarattığın için de ayrıca teşekkür ederim. E yok mu tutarsızlık bulacak hadiiii?

Back
X