- 22 Kasım 2017
- 811
- 964
- 23
- 37
Çok geçmiş olsun evden mi çalındı
Evet o konuyu acmak icin uye olmustum hatta olan oldu artik bidaha asla ne alirim ne takarim gerci dugun takilarimdi bi o gece taktim bidaha kismet olmadi
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Çok geçmiş olsun evden mi çalındı
Aslında ben bunu görmemişlik olarak yorumlamadım aklıma gelmezdi. Bizim yörenin adetlerinde ben ya bilmiyorum ya da denk gelmedim gelin olanlar düğün haricinde öyle altınları takmazlardı gerçi küçükken hatırlıyorum gibi takan da o zamanlar herkes takıyordu. Fakat ilk görev yaptığım ilçede bi adet vardı evlenen kız ilk misafir gittiği düğün eğlence mevlüt tarzı yerlerde düğünde kendisine takılan tüm altınları takıyordu bu bi nevi gelenek. Kimse de ona tüm bu altınları niye taktın görgüsüzlük bu demiyordu. Sonuçta her yerin adeti geleneği farklı e bi yerde normal sayılıyorsa baska bi yerdeki kişi yaptığında neden görgüsüzlük gösteriş densin. Herkes istediği gibi davransın.
Yok o gelenek olmuş orada. Kimse yadırgamıyor yani takılsın ne olacak ki.Bikişiye takılan takılar neden başkasının düğününe gidince takılıyo? Baaak bana bukadar takıldı demek için başka açıklaması var mı?
Yok o gelenek olmuş orada. Kimse yadırgamıyor yani takılsın ne olacak ki.
Gösteriş olabilir olmayabilir de takanlar için.Gosteriş geleneği bu.
Görgüsüzlüğün dik âlâsı bence.Görgüsüzlük diyenler olmuş bana hiç görgüsüzlük gibi gelmiyor varsa takarsın yani kimseyi ilgilendirmez kıskançlığından çatladığı için sorup durmuş eltinde canım