Vee beklenen an geldi gectiii

24 tane bilezigi nasil taktiniz abarti geldi bana eltinizde cekememis bu durumu

Aslında ben bunu görmemişlik olarak yorumlamadım aklıma gelmezdi. Bizim yörenin adetlerinde ben ya bilmiyorum ya da denk gelmedim gelin olanlar düğün haricinde öyle altınları takmazlardı gerçi küçükken hatırlıyorum gibi takan da o zamanlar herkes takıyordu. Fakat ilk görev yaptığım ilçede bi adet vardı evlenen kız ilk misafir gittiği düğün eğlence mevlüt tarzı yerlerde düğünde kendisine takılan tüm altınları takıyordu bu bi nevi gelenek. Kimse de ona tüm bu altınları niye taktın görgüsüzlük bu demiyordu. Sonuçta her yerin adeti geleneği farklı e bi yerde normal sayılıyorsa baska bi yerdeki kişi yaptığında neden görgüsüzlük gösteriş densin. Herkes istediği gibi davransın.

Aslında ben bunu görmemişlik olarak yorumlamadım aklıma gelmezdi. Bizim yörenin adetlerinde ben ya bilmiyorum ya da denk gelmedim gelin olanlar düğün haricinde öyle altınları takmazlardı gerçi küçükken hatırlıyorum gibi takan da o zamanlar herkes takıyordu. Fakat ilk görev yaptığım ilçede bi adet vardı evlenen kız ilk misafir gittiği düğün eğlence mevlüt tarzı yerlerde düğünde kendisine takılan tüm altınları takıyordu bu bi nevi gelenek. Kimse de ona tüm bu altınları niye taktın görgüsüzlük bu demiyordu. Sonuçta her yerin adeti geleneği farklı e bi yerde normal sayılıyorsa baska bi yerdeki kişi yaptığında neden görgüsüzlük gösteriş densin. Herkes istediği gibi davransın.

Bikişiye takılan takılar neden başkasının düğününe gidince takılıyo? Baaak bana bukadar takıldı demek için başka açıklaması var mı?

Allah daha çok versin ektiniz kıskanmamıştır belki sadece meraktan soruyordu sonuçta yeni gelin değilsiniz ayrıca başkası da görse yanlış anlardı o kadarını bi arada benim de 18 burma takılmıştı düğünde ve 15 tane de normal bilezik ama bi kez olsun takmadim dugunde bile kollarim agrimisti . Siz dugunde takmissiniz sanirim ama düğünde olsa bu kadarını ben takamazdım guzel tasli bi setiniz varsa taksaydiniz elbiseye daha cok yakisabilirdi zaten hiç sevmem altın takmayı hatta hep söylenirler bi tane bari tak diye ama spor giyinen bi insan olarak tarz gelmiyo altın bana takamam yani hatta doğumda eşim bi set almıştı zümrüt taşlı onu bile takmıyorum diye surat yapıolar bazen ama zevkler tartisilmazmis güle güle kullanın dikkatte edin eskiden insanlar gösteremezdi bu kadar annemden biliyorum altınlarını kolunda saklardı birşey geçirirdi üstüne ayıp oluyor olan var olamayan var diye .

Etli iste adi ustunde bu sizin cok bilezik takmanizdan kaynaklanan birsey degil bir tanede taksan batar goze

Arkadaslar cidden cok abartmissiniz.ben de yurt disinda yasiyorum.dugunlerde kim neyi varsa takar burda da.
Hatta ilk geldigim zamanlar benim gibi yeni gelin gelmis arkadaslarim vardi.okula bile neleri var neleri yok takip gelirlerdi.cok komik bi durumdu ama iste seviyo burdaki insanlar gosterisi.o yuzden cok abarti degil burda 24 bilezik takmak.ha benim yok olsa da takmam gerci de.
2000 euro meselesine gelince.o para cidden buyuk bi para bi sunnet icin.ayrica konu sahibinin kocasi baldizina bi bilezigi bile cok gorup ince bi kunye aldirdigi icin 2000 takmamakta israrciydi konu sahibi.

1000 euro bile cok konu sahibi.ben olsam kardesime bi bilezigi bile taktirmayana 1000 euro taktirmam.kusura bakmasin kimse

Herkesin düsüncesi farklidir. Siz takmak istemissiniz takmissiniz, baskasida takmaz istemez sadeliktwn yanadir tamamen zevk meselesi bu. Ben sahsen asla takmam. Kiyafwrimi tamamlayici güzel bir inci set veya güzel bir tastan yapilmis seti tercih ederim. Ha bu arada takanlari yadirgamam ama komiyimede gelir yani ne yalan söyleyeyim. Konunuzu okuyunca birde fotonuzu görünce diyer kolunuzada taksaydiniz diyesim geldi:KK54:

Görgüsüzlük diyenler olmuş bana hiç görgüsüzlük gibi gelmiyor varsa takarsın yani kimseyi ilgilendirmez kıskançlığından çatladığı için sorup durmuş eltinde canım

Görgüsüzlük diyenler olmuş bana hiç görgüsüzlük gibi gelmiyor varsa takarsın yani kimseyi ilgilendirmez kıskançlığından çatladığı için sorup durmuş eltinde canım
Görgüsüzlüğün dik âlâsı bence.

Almanci olduğun ne kadar belli haa bi de bisey merak ediyorum bu almancilar neden hep para ve altin konusuyo hava atmayi ne kadar seviyorsunuz biri size abartmış diye baksa gözü kaldi diyeceksiniz bide kıskançlık olarak goruyosunuz ya her bakışı ayıp yaa bunu konu etmek bile ayıp

Back
X