vee gelinlerin bayramini zehir eden kaynanalar..

Abim var, 2 abim var hem de.. Annem de babam da sonuna kadar yanımda olurlar biliyorum..

Aileme saygı göstermemesi, beni hiçe sayması demek, bana değer vermiyor demek biliyorum..

Sadece benim için, boşanmış, annesinin evine dönmüş denmesini istemiyorum, bu benim en büyük korkum..

Hatta kızım olmadan önce duam hep şöyleydi ; Allahım canımı al, ama beni boşanmış olarak babamın evine gönderme..

En azından ölmüş denir, boşanmış, 1 çocuğuyla babasının evine dönmüş denilmez..
Kimse sorular soramaz, kimse yargılayamaz..

Ama şimdi kızım var,
Artık Allahım onu bana, beni ona bağışla diye dua ediyorum..
Kızımın mutlu, huzurlu bir yuva kurduğunu bana göster diye dua ediyorum..

Benim yaşantımın nasıl olacağı, evliliğimin nereye gideceği hakkında hiç bir fikrim yok...

Nasıl bir karar vermeliyim, kararlarım beni mutlu mu eder, pişman mı eder?
Sorularla savaşıyorum..

Beni evimde zorla tutan bir ailem yok, beni kaybetmekten korkan bir kocam yok..
Beni ne tutuyor bilmiyorum ama, sanki bir kuvvet değil bu evden ayrılmak ayrılma fikrini bile kabullendiremiyor bana..

Biliyor musun bu korkularını kocan da hissediyor bence v bu korkunun bildiği için bu kadar pervasizca hep ben diyebiliyor.
Boşanmasan bile bu korkuyla sen alttan aldıkça o evde kari koca eşit bir yaşam sürmek soyle dursun evin kölesi olacaksın. Ki üzgünüm ama olmuşsun. Kendi kararıyla ailenle bayramlasamiyorsun izin yok otur diyorpeki diyorsun. Sence yüzyıllar önce tarihe karışan kölelikten ne farkı yaşadıklarının? O evde hakkın yok hiç bir şeye. Yersiz bir korkuyla kendini yonetiriyorsun. Yapma.
Boşanmış kadın demelerinden niye korkuyorsun ki? Konuşurlar bir ay konuşurlar sonra unuturlar sen de yaşamına insan gibi devam edersin en azından.
Buna cesaretin yoksa da bu korkularını o evdeki insanlıktan nasibini almamış koca bozuntusuna belli etme. Bak bosanamaz nasılsa diye insanlıktn çıkmış.
Resti cekmezsen biraz disini gosterezsen bunun dozu artacak. Su an psikolojik baskı altındasin ve şiddeti artıyor. Daha geç olmadan korkunu belli etmeden isyan bayrağını cekmelisin . Basma şansın yok.

Son düzenleyen: Moderatör:
Ay benimki de dert değil ama azıcık gülümsersiniz belki.Benim (müstakbel) kayımvalidem de telefonuma çıkmadı.üç taraftan haber yolladım kutladığımı iletin diye :KK70:tabi koskoca kadın "şimdi müsait oldum kızım" diye benim telefonuma dönüp kendi arayacak değildi de evlere şenliğiz

Programa şuan kayınvalidesinin evinden bağlanan isim vermek istemeyen bir izleyiciyim:))

Bayramlar dışında kalmaya gelmem . O da 2 gün max.

Sene içinde de genelde eşim ve oğlum gider. Benim gidiş sayım bi elin parmağını geçmez.

İlişkimiz de mesafelidir .

İnsan olarak pek sevdiğimde söylenemez . Muhtemelen o da bana bayılmıyordur :süslü:

Bu akşam saatlerinde geldik. Akşam ezanı okunalı 5-10 dk olmuştu. Oruçluymuş.
Kapıyı açtı bi mutlulukla . Sofraya takıldı gözüm .
Onun yemek tabağı... Etrafında boş tabaklar.
Bi umut herkesi bekliyormuş . Kimsenin gelip gelmeyeceği bu akşamdan net değil . Tüm çocukları için tabak masada .

Öyle işte .

İçim bi tuhaf oldu .

Bizden başka kimse gelmedi bu akşam. Yarın gelirler.

İyi ki bu akşamdan gelmişiz dedim , iyi ki.

Mesafem yine devam eder o ayrı . Ama torunu ile gülüp yemek yemesi....

Amannnnn yaşlanıyor muyum ne :)
Ayy cok duygulandim gercekten iyiki gitmissiniz

Abim var, 2 abim var hem de.. Annem de babam da sonuna kadar yanımda olurlar biliyorum..

Aileme saygı göstermemesi, beni hiçe sayması demek, bana değer vermiyor demek biliyorum..

Sadece benim için, boşanmış, annesinin evine dönmüş denmesini istemiyorum, bu benim en büyük korkum..

Hatta kızım olmadan önce duam hep şöyleydi ; Allahım canımı al, ama beni boşanmış olarak babamın evine gönderme..

En azından ölmüş denir, boşanmış, 1 çocuğuyla babasının evine dönmüş denilmez..
Kimse sorular soramaz, kimse yargılayamaz..

Ama şimdi kızım var,
Artık Allahım onu bana, beni ona bağışla diye dua ediyorum..
Kızımın mutlu, huzurlu bir yuva kurduğunu bana göster diye dua ediyorum..

Benim yaşantımın nasıl olacağı, evliliğimin nereye gideceği hakkında hiç bir fikrim yok...

Nasıl bir karar vermeliyim, kararlarım beni mutlu mu eder, pişman mı eder?
Sorularla savaşıyorum..

Beni evimde zorla tutan bir ailem yok, beni kaybetmekten korkan bir kocam yok..
Beni ne tutuyor bilmiyorum ama, sanki bir kuvvet değil bu evden ayrılmak ayrılma fikrini bile kabullendiremiyor bana..
Doğrusunu isterseniz şu msjınızı okuyana kadar sizin için üzülüyordum fakat boşanmayı ölümden beter olarak nitelendirebiliyorsanız o adam ve ailesiyle kusura bakmayın müstahak size bu hayat. Kocanız bu fikrinizi ve ne yaparsa kölesi gibi katlanacağını bildiği için size insan muamelesi yapmıyor haklı olarak. Sizde aşk sevgi demeyin durumunuza açıklarken sadece dul demesinler (boşanan arkadaşlardan özür diliyorum düşüncem bu olduğundan değil kelimeyi kullanma sebebim) korkusuyla çekersiniz herşeyi. boşuna anlatıp milletin de asabını bozmayın, kendiniz de kafanızdan kurmayın. siz resti çekmeden bu adam da, evlilik de düzelmez.

Benim geçen sene bayramda yaşadığım en büyük kavgalardan bitanesiydi oda görümcem yüzünden, evliliğimi bitirmeden rahatlayamayacak. Almış avucuna bütün ailesini istediği gibi bana karşı doldurup büyük kavgalarda kendine çekiyor fln.. Evlenmeden önce ne güzeldi bu bayramlar can atardım ailemiz birleşip kahvaltı yapacağız, sohbetler edeceğiz diye. Evlendim, içimde bir korku bir şüphe tekrar geçen seneki yaşadıklarımı yaşayacağım diye.. Allahım haksız yere yaşatılanların cezasını aynı şekilde versin, görmek istiyorum..... Nefretim oldu bayramlar.

senin evine niye geliyorki canim herkez..buyukmusun eli.opulesi misin:) kac yasindasin

Yok walla, aielnin genci sayılırız eşimle. Eşim en küçük kardeş, 30 yaşındayım ben de. Ama bizim aile de öyledir, herkes sıra sıra birbirini ziyaret eder. Bu bir çeşit saygı gibidir. Eğer bayramda evine uğramamışsa, saygısızlık olarak görülür. Kaynımlar, görümcemler geldiyse o gün, diğer gün de sen onları ziyaret edersin. Ve bence bayram böyle güzel. Aile Arası muhabbet iletişim, birbirinden haberinin olması güzel bir şey ama şehir dışında olsalardı da bir tek ziyarete gitmek olsaydı işim çok sevinirdim doğrusu.

benim.icin evet ailemle kiyaslayacak olsam tsbiki benim icin yabancilar 2 3 senedir tanismaya calistigim ve bana cektirmedikleri kalmayan insanlar benim.icin yabancidan da uzaktir

Aranızda eskiden kalma sorunlar var demek ki. Boyutunu bilemem. Ama ben eşimin ailesini kendiminkinden ayırmam. Çok sorunlar da oldu aramızda, bazı söylenenleri büyütseydim, olay olurdu gayet. Hala da oluyor. E bazen kendi ailem içinde de oluyor.

Benim aileme yardım gerektiğinde eşim hep bana destek olmuştur, ben de Aynı şekilde ona. Birbirimize olan sevgimizden kaynaklı bu. Onun ailesi çok matah insanlar olduğu için değil. Bir eltim var, ablamdan farkı yok, bir eltim var, nezaketen görüşürüz. Büyük terbiyesizlikler hariç abartmama taraftarıyım.

Sizin için söylemiyorum, aranızda geçenleri bilmiyorum çünkü. Fakat genel bir yorum olarak yazayım: Bazı insanları görüyorum, kendi gelinlerini her türlü içlerinde tutuyorlar, evlerinden çıkmıyorlar ama kızlarının ailesine kayınvalideyi uğratmıyorlar. Ya da gelinler görüyorum, kendi ailesi için her türlü hizmeti yapar ama kayınvalidesinin, eşinin ailesinin yüzüne bakmaz.

Bir tanıdığım, kayınvalide olarak evinin temizliğini, misafirini gelinine yaptırıyor ama kendi kızına kayınvalidenin elini öpmeyeceksin diye talimat veriyor. Diğer bir gelin tarafı tanıdığım kendi ailesiyle aynı mahallede yaşıyor, yalnızca senede 2 kere bayramlarda göreceği eşinin akrabalarını ziyarete eşini tek gönderiyor, çocuklarını bile göndermiyor. Çok çirkin ve saygısızca buluyorum böyle tavırları.

evet yarin bayram ..bir kismimi, arefe gununden gittik kaynananin evine bir kismimiz yarin sabah...bir kismimiz esi tarafindan zorlaniyor annemlerde su kadar gun kalicaz sizinkilere su gun gidicez diye..bir kismimiz kaynanalarin bayram egosunu tatmin etmekle zorlaniyor...ben sadecee esinin ailesiyle anlasamayip sevmeyip zorla bayramda oraya goturulen gelinlerle dertlesmekistiyorum
Neden zorlanır ki bi insan.. ya da kv neden sizinle uğraşır. .ben geçen bayram kvlerdeydim 40 gün annemde kaldım doğum yaptım. Sonra da bebek 3ay olana kadr kvlerdeydim. Bu bayram gitmiyorum onlara ki eşim de anlayışla karşıladı.

Ahhh canım sorma 435 km yol geliyorum her bayram öyle bunaldım ki. Kendi annemle yıllardır bir bayram geçiremedim, babam vefat etti yalnız kaldı anneciğim. Gitmesem kayınvalideye huzurum kalmıyor, burnumdan getiriyor kocam.
Yazık değil mi annene . Bence her dediğini yapma bu kadr annen tek başına kalmış . Benim annemle babamda ayrilar ama neyseki anneannem Büyükbabam var . Ama anne siz olmaz .

Eşimin ailesine yıllardır birikmiş kırgınlıklarım var. Ramazan bayramında ordaydık. Ne yalan söyliyeyim. Çok sık arama huyum hiç olmadı. Ramazan bayramından sonra da aramadım. Çünkü telefonda bile insanla güzel konuşmayı bilmezler. Bayram sabahı aradım. "Bayramınız mübârek olsun, ellerinizden öpüyorum" der demez "Benim bayramı mı kutlama. Bir daha da arama" dedi. Telefonu suratıma kapattı. Bayramı zehir etti anlayacağınız. Eşiminde morali bozuldu.

Eşimin ailesine yıllardır birikmiş kırgınlıklarım var. Ramazan bayramında ordaydık. Ne yalan söyliyeyim. Çok sık arama huyum hiç olmadı. Ramazan bayramından sonra da aramadım. Çünkü telefonda bile insanla güzel konuşmayı bilmezler. Bayram sabahı aradım. "Bayramınız mübârek olsun, ellerinizden öpüyorum" der demez "Benim bayramı mı kutlama. Bir daha da arama" dedi. Telefonu suratıma kapattı. Bayramı zehir etti anlayacağınız. Eşiminde morali bozuldu.
Sebebi nedir pki

Görünen sebep aramayışım. Ama ben 14 yıllık evliyim. Hiçbir zaman çok sık aramadım. Onların bence başka türlü karın ağrıları ve hesapları var bence

Görünen sebep aramayışım. Ama ben 14 yıllık evliyim. Hiçbir zaman çok sık aramadım. Onların bence başka türlü karın ağrıları ve hesapları var bence
Allah allah çok değişik insanlar 14 yıllık evlilik ile uğraşma dertleri. .. ne istiyorlar maddi yardım falan mı ?

Yazık değil mi annene . Bence her dediğini yapma bu kadr annen tek başına kalmış . Benim annemle babamda ayrilar ama neyseki anneannem Büyükbabam var . Ama anne siz olmaz .
Sorma canım yazık tabi ki ama huzurumuz kaçmasın diye annem de ben de alttan alıp idare ediyoruz ama nereye kadar. İki tane çocuğum var ve eğer beyefendinin istekleri anasının istekleri olmazsa hayatı bize dar ediyor. Biraz büyüsünler bosanmayi düşünüyorum.

Allah allah çok değişik insanlar 14 yıllık evlilik ile uğraşma dertleri. .. ne istiyorlar maddi yardım falan mı ?
Direkt maddi beklentileri yok. Ama beraberken tüm ailenin masrafını eşime yüklerler. Bunun dışında beceremedikleri her türlü iş ve işlemleri eşime yaptırırlar. Helali hoş olsun. Evlatları, yapacak tabii. Ancak buna rağmen eşim annesine, babasına yaranamaz. Evlat ayırırlar. Eşime bana laf sokarlar. Sevmiyorlar da; onlara ve diğer evlatlarına göre sosyo-ekonomik düzeyimiz daha iyi olduğu için bizden vazgeçemiyorlar gibi. Özellikle kayınpederim oğlumun varlığına tahammül edemiyor. Diğer torunlarına gösterdiği müsamahayı benim oğluma göstermiyor.Bende artık eşimin gözünü açıyorum. Bu yaşanılanları eşimde dillendiriyor artık. Bu sebeplerden bana gıcık oldular sanırım.

Son düzenleme:
Hanımlar çocuklarınızı hayatınızın bitirme projesi olarak görmemeniz için ne güzel bir topic olmuş bu. Onlara yatlar katlar arsalar bağlar bahçeler daireler bırakma, 25 yaşına geldiğinde bile sizden bağımsız hareket etmemesini arzulama, tüm hayatı çocuğa vakfetme gibi gayelerle yaşayınca sonuç olarak bayramlar bile zehir gibi geçiyor. Kimse çocuğuna çok büyük manalar yüklemesin lütfen. Yaşlanınca bana baksın diye çocuk yapmayın yani. İyi bir insan yetiştirmek için yapın. Onu iyi bir meslek sahibi yapın ama düğününden çocuğunun mıçtığı beze kadar düşünmeyin. Düşünenlerin akıbeti böle işte..

Hanımlar çocuklarınızı hayatınızın bitirme projesi olarak görmemeniz için ne güzel bir topic olmuş bu. Onlara yatlar katlar arsalar bağlar bahçeler daireler bırakma, 25 yaşına geldiğinde bile sizden bağımsız hareket etmemesini arzulama, tüm hayatı çocuğa vakfetme gibi gayelerle yaşayınca sonuç olarak bayramlar bile zehir gibi geçiyor. Kimse çocuğuna çok büyük manalar yüklemesin lütfen. Yaşlanınca bana baksın diye çocuk yapmayın yani. İyi bir insan yetiştirmek için yapın. Onu iyi bir meslek sahibi yapın ama düğününden çocuğunun mıçtığı beze kadar düşünmeyin. Düşünenlerin akıbeti böle işte..
bence daha çok karşımızdakini birey olarak görememekten kaynaklanıyor bu durum. bana daha şimdiden aman şöyle yap oğlun sana bağlansın diye akıl veren insanlar var. burada gördüğüm şey çocuklarına hayatlarını vakfetmiş anne babaların kıymetli oğullarına eş olarak seçilmiş kadınların vefasızlığı, verilen mala mülke nankörlüğü değil. çocuğunun büyüdüğünü, kendine ait bir ailesi olduğunu ve eşlerinin de bir ailesi olduğunu kabul edemeyen insanların güç savaşları ve buna çanak tutup karşısındakini ezen sevgili oğulları var bu konuda. tabi buna izin veren kadınlar.

bence daha çok karşımızdakini birey olarak görememekten kaynaklanıyor bu durum. bana daha şimdiden aman şöyle yap oğlun sana bağlansın diye akıl veren insanlar var. burada gördüğüm şey çocuklarına hayatlarını vakfetmiş anne babaların kıymetli oğullarına eş olarak seçilmiş kadınların vefasızlığı, verilen mala mülke nankörlüğü değil. çocuğunun büyüdüğünü, kendine ait bir ailesi olduğunu ve eşlerinin de bir ailesi olduğunu kabul edemeyen insanların güç savaşları ve buna çanak tutup karşısındakini ezen sevgili oğulları var bu konuda. tabi buna izin veren kadınlar.

Benimde söylemeye çalıştığım buydu aslında fakat öyle bir yazmışım ki sanki gelinleri suçluyormuşum gibi olmuş :)
Zaten akıl sağlığı yerinde olan, sosyal ilişkilerini iyi yönetebilen herkes eşinin ailesiyle görüşür, neden görüşmesin.
Fakat işte bu kayınaileler çocuğa devasa manalar yükleyip kendi hayatlarını yaşamayınca onların sadece kendilerine bağımlı hayat sürmelerini istiyorlar. E doğal olarak sürmeyince bir sürü sıkıntı oluyor. Bende gelinlik yaptım ve eski kvalidem gerçekten çok zor bir kadındı. Ne yapsak asla mutlu olmuyordu çünkü 16 yaşında evlenip sadece çocuk doğurmuş.
Kişisel hiç bir şeyi yoktu çocuklarından başka. Çocukları da onun etrafında pervane oluyordu yeterki annemiz mutlu olsun...
Halbuki hayatını da yaşasaydı bu kadar sarmazdı. diye düşünüyorum. Her şey çocukmuş gibi davranıyor kadınlar. Çocuğum olmuyodu ve ben aslında çok mutsuzda değildim. Fakat öyle bir baskı vardı ki üstümde kendimi eksik hissediyordum çoğu zaman.. Bunların değişmesi lazım.

Benimde söylemeye çalıştığım buydu aslında fakat öyle bir yazmışım ki sanki gelinleri suçluyormuşum gibi olmuş :)
Zaten akıl sağlığı yerinde olan, sosyal ilişkilerini iyi yönetebilen herkes eşinin ailesiyle görüşür, neden görüşmesin.
Fakat işte bu kayınaileler çocuğa devasa manalar yükleyip kendi hayatlarını yaşamayınca onların sadece kendilerine bağımlı hayat sürmelerini istiyorlar. E doğal olarak sürmeyince bir sürü sıkıntı oluyor. Bende gelinlik yaptım ve eski kvalidem gerçekten çok zor bir kadındı. Ne yapsak asla mutlu olmuyordu çünkü 16 yaşında evlenip sadece çocuk doğurmuş.
Kişisel hiç bir şeyi yoktu çocuklarından başka. Çocukları da onun etrafında pervane oluyordu yeterki annemiz mutlu olsun...
Halbuki hayatını da yaşasaydı bu kadar sarmazdı. diye düşünüyorum. Her şey çocukmuş gibi davranıyor kadınlar. Çocuğum olmuyodu ve ben aslında çok mutsuzda değildim. Fakat öyle bir baskı vardı ki üstümde kendimi eksik hissediyordum çoğu zaman.. Bunların değişmesi lazım.
ne yazık ki en eğitimli ebeveynlerde bile var bu. işte daha karnımdaki çocuğu bile hmmm erkek yaşlanınca sana bakar diye programlamaya çalışıyorlar. valla ondan sebep yapmadım ben kocam hariç hiç o kadar uzun bir bağ planlamadım kimseyle diyorum eğitimine yardımcı olur evliliğini görürüm inşallah allah ömür verirse kocamla yaşlanırım kimsenin hayatına paket olarak dahil olmak gibi bir niyetim yok diyince doğurunca anlarsın diyorlar. bakalım belki gerçekten doğurunca bütün karakterim değişir mucizevi bir şekilde onların beklediği gibi. elbette yardım isteyince evlat da, anne-babası da koşar isteyince ama karşındakinin hayatına saygı duyarak. yoksa kimse deli değil durup dururken neden bu kadınlar eşlerinin ailelerine bu kadar zıtlaşsın :bicak:

Back
X