- 14 Eylül 2014
- 20.480
- 96.524
- 798
Abim var, 2 abim var hem de.. Annem de babam da sonuna kadar yanımda olurlar biliyorum..
Aileme saygı göstermemesi, beni hiçe sayması demek, bana değer vermiyor demek biliyorum..
Sadece benim için, boşanmış, annesinin evine dönmüş denmesini istemiyorum, bu benim en büyük korkum..
Hatta kızım olmadan önce duam hep şöyleydi ; Allahım canımı al, ama beni boşanmış olarak babamın evine gönderme..
En azından ölmüş denir, boşanmış, 1 çocuğuyla babasının evine dönmüş denilmez..
Kimse sorular soramaz, kimse yargılayamaz..
Ama şimdi kızım var,
Artık Allahım onu bana, beni ona bağışla diye dua ediyorum..
Kızımın mutlu, huzurlu bir yuva kurduğunu bana göster diye dua ediyorum..
Benim yaşantımın nasıl olacağı, evliliğimin nereye gideceği hakkında hiç bir fikrim yok...
Nasıl bir karar vermeliyim, kararlarım beni mutlu mu eder, pişman mı eder?
Sorularla savaşıyorum..
Beni evimde zorla tutan bir ailem yok, beni kaybetmekten korkan bir kocam yok..
Beni ne tutuyor bilmiyorum ama, sanki bir kuvvet değil bu evden ayrılmak ayrılma fikrini bile kabullendiremiyor bana..
Biliyor musun bu korkularını kocan da hissediyor bence v bu korkunun bildiği için bu kadar pervasizca hep ben diyebiliyor.
Boşanmasan bile bu korkuyla sen alttan aldıkça o evde kari koca eşit bir yaşam sürmek soyle dursun evin kölesi olacaksın. Ki üzgünüm ama olmuşsun. Kendi kararıyla ailenle bayramlasamiyorsun izin yok otur diyorpeki diyorsun. Sence yüzyıllar önce tarihe karışan kölelikten ne farkı yaşadıklarının? O evde hakkın yok hiç bir şeye. Yersiz bir korkuyla kendini yonetiriyorsun. Yapma.
Boşanmış kadın demelerinden niye korkuyorsun ki? Konuşurlar bir ay konuşurlar sonra unuturlar sen de yaşamına insan gibi devam edersin en azından.
Buna cesaretin yoksa da bu korkularını o evdeki insanlıktan nasibini almamış koca bozuntusuna belli etme. Bak bosanamaz nasılsa diye insanlıktn çıkmış.
Resti cekmezsen biraz disini gosterezsen bunun dozu artacak. Su an psikolojik baskı altındasin ve şiddeti artıyor. Daha geç olmadan korkunu belli etmeden isyan bayrağını cekmelisin . Basma şansın yok.
Son düzenleyen: Moderatör: