vee gelinlerin bayramini zehir eden kaynanalar..

5 yıldır evliyim.izmirliyim.eşimin işi evi dolayısıyla istanbulda yaşıyoruz dolayısıyla aileside burada yaşıyorlar.biz şöyle karar verdik.ramazan bayramlarında izmirdeyiz .kurbanda istanbulda.ramazan bayramından 1 yada 2 gün önce çıkıyoruz yola bayramı annemlerde geçiriyoruz sonra eşim dönüyo ben, 2 yaşında oğlum var ,kalıyoruz annemlerde sonra ya uçakla geliyorum yada eşim almaya geliyo bizi .kurbanda istanbuldaki aileyle geçiriyoruz.çok adaletli bu bence.iki tarafında gönlü oluyo.

Anası ölmüş bir erkekle evlenmek çözüm diyebiliriz :KK70:
İnsana neler de düşündürüyorlar kendimden utandım ama başka çare yok :)

Bizimki kendi ailemin yanına gidince bir tavırlara falan giriyor. Annemle falan konuşup bayramlasmiyor. Bu sefer burdayiz bakalım. Hanimefendinin gönlü olacak mi

Hepsi ayrı dert ya. Gitsen sorun, gitmesen sorun.
2 gün kalsan sorun kalmasan sorun.
Ayrı gecirsen sorun, geçirmesen yine sorun.

İnsanı canından bezdiriyorlar.

Şimdilik sorun yok ama bakalım ne olacak :)
Her an bir şey bekliyorum..
yetimhaneden alaydik keske birere dene
yarin yaziyoruz kizlarr fiyaskolari

5 yıldır evliyim.izmirliyim.eşimin işi evi dolayısıyla istanbulda yaşıyoruz dolayısıyla aileside burada yaşıyorlar.biz şöyle karar verdik.ramazan bayramlarında izmirdeyiz .kurbanda istanbulda.ramazan bayramından 1 yada 2 gün önce çıkıyoruz yola bayramı annemlerde geçiriyoruz sonra eşim dönüyo ben, 2 yaşında oğlum var ,kalıyoruz annemlerde sonra ya uçakla geliyorum yada eşim almaya geliyo bizi .kurbanda istanbuldaki aileyle geçiriyoruz.çok adaletli bu bence.iki tarafında gönlü oluyo.
hem adaletli hem degil
bi bayramda gorduysek diger bayramda goremicezmi aileyi bumuydu evlilik? birkac yabanci ugruna bayramin birini.aileden ayri yasamak....hic adil degil bence

Bence ne güzel, evinizi kapatıp gidebiliyorsunuz. Bizim aile hep aynı yerde, evi inci gibi yap, yemek pişir, devamlı gelen giden, her gün temizle, bir sürü bulaşık iş, tek başına. Evini tertemiz kapatıp, bayramlaşmasını yapıp, bayramdan sonra yine evini tertemiz bulanlara çok özeniyorum. Genel temizliğimi bile yapmadım ki, baytam kalabılığı geçsin üstünden, herkes bir girsin çıksın, halıları sonra yıkatacağım. 40-50 kişi çiğniyor halıları bayram boyunca.

hem adaletli hem degil
bi bayramda gorduysek diger bayramda goremicezmi aileyi bumuydu evlilik? birkac yabanci ugruna bayramin birini.aileden ayri yasamak....hic adil degil bence
Şimdi şöyle düşünelim,ramazan bayramında ilk günü istanbulda olsak çıkıp gitsek ikinci gün izmire burada da akrabaları ziyaret edemicez dolayısıyla.yola çıkmak demek hazırlık çocugun hazırlığı vb biraz yorucu oluyo.kurbanda da aynısını yaparsak ,gezmeye tozmaya bayramlaşmaya pek vakit bulamıyoruz.biz bunu uygun bulduk.ben zaten en geç iki ayda bir izmirdeyim :)) ailemde sık gelir. sadece bayramlarda denklik sağlayalım diye böyle yapıyoruz.bide kurban kesiyoruz o yüzden.tabiki kendi ailesi gibi olmaz insanın ama evlenince karşı tarafında gönlünü yapmak uygun oluyo diye düşünüyorum...ha canımı sıkan sevmediğim insanlar olsalardı kurbanda da giderdim izmire.kocam otursun kurbanı kessin işleri halletsin derdim.yani bu durum aile yapısı insanların birbirlerine davranışları vb durumlara göre değişiyor bence

hem adaletli hem degil
Bir kaç yabancı uğruna derken eşinizin ailesini mi kastediyorsunuz?

Benim eşim de daha bayram girmeden basladi anneme ne zaman gidecen laflarina temizlik yapıyorum gidemem diyince de kusuyor trıp atıyor:Dgicik oluyorum küsen erkeğe.
Bu gün giderizde oda kurtulur bende:D

Şimdi şöyle düşünelim,ramazan bayramında ilk günü istanbulda olsak çıkıp gitsek ikinci gün izmire burada da akrabaları ziyaret edemicez dolayısıyla.yola çıkmak demek hazırlık çocugun hazırlığı vb biraz yorucu oluyo.kurbanda da aynısını yaparsak ,gezmeye tozmaya bayramlaşmaya pek vakit bulamıyoruz.biz bunu uygun bulduk.ben zaten en geç iki ayda bir izmirdeyim :)) ailemde sık gelir. sadece bayramlarda denklik sağlayalım diye böyle yapıyoruz.bide kurban kesiyoruz o yüzden.tabiki kendi ailesi gibi olmaz insanın ama evlenince karşı tarafında gönlünü yapmak uygun oluyo diye düşünüyorum...ha canımı sıkan sevmediğim insanlar olsalardı kurbanda da giderdim izmire.kocam otursun kurbanı kessin işleri halletsin derdim.yani bu durum aile yapısı insanların birbirlerine davranışları vb durumlara göre değişiyor bence

Mantıklı ve makul, dediğin gibi bu işin hem yollarda sürünmesi var hem çocuk faktörü var, ordan oraya gezip durmanın mantığı yok, 2 gün istanbulda 2 gün izmirde kalayım desen birsey anlamazsın bölmek çok isabetli olmuş

Bence ne güzel, evinizi kapatıp gidebiliyorsunuz. Bizim aile hep aynı yerde, evi inci gibi yap, yemek pişir, devamlı gelen giden, her gün temizle, bir sürü bulaşık iş, tek başına. Evini tertemiz kapatıp, bayramlaşmasını yapıp, bayramdan sonra yine evini tertemiz bulanlara çok özeniyorum. Genel temizliğimi bile yapmadım ki, baytam kalabılığı geçsin üstünden, herkes bir girsin çıksın, halıları sonra yıkatacağım. 40-50 kişi çiğniyor halıları bayram boyunca.
senin evine niye geliyorki canim herkez..buyukmusun eli.opulesi misin:) kac yasindasin

Bir kaç yabancı uğruna derken eşinizin ailesini mi kastediyorsunuz?
benim.icin evet ailemle kiyaslayacak olsam tsbiki benim icin yabancilar 2 3 senedir tanismaya calistigim ve bana cektirmedikleri kalmayan insanlar benim.icin yabancidan da uzaktir

Dakka bir gol bir off
Kadinlarin kurban kesim alaninda ne işi var.
Vay efendim benim gitmem lazimmiş babasi kızarmiş
Ben iki çocuğu bırakıp nereye gidiyim ikiside hasta
Gitmiyosam bile annesinin evinde duracakmişim kendi evim ev değil çünkü.
Bu adam beni öldürecek offff

Dakka bir gol bir off
Kadinlarin kurban kesim alaninda ne işi var.
Vay efendim benim gitmem lazimmiş babasi kızarmiş
Ben iki çocuğu bırakıp nereye gidiyim ikiside hasta
Gitmiyosam bile annesinin evinde duracakmişim kendi evim ev değil çünkü.
Bu adam beni öldürecek offff

Ondan sonra gelinler neden bayram sevmiyo, al işte bu yüzden

Kaynanam kendi kuyusunu kazdi. Ikinci kurban bayraminda oraya gittik kurbanimizi orda kestik. Aman ya Rabbi bi soylendi bi soylendi. Ben is yapmamak icin kesmiyorum da onlar gelip burda kesiyo da.... Dedim bi daha hayatta kimse bana bu kadinin evinde kurban kestiremez. Ilk gun kurbanimizi keseriz ikinci gun parcalanir dolaba yerlesir falan biz ancak 3. 4. gun gideriz. Kendi etti kendi buldu.

Evliligimin ilk donemlerinde ben de yasamistim sikinti. Ama cok sukur su anda yok. Tek sikintim evin 'bence' pis olmasi... Dayanamiyorum resmen. Bayram geldi mi gerilmeye basliyorum. Ama yapacak bir sey yok. Kac kez esimle kavga ettik, bana 'sen kusur ariyorsun' bile dedi. Ben de saydim tabii ben kusur mu ariyorum, boyle hir insan miyim? Gormuyor musun evin halini vs vs diye. Ondan sonra bir sey diyemedi tabii. :) cok sukur laf edince farkina varabilen bi insan...

Birde kaynananiz oglunun yaninda yuzunuze gulup o yokken alttan laflari veren ogut veren bir insansa napardiniz ?

Her bayram onca yol gidip kaynanamda toplaniriz. Kendi kizi dahil eltim ve ben bayrami oyle geciririz. Soyledigimde de orasi erkek evi gidilmesi lazim olur. Kendi kizi da evli ! Neden kocasinin evine gitmiyor o zaman ?!

Ama dogru o onun kizi...

Cok doluyum bu konuda... Bayram sabahi bile kirk tane dil doke doke annemi babami aratirim. Sabah annem babam tek baslarina bayrama girerler hic olmazsa sabah erkenden arayalim mutlu olsunlar derim ama nerde yine aramasi ogleden sonrayi bulur !

Kendi annesine geldiginde el ustunde tasir benim aileme geldiginde elini tasinin altina koymaz. Ee simdi benim anneme babama ve bana da gunah degil mi ?

Her bayram bu yuzden tartisiyoruz annemin babamin gonlunu yapamadigim icin beni sepet gibi oraya istemeden tasidiklari icin moralim bozulur uzulurum bu sefer de suratsiz gelin olurum

Bir kere de guldur be adam !

Biktim artik

İstemiyorsanız gitmeyin. Benim anne babamı saymayacak insanın alnını karışlarım. Hele surat vs yapıyorsa bizimkiler gelince kendi ailesini kovmaktan beter ederim. Kavga edecekse de işte kapı. Net olun hatır gönül için kimseye kendinizi kullandirmayın.

Back
X