G
gelecekkorkusu
Ziyaretçi
- Konu Sahibi gelecekkorkusu
-
ne yazikki artik bunlari yasamayan yok denecek kadar cogaldi cünkü para maddiyat herseyin onüne gecti. ben bu durumdaki arkadaslarimi hala ariyorum hal hatir sorumyorum her ne kadar onlar hic arayip sormasalarda ne yapim insanlik bende kalsin
dedim ya vefa gosterdiklerin bile bu vefayi istemeyebiliyor
belki daha fazlasini ister diye korkuyor
bi bilse sadece vefa oldugunu
ama artik insanlar iyiligin bile arkasinda birseyler arar oldu
Karşılık bekleyerek yapmamalı iyiliği
Yani sonradan "ben senin dertlerine ortak oldum..sana şu kadar iyiliğim dokundu" dersen ne anlamı kalırki iyiliğin?
Allah rızası için yapmalı
Burdan kastım tabii ki nankörlük değil
Ama bazen bu kadar beklenti içinde olmak ve karşındaki insan için"kendini hayatının merkezinde"gibi düşünmek yanlış olur.
O kadar iyilik yaparsın öyle bir cümle kurarsın ki karşındakine
Herşey bir anda yıkılır..paramparça olur..anlamı kalmaz
Herkes yerini bilmeli
Zaten ortada bir dostluk varsa dağlar gibidir..
Hiç birşey yıkamaz
Ama gereksiz beklentiler de hayal kırıklığı yaratabilir
şimdi düğüne çağırmama konusunda benimde gerçekten o heyecandan ututtğum kişiler çok oldu..Bugun dertlesmek istiyorum ya ben :)
Bir ornek vereyim kendimden
Bir arkadasim vardi 4 yil boyunca universite hayatini paylastik. Sonra ben ise girdim, o da is ariyordu, calistigim yerde ona referans oldum o da girdi ayni yere. Isyerine geldiginde, surekli benle olmasini beklemedim ama en azindan arasira yanima gelmesini konusmamizi istedim. Hic ugramazdi, ben giderdim yanina hep...O hep yogundu, biz degildik :)
Sonra ben is degistirdim, bi sure sonra bi mail attim, nasilsin diye. O da sen bana ne zaman sorsan ben hep kotu zamanimda oluyorum, hissediyorsun herhalde dedi, benim de hosuma gitti. Derdini paylastik, nisanlisiyla ilgili birseyler vardi, benden tavsiye istedi, git nisanlina soyle soyle dedim, cok ta ise yaramis...
Uzaktan duyuyordum evlenecekmis artik tabi sorunlar bitince beni hic aramadi, sonra duydum evlenmis. Dugunune cagirmadi, unutmus...
tabiki ve malesef...
biri benim için aşk kelimesinin karşılığı olan adamla çıkmaya başladı...gözümün içine baka baka...
o kaybetti...
diğerini de bugünlerde yaşıyorum...
her canı yandığında her kahkaha attığında yanındaydım...her an...bazen o aramadan hissettim koştum...
ben tek başınayken o yoktu...hiç olmadı...aynı şehirde yaşamamıza rağmen evime bir kez gelmedi...ne bir damla gözyaşımı sildi...ne bir kahkahama eşlik etti...hep mazeretleri geçerli sebepleri vardı ona göre!!!
şimdi arıyor...ve hatta bugün buluşmak istiyor...gider miyim...galiba hayır...
hayatta birkaç şeyden eminim kendimle ilgili...
eğer dostsam sonuna kadar oldum...hesapsız kitapsız...düşünmeden...kendimden ödün vererek bazen...
almak için vermemiştim aslında ama nankörlüğün boyutu aşınca istesen de devam etmiyor...edemiyor...
sevdiğin daha çok acıtıyor canını çünkü...paylaştığın, değer verdiğin daha çok yıkıyor seni...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?