• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Vefasız arkadaşlarınız oldu mu?

• Konu Sahibi Konu Sahibi gelecekkorkusu
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
onlar beni sildimi bilmem ama ben onlari sildim
artik görüsmüyoruz bir yerlerde karsilasirsakta selam verip geciyorum
onlar sayesinde kimseye güvenilmeyecegini anladigim icinde onlara tesekkürü bir borc bilirim

Bir zamanlar dertlerine kendi derdiniz gibi ortak oldugunuz
size gelip agladiklarinda, sevgilileri ile sorunlarini vs anlattiklarinda en guzel tavsiyeleri verdiginiz, kafa yordugunuz, arkadas dediginiz insanlar kendi hayatlari duzene girince sizi hic tanimazmis gibi oldular mi? Sevgilisi, nisanlisi ile sorunlarini size aktarip mutsuzluklarini size de bulastirip, negatif enerji ile sizi doldurduktan sonra birden biz baristik, cok iyi gidiyo deyip evlendiklerine sizi tamamen unuttular mi?

Kendileri mutlu hayatlarini surerken size bir nasilsin diye mesaj veya telefonu esirgedikleri oldu mu hic?

Ve siz nasil tepki verdiniz veya verdiniz mi?

4 sene ne yedigimiz ayrı gitti ne içtiğimiz bir arkadasımla.. herseyi beraber yaşadık ama aklına gelebilecek herseyi.. arkadas değildik artık çok daha öte bir şeydi bizimkisi. sonra ben üni.yi kazandım niğdeye gittim, oraya geldi bir kaç kez benimle kaldı falan.. oradaki baska bir yakın arkadasımla asık oldular birbirlerine. ikisini de cok seviyordum ama olmazdı biliyordum. fikrimi sorduklarında da söyledim açık açık "siz bilirsiniz ama olmaz çünkü..........vs" nitekim aşk bu söz dinlemez. birlikte olmaya basladıklarından bikaç gün sonra arkadasımı niğdede gördüm. gelmişti ve benim onun geldiginden haberim yoktu! sevgilisi için gelmişti onunla kalıyordu ve bunu bana söylemek istememişti.. bulusmak istedim "beni bir daha arama" dedi..:1shok: neye ugradıgımı şaşırdım. her ikisiyle de 1,5 sene hiç görüşmedik ama çok üzüldüm çok sarsıldım çok canım yandı.. 1,5 senenin sonunda ayrıldılar. son 6 aydır dilemedikleri özür dökmedikleri göz yaşı kalmadı. ama nafile. nasıl koyabilirim ki gidenleri yerine. nasıl güvenebilirim her ikisine de tekrar mümkün değil. ne yazık...

size gelip agladiklarinda, sevgilileri ile sorunlarini vs anlattiklarinda en guzel tavsiyeleri verdiginiz, kafa yordugunuz, arkadas dediginiz insanlar kendi hayatlari duzene girince sizi hic tanimazmis gibi oldular mi? Sevgilisi, nisanlisi ile sorunlarini size aktarip mutsuzluklarini size de bulastirip, negatif enerji ile sizi doldurduktan sonra birden biz baristik, cok iyi gidiyo deyip evlendiklerine sizi tamamen unuttular mi?

Kendileri mutlu hayatlarini surerken size bir nasilsin diye mesaj veya telefonu esirgedikleri oldu mu hic?

oldu maalesef ve o insanları sildim hayatımdan..erkek arkadas buluncaya da evlenince havalanan bayanları oldum olası sevmem...en iyisi bu tipleri dinlememek bi de deneyimlerimden biliyorum bi arkadasım vardı derdi olunca anlatırdı derdi de dert olsa neyse sabırla bekler dinler yorum yapardım yol gösterirdim..sonra baktım derdim olunca bu beni dinlemiyor araya laf katıp gidiyor...onu da attım hayatımdan...insanları iyi tanımak şart ona göre dost olmak da..

ben bir defa değil bir çok arkadaşımdan darbe yedim ama ben asla geri bakmam ve bigün tekrar bana düşüceklerini biliyorum vede düştüler ama asla yüz vermedim boşver kimseyle samimi olma değer verme insallar nankör akrabab yaptı bana bunu oyüzden herkeze küsmüşüm kendim yaşıyorum ne anlatırım nede dinlerim

herşeyin menfaat oldugu bu dünyada benimde hayalkırıklıgı yaşadıgım arkadaşlarım oldu ama görüyorumki halada olmaya devam edecek ben çok karşılıksız yaşarım arkadaşlıkları dostlukları çok vefalıyımdır dost bildiğim insanın hayatı benim hayatımmış gibi yaşarım dostlugumu çok duygusal bir insan oldugum için hemen üzülürüm herşeye hayat bu deil ama çok acımasız bizim seçtiğimiz insanlarda bu hayatın parçası belkide

hayatımdan böyle kaç gidenin ardından üzüleyim ki... hiç birine üzülmedim.. gitmek istediklerinde paylaşavcak birşeyimiz kalmadığında gittiler belkide sadece ben farkedemedim... ama canımı yakanıda oldu sırtımdan vuranıda... yakın bildiğim dost bildiğim insanınkendini kurtarmak için gözümün içine baka baka nasılda iftira attığını gördüm arkamdan kazdığı kuyuları sonradan görebildim sendeledim ama düşmedim düştüğümden beni gerçekten sevenlerle kurtuldum yaptığı her kötülük kendini vurdu sonunda... ama ben en önemli şeyi keybettim... zamanımı ... ona harcadığım bir dakikaya bile pişmanım... hee bide güvenimi aldı benden kimseye güvenemez oldum şimdi... güven olmadımı yanlızsın demektir... olsun aldıkları onada yaramadı zaten... şimdi ben mutluyum o ne halde bilmiyorum bile... beddua etmedim arkasından şunu biliyorum çünkü kime ne düşünüyorsan gelip seni buluyor ektiğini biçiyor insan... yani adalet hala var...ne ne zaman ödenir bilmem ama zamanı geldiğinde elbet ödeniyor... bedel ödeyeme hazırsan kötülük yapabilirsin ben o bedeli ödemeye hiç hazır olmadım ... ben iyi bir dostum değerimi bilenler yanımda bilmeyenlerde benden uzak olsunlar zaten...

ablalarım,akranlarım burda yazdıklarınızın hepsinin doğruluğuna inanıyorum ve bu kadar tecrübeli insanlara derdimi burdan anlatmak istiyorum benim bir arkadaşım var 9 senedir tanışıyoruz onu çok seviyorum anlaşamadığımız konularda idare ediyorum yukarda Allah var bana karşı bir kötülüğünü görmedim ama bir konu hakkında kırgınım bunu burda bir tek size anlatıyorum ben nişanlanmadan önce aklımda nişanlımla anlaşabilirmiyiz diye düşünme aşamasındayken ve bunları ona anlatıyoken bana şey dedi rüyamda gördüm onun annesigil seni değil de beni istemeye geliyolardı dedi bunu bana msn konuşurken söyledi bende yüz yüze olmadığımız için sadece sustum konuyu değiştirdim ama alındım ona belli etmek istemedim sonra artık kaprislerinden sıkıldım ve bana en son sen çok değiştin dedi bende niyetin neyse açıkca söyle dedim hatta nişanlandı havaya mı girdi demeye getiriyosun dedim gene cevap yazmadı bende cevap yazmadığına göre demekki öyle dedim gene tık yok ben çıkıyorum dedim sonra bana şöyle cevap yazmış sende bi alemsin işle uğraşıydum yazdıklarını görmedim ama ben orda olduğunu biliyorum çünkü msn de kişisel iletisini değiştiriyodu ben de bunun üstüne arayıp sormadım o da arayıp sormadı şimdi ne yapmam gerektiğini bilemiyorum diğer arkadaşlarım seni kıskanıyo diyolar ama ben onlara bu rüya olayını anlatmadım
şimdi size soruyorum siz benim yerimde olsaydınız kırılmazmıydınız ve nasıl davranırdınız?

bu yazdıklarımı daha önce başka bir başlıkta yazmıştım şimidi burda dile getirmek istedim
bende ne yapacağımı bilemiyorum

bence herkezin hayatında vardır böyle insanlar heralde bende herkezden daha fazla
benim 2arkadaşım var idi canım dediğim herşeyine koştuğum gecelerce onlar için uyumadığım her laflarını yuttuğum onlar için dertlerini derdim yapıp ağladığım ama hayat buya iyi olan sevilmiyo yada değer verilmiyo zamanla insan artık kendine istiyo birazda onlar koşsun biraz onlar dinlesin onlar ağlasın yada kızgın olduğunda her lafı onlar kaldırsın
ama kimse ben gibi kendin gibi olmuyo işte
sıra sana geldiğinde hep başka sebepler çıkıyo yada hep aynı cevap SEN ÇOK DEĞİŞTİN
halbuki herşey aynıdır sadece beklentiler farklı
bi arkadaşım en kötü günümde beklemediğim halde hep yanımdaydı hemde aramız kötüyken başkalarının hemde inanmaması gereken insanın yalanlarına inandı ona suçluyu yalanları ortaya çıkarıp yani kendimi aklayıp arkadaşlımı bitirdim

bi arkadaşım benim için ölür kimseyi gözü görmez dediğim insan en kötü dünümde kendini kurtarmak için beni ne aradı ne sordu hatta salak ben gene arayıp ona anlattım sorunumu ama şimdi aklım başımda sorunlarımı çözdüm o hala yanımda ama eski beni kaybetti arayıp soran derdini dinleyen yani o kaybetti oda farkında
bi sorunum olduğunda aklıma bile gelmiyo ona anlatmak aradığında öpüyorum diye bile kapamıyorum artık teli
ANLADIMKİ TEK DOST AİLE HERZAMAN YANINDA
arkadaşlar içinde şunu söyleyebilrim
BESLE KARGAYI OYSUN GÖZÜNÜ BESLERSEM ARTIK TABİ-tatlicadiarzu--tatlicadiarzu-

ben vefasız ve beni kullanmaya çalışan herkesi hayatımdan sildim kimse benden ve ailemden değerli olamaz. beni oyuncak gibi kullananlarla işim olmaz.

evet benimde oldu bunuda zor günler gecirirken farkettm ve anladim ki onlar zaten gercek dost degilmis hatta seneler sonra geldi benden özür diledi elbette kabul ettim ama eski güven ve samimiyet kalmadi yazik. insanin gercek dostu kendisi malesef öyle bir zamandayiz.

arkadaslarimdan dost olarak sectigim kisilerden boyle birsey yasamadim..ama illaki araya kimi zaman mesafeler girdi..bu bazen benim bazen de karsi taraftan dolayi oldu..ne kadar dost olsanizda herkesin kendine ait bir hayati var..hele evlenince hersey herkese anlatilmiyor..genc kizken cok daha rahat oluyorsun..cok rahat paylasabiliyorsun..ama evlenince yada mesguliyetlerin arttiginda ister istemez biraz mesafeler girebiliyor..bunu ben hicbirzaman sorun etmedim..ki bana gore sorun ediceksem zaten dost degilizdir diye dusunurum..dostlarimdan biri bikac kere bunu sorun etti..ama ne zaman evlendi,ne zaman gercekten hayata karisti ozaman beni anladi :)

tepkilere gelince..bu bahsettigim arada sirada olan mesafelerde ben asla bir tepki vermedim..yani beni arayip sormadiklarinda tepki vermedim..muhakkak birşey vardir dedim..banada böyle davranilmasini tercih ettim..he bikaç kere tepki aldim tabi :) sitem ettiler vs..ama nihayetinde beni anladilar ;)

ablalarım,akranlarım burda yazdıklarınızın hepsinin doğruluğuna inanıyorum ve bu kadar tecrübeli insanlara derdimi burdan anlatmak istiyorum benim bir arkadaşım var 9 senedir tanışıyoruz onu çok seviyorum anlaşamadığımız konularda idare ediyorum yukarda Allah var bana karşı bir kötülüğünü görmedim ama bir konu hakkında kırgınım bunu burda bir tek size anlatıyorum ben nişanlanmadan önce aklımda nişanlımla anlaşabilirmiyiz diye düşünme aşamasındayken ve bunları ona anlatıyoken bana şey dedi rüyamda gördüm onun annesigil seni değil de beni istemeye geliyolardı dedi bunu bana msn konuşurken söyledi bende yüz yüze olmadığımız için sadece sustum konuyu değiştirdim ama alındım ona belli etmek istemedim sonra artık kaprislerinden sıkıldım ve bana en son sen çok değiştin dedi bende niyetin neyse açıkca söyle dedim hatta nişanlandı havaya mı girdi demeye getiriyosun dedim gene cevap yazmadı bende cevap yazmadığına göre demekki öyle dedim gene tık yok ben çıkıyorum dedim sonra bana şöyle cevap yazmış sende bi alemsin işle uğraşıydum yazdıklarını görmedim ama ben orda olduğunu biliyorum çünkü msn de kişisel iletisini değiştiriyodu ben de bunun üstüne arayıp sormadım o da arayıp sormadı şimdi ne yapmam gerektiğini bilemiyorum diğer arkadaşlarım seni kıskanıyo diyolar ama ben onlara bu rüya olayını anlatmadım
şimdi size soruyorum siz benim yerimde olsaydınız kırılmazmıydınız ve nasıl davranırdınız?

bu yazdıklarımı daha önce başka bir başlıkta yazmıştım şimidi burda dile getirmek istedim
bende ne yapacağımı bilemiyorum

CANIM RÜYA SONUÇTA RÜYASINDA GÖRDÜĞÜNÜ SÖLEMEK İSTEMİŞ SANA ..HII BİRAZ SÖYLENMESİ TEREDDÜTLÜ Bİ RÜYA DEMEKKİ O DA ARANIZDAKİ SAMİMİYETTEN KAYNAKLANIO.. O SENİN BÖLE DÜŞÜNDÜĞÜNÜN FARKINDA BİLE DEİLDİR BENCE :bbo:HEMEENDE KISKANIO DEMEK SAÇMALIK OLUR BUNLAR KISKANDIĞINI PEK GÖSTERMEZ HA BELKİ SEN EVLENİOSUN DİE ÜZÜLÜODUR ONDAN UZAKLAŞICANDAN BELKİDE KORKUODUR ..BEN ESKİDEN NASILSAM ÖLE DEVAM EDERDİM HA BAKARDIM O SOĞUK DURUO ARTIK BENDE YAVAŞ YAVAŞ KENDİMİ ÇEKERDİMyerimseniben

oldu canım ama senin dediğin gibi değil. evet ben evlendim aynen kavga edip barıştığım çok sevdiğim adamla evlendim. öncesinde arkadaşımla çok dertleşirdik o bana anlatırdı ben ona anlatırdım. genelde ben ona gider onu evinden alır dışarı çıkardık yada onun evinde oturur muhabbetler ederdik. benim evim uzak olduğu için hanfendi bana gelemezdi pek. benim karşılıklı sevgimi ve yaşadıklarımı ben ona anlatırdım ama daha çok onun platonik ilişkisini dinler ona bu işin olmayacağını söylerdim çünkü bana göre o herif benim arkadaşımı kullanıyordu her neyse uzun mevzu bigün ben en mutlu haberi kendisine verdim evlenme teklif etti dedim. o da bana aynen senin gibi evleniyormusunuz hani mutsuzdunuz hani ayrılmıştınız filan deyip saçmaladı. ulan en sevdiğin arkadaşın evleniyor bunu mu irdeliyorsun evlenmekten bahsediyo niye kıskanıyosun. insanlar neden elde edemediklerini en samimi arkadaşları yaşayınca kıskanırlar anlamıyorum. ve benim ne evlilik hazırlıklarıma katıldı ne nikahıma geldi ve iki buçuk yıldır evliyim bana gelmedi hocam. sen ne unutmasından bahsediyosun. evli insan artık evlidir. evinin ve kocasının sorumluluğunu taşır. çoluk çocuk gelirse daha da katmerlenir. ne bekliyosunuz sizin kadar serbest olduğunu mu hele bide çalışıyosa artık onun yolu daha çetrefillidir. sizde evlenince aynısını yaşayacaksınız. madem gelemiyor gidemiyor arayamıyor siz arayın gidin çok mu zor. ha arıyor soruyor gidiyor hala o eski tadı alamıyorsanız karşıdaki size yüz vermiyorsa demekki o sizin arkadaşınız değilmiş eskiden de değilmiş kayıp evlendikten sonra başlamamış zaten en başından beri size bi kazanç değilmiş der geçersiniz. bunları sizin nezlinizde eski kankime yazıyorum. nikah saat altıda dedim bana dediki aaaaaa aynı tarihte benim kuzenim evleniyo saat altıbuçukda. dedimki tamam onun nikahına git ordan çık benim kokteylime gel düğünüme gel dedim. annemler o akşam tatile gitcekler dedi. nikah davetiyemi annesine verirken hortlak görmüşe döndü. sevinemedi kadıncaz. neden biliyomusunuz ben ikinci evliliğimi yapıyorum kendi kızı hala evlenemedi diye. nerden biliyorum biliyomusunuz. evlendikten sonra niye böyle yapıyosun gelmiyosun ben sana ne yaptım diye arkadaşımı arayıp sorduğumda muhabbet arasında bana ne dedi biliyomusunuz. ben çok şanssızım çok kısmetsizim millet birinciyi boşuyo ikinciye evleniyo dedi. ulan bu bana denirmi bana . yani kısa sözün özü unutulmamak için unutulmaz olmak lazım. eğer unutulacak biriysen unutulursun o kadar. ben onu unuttum. ona da hakkımı helal ediyorum canı sağolsun kendine de söyledim. benim sadece kötü günümde yanımda olup kötü günümü paylaşacak değil (içinden kıs kıs gülüp sevinerek) bana benim mutlu günümde yanımda olacak sorgulamayacak benimle gülecek kahkaha atıp benim mutluluğumu paylaşacak arkadaş lazım. kıskananlar çatlasın.

Son düzenleme:
Benim bir kapı komşum var,evlerimiz karşılıklı yani,kızı var 25 yaşlarında,kendisi dul.Seneler önce içtiğimiz ayrı gitmezdi,hep bana abla abla diye yanaşır,dertlerimizi,sırlarımızı paylaşırdık.Gezmelere giderdik,güvenirdim ona ve sonunda eşimde gözü olduğunu farkettim ve bunları uzun bir aradan sonra başbaşa arabada yakaladım.Hala biraradayız o kadınla ister istemez,dışarıya çıksak denk geliyoruz,karşılaşıyoruz.Ama eskisi gibi dert etmiyorum,insan belli bir yaştan sonra başka şeylerle meşgul etmesini biliyor kendisini.Şimdi bir torunum var dünya tatlısı,o herşeye bedel.

bu tarz değile öğrencilik de yanyana uyuduğum arkadaşım okul bitince zamanla bana el oldu ama takmadım...ben değere değerle karşılık veririm..unutmaya unutmakla...karşımdakine göre şekillenir davranışlarım....takmam yani..herkesin kendi kişisel tercihidir der geçerim..sende takma bence..değmez çünkü...

"ben bu dünyadan dosttan düşmandan aldım payımı gidiyorum"sanırım bu şarkı sözü duygularımı anlatmama kafidir canım.

bende dostum sandığım kişilerden 10 sene önçe yediğim kazığı zaman geçince anladım,tahmin etmediğim bir şekilde sırtımdan hayince vurdu,ve artık dostum değil! bir tane dostum var,sık sık görüşmesekte yanımda her zaman olmasada,o benim en kral arkadaşım!yeri geldiğinde kardeşimle bile karşı karşıya geldim,dostumu korudum,allah onun yolunu açık etsin,mutluluk onun hakkı.malesef arkadaşlık,dostluk kaygılar ve maddiyat herşeyin önüne geçti.ilk başlarda çok koyuyor nasıl,neden deniyor am zaman en iyi ilaç!

Çokk hemde çokk
hayatımda neler gördüm neler
çokk arkadaşım oldu gerek vefalı gerek lüzumsuz...
çokk satıp giden oldu çok terkedip geride bırakan...
hep iyi arkadaş olduğumu düşünürüm insanlara ama ateş olmayan yerdende duman çıkmaz misali
bende de var demek ki bi halt ki millet bırakıp çekip gidebiliyor benneyaptımki
hayatımda ilk kez bir erkeğin bir kızı, 1 yıllık arkadaşını,
sevgilisi istiyor diye sadece sevgilim istiyor silmemi diye not bırakarak silmesine şahit oldum :1shok:
hayatımda ilk kez salak olmadığımı, saf olduğumu karşımdakine gösterdim diye kötü olduğumu işittim

çok isterdim gidenin arkasından vardır bi sebebi giderse gitsin çokta tınn demeyi
zamanla iyileşiyor benim yaralarım ama artık canımı acıtanlara hiç üzülmüyorum
Rabbim'e havale ediyorum...o en güzelini bilir bu konuda dolmuştum sanırım biraz içimi döküp saçmaladım ama idare edin artıkın senağlama senağlama

vefasızz .. çıkarcı.... arkadan iş birlikçiii .... yalancıı.... dedikoducuuu ....ve daha beterleride olduu :) hatta hepsini yeni yeni örendimm yıkılmadm aslındaa dünyaa halii canım dediklerimz canımızı yakıoo oda güzell =)

değer verdiğim her sıkıntısını dinlediğim hatta onun küçük dertleri yanında kendi dertlerimi yok saydığım arkadaşımın düğünü başkalarından duydum sevdiğim için olsa gerek bana yaptığı çok koydu
ne kadar sevdiğim vardı artık bende unuttum unutmak zorundaydım hep adım atan olmaktan kırılan olmaktan bıktım
kimi aldıysam kalbime kırıp döktü sonra öylece gitti
artık inanmıyorum dostluklara ne de olsa en büyük darbeyi onlardan aldım

Back
X