Vefat eden eş ve miras meselesi

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Kekimiyebeniyeme

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
3 Haziran 2022
55
52
3
Merhaba arkadaşlar.Benim eşim 10 ay önce vefat etti.İki küçük çocuğum var.Eşimden miras olarak bı araba kaldi.Eşimin ailesinin maddi durumları oldukça iyi.Benim sorunum şu ki ben aslında öğretmenim fakat atanamadim ve malesef kendi ayaklarımın üzerinde durmadan evlenmiş bulundum.Üzerimde de hep bunun ezikliğini hissettim.Sirf bu yüzden de eşimin ailesini hep alttan aldım evliliğim boyunca ve bir çöp bile istemedim neredeyse evliliğim boyunca.Evlendikten sonra da çolukçocuk vs derken doğru dürüst kpss çalisamadim haliyle.Eşimin arabası da;eşimin ailesinin birikimi,eşimin kendi çalıştığının birikimi ve dugundeki altınlar ve paralarla alındı.Kanunen de benim ve çocuklarimin hakki.Ama ben sırf ev hanımı olduğum için ve eşimin ailesinin de katkısı olduğu için arabayı tümüyle sahiplenmeye hakkım olup olmadığı konusunda tereddüt ediyorum.Bu arada tekrar belirteyim eşimin ailesi zengin ve arabayı kullanmiyorlar.Ama araba onların garajında bekliyor 10 aydir.Sizce benim bu arabayı kendiminmiş gibi tümüyle sahiplenmeye hakkım var mi

Ben mi yanlış biliyorum zaten araba şu an tamamen sizin olması gerekmiyor mu? Çocuklarınız küçük olduğu için kağıt üzerinde bir yolu vardır mutlaka,araba yasal olarak üçünüzün olmalı. Neden ailenin garajında bekliyor 10 aydır? Eş ailenizin bir hakkı yok bence,ev hanımıysanız ev hanımısınız,çocuklarınız da var. Yasal olarak araba sizin hakkınız olmalı.

Yanlış biliyorsam hukukçu arkadaşlar düzeltir zaten

Başınız sağolsun

Arkadaşlar benim sorunum işin hukuki boyutu değil orada bı sıkıntı yok.Tamamen benim ve çocuklarının hakki.Fakat yarın bı gün kayınvalidem araba da bizim de hakkımız var onu sen mi çalışıp aldın hakkımızı helal etmeyiz derlerse haklı olur mu sizce? Bide evet dul ve yetim aylığı aliyorum

Arkadaşlar benim sorunum işin hukuki boyutu değil orada bı sıkıntı yok.Tamamen benim ve çocuklarının hakki.Fakat yarın bı gün kayınvalidem araba da bizim de hakkımız var onu sen mi çalışıp aldın hakkımızı helal etmeyiz derlerse haklı olur mu sizce? Bide evet dul ve yetim aylığı aliyorum

Yuh yani. O kadar çirkef insanlar mı torunlarının rızkına göz diksinler. Düşünceniz çok saçma. Alın arabayı çocukların ihtiyaçı olacak.

Başınız sağ olsun. Siz dik durun ki laf edemesinler. Dede babaanne olup yardım edeceklerine bir de çocukların mirasına göz koymasınlar.

böyle kendinizi ezip büzüp durmayın. Yok öyle bir hakları. Başınız sağolsun

Size maddi olarak yardım etmiyor mu şuan eşinizin ailesi? Siz ve cocuklariniz onlara evlatlarının emanetisiniz yani böyle şeyler dememeleri gerekiyor, derlerse de haklı olduklarini düşünmüyorum. Bırakın böyle şeyler demeyi onların size daha rahat yaşamanızı sağlayacak şeyler yapması gerek arayıp kızım arabanızı alın isterseniz falan demeleri gerek en azından. Sizin çünkü.

Merhaba arkadaşlar.Benim eşim 10 ay önce vefat etti.İki küçük çocuğum var.Eşimden miras olarak bı araba kaldi.Eşimin ailesinin maddi durumları oldukça iyi.Benim sorunum şu ki ben aslında öğretmenim fakat atanamadim ve malesef kendi ayaklarımın üzerinde durmadan evlenmiş bulundum.Üzerimde de hep bunun ezikliğini hissettim.Sirf bu yüzden de eşimin ailesini hep alttan aldım evliliğim boyunca ve bir çöp bile istemedim neredeyse evliliğim boyunca.Evlendikten sonra da çolukçocuk vs derken doğru dürüst kpss çalisamadim haliyle.Eşimin arabası da;eşimin ailesinin birikimi,eşimin kendi çalıştığının birikimi ve dugundeki altınlar ve paralarla alındı.Kanunen de benim ve çocuklarimin hakki.Ama ben sırf ev hanımı olduğum için ve eşimin ailesinin de katkısı olduğu için arabayı tümüyle sahiplenmeye hakkım olup olmadığı konusunda tereddüt ediyorum.Bu arada tekrar belirteyim eşimin ailesi zengin ve arabayı kullanmiyorlar.Ama araba onların garajında bekliyor 10 aydir.Sizce benim bu arabayı kendiminmiş gibi tümüyle sahiplenmeye hakkım var mi
Evet araba tamamen sizin ve çocuklarınızın hakkı.

Başınız sağolsun
Çalışmıyordu İz da dul ve yetim ayligiyla çocuklarınıza nasıl bir gelecek kurmayı düşünüyorsunuz ?

Ki karşı tarafın arabayla ilgili bir talebi olmamış bile, neden bu konuda o kadar hassaslastiniz?

Eşimin arabası demek ne demek, evlendikten sonra alınmış, o araba sizin de artık.

Eşinizin birikimi, ailesinin yardımı, altınlar derken araba sanırım iyi bir fiyatta.

Satıp ev almanızı tavsiye ederim

Başınız sağolsun.
Öyle bir şey söylemeye hakkı yok.

Tabi ki var. Basiniz sagolsun.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X