Vefat eden eş ve miras meselesi

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Evet ama inşallah araç eşinin üzerinedir. Bazı tatlı su çakalı ailelerin çocukları , eş hak iddia edemesin diye baba üzerine alıyor araçlarını benim benim diye ortalıkta geziyorlar. Umarım eşi öyle yapmamıştır
O kadarını da yaptılarsa artık gerçekten yuh.Öyle bile olsa o çocukların ve annenin hakkı diyip kendilerinin düşünüp vermeleri gerekir.Vermezlerse de dava yolu açık düğünde takılan altınlar kadınındır,eşinin birikimi de varmış ödeme için de .mahkeme gerekeni yapar,onlar da rezil olduğuyla kalır

O kadarını da yaptılarsa artık gerçekten yuh.Öyle bile olsa o çocukların ve annenin hakkı diyip kendilerinin düşünüp vermeleri gerekir.Vermezlerse de dava yolu açık düğünde takılan altınlar kadınındır,eşinin birikimi de varmış ödeme için de .mahkeme gerekeni yapar,onlar da rezil olduğuyla kalır
Yok öyle bişey yapmadılar.Kesin olarak eşimin üzerine araba

Başınız sağolsun öncelikle, kusura bakmayın ama ben bu konuyu niye açtığınızı anlamadım hiç. Araç eşinizin üzerine ve yasal olarak sizin bunu bildiğinizi yazmışsınız. Onların garajı var diye araba orda yazmışsınız. Size arabaya vermeyeceğiz gibi bir söylemleri de olmamış. Zaten şu an ehliyetiniz yok aracı kullanamazsınız. Oturduğunuz ev de onlarınmış üstelik. Tam olarak size arabayı kendiminmiş gibi sahiplenmekte haklı mıyımı sorgulatan nedir ben onu anlamadım.

Merhaba arkadaşlar.Benim eşim 10 ay önce vefat etti.İki küçük çocuğum var.Eşimden miras olarak bı araba kaldi.Eşimin ailesinin maddi durumları oldukça iyi.Benim sorunum şu ki ben aslında öğretmenim fakat atanamadim ve malesef kendi ayaklarımın üzerinde durmadan evlenmiş bulundum.Üzerimde de hep bunun ezikliğini hissettim.Sirf bu yüzden de eşimin ailesini hep alttan aldım evliliğim boyunca ve bir çöp bile istemedim neredeyse evliliğim boyunca.Evlendikten sonra da çolukçocuk vs derken doğru dürüst kpss çalisamadim haliyle.Eşimin arabası da;eşimin ailesinin birikimi,eşimin kendi çalıştığının birikimi ve dugundeki altınlar ve paralarla alındı.Kanunen de benim ve çocuklarimin hakki.Ama ben sırf ev hanımı olduğum için ve eşimin ailesinin de katkısı olduğu için arabayı tümüyle sahiplenmeye hakkım olup olmadığı konusunda tereddüt ediyorum.Bu arada tekrar belirteyim eşimin ailesi zengin ve arabayı kullanmiyorlar.Ama araba onların garajında bekliyor 10 aydir.Sizce benim bu arabayı kendiminmiş gibi tümüyle sahiplenmeye hakkım var mi
Araba tabi ki sizin.sizin değil sadece eşinizin ailesinin parası ile alınmış dahi olsaydı bence yine de sizin olmalıdır araba.hukuki kısmını bilemem ama vicdani boyutta bence öyle olmalı

Merhaba arkadaşlar.Benim eşim 10 ay önce vefat etti.İki küçük çocuğum var.Eşimden miras olarak bı araba kaldi.Eşimin ailesinin maddi durumları oldukça iyi.Benim sorunum şu ki ben aslında öğretmenim fakat atanamadim ve malesef kendi ayaklarımın üzerinde durmadan evlenmiş bulundum.Üzerimde de hep bunun ezikliğini hissettim.Sirf bu yüzden de eşimin ailesini hep alttan aldım evliliğim boyunca ve bir çöp bile istemedim neredeyse evliliğim boyunca.Evlendikten sonra da çolukçocuk vs derken doğru dürüst kpss çalisamadim haliyle.Eşimin arabası da;eşimin ailesinin birikimi,eşimin kendi çalıştığının birikimi ve dugundeki altınlar ve paralarla alındı.Kanunen de benim ve çocuklarimin hakki.Ama ben sırf ev hanımı olduğum için ve eşimin ailesinin de katkısı olduğu için arabayı tümüyle sahiplenmeye hakkım olup olmadığı konusunda tereddüt ediyorum.Bu arada tekrar belirteyim eşimin ailesi zengin ve arabayı kullanmiyorlar.Ama araba onların garajında bekliyor 10 aydir.Sizce benim bu arabayı kendiminmiş gibi tümüyle sahiplenmeye hakkım var mi
Araç evlilik birliği içinde alındığı için sizin ve çocuklarınız hakkıdır. Başınız sağ olsun

Tamam o zaman anahtarı al garajdan çıkar. Kullan kimseye sormadan.

Eğer kullanamıyorsan da eğitimi al. Kullan. Kimseye de bişi deme soran olursa ‘ ben 2 çocukla kaldım eşim vefat etti siz ne diyorsunuz? ‘ de kimseye laf ettirme.O araba eşinizin üzerindeyse kimse satamaz da sizden başka. Noterde üzerine geçirtir ama kullanırken sorun yaşama trafikte
Karsi tarafta bir evlat kaybetmis. Habersizce arabayi alip cikmak ipleri koparir. Konu sahibinin işi yok, cocuklarin masraflarinin bir sekilde karsilanmasi gerekir. Once bir konussun, olmadi alir cikar. Iyice magdur olmasin kadin.

Başınız sağolsun öncelikle, kusura bakmayın ama ben bu konuyu niye açtığınızı anlamadım hiç. Araç eşinizin üzerine ve yasal olarak sizin bunu bildiğinizi yazmışsınız. Onların garajı var diye araba orda yazmışsınız. Size arabaya vermeyeceğiz gibi bir söylemleri de olmamış. Zaten şu an ehliyetiniz yok aracı kullanamazsınız. Oturduğunuz ev de onlarınmış üstelik. Tam olarak size arabayı kendiminmiş gibi sahiplenmekte haklı mıyımı sorgulatan nedir ben onu anlamadım.
Teşekkür ederim.Aslinda haklısınız ama şöyle bi durum var :Bundan bı kaç ay önce ben babamla direksiyon çalışıyordum ve bunu kayinvalideme söyledim.O da dediki "Babanın iki arabası var birini verir.O araba çocukları bekleyecek."O an üzerinde durmadim.Acisina verdim.Fakat kayınvalidem normalde çok baskın bı karakterdir,herşeye karışır herkesi yönlendirmek ister.Bu araba konusunda ise tamamen kulağının üstüne yatıyor sanki öyle bı mevzu yokmuş gibi davranıyor.Mesela birisi bana ehliyetin var mı ehliyet al falan dediğinde hiç lafa karışmıyor duymazlıktan geliyor.Bu yüzden bende gönlü yokmuş gibi algılıyorum.Ayrica malı da inanılmaz kıymetlidir ...

Başınız sağolsun. Elbette hakkınuz var. Sakın hakkını yedirme çıldırdın mı? Eşin çalışıp birikim yaparken sen napıyorsun? Eşinin işini gördün, çocuklarına baktın. Senin o arabada hakkın var. Üstelik iki çocuk için, o arabayı en kısa zamanda avukatla görüşüp üzerine almalısın. Zaten yarısı çocuklara pay edilecek.

Eşimin ailesi torunlarına çok düşkündür.Onlarin hakkını yiyelim demezler kesinlikle fakat beni yok sayıp araba dursun büyüyünce çocuklar kullansın diyebilirler.Yani benim istediğim gibi kullanmamı hazmedemeyebilirler.Çünkü bı ara bu minvalde şeyler söyledi kayınvalidem.Ama açık açık konuşmadık.Bilmiyorum belki de saçmalıyorum günahlarını alıyorum,onlara haksızlık ediyorum ama emin olamıyorum işte.Bu arada destek oluyorlar yani en azından oturduğum daire onların kira vermiyorum
Araba kesinlikle garajda 10-15 sene beklemez.
Arabayı satıp çocukların üstüne bir yatırım yapın sizle ilgili endişeleri varsa, onların da içini rahat ettirmek istiyorsanız.

Öncelikle başınız sağolsun araba eşinizin üstüne değil mi? Eşinizin ustuneyse %40 sizin %60

Basiniz sağolsun, çok ince düşünen bayansınız gerçekten..10 aydır beklemesin garajda bence..ehliyetiniz yoksa biran önce alın, varsa da ailesine diyin, sagolun arabamızı aylardır kendi garajınızda muhafaza ettiniz,zaten eşimin arabasını kullanmaya hazır hissetmiyordum..ama anısı sonuçta..garajda kalıp çürümesin, zaten ihtiyacımız var diyin..konuyu hemen çözün bence,yoksa karşı tarafta bir sahiplenme başlayabilir, belki de gelip almanızı bekliyorlardir..verdikleri parayı da torunlarına kalmış saysınlar..
araç alınırken borç olarak mı verdiler yoksa karşılıksız yardım olarak mı..Borç olarak verdilerse bile istemezler düşüncesindeyim, çünkü onlar da çok acılıdır evlatlarını kaybetmişler sonuçta, ötesi var mı,geriye torunları var çünkü..normalde edinilmiş mal olduğundan yarısı sizin ,geri kalan miras konusu

Teşekkür ederim.Aslinda haklısınız ama şöyle bi durum var :Bundan bı kaç ay önce ben babamla direksiyon çalışıyordum ve bunu kayinvalideme söyledim.O da dediki "Babanın iki arabası var birini verir.O araba çocukları bekleyecek."O an üzerinde durmadim.Acisina verdim.Fakat kayınvalidem normalde çok baskın bı karakterdir,herşeye karışır herkesi yönlendirmek ister.Bu araba konusunda ise tamamen kulağının üstüne yatıyor sanki öyle bı mevzu yokmuş gibi davranıyor.Mesela birisi bana ehliyetin var mı ehliyet al falan dediğinde hiç lafa karışmıyor duymazlıktan geliyor.Bu yüzden bende gönlü yokmuş gibi algılıyorum.Ayrica malı da inanılmaz kıymetlidir ...
Evet kayınvalideniz arabayı size verme taraftarı değil gibi , sorun yaşayacaksınız gibi duruyor bu konuda. Çocuklar kaç yaşında? Araba kaç sene garajda bekleyecek? Çok saçma. Çocuklar küçük, bir yere götürürken asıl şimdi bize lazım dersiniz. Vermezse yasal hakkınızı kullanın diyeceğim ama ara bozulacak o zaman da büyük ihtimalle.

Araba kanunen zaten sizin, kayınvalideniz arabayı garajda tutup büyüyünce çocuklar kullanacak sözünde de hiç samimi değil, maksadı aracı size vermemek çocukları bahane ederek arabaya el koymuş, el kadar çocuklar büyüyecek de arabayı kullanacak.

Araba alınırken onların birikimi kadar eşinizin birikimi ve sizin düğün takılarınızda ortaya konmuş, onların maddi katkısından daha fazlasını eşinizle siz vermişsiniz, hem zaten insan kendi dururken evladını toprağa vermişse araba almıştı, şu kadar para vermiştim hesabına gitmez, hesap yapıyorsa vicdanını sorgularım öyle anne babanın, evladı ölmüşse, hadi sizi el görüyorlar diyelim, torunları da evlat, doktora anaokuluna alışverişe giderken onların arabaya ihtiyacı yok mu?

El kadar çocuklar yaşları kaç bilmiyorum ama ortalama 15 sene sonra o arabayı ne yapsın? 15 yıl yatan araba çürür zaten, torunlarına paslanmış tenekeye dönmüş araba mı verecekler?

Arabayı üstünüze almadıysanız alın ve garajdan çıkarıp kullanmaya başlayın.

Düşünceniz o kadar saçma ki şaştım kaldım.
Siz onların oğullarından geriye sarilacaklari iki çocuğu doğurmuşsunuz, tek başınıza bakiyorsunuz.
Sizin hakkınız yoksa çocuklarinizin hakkı var.
O zaman sizin hesapta babadan dededen gelen arsalari da reddedelim, biz almadık çünkü. Yani miras böyle bri şey değil ki. Hem siz çalışmadiniz ama evi çekip çevirdiniz, iki çocuğa baktınız,yemek yaptınız. Bu da bir çeşit iş değil mi? Misal siz atanmış olsanız alacağınız maaş 10 bindi geçen sene iki çocuğu kreşe verseniz zaten maaşın yarısından çoğu gidecekti,kalanı zaten kirtasiye,yol,iş kıyafeti vs. Eve katkı belki de hiç yapamayacaktiniz. O zaman mesela arabada daha mı hak bulacaktınız?
Bence bu düşünceyi silin beyninizden. Esiniz de zaten o arabayı size ve çocuklarına bırakmak isterdi.
Küçük yaşta çocuğu varken dünyadan göç eden insanin tek avuntusu çocuklarını kimseye muhtaç etmeyecek bir mal birakmis olmaktır,ne mutlu eşinize sizi idare edecek bir şeyi varmış.
Sakin böyle düşünmeyin, gerekirse satın parasını kullanin.
Araba garajda duracak torun bekleyecek diyen kadını da ciddiye almayın, sonuçta sizin hakkınız. Boyle saçma hesap mı olur,sanki antika. Yıllar geçtikçe hurdaya çıkacak o kullanılmayan araba. Saçma salak konuşmuş. Kaynana böyleyse kayinbabayla konuşun en iyiisi siz, inşallah o daha mantiklidir

Eşimin ailesi torunlarına çok düşkündür.Onlarin hakkını yiyelim demezler kesinlikle fakat beni yok sayıp araba dursun büyüyünce çocuklar kullansın diyebilirler.Yani benim istediğim gibi kullanmamı hazmedemeyebilirler.Çünkü bı ara bu minvalde şeyler söyledi kayınvalidem.Ama açık açık konuşmadık.Bilmiyorum belki de saçmalıyorum günahlarını alıyorum,onlara haksızlık ediyorum ama emin olamıyorum işte.Bu arada destek oluyorlar yani en azından oturduğum daire onların kira vermiyorum
araba garajda yattıkça değerli olmuyor. ayrıca o arabayı sadece siz kendiniz için kullanmayacaksınız ki... kuzularınız içinde kullanacaksınız. şimdi hem anne hem baba olma vaktiii.. başınız sağolsun. mekanı cennet olsun...

araba eşinizin üstüneyse sizinde...

gönlü mü... yasal olarak araba sizin... garajda araba çürür... varken babanızdan almanıza ne gerek var... çocuklarınızın o arabaya şimdi ihtiyaçları var. bir şekilde anahtarı alıp isteyin...

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X