Vefat eden eş ve miras meselesi

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Merhaba arkadaşlar.Benim eşim 10 ay önce vefat etti.İki küçük çocuğum var.Eşimden miras olarak bı araba kaldi.Eşimin ailesinin maddi durumları oldukça iyi.Benim sorunum şu ki ben aslında öğretmenim fakat atanamadim ve malesef kendi ayaklarımın üzerinde durmadan evlenmiş bulundum.Üzerimde de hep bunun ezikliğini hissettim.Sirf bu yüzden de eşimin ailesini hep alttan aldım evliliğim boyunca ve bir çöp bile istemedim neredeyse evliliğim boyunca.Evlendikten sonra da çolukçocuk vs derken doğru dürüst kpss çalisamadim haliyle.Eşimin arabası da;eşimin ailesinin birikimi,eşimin kendi çalıştığının birikimi ve dugundeki altınlar ve paralarla alındı.Kanunen de benim ve çocuklarimin hakki.Ama ben sırf ev hanımı olduğum için ve eşimin ailesinin de katkısı olduğu için arabayı tümüyle sahiplenmeye hakkım olup olmadığı konusunda tereddüt ediyorum.Bu arada tekrar belirteyim eşimin ailesi zengin ve arabayı kullanmiyorlar.Ama araba onların garajında bekliyor 10 aydir.Sizce benim bu arabayı kendiminmiş gibi tümüyle sahiplenmeye hakkım var mi
Basiniz sağolsun, çok ince düşünen bayansınız gerçekten..10 aydır beklemesin garajda bence..ehliyetiniz yoksa biran önce alın, varsa da ailesine diyin, sagolun arabamızı aylardır kendi garajınızda muhafaza ettiniz,zaten eşimin arabasını kullanmaya hazır hissetmiyordum..ama anısı sonuçta..garajda kalıp çürümesin, zaten ihtiyacımız var diyin..konuyu hemen çözün bence,yoksa karşı tarafta bir sahiplenme başlayabilir, belki de gelip almanızı bekliyorlardir..verdikleri parayı da torunlarına kalmış saysınlar..

Merhaba arkadaşlar.Benim eşim 10 ay önce vefat etti.İki küçük çocuğum var.Eşimden miras olarak bı araba kaldi.Eşimin ailesinin maddi durumları oldukça iyi.Benim sorunum şu ki ben aslında öğretmenim fakat atanamadim ve malesef kendi ayaklarımın üzerinde durmadan evlenmiş bulundum.Üzerimde de hep bunun ezikliğini hissettim.Sirf bu yüzden de eşimin ailesini hep alttan aldım evliliğim boyunca ve bir çöp bile istemedim neredeyse evliliğim boyunca.Evlendikten sonra da çolukçocuk vs derken doğru dürüst kpss çalisamadim haliyle.Eşimin arabası da;eşimin ailesinin birikimi,eşimin kendi çalıştığının birikimi ve dugundeki altınlar ve paralarla alındı.Kanunen de benim ve çocuklarimin hakki.Ama ben sırf ev hanımı olduğum için ve eşimin ailesinin de katkısı olduğu için arabayı tümüyle sahiplenmeye hakkım olup olmadığı konusunda tereddüt ediyorum.Bu arada tekrar belirteyim eşimin ailesi zengin ve arabayı kullanmiyorlar.Ama araba onların garajında bekliyor 10 aydir.Sizce benim bu arabayı kendiminmiş gibi tümüyle sahiplenmeye hakkım var mi
O araba siz ve cocuklarinizin hakkı.dul kalmissiniz iki çocuk var onların kızım arabanı al demeleri lazimdi

Normalde ailesi yatırım olsun diye para kattılarsa hak sahibi olarak görüyordur kendilerini tabii. Eşim ve ailesi eskiden ortak araba alırlardı. Eşimde kalırdı hep, araba onun üzerine olurdu, biraz kullanırdı. Araba satılınca herkes aynı oranda kârını alırdı. Bu mantıkla iş yürüten çok. Ama onların maddi durumu iyiyse sorun çıkaracaklarını sanmam.

Eşimin ailesi torunlarına çok düşkündür.Onlarin hakkını yiyelim demezler kesinlikle fakat beni yok sayıp araba dursun büyüyünce çocuklar kullansın diyebilirler.Yani benim istediğim gibi kullanmamı hazmedemeyebilirler.Çünkü bı ara bu minvalde şeyler söyledi kayınvalidem.Ama açık açık konuşmadık.Bilmiyorum belki de saçmalıyorum günahlarını alıyorum,onlara haksızlık ediyorum ama emin olamıyorum işte.Bu arada destek oluyorlar yani en azından oturduğum daire onların kira vermiyorum

Eşimin ailesi torunlarına çok düşkündür.Onlarin hakkını yiyelim demezler kesinlikle fakat beni yok sayıp araba dursun büyüyünce çocuklar kullansın diyebilirler.Yani benim istediğim gibi kullanmamı hazmedemeyebilirler.Çünkü bı ara bu minvalde şeyler söyledi kayınvalidem.Ama açık açık konuşmadık.Bilmiyorum belki de saçmalıyorum günahlarını alıyorum,onlara haksızlık ediyorum ama emin olamıyorum işte.Bu arada destek oluyorlar yani en azından oturduğum daire onların kira vermiyorum

Ya sonuçta bir adam vefat ettiğimde ona ait olan her şey karısına ve çocuklarına kalmıyor mu? kesin olarak hakları olmadığını düşünüyorum. Ama hadi diyelim ki öyle bir istekleri oldu, şöyle olur hukukçu değilim ama bildiğim kadarıyla. Önce siz araba için kaç gram altın verdiyseniz o altınları vermeleri lazım. Sonra arabanın kalan değerinin de yarısını vermeleri lazım. Evlilikte elde edilen mallar kimin üzerinde olduğuna bakılmaksızın eşit paylaşılır çünkü. Ama hiç bunlara girmeden araba direkt sizin diyorum ben.

Bu arada ben de ehliyet kursuna kaydoldum.Açik açık konuşmak için ehliyetimi almayı bekliyorum Allah nasip ederse

Ehliyeti almayı beklemeyin bence. Ben ehliyet kursuna yazıldım diye anlatın yazıldıysanız alacaksınız hoş. Siz çok kibar davranıyorsunuz onların size kibar davranması gerekirken.

Araç kimin üzerinde önce onu öğren. Yasal olarak eşinizin üzerinde mi yoksa babasının üzerinde mi?

Yasal olarak eşinizin üzerinde ise notere git mirasçılık belgesi çıkar ve üzerine al.

Eğer eşinin babası üzerine ise belli bir yüzdeye göre arabayı bölüşürsünüz.

Yok şunu derler bunu derler de deme kanunda ne yazıyorsa o cocuklu eş neredeyse mirasın hepsini yasal olarak alıyor.

SONUNA KADAR sizin ve çocukların hakkıdır.Eşiniz ailesinden gasp etmemiş gönül rızasıyla vermişler.Üstelik ellerinden ne geliyorsa da yapmalılar sizin için.O çocuklar torunları.

Evet ama inşallah araç eşinin üzerinedir. Bazı tatlı su çakalı ailelerin çocukları , eş hak iddia edemesin diye baba üzerine alıyor araçlarını benim benim diye ortalıkta geziyorlar. Umarım eşi öyle yapmamıştır

Araç kimin üzerinde önce onu öğren. Yasal olarak eşinizin üzerinde mi yoksa babasının üzerinde mi?
Başınız sağ olsun. Allah rahmet eylesin.

İşin püf noktası burası. Araç ruhsatı kayınpeder üzerineyse miras hakkı doğmaz da. Valla sizin gibiler de kalmış işte. Kimseye haksızlık olmasın diye böyle düşünce sahibi olanlar da var, ne güzel. Arabayı da isteyebilirsiniz, çocukların hakkı yani. Kayınpeder verir gibi anlatmışsınız.

Yasal olarak eşinizin üzerinde ise notere git mirasçılık belgesi çıkar ve üzerine al.

Eğer eşinin babası üzerine ise belli bir yüzdeye göre arabayı bölüşürsünüz.

Yok şunu derler bunu derler de deme kanunda ne yazıyorsa o cocuklu eş neredeyse mirasın hepsini yasal olarak alıyor.
Eşimin üzerine ve yasal olarak varsleri yalnızca ben ve çocuklarim.O konuda sıkıntı yok.

İşin püf noktası burası. Araç ruhsatı kayınpeder üzerineyse miras hakkı doğmaz da. Valla sizin gibiler de kalmış işte. Kimseye haksızlık olmasın diye böyle düşünce sahibi olanlar da var, ne güzel. Arabayı da isteyebilirsiniz, çocukların hakkı yani. Kayınpeder verir gibi anlatmışsınız.
Malesef böyle enayiler de var benim gibi😕

Arkadaşlar benim sorunum işin hukuki boyutu değil orada bı sıkıntı yok.Tamamen benim ve çocuklarının hakki.Fakat yarın bı gün kayınvalidem araba da bizim de hakkımız var onu sen mi çalışıp aldın hakkımızı helal etmeyiz derlerse haklı olur mu sizce? Bide evet dul ve yetim aylığı aliyorum
Niye haklı olsun, çok değişik düşünüyorsunuz. Çalışma hayatınız olmamış olabilir ama evin sorumluluğu, çocukların sorumluluğunu almış ve almaktasınız. Hem o ne biçim bi aile ki babalarından kalan arabayı öz torunlarının hakkı olarak görmeyecekler?

Eşimin üzerine ve yasal olarak varsleri yalnızca ben ve çocuklarim.O konuda sıkıntı yok.

Tamam o zaman anahtarı al garajdan çıkar. Kullan kimseye sormadan.

Eğer kullanamıyorsan da eğitimi al. Kullan. Kimseye de bişi deme soran olursa ‘ ben 2 çocukla kaldım eşim vefat etti siz ne diyorsunuz? ‘ de kimseye laf ettirme.O araba eşinizin üzerindeyse kimse satamaz da sizden başka. Noterde üzerine geçirtir ama kullanırken sorun yaşama trafikte

Malesef böyle enayiler de var benim gibi😕

Estağfirullah, madem araba eşinizin üstüne, ehliyetinizi alın ve arabayı hemen isteyin o zaman.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X