Vekaleti almak

MaystenG

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
28 Ağustos 2018
2.376
2.922
53
Merhabalar, direk konuya gireceğim.

Ben evliyim, ve bir bebeğim var, ancak bebeğimle devamlı beraberim, şöyle ki; mesela yurtdışına bebeğimle geldim, eşim işlerini halletmek zorunda kaldığı için gelemedi. Yine aynı şekilde memlekete gideceğiz, sonra nasıl desem gidip gelmeler çok olacak. Havaalanında 3 kez durduruldum babası nerede, niye gelmedi, izni var mı haberi var mı gibi sorular soruldu. Hatta biri aramak istedi. Ve evet tabii ki eşimin de onayı var.

Asıl soruma gelecek olursak, ben bebeğimin velayetini (eşimin izni ve imzası ile) nereden ve nasıl alabiliriz? Bu Antalya'da Alman konsolosluğundan olabilir mi? Ya da noter'den? Mahkemelik bir durumumuz yok, şükür severek evlendik, sorunumuz şikayetimiz de yok. Onları dile getirmeyin, düşünmeyin bile. Dediğim gibi nereden ve nasıl alabiliriz?

Son düzenleme:
Noterden alacaksiniz , vekalet noterden cikarilir
O zaman doğru biliyormuşum, çünkü bu konu mahkemeye kadar gider dediler, neyse ki rahatladım. Herhangi başka birşey yapmamız gerekmiyor değil mi? Muvafakatname ile aynı şey mi? Sormamın sebebi ise şu:

Muvafakatname noterde 50 tl
Emniyette beleş :$

Siz şimdi vekalet derken ne istiyorsunuz velayet mi istediğiniz acaba

Muvafakatnameyi biliyormuşsunuz zaten

Onu alacak gideceksiniz işte nereye isterseniz

Yurt içinde gerekmez de yurtdışı çıkışında istiyorlar

bence kavram karışıklığı olmuş. bebeğin vekaleti olmaz ki.
Benim anlatmak istediğim, tüm sorumluluk bana ait, hani varsayalım ki, allah korusun boşanma gibi bir durum oldu, bende kalacak şekilde (tabi bu boşanmaya kadar gitmeden önceki evre)

Siz şimdi vekalet derken ne istiyorsunuz velayet mi istediğiniz acaba

Muvafakatnameyi biliyormuşsunuz zaten

Onu alacak gideceksiniz işte nereye isterseniz

Yurt içinde gerekmez de yurtdışı çıkışında istiyorlar
Velayet demek istedim. Ayyyyy çok utandım şuan :(

Benim anlatmak istediğim, tüm sorumluluk bana ait, hani varsayalım ki, allah korusun boşanma gibi bir durum oldu, bende kalacak şekilde (tabi bu boşanmaya kadar gitmeden önceki evre)
Velayet demek istedim. Ayyyyy çok utandım şuan :KK43:

iyi de şu an çocuğun velayeti hem sizde hem eşinizde. muvafakatname alırsınız noterden, istediğiniz yere gidersiniz. boşanma olmadan eşinizin velayetten feragat etme hakkı olur mu? sorunuz bana garip geldi.

Velayet demek istedim. Ayyyyy çok utandım şuan :KK43:

Evli iken velayeti alamazsınız

Çocuğun velayetimi ana baba birlikte kullanır

Bir de Cidden ne yapacaksınız velayeti

Muvafakat ile gidiyorsunuz işte gideceğiniz yere eşiniz de sıkıntı etmiyor

O zaman sorun ne

O zaman doğru biliyormuşum, çünkü bu konu mahkemeye kadar gider dediler, neyse ki rahatladım. Herhangi başka birşey yapmamız gerekmiyor değil mi? Muvafakatname ile aynı şey mi? Sormamın sebebi ise şu:

Muvafakatname noterde 50 tl
Emniyette beleş :$
Evet muvafakatnameyle ayni sey ama emniyette verilip verilmedigini bilmiyorum

O zaman sorun ne
Velayet degil ayol muvafakatname alacak noterden

Alys Alys sana sorayım

Senin oğlan bebekti giderken eşin arada gelip muvafakat mı verdi onu yurtdışına götürmen için

Doğumda gelip kimliği pasaportu çıkarıp muvafakat mı verdi diye merak ettim

O zaman sorun ne
Garip, allah allah.. konuşmadığım kuzenim evli iken de aldı, ona şaşırdım

Evlilik birliği içinde çocuğun velayeti anne-babası tarafından birlikte kullanılır. Özel durumlarda velayet konusunda hüküm mahkemece verilir, sizin durumunuzda tek başına velayete karar verileceğini sanmıyorum. Öyle bir karara denk gelmedim hiç. Zaten ihtiyacınız da yok ortak noktada buluşabiliyorsunuz sonuçta. Yanınızda muvafakatname taşımanız yeterli olacaktır.

Alys Alys sana sorayım

Senin oğlan bebekti giderken eşin arada gelip muvafakat mı verdi onu yurtdışına götürmen için

Doğumda gelip kimliği pasaportu çıkarıp muvafakat mı verdi diye merak ettim

pasaport ve vize icin ayri ayri vekalet vermisti (sanirim muvafakatname oluyor, pasaport icin emniyetten, vize icin noterden) ancak onun disinda soran eden olmadi bana havalaninda.

muvafakat vermeniz gerekir noterlik sektörünün içinde olduğum için çocuk kaçırmalardan dolayı böyle bir uygulama var 6 ayda bir de yenisi istenir ve çocuğunuzun kimliği ile eşinizin kimliği ile birlikte notere gidip sizin tc ve isminizle izin vermesi gerekir bu yasal olarak gerekiyor. ücreti de 73 tl :)

muvafakat vermeniz gerekir noterlik sektörünün içinde olduğum için çocuk kaçırmalardan dolayı böyle bir uygulama var 6 ayda bir de yenisi istenir ve çocuğunuzun kimliği ile eşinizin kimliği ile birlikte notere gidip sizin tc ve isminizle izin vermesi gerekir bu yasal olarak gerekiyor. ücreti de 73 tl :)
Zam gelmiş ona da ya. Noterlik diyorum ya daha Aralık ayında 50 ₺ isterken, Emniyet ücretsiz çıkartıyordu. Modern hırsız bunlar ya. Nasıl da soyuyorlar insanları.

boşanırsak çocuk eşimde kalacak gibi izni hangi eş verir? böyle bişeyin konu olması bile saçma. kaldıki noterden çıkarılan muvafakatname sizin işinizi görüyor. neden ısrarla tek başınıza velayet bende olsun diyorsunuz? anlatmadığınız bişey var bence.

Back
X