• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Velayet kıme verılır?

gul77

Guru
Kayıtlı Üye
21 Ağustos 2008
555
28
318
Antalya
arkadaslar ben 4yıllık evlıyım..cok ıyı gıden bır evlılıgım yok su an bosanma kararı almadım ama ılerısı ıcın garantı veremıyorum ne yazık kı..inşallah duzelır ve bosanmak zorunda kalmam..benım 2aylık bır oglum var.evlenmeden once yurt dısında kalıyordum ve eger ayrılırsam tekrar donerım....ogrenmek ıstedıgım su eger bosanma noktası gelırsem oglumun velayetı kıme verılır ??esım bılıyorum kı sırf ınat ıcın bıle olsa bana vermez sımdı bıle laflar carpıyo falan:14:

[/genel de maddi duruma bakılır işi .yaşantısı düzgün olana verir inş sana veririler
]

esım calısıyo ben calısmıyorum ama yurt dısında bakma ımkanım olur aılem destek verır devlet de yardımcı olur....yanı nasıl karar verılır kı ıkımızın arasında esımın de bakma ımkanı var:14:yanı cok bır fark olmazken..acab benım yurt dısına donmem bır eksi olur mu velayet ıcın...duydugum kadarıyla kucuk oldugu ıcın anneye verılmıyo mu???inşallah canm yaaa

yüz kızartıcı bir suçu olmadıktan sonra bebekler anneye verilirmiş,daha önce bazı konularda yazılmıştı:34:

Annenin yüz kızartıcı suçu yoksa 5 yaşına kadar anneye diye biliyorum ama umarım doğru bilgidir...:26:

velayet siz de olsa bile artık iki tarafında muvaffakati olmadan yurt dışına cıkaramıyorsunuz, yani velayeti alsanız bile babası izin vermezse çocuğunuzu yurt dışına çıkaramazsınız.

emın kı esım hayatta ızın vermez sırf gıcıklık olsun dıye de yapar..baska yolu yok mu yaa:5:yanı nıyetım cocugumu babasından kacrımak degıl kesınıkle ne olursa olsun o onun babası ama ben bosanırsam artık burda kalmam ve yurt dısına tekrar donerım:5:cok uzuldum ya baska cozum yok mu:14:

emın kı esım hayatta ızın vermez sırf gıcıklık olsun dıye de yapar..baska yolu yok mu yaa:5:yanı nıyetım cocugumu babasından kacrımak degıl kesınıkle ne olursa olsun o onun babası ama ben bosanırsam artık burda kalmam ve yurt dısına tekrar donerım:5:cok uzuldum ya baska cozum yok mu:14:bebgımın yabancı vatandas, pasaport olsa bıle cıkamaz??en azından anlasmalı mesela tatıllerde buraya falan gelse..babası ızın vermezse bıle devlet boyle anlasma yapamaz mı aramızda acaba??

emın kı esım hayatta ızın vermez sırf gıcıklık olsun dıye de yapar..baska yolu yok mu yaa:5:yanı nıyetım cocugumu babasından kacrımak degıl kesınıkle ne olursa olsun o onun babası ama ben bosanırsam artık burda kalmam ve yurt dısına tekrar donerım:5:cok uzuldum ya baska cozum yok mu:14:bebgımın yabancı vatandas, pasaport olsa bıle cıkamaz??en azından anlasmalı mesela tatıllerde buraya falan gelse..babası ızın vermezse bıle devlet boyle anlasma yapamaz mı aramızda acaba??

babası izin vermezse türk vatandaşı olan ve henüz reşit olmayan çocuğunuzu yurtdışına çıkaramazsınız. yurt içinde bile kaçırılan çocuğu zar zor buluyor devlet, bir de yurtdışındakilerle mi uğraşsın. ancak siz yabancıysanız ve çocuğunuzun da yabancı pasaportu varsa yasal olmasa da o zaman çıkış mümkün olabiliyor, bir nevi kaçırma gibi. ancak eşiniz bu durumda dahi mahkemeden tedbir koydurup çocuğunuzu yurt dışına çıkarmanızı engelleyebilir.

Benim esim TC asilli Alman vatandasi. Cocuklarin hem Alman pasaportu hem de TC nüfus cüzdani var. Pasaport kontrolde pasaportlarini ve kimliklerini veriyorum. Muvaffakatname istemiyorlar. Senin durumun nasil yani bebegin kimligi mi pasaportu mu var? Ayrica bebek yabanci ülke vatandasiysa esin zorla burada tutabilir mi acaba arastirman lazim.
Bu arada bir bilgi vermek istiyorum. Bu muvaffakatname icin noterler bir ton para istiyorlar ama emniyet md pasaport şubeye dilekce olarak da verebiliyor esler(ücretsiz). Pasaport süre uzatirken önümdeki aile yaptirdi bu islemi.

velayet sende kalır çünkü bebeğin küçük, anneye verirler..
ama arkadaşlarında dediği gibi, yurt dışı konusunda sınırlama gelir..
eğer bebeğinin çift vatandaşlığı fln varsa durum değişir..
her ne olursa olsun, eşinle boşanma sürecinde böyle inat için iş yapmalar karşılıklı fln, bu en çok bebeğinize zarar verir..
umarım anlaşarak, kimseyi ve özellikle bebeğinizi üzmeden bitirirsiniz bitirecekseniz bile..

babası izin vermezse türk vatandaşı olan ve henüz reşit olmayan çocuğunuzu yurtdışına çıkaramazsınız. yurt içinde bile kaçırılan çocuğu zar zor buluyor devlet, bir de yurtdışındakilerle mi uğraşsın. ancak siz yabancıysanız ve çocuğunuzun da yabancı pasaportu varsa yasal olmasa da o zaman çıkış mümkün olabiliyor, bir nevi kaçırma gibi. ancak eşiniz bu durumda dahi mahkemeden tedbir koydurup çocuğunuzu yurt dışına çıkarmanızı engelleyebilir.

aslında haksızlık neden cunku ben evlenıp buraya yerlestım aılem orada kalıyo ve ben bosanırsam burda kalmamın bır anlamı yok ve eger bebegımın velayetı bana verılırse benımle gelmek zorunda...cunku bende gıtmek zorundayım bır taraftan..ama su da var esımın 10yıllık oturumu var yanı o da yurt dısına gırıs yapabılıyo..bu karar ıcın onemlı bır nokta degıl mı yanı sonucta o da oraya gelebılır..tamam esımın yurt dısına cıkma hakkı olmasa belkide yasak konulabılır ama sonucta o da ıstese gorebılır degılmi??

Öncelikle Herşeyin Yoluna Girmesi ve Boşanmaman Dileğiyle !!

Bebeğin Küçük, Yüz Kızartıcı Suçun Yok ve Bakabilecek Bütçeye Sahip İsen; Sana Verilir..:34:

velayet sende kalır çünkü bebeğin küçük, anneye verirler..
ama arkadaşlarında dediği gibi, yurt dışı konusunda sınırlama gelir..
eğer bebeğinin çift vatandaşlığı fln varsa durum değişir..
her ne olursa olsun, eşinle boşanma sürecinde böyle inat için iş yapmalar karşılıklı fln, bu en çok bebeğinize zarar verir..
umarım anlaşarak, kimseyi ve özellikle bebeğinizi üzmeden bitirirsiniz bitirecekseniz bile..

ben kesınıkle ınat ıcın ıstemıyorum bebıgmı bunu zaten sız bayanlar anlarsınız:5:ama esıme garantı veremıyorum sımdı bıle ara sıra laf falan carpıyo:14:babsı ıstedıgı zaman gorebılır bende hatta ımkanım olurusa da tr ye getırırım yani....esım ıcın yapmasam bıle bebegım ıcın kesınlıkle yaparım kı zaten sonucta bızım aramızda ne olursa olsun o onun babası..henuz passaportunu cıkartıramadık ama yapıcaz hem passaport hem vatandas olacak....TC kımlıgı de var burada kaldıgımız ıcın cıfte vatandaslık mı oluyo??

çift vatandaşlık konusunda şöyle;
türkiye kan bağı esaslı belirler vatandaşlığı, anne baba türkse çocuk türk vatandaşlığını alır..
ancak almanyayı bilmiyorum, bazı ülkeler toprak esaslıda belirleyebiliyolar, yani benim ülkemde doğduysan benim vatandaşım olursun; ABD gibi..
aslında düşünüyorum, çift vatandaşlık bile olsa, çocuk küçük, 18 yaşın üstünde olsa muvafakat aranmaz çocuğa sorulur,
ama şuan mecburen babaya görüş verilecek velayet sizde bile olsa..
bu durumda hakim çift vatandaşlığa rağmen kısıtlayabilir yurtdışı çıkışını..
yani babaya bağlı bu durum.
muvafakat verirse gidersiniz ama vermezse, ki vermez diyosunuz, bence hakimde bu doğrultuda karar verir..
kesin bişey öngöremedim..

Benim esim TC asilli Alman vatandasi. Cocuklarin hem Alman pasaportu hem de TC nüfus cüzdani var. Pasaport kontrolde pasaportlarini ve kimliklerini veriyorum. Muvaffakatname istemiyorlar. Senin durumun nasil yani bebegin kimligi mi pasaportu mu var? Ayrica bebek yabanci ülke vatandasiysa esin zorla burada tutabilir mi acaba arastirman lazim.
Bu arada bir bilgi vermek istiyorum. Bu muvaffakatname icin noterler bir ton para istiyorlar ama emniyet md pasaport şubeye dilekce olarak da verebiliyor esler(ücretsiz). Pasaport süre uzatirken önümdeki aile yaptirdi bu islemi.

ben yabancı vatandasıyım evlendım ve buraya yerlestım..bebegımın ve benım TC kımlıgımız var burada kaldıgımız ıcın,ayrıca benım passaportum var ama bebısım henuz yok yenı dogum yaptıgım ıcın ıslem yapamadık ama yaptırcaz en kısa zamanda...o zaman hem TC nufus cuzdanı olcak hem passaport u olcak..aslında yurt dısnda yasamamız ıcın sorun cıkacagını cok zannetmıyorum mantıkken esımın de 10yıl boyunca yurt dısına cıkma ıznı var..muvaffakatname nedır acaba??

ben yabancı vatandasıyım evlendım ve buraya yerlestım..bebegımın ve benım TC kımlıgımız var burada kaldıgımız ıcın,ayrıca benım passaportum var ama bebısım henuz yok yenı dogum yaptıgım ıcın ıslem yapamadık ama yaptırcaz en kısa zamanda...o zaman hem TC nufus cuzdanı olcak hem passaport u olcak..aslında yurt dısnda yasamamız ıcın sorun cıkacagını cok zannetmıyorum mantıkken esımın de 10yıl boyunca yurt dısına cıkma ıznı var..muvaffakatname nedır acaba??

benim dediğim muvafakat icazet anlamındaydı arkadaş pasaport alımı için gerekli bişeyden bahsediyo sanıyorum..
karışmış bizim muvafakat meseleleri :1:

çift vatandaşlık konusunda şöyle;
türkiye kan bağı esaslı belirler vatandaşlığı, anne baba türkse çocuk türk vatandaşlığını alır..
ancak almanyayı bilmiyorum, bazı ülkeler toprak esaslıda belirleyebiliyolar, yani benim ülkemde doğduysan benim vatandaşım olursun; ABD gibi..
aslında düşünüyorum, çift vatandaşlık bile olsa, çocuk küçük, 18 yaşın üstünde olsa muvafakat aranmaz çocuğa sorulur,
ama şuan mecburen babaya görüş verilecek velayet sizde bile olsa..
bu durumda hakim çift vatandaşlığa rağmen kısıtlayabilir yurtdışı çıkışını..
yani babaya bağlı bu durum.
muvafakat verirse gidersiniz ama vermezse, ki vermez diyosunuz, bence hakimde bu doğrultuda karar verir..
kesin bişey öngöremedim..

ankara konsoloslugunu aradıgımda ben yabancı vatandas oldugum ıcın bebegımın de yabancı vatandas olacagını soyledı ama TC si de var..üff cok uzuldum sımdı yaa:30:

ankara konsoloslugunu aradıgımda ben yabancı vatandas oldugum ıcın bebegımın de yabancı vatandas olacagını soyledı ama TC si de var..üff cok uzuldum sımdı yaa:30:

dediğim gibi Türk vatandaşlığı veya Alman vatandaşlığı var mı yok mu sorusundan ziyade,
baba ne diyecek bu işe o önemli bence..
çünkü velayet sizde bile kalsa, onunda görüş hakkı var..
bebeğiniz 18 yaşına gelene kadar babasıyla bu konuda konuşup anlaşmanız en iyisi..
hakim önüne götürmeden meseleyi, kendiniz önce bi anlaşın, böylece sorun yaşamazsınız..
hayırlısı olsun hakkınızda..

dediğim gibi Türk vatandaşlığı veya Alman vatandaşlığı var mı yok mu sorusundan ziyade,
baba ne diyecek bu işe o önemli bence..
çünkü velayet sizde bile kalsa, onunda görüş hakkı var..
bebeğiniz 18 yaşına gelene kadar babasıyla bu konuda konuşup anlaşmanız en iyisi..
hakim önüne götürmeden meseleyi, kendiniz önce bi anlaşın, böylece sorun yaşamazsınız..
hayırlısı olsun hakkınızda..

o noktaya geldıkten sonra esımle anlasmamız,orta yol bulmamız cok guc benım gozumde.....hatta ımkansız gıbı bır sey ne yazık kı:5:inşallah ıs oraya kadar uzamaz da tum bunlara gerek kalmaz:26:aslında esımın de yurt dısına cıkma ımkanı oldugu ıcın bana bebgımı cıkartmak ıcın ızın verılmesi mantıklı ama bılemıyorum yınede:26:

Back
X