10 ve 13 yaşlarındalar korkumun temeli de bu zaten.o yaşlar da daha çok maddiyata bakılıyormuş.Hakim tarafından velayetin kime verileceğine karar verilirken dikkate alınacak hususlarda bir diğeri ise çocuğun yaşıdır. Zira, henüz anne bakımına muhtaç olan bir çocuğun anneden alınarak babaya verilmesi, çocuğun sağlığı ve kişisel gelişimi açısından çocuğa büyük zararlar verebilecektir. Dolayısıyla, küçük çocuğun velayetinin kime verileceği konusunda toplumdaki genel kanı, çocuğun bu dönemde anne şefkatine daha fazla ihtiyaç duyduğudur. Buna göre;
Türk Hukuku uygulamasında, 0 – 3 yaşarasındaki çocukların anne bakım ve şefkatine mutlak olarak muhtaç oldukları kabul edilmektedir. 3 yaşına kadarki çocuğun velayetine karar verilirken, annenin işinin, evinin, kazandığı miktarın ve hatta yaşam tarzının herhangi bir önemi bulunmamaktadır.
inşallah çok sağolunNeden ayrılıyorsunuz?
Umarım biran önce çok güzel bir iş bulursunuz. Mutluluk sizinle olsun.
zaten uzayan bir süreçti 3 4 yıldır bu mevzu evde vardı bekledikleri kabullendikleri bir durumdu.Bir de merakımdan soruyorum, ayrılığı çocuklara nasıl açıkladınız ve tepkileri ne oldu?
babaya kızgınlar şuanda ama iletişimlerin de bir sorun yok ama aslda benden ayrı yaşamak istemezlezHakim tarafından velayetin kime verileceğine karar verilirken dikkate alınacak hususlarda bir diğeri ise çocuğun yaşıdır. Zira, henüz anne bakımına muhtaç olan bir çocuğun anneden alınarak babaya verilmesi, çocuğun sağlığı ve kişisel gelişimi açısından çocuğa büyük zararlar verebilecektir. Dolayısıyla, küçük çocuğun velayetinin kime verileceği konusunda toplumdaki genel kanı, çocuğun bu dönemde anne şefkatine daha fazla ihtiyaç duyduğudur. Buna göre;
Türk Hukuku uygulamasında, 0 – 3 yaşarasındaki çocukların anne bakım ve şefkatine mutlak olarak muhtaç oldukları kabul edilmektedir. 3 yaşına kadarki çocuğun velayetine karar verilirken, annenin işinin, evinin, kazandığı miktarın ve hatta yaşam tarzının herhangi bir önemi bulunmamaktadır.
Çocukların yaşlarını sonradan gördüm.
Çocuklarınızın babalarıyla iletişimi nasıl?
inşallah öyle bişey olmaz çok sağolunTürkiyede nasil bilmiyorum ama burda Almanya da bir arkadasimiz bosandi 13 yasindaki cocuk babaya , 8 yasindaki cocuk anneye birakildi. dilerim en kisa zamanda is bulabilirsin .Allah yardimcin olsun
çocuklar beni ister.lise mezunuyum inşallah bulurum bir iş sağolunÇocuklar sizle mi kalmak istiyorlar ?
O yaslarda onlara soruluyor.
Ben annem babam ayrıldığında 16 yaşındaydım ve Hatırlıyorum hakim kimde kalmak istiyorsun diye sormuştu.
Biraz da nafaka bağlanır. Zaten inş tez zamanda çalışırsınız bir işte bulursunuz.
Ne okudunuz bir mesleğiniz var mı ?
Erkek kardeşim boşandı.inşallah öyle bişey olmaz çok sağolun
seçmezler öyle bir ihtimal yok hakim vermediği sürece gitmezler ona ama benim durumumda da bana verirmi bilmiyorum.düşünmrkten üzülmekten mahvoldum.Erkek kardeşim boşandı.
14 yaşındaki anneyi seçti, 9 yaşındaki babayı.
Her şeye hazırlıklı olun. Çocuklar babayı seçerse yıkılmayın, sonuçta babaları.
Çocuklara sorulduğu için muhtemelen velayet sizde kalır. Yeter ki çocuklar aç açıkta kalmasın.seçmezler öyle bir ihtimal yok hakim vermediği sürece gitmezler ona ama benim durumumda da bana verirmi bilmiyorum.düşünmrkten üzülmekten mahvoldum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?