velayet

tuzbuzz1

Üye
Kayıtlı Üye
22 Mayıs 2019
131
275
18
boşanma davam açıldı maddi manevi çok zor dönemlerdeyim.eşim çocukları almakla tehdit ediyor.çalışmıyorum iş arıyorum ama bütün çabalarım boşa çıkıyor.küçük bi şehirdeyim iş bulmam da çok zor.ailem destek olmuyor maddi durumları iyi degil.bende asla yanlarına gitmem onlarda bende istemiyorum.eşimin 6000 kadar bir geliri var.bu şartlarda benim hiçbir maddi gücüm yokken ailemin de yanın da değilken ve bir işim de yokken velayeti alabilir mi.bu korku beni mahvetmeye yetiyo zaten.bilgisi olan varsa yardımcı olabilir mi acaba.

çocukların küçükse velayeti alırsın ve mahkeme hem çocuklarına hem sana nafaka bağlayabilir. iyi bir avukatın olsa daha fazlasını da alırsın. şu an ülkece içinde bulunduğumuz durum pek içaçıcı olmasa da hala anne ve çocuklarına devlet sahip çıkıyor.

Hakim tarafından velayetin kime verileceğine karar verilirken dikkate alınacak hususlarda bir diğeri ise çocuğun yaşıdır. Zira, henüz anne bakımına muhtaç olan bir çocuğun anneden alınarak babaya verilmesi, çocuğun sağlığı ve kişisel gelişimi açısından çocuğa büyük zararlar verebilecektir. Dolayısıyla, küçük çocuğun velayetinin kime verileceği konusunda toplumdaki genel kanı, çocuğun bu dönemde anne şefkatine daha fazla ihtiyaç duyduğudur. Buna göre;
Türk Hukuku uygulamasında, 0 – 3 yaşarasındaki çocukların anne bakım ve şefkatine mutlak olarak muhtaç oldukları kabul edilmektedir. 3 yaşına kadarki çocuğun velayetine karar verilirken, annenin işinin, evinin, kazandığı miktarın ve hatta yaşam tarzının herhangi bir önemi bulunmamaktadır.

Çocukların yaşlarını sonradan gördüm.
Çocuklarınızın babalarıyla iletişimi nasıl?

10 ve 13 yaşlarındalar korkumun temeli de bu zaten.o yaşlar da daha çok maddiyata bakılıyormuş.

Çocukların büyükmüş, büyük ithimalle, sana verir velayetleri , eşinize de nafaka bağlar. Ama çocuklara da soruluyor bu yaşta, o da etkili

babaya kızgınlar şuanda ama iletişimlerin de bir sorun yok ama aslda benden ayrı yaşamak istemezlez

Türkiyede nasil bilmiyorum ama burda Almanya da bir arkadasimiz bosandi 13 yasindaki cocuk babaya , 8 yasindaki cocuk anneye birakildi. dilerim en kisa zamanda is bulabilirsin .Allah yardimcin olsun

Çocuklar sizle mi kalmak istiyorlar ?
O yaslarda onlara soruluyor.
Ben annem babam ayrıldığında 16 yaşındaydım ve Hatırlıyorum hakim kimde kalmak istiyorsun diye sormuştu.
Biraz da nafaka bağlanır. Zaten inş tez zamanda çalışırsınız bir işte bulursunuz.
Ne okudunuz bir mesleğiniz var mı ?

çocuklar beni ister.lise mezunuyum inşallah bulurum bir iş sağolun

çalışan kadınlar bile cesaret edemezken, mesleğiniz yokken, aile desteği yokken, 2 çocukla nasıl bu kararı verebildiniz? cesaretinizi ayakta alkışlıyorum...

inşallah öyle bişey olmaz çok sağolun
Erkek kardeşim boşandı.
14 yaşındaki anneyi seçti, 9 yaşındaki babayı.

Her şeye hazırlıklı olun. Çocuklar babayı seçerse yıkılmayın, sonuçta babaları.

Erkek kardeşim boşandı.
14 yaşındaki anneyi seçti, 9 yaşındaki babayı.

Her şeye hazırlıklı olun. Çocuklar babayı seçerse yıkılmayın, sonuçta babaları.
seçmezler öyle bir ihtimal yok hakim vermediği sürece gitmezler ona ama benim durumumda da bana verirmi bilmiyorum.düşünmrkten üzülmekten mahvoldum.

seçmezler öyle bir ihtimal yok hakim vermediği sürece gitmezler ona ama benim durumumda da bana verirmi bilmiyorum.düşünmrkten üzülmekten mahvoldum.
Çocuklara sorulduğu için muhtemelen velayet sizde kalır. Yeter ki çocuklar aç açıkta kalmasın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…