velayeti kime verirler

amanneysene

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
23 Haziran 2014
59
19
98
Kahramanmaraş
arkadaşlar merhaba. uzun zamandır süren problemlerin ardından artık eşimden ayrılmaya karar verdim. 3 aylık düzeltilmiş 20 günlük prematüre bir bebeğim var. eşime ayrılmak istediğimi söylediğimde beni bebeği vermemekle tehdit ediyor. internetten yaptığım araştırmalarda 7 yaşına kadar velayetin şartlar ne olursa olsun anneye verileceği ama istisnaların olabileceği yazıyor. aranızda boşanan arkadaşlar varsa bu velayet konusunda ne yapmalıyım ve bu süreçte beni neler bekliyor olacak yardımcı olursanız sevinirim...

Sana verirler ..

Çok çok ciddi bir ruhsal sıkıntınızın ya da mahkumiyetinin vs olması gerekiyor alabilmesi için ..

Canım eğer anne aldatmamissa,parasini fuhustan kazanmiyorsa, kendisine bakamayacak kadar hasta değilse, çocuk annede kalıyor. 7 yaşından sonra da annede kalıyor. Bu seferde mahkeme çocuğun alıştığı düzeni bozmak istemiyor.
Sonuç çocuk annede kalıyor.
Rabbim kolayliklar versin. Tereyagdan kil ceker gibi düzene girsin inşallah işleriniz.

Canım eğer anne aldatmamissa,parasini fuhustan kazanmiyorsa, kendisine bakamayacak kadar hasta değilse, çocuk annede kalıyor. 7 yaşından sonra da annede kalıyor. Bu seferde mahkeme çocuğun alıştığı düzeni bozmak istemiyor.
Sonuç çocuk annede kalıyor.
Rabbim kolayliklar versin. Tereyagdan kil ceker gibi düzene girsin inşallah işleriniz.
inşallah çok teşekkür ederim cevabın için.. bebeğime sahip olabilmek için gerçekten çok sıkıntı çektim ve şimdi ayrı kalmak düşüncesi bile çok korkutuyor..

Anne aldatmış olsa dahi 7 yasından küçük çocuğu alıyor. Annelik ayrı eşlik ayrı değerlendiriliyor. Örneklerini gördüm.

Bunun dışında çocuk 6-7 yaşına geldiğinde velayet için baba dava açarsa ekonomik durumu iyi olan Avantajlı duruma geçebiliyor ama çocuğun fikri de alınıyor. En önemlisi de bu oluyor zaten.

Anne aldatmış olsa dahi 7 yasından küçük çocuğu alıyor. Annelik ayrı eşlik ayrı değerlendiriliyor. Örneklerini gördüm.

Bunun dışında çocuk 6-7 yaşına geldiğinde velayet için baba dava açarsa ekonomik durumu iyi olan Avantajlı duruma geçebiliyor ama çocuğun fikri de alınıyor. En önemlisi de bu oluyor zaten.
aldatma falan gibi bi durum söz konusu değil zaten sadece şiddetli geçimsizlik diyelim ve bebeğimin böyle bi ortamda büyümesini istemiyorum. şuan bebeğim küçük olduğu için çalışmıyorum ama biraz büyüdükten sonra tekrar başlayacağım ekonomik güç konusunda sıkıntı çıkacağını düşünmüyorum o yüzden.. teşekkürler cevabın için..

sana verırler bebegını
o ıstısnalar anne madde bagımlısıyla falan oluyor

aldatma falan gibi bi durum söz konusu değil zaten sadece şiddetli geçimsizlik diyelim ve bebeğimin böyle bi ortamda büyümesini istemiyorum. şuan bebeğim küçük olduğu için çalışmıyorum ama biraz büyüdükten sonra tekrar başlayacağım ekonomik güç konusunda sıkıntı çıkacağını düşünmüyorum o yüzden.. teşekkürler cevabın için..
Aldatma meselesini sana ithafen demedim zaten elbette. Baska arkads aksattıysa Demiş de aldatsa bile anneye veriliyor dedim .

Başarılar diliyorum sana

inşallah çok teşekkür ederim cevabın için.. bebeğime sahip olabilmek için gerçekten çok sıkıntı çektim ve şimdi ayrı kalmak düşüncesi bile çok korkutuyor..
Canim bende vabada acti velayet davasi ama saydigim nedenler olmadığı icin alamadi.
Ama ben çok etkilenmistim o sürede. Seni cok iyi anlıyorum

evet anneye veriyor mahkeme ne olursa olsun önceden çok zordu ama şimdi aile mahkemeleri biraz daha merhametli o yüzden bebeği anneden ayırmazlar üstelik sizin bebeğiniz daha çok küçük

Akıl var mantık var o kadarlık bebeği alıp da ne yapacakmış pardon

Nasrettin hoca gibi on ç.k yoğurt mu yedirecekmiş

Hiçbir mahkeme o çocuğu anneden almaz

Devlet cezaevindeki kadınların bile çocuğunu yanına almasına imkan tanıyor anne olması önemlidir diyor

Bende bu surecteyim hicbir maddi gelirim vs yok velayet bende anlasmali bosandik. 300tl de nafaka ama benimde bebegim premature dogdu cok rahatsizliklar vs ilaclar aylik kontroller muayne ucretleri vs cok agir olacak ama babam bakacak kendsde vermiyor fazlazisi ama mahkeme ne yapar yukseltirmi bunlari gozonune alipta bende bilmiyorum. Allah yardmcimz olsun.

Anne ev hanimi da olsa cocuk velayet anneye veriliyor. Cocuk buyuyunce de cocugun alistigi duzeni bozmamasi icin kolay kolay babaya vermiyorlar. Merak etme. O kadar kolay alamaz. Buyuyunce cocuga sorduklarinda da cocuk babadini istese de cocugun soyledigi o kadar baglayici olmuyor.

arkadaşlar merhaba. uzun zamandır süren problemlerin ardından artık eşimden ayrılmaya karar verdim. 3 aylık düzeltilmiş 20 günlük prematüre bir bebeğim var. eşime ayrılmak istediğimi söylediğimde beni bebeği vermemekle tehdit ediyor. internetten yaptığım araştırmalarda 7 yaşına kadar velayetin şartlar ne olursa olsun anneye verileceği ama istisnaların olabileceği yazıyor. aranızda boşanan arkadaşlar varsa bu velayet konusunda ne yapmalıyım ve bu süreçte beni neler bekliyor olacak yardımcı olursanız sevinirim...
3 aylık düzeltilmiş 20 günlük prematüre bebek ne demek ?anlamadım.

Annesinin memesini emen bebeyi alıp babaya vermezler.
Eşiniz çok meraklı olduğundan değil sizin canınızı yakmak için almaya çalışacak velayeti ama alamaz merak etmeyin.
Türk mahkemeleri anne tarafından oluyor, bebeğin velayetini anneden alıp ne yapacaklar?
Korkmayın, bebek de velayet de sizin, hele de bebeğiniz yaşını doldurup siz çalışmaya başlayınca düzeniniz daha kolay olur.
Hastayım bu velayetini alamayacağını bildiği halde 'Çocuğu sana vermeyeceğim' diyen Türk erkeklerine...

Bende bu surecteyim hicbir maddi gelirim vs yok velayet bende anlasmali bosandik. 300tl de nafaka ama benimde bebegim premature dogdu cok rahatsizliklar vs ilaclar aylik kontroller muayne ucretleri vs cok agir olacak ama babam bakacak kendsde vermiyor fazlazisi ama mahkeme ne yapar yukseltirmi bunlari gozonune alipta bende bilmiyorum. Allah yardmcimz olsun.
canım benim bebeğimde aynı durumda prematüre doğdu şuan hala tedavileri kontrolleri devam ediyor. şuan bu doktor telaşlarının bitmesini bekliyorum çünkü ailemin olduğu şehirde tıp fakültesi yok ve doktorumuzdan çok memnunum şuan değiştirmeyi göze alamam. evet masrafları gerçekten çok. Allah yardımcımız olsun gerçekten

Akıl var mantık var o kadarlık bebeği alıp da ne yapacakmış pardon

Nasrettin hoca gibi on ç.k yoğurt mu yedirecekmiş

Hiçbir mahkeme o çocuğu anneden almaz

Devlet cezaevindeki kadınların bile çocuğunu yanına almasına imkan tanıyor anne olması önemlidir diyor
ne yapacağı konusunda hiç bi fikrim yok gerçekten bi saat zor bakıyor çünkü:)

Back
X