Velayetin Babaya Verilmesi

anemon0606

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
Emoji Skoru
43
Puanlar
88
Herkese merhaba. Boşanma aşamasındayım. 9. Sınıfa geçen oğlum var. Velayetin babada olmasını istiyor. Kabul etmezsem iş çok uzayacak. Velayeti verirsemde sanki iyi anne olmamışım gibi hissediyorum. Babasına velayeti veren annelerden fikir almak istiyorum. Bu süreci nasıl yönettiniz?

Herkese merhaba. Boşanma aşamasındayım. 9. Sınıfa geçen oğlum var. Velayetin babada olmasını istiyor. Kabul etmezsem iş çok uzayacak. Velayeti verirsemde sanki iyi anne olmamışım gibi hissediyorum. Babasına velayeti veren annelerden fikir almak istiyorum. Bu süreci nasıl yönettiniz?

Neden velayetini babasının almasını istiyor? Kağıt üzerinde, mahkeme kararıyla sizinle kalacağına dair karar alınsın. Ama baba ile istediği zaman kalsa daha doğru olmaz mı?

9. Sınıfa geçen ergen çocuk sonuçta. Küçük çocuk gibi temel bakım ihtiyacı yok. Dört dörtlük bir babası bile olsa, bir babanın annenin yerini tutacağını düşünmüyorum. Bir iki hafta kalır babada sonra geri gelir.

Çocuğum boşanmamızı istemiyor. Beni cezalandırmak için bu yolu seçiyor. Karşı tarafta bu durumdan mutlu.

Belli bir yaş sonrası için çocuğa soruluyor diye biliyorum ama hukuki boyutu ne tam emin değilim.
Çocuğunuzun yaşı küçük değil, istiyorsa babayla kalabilir, bu sizi kötü anne falan yapmaz ama uzun süreli babada kalma ihtimali nedir? Hem velayeti verip, hem çocuğun her türlü sorumluluğun sizde kalması gibi bir durumda yapabilirsiniz.

Baba ile başka şehire yerleşecek. Evlilik uzadıkça ben çok yıpranıyorum. Çocuk için devam etsem bu kez çocuğa öfkeleniyorum. En iyisi bu şekilde Anlaşmalı boşanıp yoluma bakmam. Ama psikolojik olarak iyi değilim.

Yok öyle velayet babada hizmet annede bunu özellikle ikisinede belirtin baksınlar başlarının çaresine,ev işi yemek vs nasıl halledeceksiniz onu düşündünüzmü varmı aklınızda bir çözüm deyin ha bide şey deyin eşinize,bundan sonraki hayatını yalnız geçirmek istemen bana tuhaf geldi hiçbir kadın kolay kolay evde ergen çocuğu olan adamla evlenmek istemez tebrik ederim valla deyin,madem cezalandırıyorlarmış ben cezamı çekmek için inzivaya çekiliyorum dersiniz kendileri hallederler,herşeyi bu kadar dramatize etmeyin içinizde neden kötü anne olasınızki çocuğunuz kendisi istiyor bunu kaldıki ergenlikte bu çocuk zorlarsanız geri teper bu seferde en ufak hatasında bunalımda bunu bahane eder,ufak bir ders ikisininde aklını başına getirir,ben özellikle eşinizin geri adım atacağını düşünüyorum yalnızlık zor bu onun aklına gelmemiş belliki😂😂😂

9. Sınıf öyle küçük bir yaş değil kendi istiyorsa alsın baksın babası kolay sanıyor şimdi ergen erkekle uğraşmayı velayeti anne alınca baba kendini iyi baba olmamışım gibi hissetmiyor siz de hissetmeyin çocuk ikinizin hayatınıza bakın

Çocuk için devam etsem bu kez çocuğa öfkeleniyorum
Çocuğunuzla ilişkiniz bu şekildeyse babasında kalsın. Demek ki çok yıpranmışsınız, hem kendiniz hem çocuğunuzun akıl sağlığı için biraz uzak kalın. Ergenler ara sıra fırsatçı oluyor, konforu keşfediyor, kimi yumuşak bulursa ondan faydalanmaya çalışıyor.14-15 yaşlarında, aç kalmaz açıkta kalmaz bakar başının çaresine. Çamaşırı bulaşığı temizliği babasıyla halletsin öğrensin. Kavga tartışma olacağına nerede isterse orada kalsın ama sen babanı seçtin beni değil i hissettirmeyin. Benimle de babanla da yaşayabilirsin, ne zaman istersen gelirsin oğlum diyin. Anne baba anlaşamayabilir ayrılabilir bu normal ama sen her zaman ikimizin oğlusun vs diyin. 5-6 yaşlarında olsa dertlenir, ne yer ne içer kim ilgilenir dersin ama 15 yaşındaysa bırakın hayatı öğrenmeye başlasın. Rasgele bir yere değil babasının yanına gidiyor.

Çocuğum boşanmamızı istemiyor. Beni cezalandırmak için bu yolu seçiyor. Karşı tarafta bu durumdan mutlu.

Babası sorunlu kişiliğe sahip, alkolik, kötü örnek bir tip değilse bırakın kalsın babayla. Kağıt üzerinde velayet sizin üzerinize olsa iyi olurdu ama yapacak bir şey yok gibi.

Lise birinci sınıf bitsin, evde durmayacak sizinle bu çocuk. Ne salonda sizinle oturacak ne sizinle bir yere gidip gelecek. Arkadaş odaklı, okuluna odaklı bir dönem bu yaşlar, aile bu kadar ön planda olmuyor erkek çocuklarında.

Erkek çocuğunun ergenliğini babasıyla aynı evde yaşaması daha iyi olabilir. B*ku, terli kıyafetleri, ergenliği bırakın babası çeksin. Böyle üniversite kazanıp 19-20 olunca eskisi gibi tatlı hallerine gelebiliyor erkekler.

Protokolü hazırladık. Velayet babada olacak. Çocuk bu şekilde beni cezalandırıyor. Endişem babası çok baskıcı ve kıskanç. Aynı davranışı oğlumda öğrenecek. Zaten bu saate kadar bunları normal gördü. Yani evde sanki iki kocam var gibi oğlumda sürekli üzerimde baskı ve denetim kuruyor. O kadar yoruldumki anlatamam. Telefonda konuşamam, kimseyle görüşmem, oğlumla bir yere giderim dönüşte dayak yerim oğlum ne oldu neden bu tavrın diye babasına sormaz. Hatta haklı bulur. Yıldım artık

Protokolü hazırladık. Velayet babada olacak. Çocuk bu şekilde beni cezalandırıyor. Endişem babası çok baskıcı ve kıskanç. Aynı davranışı oğlumda öğrenecek. Zaten bu saate kadar bunları normal gördü. Yani evde sanki iki kocam var gibi oğlumda sürekli üzerimde baskı ve denetim kuruyor. O kadar yoruldumki anlatamam. Telefonda konuşamam, kimseyle görüşmem, oğlumla bir yere giderim dönüşte dayak yerim oğlum ne oldu neden bu tavrın diye babasına sormaz. Hatta haklı bulur. Yıldım artık

O yaşta bir erkek çocuğunun annesi dayak yediğinde artık gücüne gitmesi gerekir. Anneye karşı hiç korumacı halinin olmaması ilginç. Size karşı hiç merhameti yok demekki.

Evlat canınızın canı ama burada nasıl annesine babasına sınır koymasına yönelik üyelere tavsiye veriyorsak, evladınıza da sınır koymanız gerekir.

Benim teyzemin iki oğlu var, büyük oğlu sizin oğlunuz gibi, hep her ne olursa babasını tutar anneyi ezerdi, teyzem onlardan habersiz arabayı yıkamacıya bile götürse teyzeme hayatı dar ederlerdi, küçük oğlu büyüyene kadar baya çekti hem kocasından hem büyük oğlundan, Allahtan küçük oğlu büyüdü, böyle sesi çıkan bir şey oldu, aile ilişkileri daha dengeli hale geldi.

Velayeti ver ve bosan. Zaten 3 seneye uni kazanip bascak gidecek. Otursun babasiyla.

Şok oldum bu mesajınızı okuyunca. Çocuğunuzun babasında kalması sizi kötü bir anne yapmaz. Annesi bir de böyle bir nedenden dolayı dayak yediğinde babasını haklı bulan ergenlik yaşındaki bir birey zaten etkileneceği kadar etkilenmiştir. Baş başa perişan olsunlar da görsünler dünya kaç bucak.

Back
X