Veli olduk sorunlar başladı.

yarı özeldir sizinki.tamamen devlet kaynaklı olsa mümkün değil.
Hayir bu normal devlet anaokulu.ilkogretimin icinde olan anasiniflarindan.. Yemekli oldugu icin aidati bu sekilde. Bir onceki yil da 115di. O zakan sabah ci oldugu icin kahvalti veriliyordu. Kahvaltı ordaki gorevlilerin maasi vs bu aidattan karşılanıyordu.

Para toplsnmasi mantıklı.her gün biri gelecek de o iş yürümez.durumu olmayanlar farklı şekilde yardım ederler.kek pasta börek yapmak gibi.

çocuğu yönlendirir nasıl temizleneceğini gösterir o kendisini iyi kötü temizler, yemek kısmında çatal kaşık tutmayı öğretir gerekirse yardım eder ve evet bu saydıklarım öğretmenin görevi... ! sonuçta kreş yaşındaki çocukta eğitim dediğin ne ki? zorlu matematik problemlerini çözmüyorlar...

Arkadaşım iki seçenekte doğru değil.Karşı çıkın.Velinin eğitimi ne?O yardımcılık görevi işin bölümünü okuyan, mesleğinde deneyim kazanma safhasına gelmiş kişilerin işidir.İki seçenekte akıllı değil.

tabi canım öğretmen varken annesi babası niye yorulsun.
Allah sizi iyi öğretmenlere muhtaç etsin diycem sadece, ki anlayın öğretmenin işinin o olmadığını.

tabi canım öğretmen varken annesi babası niye yorulsun.
Allah sizi iyi öğretmenlere muhtaç etsin diycem sadece, ki anlayın öğretmenin işinin o olmadığını.
valla kızım 2 yıldır kreşe gidiyor geçen sene wc eğitimi yoktu, zaten küçüktü ve öğretmeni yeri geldi üstünü değiştirdi, yeri geldi yemeğini yedirirken ya da tuvalette iken yardımcı oldu hala da gerekirse yardımcı oluyor, sonuçta öz bakım en önemli şey küçük yaş grubu için ve öğretmenlerde bunu bilerek bu işe başlıyor.
ayrıca evde birşeyleri öğretseniz bile çocuk başaramabiliyor ya da zamanla oturuyor bazı şeyler bizde her an yanına gidemeyeceğimize göre okul saatlerinde ilgilenecek olan ilk kişi öğretmeni oluyor.

Öğretmen olmuş ama stajerleri idare edememiş hemde 3 tane, öğretmenler suçlu çocukları nasıl idare edecekler bu kibirle yok poposunu temizleyemezmiş, yemek yediremezmiş bizimde işimizde sevmediğimiz görevler vardı paşa, paşa yaptık, her mesleğin çilesi ayrı, severek yapmayacağın iş eziyet olur o zaman çalışma ev otur!!!!

Öğretmenin çocuğun kişisel temizliğini yapmasının, yemeğini yedirmesinin, üstünü başını değiştirmesinin zorunda olduğu hangi yönetmelikte, hangi eğitim bilimleri kitabında ya da hangi müfredata yazıyor biri bir açıklasın da herkes rahat etsin. Öğretmen isterse yapar bunları, istemezse de kimse onu zorunlu tutamaz,tutmamalı da, bu kendini bilmezlikten başka birşey değildir.

Öğretmen hiç bir velinin kişisel bakıcısı değildir, bence herkes haddini hududunu bilmeli.

Öğretmenin bunu yapmaması da kibir değil,işini olması gerektiği yapmaktır.

Çocuğa kişisel temizliği öğretmek,yemek yemeyi öğretmek birincil olarak ailenin görevidir. Bunları bilmeyen bir çocuk, evde öğretilsin öyle başlasın okula, öyle mi demek lazım..

Son düzenleme:

Ne alaka anlamadım. Herkes stajyerli mi çalışıyormuş? Ben üç sene stajyersiz çalıştım hiçbir veliye gel demedim. Ne alaka veli çağırmak? Temizlik vs konusuna gelince okuldaki temizlik görevlileri 10 dk da temizliyor gidiyor :s

Aidat toplanmıyor mu o Okulda? Gerçi yardımcının maaş ve sigortası anca 6 sınıf üzerinden çıkıyor az olunca aylık gelir az oluyor sınıf maaşı sigortayı karşılamıyor sizden aylık 150-200 TL alsa anca kurtarırlar. İşkurdan istenebilir yardımcı personel ama genelde çok zor oluyor o iş :s

Ayrıca stajyer meselesine yorum yapmak istiyorum . Bazı liselerden gelen stajyerler hiçbir şey yapmıyor-(bazısı yapmak istese bile hiçbir şey bilmiyor) . Yaptıramıyorsun! Nottan korkusu yok. Konuşuyorsun boş boş bakıyor Anlamıyor...bi bakıyorsun sigarayı içmiş gelmiş okula. Telefon yasak ama arkanı dönünce çocuklarla selfie çekiyor instagramda paylaşıyor. Nesil değişmiş bizim gibi değiller. Sadece zaman geçirmek için okuyorlar sanki. Benim de başıma geldi düşük not verdim resmen linç edildim. Tehditle notunu değiştirtmeye kalktılar. Korktum ama geri adım atmadım. Sonra ne oldu bilmiyorum belki farklı yolla notu değiştirmiş bile olabilirler :s iyi ki de yapmışım o lise bizim okulu bıraktı başka okuldan stajyer geldi mis gibi gençlerle tanıştım. Hala görüşürüm, üniversitede okuyorlar, pırlanta gibiler.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…