Anasinifinin tuvaletleri okulunkinden ayrı. Hatta anasinifina giden koridorda ilkokul ogrencileri giremesin diye ayri bir kapi var. Ders saatinde bu kapi kapaniyor ayri bir bolum oluyor.evet konu sahibini anlıyorum ama yapılan yorumlar o kadar cahilce ki gerildim tabi
bilmiyorsanız araştırmanızı tavsiye ederim anasınıfı öğretmeninin görevleri arasında tuvaletini yaptırma yoktur yönetmeliğe bakın eğer bizim öğretmenlerimiz yatırıyorsa iyi niyetindendir yaptirmazsa kimse hesap soramaz ne müdürü ne milli eğitim ama öğretmen insiyatif kullanıp yaptirirsa onun bileceği iş bu esnada sınıfta problem olursa müdür hesabını öğretmenden sorar neden sınıfının başında değilsin o zaman öğrencimi tuvalete götürdüm diye açıklama yapması onu kurtarmaz senin görevin değildi der geçerler neden o insanlar bu ikilemde kalsın..... şunu da belirteyim ki eğer tuvaletleri içinde ana okuluysa problem yok ilkokul bünyesindeki anasınıfında yardımcı bu sebeplerden ötürü şarttır hele sınıf kalabaliksa eğer devlet bunu sağlayamamışsa öğretmen böyle birşey teklif edebilir gayet normal
bu durumda insanlarin gwli burda yok efendim ogretmen kendi rahatını düşünmüş şeklinde konuşmaları canımı sıktı tabi nerden biliyorlar niyetini neden insanları yaftaliyorlar
27Sınıf mevcudu kaç
Ben anasinifina gittim küçükken ve evet ogretmenimiz tek idi.öğretmen yetersizmiş o zaman.
çünkü anaokulu öğrecileri yaşça büyüktür ve azıcık donanımlı bir öğretmen halledebilir.
mesela oğlum tam gün anaokuluna gidiyor. 27 kişiler öğretmen tek.
Ülkemizin kanayan yarası, bir türlü bilgiye erişemeyen yeni nesil, pratik bilgiyi alamayan yeni nesil, hep bu bilgili insanların, küstah ve kibirli oluşundan dolayıKonuyu okuyunca çok rahatsız oldum gerçekten. Stajyerler okullara öğretmenlik yapmak için gidiyor. Ben de şu anda öğretmenlik stajı yapıyorum, üniversite okulumuzu belirledi, öğretmen eşliğinde derslere girmemiz lazım ancak direkt boş derslere sokuyorlar. Yani okulda raporlu, izinli hoca her gün oluyor, farklı derslere dahi giriyorum. Yaşım 30, daha önce çalıştım, bir şekilde konuşma yaptırıyorum ancak yeni mezun arkadaşların nasıl zorlandığını siz düşünün. Bu konuda hem de lise stajyeriler neler yaptırmışlar. Pes...!
Her haltı Suriyelilere bağlamanız sıkmadı mı sizce de?Suriyelilere o kadar yardım edilceğine devletimiz bir yardımcı öğretmen maaşı verse?
bence asıl öğretmenin işi budur. çünkü kreş ve anaokulu vb yerlerde yaş grubu küçük çocuklar için öncelik öz bakımdır ve bunu gerçekleştirecek ilk kişi sınıf öğretmenidir. okulda temizlik yapsın demiyorum ama çcuklarla her anlamda ilgilenmek zorunda yardım gerekirse yemek ve tuvalet ihtiyacı içinde yardım etmek zorunda öğretmenler. sonuçta bahsi geçen yaş grubu belli.. ama velinin işi okula gidip temizlik yapmak, oradaki çocuklara yemek yedirmek, tuvalette yardımcı olmak değil bunları yapacaksa veli kendi çocuğu için yapar ve işini gücünü bırakıp veliler orada bu işlerle
bence asıl öğretmenin işi budur. çünkü kreş ve anaokulu vb yerlerde yaş grubu küçük çocuklar için öncelik öz bakımdır ve bunu gerçekleştirecek ilk kişi sınıf öğretmenidir. okulda temizlik yapsın demiyorum ama çcuklarla her anlamda ilgilenmek zorunda yardım gerekirse yemek ve tuvalet ihtiyacı içinde yardım etmek zorunda öğretmenler. sonuçta bahsi geçen yaş grubu belli.. ama velinin işi okula gidip temizlik yapmak, oradaki çocuklara yemek yedirmek, tuvalette yardımcı olmak değil bunları yapacaksa veli kendi çocuğu için yapar ve işini gücünü bırakıp veliler orada bu işlerle uğraşacak ise çocuğu okula göndermenin de bir mantığı kalmıyor ..
Öğretmen çocuğun tuvalet ihtiyacı için yardımcı olmalı diyenler ciddi mi gerçekten?
20-25 kişilik bir sınıfta öğretmen her çocuğun tuvaletiyle ilgilenirse nasıl ders, aktive yapacaklar? O kadar çocuğun sürekli öğretmen sınıftan çıktığı için dagilanu dikkatlerin toplayıp sonrasında verimi almak imkansıza yakın.
Kendi başlarına tuvalete gitmek isteseler de güvenli değil bence o yaş grubu için.
Yapılacak şey, para toplanıp yardımcı birinin ayarlanması. Gerçekten veremeyecek durumdaki velileri diğer veliler idare etmeli. Şikayet etseniz de sonuç alacağınızı zannetmiyorum, sonuçta devletin yardımcı ödeneği vermediği bilinen birşey değil mi?
Basbayağı alakalı milyar dolarlık yardımlar yapılıyor deniliyorNe alaka ya sapla samanı karıştırdınız iyice
Merhabalar ben okulöncesi öğretmeniyim bu şekilde anasınıfında birini çalıştırmak suç. Çalışan kişiye sigorta yapılmalı ve ücreti asgari ücretten aşağı olmamalı. Gayri resmi işçi çalıltıran bazi idarecilere soruşturma bile açılıyor artık. Sınıfın temizlik sorununu siz değil okul idaresi çözmek zorunda. Kadrolu veya işkurlu okulun hizmetli kadrosundaki kişiler temizliği yapmalı. Eğitim konusunda da o zaten öğretmenin işi stajerin değil!Arkadaslar merhaba. Oğlum bu sene devlet okulunda anasınıfına başladı. Normalde anasinifinda kiz meslek lisesinden gelen stajyerler öğretmene yardımcı oluyordu. Ancak okuldaki bir sıkıntıdan dolayi meslek lisesi stajyerlerini geri çağırdı veeee öğretmen yardımcısız kaldı. Toplantı yapıldı, ya hergün bir velinin gelip öğretmene yardımcı olması yada para toplanarak bir yardımcı tutulması seçeneğini sundular bize. Veliler arasında durumu kötü olup her ay parayı veremeyecek olanlar veliler gelsin beklesin dedi biz veremeyiz dediler. Bazılarının ise bebeği var, okuldan o ara saatte gelen baska çocukları olan veliler var. Onlarda yardımcı tutalım dediler. Ki her iki grupta haklı. Arada hem bebeği olup hem maddi durumu yetersiz olanlar da var. Yani ikisinide yapamazlar.
Bu konu hakkında bilgisi olanlar bir fikir verebilir mi acaba?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?