- 24 Nisan 2015
- 6.981
- 7.185
- 398
çocuğunuz kaç yaşında bilmem ama anaokulu ise 5-6 yaş grubudur diye düşündüm. bu yaş tuvalete tek gidip gelebilir. zaten yardımcı tuvalet yemek temizliğe yardım ediyor okullarda..Arkadaslar merhaba. Oğlum bu sene devlet okulunda anasınıfına başladı. Normalde anasinifinda kiz meslek lisesinden gelen stajyerler öğretmene yardımcı oluyordu. Ancak okuldaki bir sıkıntıdan dolayi meslek lisesi stajyerlerini geri çağırdı veeee öğretmen yardımcısız kaldı. Toplantı yapıldı, ya hergün bir velinin gelip öğretmene yardımcı olması yada para toplanarak bir yardımcı tutulması seçeneğini sundular bize. Veliler arasında durumu kötü olup her ay parayı veremeyecek olanlar veliler gelsin beklesin dedi biz veremeyiz dediler. Bazılarının ise bebeği var, okuldan o ara saatte gelen baska çocukları olan veliler var. Onlarda yardımcı tutalım dediler. Ki her iki grupta haklı. Arada hem bebeği olup hem maddi durumu yetersiz olanlar da var. Yani ikisinide yapamazlar.
Bu konu hakkında bilgisi olanlar bir fikir verebilir mi acaba?
yani aynı durumla karşılaşsam bu sorunun okulun çözmesi gereke bir durum olduğunu düşünürdüm, mecbur kalınırsa çocukların yaşı 5-6 yaş altı ise para ile yardımcı tutulabilinir ama ben veli olarak gidipte orada yardım kasatlı bulunmazdım. sonuçta işim gücüm var kazanmam gereken ir para ve onun içinde doldurmam gereken bir mesai var, ev hanımı bile olsam bu benim işim değil diye düşünürdüm ...