Veli olduk sorunlar başladı.

Arkadaslar merhaba. Oğlum bu sene devlet okulunda anasınıfına başladı. Normalde anasinifinda kiz meslek lisesinden gelen stajyerler öğretmene yardımcı oluyordu. Ancak okuldaki bir sıkıntıdan dolayi meslek lisesi stajyerlerini geri çağırdı veeee öğretmen yardımcısız kaldı. Toplantı yapıldı, ya hergün bir velinin gelip öğretmene yardımcı olması yada para toplanarak bir yardımcı tutulması seçeneğini sundular bize. Veliler arasında durumu kötü olup her ay parayı veremeyecek olanlar veliler gelsin beklesin dedi biz veremeyiz dediler. Bazılarının ise bebeği var, okuldan o ara saatte gelen baska çocukları olan veliler var. Onlarda yardımcı tutalım dediler. Ki her iki grupta haklı. Arada hem bebeği olup hem maddi durumu yetersiz olanlar da var. Yani ikisinide yapamazlar.
Bu konu hakkında bilgisi olanlar bir fikir verebilir mi acaba?
çocuğunuz kaç yaşında bilmem ama anaokulu ise 5-6 yaş grubudur diye düşündüm. bu yaş tuvalete tek gidip gelebilir. zaten yardımcı tuvalet yemek temizliğe yardım ediyor okullarda..
yani aynı durumla karşılaşsam bu sorunun okulun çözmesi gereke bir durum olduğunu düşünürdüm, mecbur kalınırsa çocukların yaşı 5-6 yaş altı ise para ile yardımcı tutulabilinir ama ben veli olarak gidipte orada yardım kasatlı bulunmazdım. sonuçta işim gücüm var kazanmam gereken ir para ve onun içinde doldurmam gereken bir mesai var, ev hanımı bile olsam bu benim işim değil diye düşünürdüm ...

İlçe milli eğitim ücretli öğretmen ayarlayabilir. Müdürünüz talepte bulunsun

çocuğunuz kaç yaşında bilmem ama anaokulu ise 5-6 yaş grubudur diye düşündüm. bu yaş tuvalete tek gidip gelebilir. zaten yardımcı tuvalet yemek temizliğe yardım ediyor okullarda..
yani aynı durumla karşılaşsam bu sorunun okulun çözmesi gereke bir durum olduğunu düşünürdüm, mecbur kalınırsa çocukların yaşı 5-6 yaş altı ise para ile yardımcı tutulabilinir ama ben veli olarak gidipte orada yardım kasatlı bulunmazdım. sonuçta işim gücüm var kazanmam gereken ir para ve onun içinde doldurmam gereken bir mesai var, ev hanımı bile olsam bu benim işim değil diye düşünürdüm ...
işte kimsenin işi değilse öğretmenin hiç işi değil.
toplumun gözünde öğretmen aman boş boş durmasın yapsın kafası kusura bakmayın bu zihniyetle bizden bisey olmaz ,yazik

Konu sahibi aylık kırk lira ödüyor aidat olarak. Ortalama 25 öğrenci desek aylık 1000 lira eder. Yardımcının bırakın sigortasını maaşı bile etmiyor. Aylık 250 lira verecekler ki sigortalı bir yardımcı tutulsun.
Anasınıfın içinde tuvalet varsa ne gibi bir sıkıntı olabilir ki. Hadi altına kaçırdı kendi değiştirir müsait bir yerde. Terleyince üst değiştirmek nedir yani. Bir sene sonra 1. Sınıfta kim değiştirecek üstünü alışsınlar çocuklarda.
Kaynaştırma olur sunudaymış anlarım tuvalet dışarda olur anlarım ama yok nerden tutsan elimde kalıyor

Devlet egitimi evet herkesin hakki ama devlet bizzat kendisi aidat toplayin diye kagit gonderiyor okullara. İnanmayan gitsin okulunun mudurunden bu kagidi sorsun. Yilda 200-300 lirayi veremeyecek durumda olana zaten muhtarlar bir belge veriyor arkadasim. Arastirin bunlari benzer durumdakilere onerin.
O bahsettiğim veliler o aidattan mahrum olanlar zaten.

toplumun gözünde öğretmen aman boş boş durmasın yapsın kafası kusura bakmayın bu zihniyetle bizden bisey olmaz ,yazik
Cok gerginsiniz. Uslubunuz bile geriyor insani. Sakin olun lutfen. Ben burda cozum bulmak icin açtım konuyu. Öğretmenin görevi nedir diye sormadim zaten. Ogretmensiniz herhalde. Ancak cozum odakli olursanız daha yararli olur.

Konu sahibi aylık kırk lira ödüyor aidat olarak. Ortalama 25 öğrenci desek aylık 1000 lira eder. Yardımcının bırakın sigortasını maaşı bile etmiyor. Aylık 250 lira verecekler ki sigortalı bir yardımcı tutulsun.
Anasınıfın içinde tuvalet varsa ne gibi bir sıkıntı olabilir ki. Hadi altına kaçırdı kendi değiştirir müsait bir yerde. Terleyince üst değiştirmek nedir yani. Bir sene sonra 1. Sınıfta kim değiştirecek üstünü alışsınlar çocuklarda.
Kaynaştırma olur sunudaymış anlarım tuvalet dışarda olur anlarım ama yok nerden tutsan elimde kalıyor
Okulda oyle terleyince ust degistirme yok zaten. Nerde var onu da anlamadim. Kres degil ki burasi devlet okulu. Ogretmen niye ust degistirsin?

Aynen. Benim is yerim kendimin ve okula yakinim diye yardimci olmaya gittim. Ancak annesi baska ilde çalışan ve haftasonu eve gelen bir ogrenci bile var. Onlar ne yapacak? Biz velilere bu konunun yansimasi bile cok saçma.

bence asıl öğretmenin işi budur. çünkü kreş ve anaokulu vb yerlerde yaş grubu küçük çocuklar için öncelik öz bakımdır ve bunu gerçekleştirecek ilk kişi sınıf öğretmenidir. okulda temizlik yapsın demiyorum ama çcuklarla her anlamda ilgilenmek zorunda yardım gerekirse yemek ve tuvalet ihtiyacı içinde yardım etmek zorunda öğretmenler. sonuçta bahsi geçen yaş grubu belli.. ama velinin işi okula gidip temizlik yapmak, oradaki çocuklara yemek yedirmek, tuvalette yardımcı olmak değil bunları yapacaksa veli kendi çocuğu için yapar ve işini gücünü bırakıp veliler orada bu işlerle uğraşacak ise çocuğu okula göndermenin de bir mantığı kalmıyor ..

herşeyide devletten beklemeyin arkdaş.durum ortada çok ileri seviyede olsak zaten bu durum olmazdı.

Stajyerleri öğretmenler paylaşamamış tartışmışlar.konu müdüre intikal edince stajyerleri göndermiş.bir nevi kendi başımızın çaresine bakın der gibi birsey olmus
Bence öğretmenlere ceza vermiş stajyeri iyi değerlendirememişler, anlaşmış olsalardı dahi iyi olurdu

bence asıl öğretmenin işi budur. çünkü kreş ve anaokulu vb yerlerde yaş grubu küçük çocuklar için öncelik öz bakımdır ve bunu gerçekleştirecek ilk kişi sınıf öğretmenidir. okulda temizlik yapsın demiyorum ama çcuklarla her anlamda ilgilenmek zorunda yardım gerekirse yemek ve tuvalet ihtiyacı içinde yardım etmek zorunda öğretmenler. sonuçta bahsi geçen yaş grubu belli.. ama velinin işi okula gidip temizlik yapmak, oradaki çocuklara yemek yedirmek, tuvalette yardımcı olmak değil bunları yapacaksa veli kendi çocuğu için yapar ve işini gücünü bırakıp veliler orada bu işlerle uğraşacak ise çocuğu okula göndermenin de bir mantığı kalmıyor ..
bu durumda siz çocuğunuzu ozbakimlari yapılsın diye okula gönderiyorsunuz???? Çünkü öğretmenin görevi buymuş
Keşke üniversitelerde okul onceci öğretmenlere bunları ogretselerdi söyleyelim de müfredat degisssin derslere tuvalet yaptırma temizlik yapma iki oyun oynatıp gönderme koysunlar

el.kas koordinasyonunu güçlendirme ritmik sayma sosyal beceriler psikomotor beceriler ne gerek var canım haklisiniz gercekten

evet konu sahibini anlıyorum ama yapılan yorumlar o kadar cahilce ki gerildim tabi
bilmiyorsanız araştırmanızı tavsiye ederim anasınıfı öğretmeninin görevleri arasında tuvaletini yaptırma yoktur yönetmeliğe bakın eğer bizim öğretmenlerimiz yatırıyorsa iyi niyetindendir yaptirmazsa kimse hesap soramaz ne müdürü ne milli eğitim ama öğretmen insiyatif kullanıp yaptirirsa onun bileceği iş bu esnada sınıfta problem olursa müdür hesabını öğretmenden sorar neden sınıfının başında değilsin o zaman öğrencimi tuvalete götürdüm diye açıklama yapması onu kurtarmaz senin görevin değildi der geçerler neden o insanlar bu ikilemde kalsın..... şunu da belirteyim ki eğer tuvaletleri içinde ana okuluysa problem yok ilkokul bünyesindeki anasınıfında yardımcı bu sebeplerden ötürü şarttır hele sınıf kalabaliksa eğer devlet bunu sağlayamamışsa öğretmen böyle birşey teklif edebilir gayet normal
bu durumda insanlarin gwli burda yok efendim ogretmen kendi rahatını düşünmüş şeklinde konuşmaları canımı sıktı tabi nerden biliyorlar niyetini neden insanları yaftaliyorlar

öğretmen yetersizmiş o zaman.
çünkü anaokulu öğrecileri yaşça büyüktür ve azıcık donanımlı bir öğretmen halledebilir.
mesela oğlum tam gün anaokuluna gidiyor. 27 kişiler öğretmen tek.

Arkadaslar merhaba. Oğlum bu sene devlet okulunda anasınıfına başladı. Normalde anasinifinda kiz meslek lisesinden gelen stajyerler öğretmene yardımcı oluyordu. Ancak okuldaki bir sıkıntıdan dolayi meslek lisesi stajyerlerini geri çağırdı veeee öğretmen yardımcısız kaldı. Toplantı yapıldı, ya hergün bir velinin gelip öğretmene yardımcı olması yada para toplanarak bir yardımcı tutulması seçeneğini sundular bize. Veliler arasında durumu kötü olup her ay parayı veremeyecek olanlar veliler gelsin beklesin dedi biz veremeyiz dediler. Bazılarının ise bebeği var, okuldan o ara saatte gelen baska çocukları olan veliler var. Onlarda yardımcı tutalım dediler. Ki her iki grupta haklı. Arada hem bebeği olup hem maddi durumu yetersiz olanlar da var. Yani ikisinide yapamazlar.
Bu konu hakkında bilgisi olanlar bir fikir verebilir mi acaba?
İki çözüm De saçma. Bebeği olana da yazık, parası olmayana da. Benim çalıştığım anaokulunda öğretmenin yardımcısı bile Yok. Kimsede böyle bir çözüm teklif etmiyor. Ama sınıf çok kalabalıksa yardımcı elbette lazım. Onu Da okul idaresinin düşünmesi lazım. Öğretmenin kendi rahatını düşündüğünü yazanlara da sadece gülüyorum

Devlet veriyor ama İŞKUR personeli sınıfın içinde çalışamaz. temizlik vs işlerinden sorumlu onlar
Sinif mevcudu 27 kisi. Iskur ilanlarini inceledim. Cocuk gelisimi mezunu vs gibi ilanlar var. Bu tarzda bir görevlendirme yapamaz mi iskur?

Back
X