Veliler ve öğrenciler sabrım tükendi ..

Çocuklarda şiddet eğilimi var,küfür var,terbiyesizlik var ama sorsan çocuktur bu yapar o bahaneyi yemiyorlar artık çocuk ailede ne görürse onu yapar çocuk ailenin yansımasıdır,bir çocuk arkadaşına vuruyorsa evde şiddet görüyordur,bir çocukta terbiye eksikliği varsa ailedede vardır bu kadar basit..Ayyy evde hiç böyle değil hocaaaammm diyen tiplerden banada gına geldi,bakmayacaktın yapmasaydın kardeşim cidden ben bu konuda artık devletten bir adım bekliyorum,düzgün pırıl pırıl çocuklar bu tip çocuklar güzünden ders işleyemiyor okula gitmek istemiyor,siz çok haklısınız çocuk sorunlu aile tabiki sorunlu olacak o çocukların ailesinden ne bekliyorsunuzki.

Kendileri evde tek çocuğun maskarası olur ;elinden telefonu ,sosyal medyayı alamaz. Öğretmene akıl vermeye gelince hepsi allameyi cihan ilgili anne baba rolüne bürünür, sana kendinde olmayan aklı vermeye çalışır.
Meslektaşlarımdan da çok eleştirdiklerim vardır ama şimdiki zamanın çok bilmiş çocukların çok bilmiş velileri de oldukça zor .Ben lisedeyim ,biz pek görmeyiz veliyi fakat alt kademelerde durumu tahmin edebiliyorum.

Kesinlikle…. Ve bu çocuğu uyarınca ben suçlu olmamalıyım. Çünkü ben kendimi çocukların davranışlarından da sorumlu hissediyorum. Ama demek ki saldım çayıra mevlam kayıra demek lazım bunu anladım

Geçen yıl lise kademesine de girdim kesinlikle ilkokul daha problemli lisedeki çocuk seni anlıyor daha saygılı olgun en azından. Bunlar bambaşka ya

Aynen öyle daha kendilerini terbiye edememişler millete ahkam kesiyorlar,instgramdan izleyip izleyi gerçek sanıp uyguluyorlar yazık be

kızmak suç degil terbiye veriyorsun.. aileleri ile konuşman gerek.. biz eskiden öğretmene direk müdüre şikayet etmeyen çocuklardik. utanirdik.. büyüklerimizi saygı duyar küçüklerimiz sevgi duyardik böle büyüdük şimdi de akran zorbalığı çocuk arkadaşini dövüyor kimi öldürüyor.. işte öğretmen veliler yüzünden sustuğundan dolayi akran zorbalığı hale geldik. sen elinden geleni yapıyorsun uğraşiyorsun bence. sabir diliyorum.

Allah yardımcımız olsun gerçekten.Yakın zamanda sabrımın sınırlarını zorlayan bir öğrenciye güzellikle bir şeyler anlatmaya çalıştım.Bak dedim şimdi hayatının en güzel zamanı.Annen baban senin için çırpınıyor .Sen okuyup meslek sahibi ol diye ellerinden geleni yapıyor.İlerde sen de büyüyüp meslek sahibi olup onları gururlandırmak istemez misin?Hem ölünceye kadar baba parası yiyecek halin yok.Meslek sahibi olman için derslerine güzelce çalışman gerekiyor dedim.Gitmiş evde babasına :”Öğretmen bana sen baba parası yiyorsun dedi.”demiş Veli okulu bastı benim çocuğuma nasıl böyle bir şey dersin diye.

bu çocuklar fena yaaa öğretmenin dediklerini tam tersi söylüyolar

Yani oradan o anlamı çıkarmak nasıl mümkün cidden inanılmaz

Yani yanlış anlamayın sınıf yönetimi zayıf kalırsa sadece konu yetistirme telaşınızı çocuk hisseder. Öncelikle tatlı sert kontrolü ele alın. Branş dersi öğretmeni aidiyet duygusu sağlayamaz. Geçici olduğunuzu hissettirmeyin. Ayrıca branş olunca ilkokula göre değil yetişkine göre ilerliyorsunuz böylece kopuyor çocuklar sizden.

Hocam tam anlamadım, sizi idareye mi şikayet ediyorlar,veliler mi şikayete geliyor, çocuklar mı derste şikayet ediyor?

Bir iki densiz veli yüzünden mi
Yok
Nıye hocam nasıl hocam neden hocam.
Ya da anlattığımı dinlemeyip
* yav az once anlattım onu ben* krizine sokan ( içsel krizler tabi ) ergen Ogrencılerım yuzunden

Yapamayrum pıçaklayasım geliii

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…