Velilerle uğraşmak çocuklarla uğraşmaktan daha zor

Ben kızımın öğretmeninin numarasını bilmiyorum,anaokuluna gidiyor. Sormadim,istemedim. Mesai saatlerinde okul telefonundan ulaşabiliyorum gayet,ekstra söyleyeceğim birşey olunca çantasındaki iletişim defterine yazıyorum,ayni şekilde öğretmenide günlük bana not yazıyor ,ne yedi? Ne içti,uyudu mu vs. Zaten kendim bırakıp,kendim aldığım için,öğretmeniyle yüzyüzede konuşma imkanım oluyor.
Okul müdürünün özel hattı var,onuda bir kez bile haftasonu yada mesai saatleri dışında aramadım.
Okula ulaşamazsam ararım yada whatsapptan yazışırız.
Tabiki anaokulu yaşı itibariyle biraz daha ilgi bekler ama abartmamak gerek diye düşünüyorum, yorumlarda okuduklarıma şok oldum,fazlaca tuhaf istekler olmuş:KK57:

Kahvaltı yaptıramıyormuş ben yaptırabilirmiymişim.

Hele bir seferinde şok olmuşdum sabahleyin okula gitmek için hazırlanıyorum

Bir veli aradı çocuguna özel ilgi isteyen Kadın dediki hocam oğlum hasta bırakacağım yerde yok kayınpederl erime de bırakamam siz bugün hastayım deseniz gitmeseniz size bırakayımmı demişti ben şok ben iptal :KK57:
Ay bu bir şaka olmalı,ne olur şaka olsun:KK45:

Bir veli aradı çocuguna özel ilgi isteyen Kadın dediki hocam oğlum hasta bırakacağım yerde yok kayınpederl erime de bırakamam siz bugün hastayım deseniz gitmeseniz size bırakayımmı demişti ben şok ben iptal :KK57:
Yuh

Ben kızımın öğretmeninin numarasını bilmiyorum,anaokuluna gidiyor. Sormadim,istemedim. Mesai saatlerinde okul telefonundan ulaşabiliyorum gayet,ekstra söyleyeceğim birşey olunca çantasındaki iletişim defterine yazıyorum,ayni şekilde öğretmenide günlük bana not yazıyor ,ne yedi? Ne içti,uyudu mu vs. Zaten kendim bırakıp,kendim aldığım için,öğretmeniyle yüzyüzede konuşma imkanım oluyor.
Okul müdürünün özel hattı var,onuda bir kez bile haftasonu yada mesai saatleri dışında aramadım.
Okula ulaşamazsam ararım yada whatsapptan yazışırız.
Tabiki anaokulu yaşı itibariyle biraz daha ilgi bekler ama abartmamak gerek diye düşünüyorum, yorumlarda okuduklarıma şok oldum,fazlaca tuhaf istekler olmuş:KK57:
Keşke herkes sizin gibi olsa.

Höhhhh yani demek istiyorum.

Bence daha fena olanı sen bugün hastayım de gitme, çocuğu sana bırakayım diyeni.. Gerçekten çok iyi olanları var ama anlayışsız olanları da var. Ben llkokul öğretmeniyim.Ortaokuldaki çocuğunun öğretmeninin numarasını öğrenmek için gecenin körü beni arayan velim var. Ben 11880 miyim yahu nerden bileyim nerden tanıyım. Bizim çocuk çarpım tablosunu ezberledi niye matematiğini zayıf verdin diyeni var, bir ayda üç kere yardım montu kıyafet bot verdiğin halde beğenmeyip daha güzelini bulamadınız mı diyeni var.

Merhabalar arkadaşlar
Özel bir anaokulunda öğretmenlik yapıyorum iki tane öğrencim varki erkekler çok şımarıklar birbirleriyle çok iddalaşıyorlar çok kavga ediyorlar birbirlerini tırmalıyorlar v.s
O kadar da dikkat etmeme rağmen.

Bir tanesinin annesi o kadar değilde
Diğerinin annesi pazar pazar beni aradı
E hocam xxxx vücudunda bazı yerinde çizik var evet dedim bugünlerde olması çok normal çünkü çok kavga ediyorlar xxxx
Ve xxxx vücudundada büyük ihtimalle vardır dedim.
Siz konuşun çocuğunuzla ben de daha dikkatli olacağım.
Hocam bu tuvaletten çıkınca elini kurulamıyormu
Kuruluyor
Kurulamıyorum demiş.

Babası demiş oğlum bu ne yoksa ögretmenlermi sizi dövüyor
Xxxx yok baba demiş öğretmenim değil.

Ya ben bu kadının cins bir kadın olduğunu biliyorum onun için daha dikkatli oluyorum .

Şurup göndermiş içirdim çocugun çantasına koydum çocuk çok hareketli açmış kapağını sonra dökmüş .

Hocam panduflarını giyinsin giyinmiyormu hastalanacak diyor

Ya o kadar dikkat ediyorum ki ama çocuk bazen çıkartıyor terliyorum falan diyor.
Evde bu çocuk hasta olmuyordu ?
Pandufunu hiç çıkarmıyormu ?
Bir yeri çizilmiyormu?

Tmm anne anlıyorum ama çok büyük sorunlar olmadıkça böyle yapması sinirime gidiyor.
Diğer velilerimde anne.

Yok onu gördüğümde slm verip konuşmamışım.(acelem vardı)
İdareye şikayet etti slm vermedim diye.

Bu kadın benden ne istiyor ?

Bu iki çocuktan da bu kadında Yoruldum.

Kolay gibi gözüküyor belki ama sorumluluk almak çocukların çok zor ...

Neyse arkadaşlar okuyan olduysa çok teşekkürler.

(Bu arada velilerle grubumda güzel güzel gülerek bir konuyu konuşuyorduk ondan sonra aradı hemen)
Sorumluluk alabiliyorsanız bunlarıda göz önüne almanız lazım ve özel bir okulun öğretmenisiniz tabi çocuğunda bir takım ters giden bir şey varsa başlarında olan görevlilere sormak Hakkı evde düşmesi yaralanması hasta olması anne gözetimi altında olduğu için sebebini bilir ve tedbirini alır hesap sorması normal

Benim komşu kızının şurubu alıp okula gitmiş. Daha birinci sınıf. Sırtına havlu falan koymuş. :D
Sonra annesi giderken kız ağlamaya başlamış bende gideceğim diye.
Hoca da toplantıda kızmış. Sen gelme şurubunu gönder. Seni görünce çocuğun ağlar o ağlar gitmek isterse hepsi gitmek ister sınıfıma müdahaleden hoşlanmiyorum demiş. Sizde biraz mesafe koyun.ona öğretmenin siz olduğunu hatırlatın.

Öyle ama biri ağlayınca diğerleride etkileniyor bende sevmiyorum bi çocugun aglamasını :D

Ben de egitimciyim..velilerle biz de problem yasiyoruz ancak anaokulu oldugunda durumu biraz farkli acidan değerlendirmek gerektigini düşünüyorum.Okul oncesi öğretmeni tabiki bakici degildir ancak bizlerden yani sinif ya da branscilardan daha yakinsiniz çocuğa ve yas grubuna bakinca elbetteki istekler beklentiler farkli olacaktir.Bazi abarti istekler haricinde canini en kıymetlisini emanet ettigi anaokulundan ilgi beklemekte hakli degiller mi.. Devlet ya da ozel farketmez sonuc ta devlette bedava mi calisiliyor her ikisindede ogretmenden beklenti icinde olabilirler..çünkü daha kendini koruyabilen,bireyler degiller ve bir anne olarak ta dusununce hak vermiyor degilim.

Öğretmenim ben de ve birgün velim bana dedi ki;hocam sınıfta şöyle yap,bunu,şunu yap..Ben de cevap olarak; dersim sabah şu saatte başlıyor yarın sınıfı sana bırakayım sen yap olur mu? Anladığım kadarıyla öğretmenlik mesleğini benden daha iyi biliyosun dedim.Veli kalakaldı ve özür diledi o günden sonra da bana çok iyiydi, tabii arkamdan neler söylüyordu bilemem:KK47::KK70:
Benim de geçen sene başıma şöyle bi olay gelmişti; sınıftaki başka bi öğrencinin notlarını öğrenmek istemiş bi veli müdür beyden(çocuğun anlatmasıyla böyle fikre sahip olmuş tabi). Ardından başlamış,benim çocuğumla aynı notları almış ama neden benim kızımın karnesine 60 düşmüş de o çocuğunki 70 düşmüş!! 1 sene boyunca defalrca çocuğu hakkında konuşmak için okula çağırdm 1 kere bile gelmedi!! Benim dersimin olmadığı zamanlarda gelmiş diğer hocalara beni şikayet etmiş. Tabi ben bunları duydum,genel veli toplantısında da bunu bi yakaladm. Saydım saydım,sen ilgileniyor musun çocuğunla? Ödev yapmıyor,derse katılmıyor,aynı notları da almıyor halbuki notlarını bile yükselterek karnesine o puan düştü. Sözlü notunu neye göre verdiğimi bile bilmiyorsn,ne yaptığını sanıyorsn diye. Açıkçası ilk defa böyle bi veliyle karşılaştm ve ilk defa bağırdım çağırdm. İnanır mısınız ben o kadar kızdım,hemen anında,hocam özür dilerim ben sizi tanımıyordm,çok iyi bi öğretmenmişsiniz bla bla demeler :)))

Merhabalar arkadaşlar
Özel bir anaokulunda öğretmenlik yapıyorum iki tane öğrencim varki erkekler çok şımarıklar birbirleriyle çok iddalaşıyorlar çok kavga ediyorlar birbirlerini tırmalıyorlar v.s
O kadar da dikkat etmeme rağmen.

Bir tanesinin annesi o kadar değilde
Diğerinin annesi pazar pazar beni aradı
E hocam xxxx vücudunda bazı yerinde çizik var evet dedim bugünlerde olması çok normal çünkü çok kavga ediyorlar xxxx
Ve xxxx vücudundada büyük ihtimalle vardır dedim.
Siz konuşun çocuğunuzla ben de daha dikkatli olacağım.
Hocam bu tuvaletten çıkınca elini kurulamıyormu
Kuruluyor
Kurulamıyorum demiş.

Babası demiş oğlum bu ne yoksa ögretmenlermi sizi dövüyor
Xxxx yok baba demiş öğretmenim değil.

Ya ben bu kadının cins bir kadın olduğunu biliyorum onun için daha dikkatli oluyorum .

Şurup göndermiş içirdim çocugun çantasına koydum çocuk çok hareketli açmış kapağını sonra dökmüş .

Hocam panduflarını giyinsin giyinmiyormu hastalanacak diyor

Ya o kadar dikkat ediyorum ki ama çocuk bazen çıkartıyor terliyorum falan diyor.
Evde bu çocuk hasta olmuyordu ?
Pandufunu hiç çıkarmıyormu ?
Bir yeri çizilmiyormu?

Tmm anne anlıyorum ama çok büyük sorunlar olmadıkça böyle yapması sinirime gidiyor.
Diğer velilerimde anne.

Yok onu gördüğümde slm verip konuşmamışım.(acelem vardı)
İdareye şikayet etti slm vermedim diye.

Bu kadın benden ne istiyor ?

Bu iki çocuktan da bu kadında Yoruldum.

Kolay gibi gözüküyor belki ama sorumluluk almak çocukların çok zor ...

Neyse arkadaşlar okuyan olduysa çok teşekkürler.

(Bu arada velilerle grubumda güzel güzel gülerek bir konuyu konuşuyorduk ondan sonra aradı hemen)
Birşeyi çok merak ettim bu çocuk anne ve babasıyla mı yaşıyor yoksa babaanne yada anneanne ile mi? Ona göre yapacağım yorumumu

:KK70:Ne kadar zor bir meslek Allah yardımcınız olsun

"Not:şu şiritan Smile silmedim telden girdim için yanlış anlamayın. "
Bence daha fena olanı sen bugün hastayım de gitme, çocuğu sana bırakayım diyeni.. Gerçekten çok iyi olanları var ama anlayışsız olanları da var. Ben llkokul öğretmeniyim.Ortaokuldaki çocuğunun öğretmeninin numarasını öğrenmek için gecenin körü beni arayan velim var. Ben 11880 miyim yahu nerden bileyim nerden tanıyım. Bizim çocuk çarpım tablosunu ezberledi niye matematiğini zayıf verdin diyeni var, bir ayda üç kere yardım montu kıyafet bot verdiğin halde beğenmeyip daha güzelini bulamadınız mı diyeni var.

Benim de geçen sene başıma şöyle bi olay gelmişti; sınıftaki başka bi öğrencinin notlarını öğrenmek istemiş bi veli müdür beyden(çocuğun anlatmasıyla böyle fikre sahip olmuş tabi). Ardından başlamış,benim çocuğumla aynı notları almış ama neden benim kızımın karnesine 60 düşmüş de o çocuğunki 70 düşmüş!! 1 sene boyunca defalrca çocuğu hakkında konuşmak için okula çağırdm 1 kere bile gelmedi!! Benim dersimin olmadığı zamanlarda gelmiş diğer hocalara beni şikayet etmiş. Tabi ben bunları duydum,genel veli toplantısında da bunu bi yakaladm. Saydım saydım,sen ilgileniyor musun çocuğunla? Ödev yapmıyor,derse katılmıyor,aynı notları da almıyor halbuki notlarını bile yükselterek karnesine o puan düştü. Sözlü notunu neye göre verdiğimi bile bilmiyorsn,ne yaptığını sanıyorsn diye. Açıkçası ilk defa böyle bi veliyle karşılaştm ve ilk defa bağırdım çağırdm. İnanır mısınız ben o kadar kızdım,hemen anında,hocam özür dilerim ben sizi tanımıyordm,çok iyi bi öğretmenmişsiniz bla bla demeler :)))

Ya benim kızdığım nokta şu; bir tek öğretmenlikte var mesleğe müdahale etmek,ukalalık yapmak ve genelde bunu kendini çok bilgili sanan,hakkımı ararım ben diyen cahiller yapıyo..Sorsan genel kültür sıfırdır,liseyi bile zoraki bitirmiştir sonra gelir karşına işini öğretmeye kalkar ve küçücük beyniyle utanmadan öğretmenliğini sorgular.
Herhangi bir aksaklık gördüğünde elbette ki veli gelip konuşacak,bilgi alacak ama sınırını aşmadan,yerini bilerek bunu yapacak.Ben senin sahibinim her istediğimi yaptırırım,her istediğimi saygısızca sorarım sen de herşeyi çekmek zorundasın mantığı ile öğretmenle iletişim kurulmaz..Niye söylüyorum bunu çünkü bu durum bir tek öğretmenlik mesleğinde var;bir doktora böyle ukalalık yapabilirler mi ya da bir mühendise,mimara vs vs.. Öğretmene saygı duyulması çok zor bişey değil, veli yerini bilecek bu kadar net..

Back
X