Velilerle uğraşmak çocuklarla uğraşmaktan daha zor

Ya benim kızdığım nokta şu; bir tek öğretmenlikte var mesleğe müdahale etmek,ukalalık yapmak ve genelde bunu kendini çok bilgili sanan,hakkımı ararım ben diyen cahiller yapıyo..Sorsan genel kültür sıfırdır,liseyi bile zoraki bitirmiştir sonra gelir karşına işini öğretmeye kalkar ve küçücük beyniyle utanmadan öğretmenliğini sorgular.
Herhangi bir aksaklık gördüğünde elbette ki veli gelip konuşacak,bilgi alacak ama sınırını aşmadan,yerini bilerek bunu yapacak.Ben senin sahibinim her istediğimi yaptırırım,her istediğimi saygısızca sorarım sen de herşeyi çekmek zorundasın mantığı ile öğretmenle iletişim kurulmaz..Niye söylüyorum bunu çünkü bu durum bir tek öğretmenlik mesleğinde var;bir doktora böyle ukalalık yapabilirler mi ya da bir mühendise,mimara vs vs.. Öğretmene saygı duyulması çok zor bişey değil, veli yerini bilecek bu kadar net..

Kesinlikle..

Keşke herkes sizin gibi olsa.
Teşekkürler ,sanırım ben güveniyorum okula ve öğretmenlerine. Birazda idarenin sorunu diye düşünüyorum öğretmeni veliyle bu duruma getirmek/getirmemek.
Sonuçta anaokulunda ne olabilir ki bir öğretmen gece 11de yada sabahın köründe aransın. Ödev yok,ekstra bir sorumluluk yok. Çocukta bir problem olur ki oda çok ekstrem bir durumdur,bir yerinde morluk,yara vs ancak o durumda aranabilir diye düşünüyorum ki zaten çocuk okulda düştüyse,bir yerine birşey olduysa veli bilgilendirilmiş olmalı. Okula kayıt ettirirken kesinlikle arayın,bilgi verin diye belirtmiştim düşme vb durumlarda. Benim hassasiyetimi biliyorlar ve Muhakkak bilgi veriyorlar bana zaten.
Doğru iletişim önemli. Ben kendimi doğru ifade ettim,sınırlarımı söyledim. Bu sebeple sıkıntı yaşamadım. İdarenin duruşuda önemli bence. Onlar arada olmalı,öğretmenle muhakkak görüşülür ama olamayacak birşey isteniyorsa idare zaten veliye olamayacağını söylemeli.
Bakın benim kızım yemek konusunda çok secici,az yer. Benim bu konuda öğretmenine tek söylediğim"ısrar etmeyin,istemiyorsa kuru ekmek yese dahi bırakın"dedim,çocuğumu biliyorum ısrar ters teper yani net. Öğretmeni ona,okula alışana kadar ısrar etmedi,şimdi güzellikle 2-3 kaşıkta olsa yiyor. Hastaysa ben yine yazıyorum defterine keyifsiz,iştahı yok ısrar etmeyin diye. Zaten uyuyorlar duruma. Asla şunu yedirin,bunu böyle yapın demedim. Zaten kendi yiyebilecek durumdaydı okula başladığında, kimsenin yedirmesine gerek yoktu zira evdede kendi oturup yiyordu yemeğini. Tuvalet eğitiminde bile biz destek oluruz siz başlayınca dediler,yaz tatilinde kendim hallettim. Sonuçta kabul etmiş dahi olsalar,o öğretmeni bu konuda yıpratmaya hakkım yoktu. Tek benim çocuğum yok okulda,tuvalet eğitimi özel ilgi isteyen bir süreç. Orada altına yapabilirdi,yerler,giysileri kirlenebilirdi ve ben cidden üzülürdüm,mahçup olurdum. Çocuğumda arkadaşlarının yanında kötü duruma düşebilirdi ki öğretmeni kesinlikle yardımci olurum ben demişti.
Bence okula bıraktım,orada halletsinler mantığı yanlış, tabiki orada da öğreneceği şeyler muhakkak var ama ailede kendi sorumluluğunu bilmeli,uymalı. Ekstrem durumlar muhakkak olur ama doğru zamanda,doğru iletişimle çözülür.

Teşekkürler ,sanırım ben güveniyorum okula ve öğretmenlerine. Birazda idarenin sorunu diye düşünüyorum öğretmeni veliyle bu duruma getirmek/getirmemek.
Sonuçta anaokulunda ne olabilir ki bir öğretmen gece 11de yada sabahın köründe aransın. Ödev yok,ekstra bir sorumluluk yok. Çocukta bir problem olur ki oda çok ekstrem bir durumdur,bir yerinde morluk,yara vs ancak o durumda aranabilir diye düşünüyorum ki zaten çocuk okulda düştüyse,bir yerine birşey olduysa veli bilgilendirilmiş olmalı. Okula kayıt ettirirken kesinlikle arayın,bilgi verin diye belirtmiştim düşme vb durumlarda. Benim hassasiyetimi biliyorlar ve Muhakkak bilgi veriyorlar bana zaten.
Doğru iletişim önemli. Ben kendimi doğru ifade ettim,sınırlarımı söyledim. Bu sebeple sıkıntı yaşamadım. İdarenin duruşuda önemli bence. Onlar arada olmalı,öğretmenle muhakkak görüşülür ama olamayacak birşey isteniyorsa idare zaten veliye olamayacağını söylemeli.
Bakın benim kızım yemek konusunda çok secici,az yer. Benim bu konuda öğretmenine tek söylediğim"ısrar etmeyin,istemiyorsa kuru ekmek yese dahi bırakın"dedim,çocuğumu biliyorum ısrar ters teper yani net. Öğretmeni ona,okula alışana kadar ısrar etmedi,şimdi güzellikle 2-3 kaşıkta olsa yiyor. Hastaysa ben yine yazıyorum defterine keyifsiz,iştahı yok ısrar etmeyin diye. Zaten uyuyorlar duruma. Asla şunu yedirin,bunu böyle yapın demedim. Zaten kendi yiyebilecek durumdaydı okula başladığında, kimsenin yedirmesine gerek yoktu zira evdede kendi oturup yiyordu yemeğini. Tuvalet eğitiminde bile biz destek oluruz siz başlayınca dediler,yaz tatilinde kendim hallettim. Sonuçta kabul etmiş dahi olsalar,o öğretmeni bu konuda yıpratmaya hakkım yoktu. Tek benim çocuğum yok okulda,tuvalet eğitimi özel ilgi isteyen bir süreç. Orada altına yapabilirdi,yerler,giysileri kirlenebilirdi ve ben cidden üzülürdüm,mahçup olurdum. Çocuğumda arkadaşlarının yanında kötü duruma düşebilirdi ki öğretmeni kesinlikle yardımci olurum ben demişti.
Bence okula bıraktım,orada halletsinler mantığı yanlış, tabiki orada da öğreneceği şeyler muhakkak var ama ailede kendi sorumluluğunu bilmeli,uymalı. Ekstrem durumlar muhakkak olur ama doğru zamanda,doğru iletişimle çözülür.
Aynı fikirdeyim. Cok doğru yazmissiniz. Cocugum yok ama olursa ve anaokuluna gonderdigimde izleyecegim yol sizin gibi olur. Bende anaokuluna gittim ve annemde aynı bu şekilde davrandi ne bir sorun yaşadım ne de bir sorun yaşattım.

Aynı fikirdeyim. Kendi çocuğunu taniyarak ve ukalalik yapmayip doğru iletisimle bir cok sorun çözülür bence de.

O zaman tamamen anne baba suçlu çünkü bunu yaparak topluma zararlı bir çocuk yetiştiriyorlar. Sorumun amacı ise bizim bulundugumuz çevrede çocuklar genellikle babaanne yada anneannede kalıyor veliler çalıştığı için ve malesef büyükler biraz fazla yüz veriyor çocuklara. Benim oğlum da 2 buçuk yaşından bu yana ana okuluna gidiyor ve şuan 4 yaşında öğretmene hep diyorum işiniz çok zor çünkü farklı karakterde 3-4 yaş arası 16 çocuk ile uğraşıyor. Valla o yaşta kavga da olur birbirine ufak tefek zarar da biz çocukken sokakta oynarken pamuklarin üstüne düşmüyorduk herhalde. Allah kolaylık versin

Oğlum bu sene 1. sınıfa başladı whatsapp grubu kurmuş sınıf annesi ve bütün velileri eklemiş. Öğretmenimiz de ekli tabii. Öyle veliler var ki adamı resmen bunalttılar artık yazmıyor da adam. Her akşam hocam bugün ödev nedir acaba? sürekli aynı soru ben bile sıkıldım adam ne yapsın. Geçen akşam dayanamadım ben yazdım, arkadaşlar xxx bey defalarca ödev vermeyeceğini söyledi ve ekledi siz takip edin o gün okulda neler yaptıksak onlardan tekrar yaptırın yapabildiği kadar ve bol bol okutun diye. Her akşam sorulduğuna göre unutuldu herhalde yazdım. O kadar lüzumsuz sorular ve konuşmalar oluyor ki veliler arasında hayır gruptan çıkacağım ama önemli bir şey olursa haberim olmaz diye çıkamıyorum da. Her akşam telefonun dıtlamasından bıktım vallahi. 1-2 çocuk varmış biraz hareketli her akşam onları şikayet yok çocukların psikolojileri bozukmuş yok aile psikologa götürmeyi düşünmüyor muymuş? Tövbe yarabbim ya bunlar daha 6,5-7 yaşında çocuklar hayır bir sorun da varsa orada mı konuşulur bu. Çocuğu rencide etmekten başka bir şey değil. Herkesin numarası var ara özel olarak konuş durumu anlat ama yok gruptan duyurulacak illaki.

konu sahibi sizin cep telefonunuzdan pazar günü aranmanız hoş değil.
hatta başka günler bile cep telefonunuzdan aranmanız hoş değil.
burada sanırım okul idaresinin bir yanlışı var, öğretmenlerin cep telefonlarını verenler onlar mı?

onun dışında anaokulu demişsiniz ama kaç yaş.

benim oğlum 3 yaş grubunda.
üzerinde çizik vs görsem elbette ki öğretmenine soracağım.
bu konuda alınganlık yapmanız bence doğru değil.

Bilinçli veli olmanın dozunu kaçıranlar var. Toplumca neyi kararında yapabilmeyi başarabildik ki bu yeterli düzeyde olsun?
Ya hiç ya hep felsefemiz zaten.
Ayrıca çocuk yetiştirme konusunda da büyük sıkıntılar var. Kız çocukları prenses, oğlan çocukları şehzade maşallah. Bu böyle olunca da sınırı olmayan çocuklar türüyor böyle. Bir çocuk ister 6 yaşında olsun ister 16 fark etmez, başka birine vuramayacağını bilmeli. Anne baba öğretmeli. İşte öğretmeyince böyle arayıp öğretmeni darlıyorlar.
Ya ben de çocuk oldum, kaç yıldır okuyorum. İlkokulda falan kimseyi dövmedim, çizmedim. Dayak, şiddet bizim evde pozitif olarak lanse edilmiş bir şey değildi çünkü. 23 yaşımdayım şu an, şimdi de günlük hayatımda asla birine değil vurmak izinsiz dokunmam bile.
Ben de eğitimci adayıyım fakat bu tür örnekleri gördükçe gözüm korkmuyor değil.
O kadar güzel ifade ettiniz ki...Zamani velilere baktıkça ki ben de onlardan biri olmama rağmen gerçekten hayret ediyorum. Aman oğluşum paşam,aman prensesim kızçem diye diye şımarık,umursamaz ve şiddete meyili çocuklar yetişiyor,bizim evde de şiddete pozitif bakılmıyordu ama annemin bir bakışı bile beni titretmeye yetiyordu dayak yiyor muydum? Hayır ama deli gibi saygım vardı aileme karşı hala da öyle. Çocuklarınızı özgür yetiştirin aman sesinizi yükseltmeyen aman olgun biriymiş gibi konuşun taktiklerini maalesef bazı anneler çok yanlış anlamış,bunun da cezasını eğitimciler ve etraktaki insanlar çekiyor ama onlara sorsan onlar mükemmel kahraman veliler. Allah size gerçekten sabırlar versin şimdiden.

O kadar güzel ifade ettiniz ki...Zamani velilere baktıkça ki ben de onlardan biri olmama rağmen gerçekten hayret ediyorum. Aman oğluşum paşam,aman prensesim kızçem diye diye şımarık,umursamaz ve şiddete meyili çocuklar yetişiyor,bizim evde de şiddete pozitif bakılmıyordu ama annemin bir bakışı bile beni titretmeye yetiyordu dayak yiyor muydum? Hayır ama deli gibi saygım vardı aileme karşı hala da öyle. Çocuklarınızı özgür yetiştirin aman sesinizi yükseltmeyen aman olgun biriymiş gibi konuşun taktiklerini maalesef bazı anneler çok yanlış anlamış,bunun da cezasını eğitimciler ve etraktaki insanlar çekiyor ama onlara sorsan onlar mükemmel kahraman veliler. Allah size gerçekten sabırlar versin şimdiden.

Evdeki prens ve prensesligi okulda da bekliyo çocuk ve veli, bunu bulamayınca da çocuk da uyum sorunu yaşiyo veli de..Her toplantımda söylerim bunu; çocuklarınız evinizin prensi ve prensesi ama buranın değil o da burada artık herhangi biri ve buradaki bu durumda alışmak zorunda bunu da aileyle birlikte sağlayabiliriz ancak,sizler de çocuğa sınıfımda özel ilgi beklemeyin çünkü bütün öğrencilerim benim için aynı hiçbirinin eksiği ya da fazlası yok gözümde diyorum. Çocuk bir şekilde alışıyor ama velinin alışması mümkün değil o kadar dirençli ki kimi veli karşına geçip bunun tartışmasını yapacak hakkı görüyo kendinde..Cidden biz öğretmenlere allah sabır versin..

Benim kızım da 5,5 yaşında. Bu sene 3. Senesi okulda.

Ama şimdiye kadar ne duydum ne de gördüm öyle birbirine girişip de yüzlerini gözlerini çizen çocuklar.

Bu çocukların ailelerinde sorun vardır diyorum. Yoksa normal bir ruh hali değil.

Merhabalar arkadaşlar
Özel bir anaokulunda öğretmenlik yapıyorum iki tane öğrencim varki erkekler çok şımarıklar birbirleriyle çok iddalaşıyorlar çok kavga ediyorlar birbirlerini tırmalıyorlar v.s
O kadar da dikkat etmeme rağmen.

Bir tanesinin annesi o kadar değilde
Diğerinin annesi pazar pazar beni aradı
E hocam xxxx vücudunda bazı yerinde çizik var evet dedim bugünlerde olması çok normal çünkü çok kavga ediyorlar xxxx
Ve xxxx vücudundada büyük ihtimalle vardır dedim.
Siz konuşun çocuğunuzla ben de daha dikkatli olacağım.
Hocam bu tuvaletten çıkınca elini kurulamıyormu
Kuruluyor
Kurulamıyorum demiş.

Babası demiş oğlum bu ne yoksa ögretmenlermi sizi dövüyor
Xxxx yok baba demiş öğretmenim değil.

Ya ben bu kadının cins bir kadın olduğunu biliyorum onun için daha dikkatli oluyorum .

Şurup göndermiş içirdim çocugun çantasına koydum çocuk çok hareketli açmış kapağını sonra dökmüş .

Hocam panduflarını giyinsin giyinmiyormu hastalanacak diyor

Ya o kadar dikkat ediyorum ki ama çocuk bazen çıkartıyor terliyorum falan diyor.
Evde bu çocuk hasta olmuyordu ?
Pandufunu hiç çıkarmıyormu ?
Bir yeri çizilmiyormu?

Tmm anne anlıyorum ama çok büyük sorunlar olmadıkça böyle yapması sinirime gidiyor.
Diğer velilerimde anne.

Yok onu gördüğümde slm verip konuşmamışım.(acelem vardı)
İdareye şikayet etti slm vermedim diye.

Bu kadın benden ne istiyor ?

Bu iki çocuktan da bu kadında Yoruldum.

Kolay gibi gözüküyor belki ama sorumluluk almak çocukların çok zor ...

Neyse arkadaşlar okuyan olduysa çok teşekkürler.

(Bu arada velilerle grubumda güzel güzel gülerek bir konuyu konuşuyorduk ondan sonra aradı hemen)
çocuğun neden cins olduğu belli çocuklar aslında anne ve babalarının yansımasılar.

Ben hep derim 80 öğrencim olsun gık demem.
Bir tane sorunlu velim olmasın ama, insanın ömründen yiyorlar resmen.

Allah anlayışlı, iyi insanlarla karşılaştırsın her yerde. Amin...

benim oğlumda tırmık içinde gelmişti
öğretmenini arayıp sordum direk ama asla azarlar gibi felan değil ve kendi çocuğumu değil karşı tarafın çocuğunu düşünerek aradım çünkü benim oğlumda çok yaramaz verhasıl kelam karşılıklı tırmıklaştılar bi iki kez ama sorun etmedim olur böyle şeyler çocuk bunlar neticesinde.

Merhabalar arkadaşlar
Özel bir anaokulunda öğretmenlik yapıyorum iki tane öğrencim varki erkekler çok şımarıklar birbirleriyle çok iddalaşıyorlar çok kavga ediyorlar birbirlerini tırmalıyorlar v.s
O kadar da dikkat etmeme rağmen.

Bir tanesinin annesi o kadar değilde
Diğerinin annesi pazar pazar beni aradı
E hocam xxxx vücudunda bazı yerinde çizik var evet dedim bugünlerde olması çok normal çünkü çok kavga ediyorlar xxxx
Ve xxxx vücudundada büyük ihtimalle vardır dedim.
Siz konuşun çocuğunuzla ben de daha dikkatli olacağım.
Hocam bu tuvaletten çıkınca elini kurulamıyormu
Kuruluyor
Kurulamıyorum demiş.

Babası demiş oğlum bu ne yoksa ögretmenlermi sizi dövüyor
Xxxx yok baba demiş öğretmenim değil.

Ya ben bu kadının cins bir kadın olduğunu biliyorum onun için daha dikkatli oluyorum .

Şurup göndermiş içirdim çocugun çantasına koydum çocuk çok hareketli açmış kapağını sonra dökmüş .

Hocam panduflarını giyinsin giyinmiyormu hastalanacak diyor

Ya o kadar dikkat ediyorum ki ama çocuk bazen çıkartıyor terliyorum falan diyor.
Evde bu çocuk hasta olmuyordu ?
Pandufunu hiç çıkarmıyormu ?
Bir yeri çizilmiyormu?

Tmm anne anlıyorum ama çok büyük sorunlar olmadıkça böyle yapması sinirime gidiyor.
Diğer velilerimde anne.

Yok onu gördüğümde slm verip konuşmamışım.(acelem vardı)
İdareye şikayet etti slm vermedim diye.

Bu kadın benden ne istiyor ?

Bu iki çocuktan da bu kadında Yoruldum.

Kolay gibi gözüküyor belki ama sorumluluk almak çocukların çok zor ...

Neyse arkadaşlar okuyan olduysa çok teşekkürler.

(Bu arada velilerle grubumda güzel güzel gülerek bir konuyu konuşuyorduk ondan sonra aradı hemen)
canı sıkılmış herhalde size sarmış.. bu kadar basit konularla ilgili aramak çok saçma bence de..

Evdeki prens ve prensesligi okulda da bekliyo çocuk ve veli, bunu bulamayınca da çocuk da uyum sorunu yaşiyo veli de..Her toplantımda söylerim bunu; çocuklarınız evinizin prensi ve prensesi ama buranın değil o da burada artık herhangi biri ve buradaki bu durumda alışmak zorunda bunu da aileyle birlikte sağlayabiliriz ancak,sizler de çocuğa sınıfımda özel ilgi beklemeyin çünkü bütün öğrencilerim benim için aynı hiçbirinin eksiği ya da fazlası yok gözümde diyorum. Çocuk bir şekilde alışıyor ama velinin alışması mümkün değil o kadar dirençli ki kimi veli karşına geçip bunun tartışmasını yapacak hakkı görüyo kendinde..Cidden biz öğretmenlere allah sabır versin..
her çocuğa özel ilgi değilde her çocuğun kişiliğine göre davranmak gerekli bence. içine kapanık çocuğa başka, şımarık çocuğa başka, hiperaktivine başka.. bu biraz işini sevme ve yeterlilik ile alakalı. bazı öğretmenler çok tek tip davranıyor . size yada konuya özel bir yazmadım yanlış anlamanızı istemem.

Benımkılerde normal degıl .Toplantıda hafta ıcı su saatlerde arayabıkırsınız dıyorum kadın az once bana nesaj atmıs canım sunu soyle yap .Nerden ben senın canın oldum daha yenı tanıstık hoca hanım denır ne utanmazlar var ıstelık nasıl yapacagımı bana soyleyemessın.
ben ögretmen degilim ama simdiki ogretmenlerin isi daha zor bi kere ben okula giderkem annem veli toplantilarinda ögretmenimize HOCAM derdi simdi ne ogrencilerde saygi var ne velilerde

ben ögretmen degilim ama simdiki ogretmenlerin isi daha zor bi kere ben okula giderkem annem veli toplantilarinda ögretmenimize HOCAM derdi simdi ne ogrencilerde saygi var ne velilerde
Aynen bir velim canim dedi ben x hanim diyorum olmasi gereken saygi yok .Canim ,gulum ,kizim yada adimla hitap etmeye kalkiyorlar ne kadar sacma hic utanma yok.

Back
X