Verdiği sözü tutmayan bir aile ile işbirliği içine girip güvenirmisiniz ?

Verdiği sözü tutmayan bir aile ile işbirliği yaparmısınız ?

• Güvenirim. 1 hata her zaman yapılacak bir hata anlamına gelmiyor.

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    20
  • Anket Kapalı .

ReinedelAmour

Euphoria
Kayıtlı Üye
26 Ekim 2007
1.178
96
163
Arkadaşlar bir hususta söz vermiş bir aile, sözünü tutmadıysa, gelecekte onlarla işbirliği içerisine girermisiniz ?

Kısaca: Kız istemeye gelirken: " oğlumuzu evsiz bırakmayız, ona mutlaka ev alacağız demeleri."

1 yıldır tık yok. konusu bile geçmiyor biz hiç sormadığımız halde.

Şimdi ise arsaları üstüne biz ev yapacakmışız. Tabi para bizden çıkacak. Tapular da bizim değil onların üzerine. Nasılsa onlar vefaat edince, bizimmiş :S

Kaldı ki ben bu tarz yatırımlarda, yıllar sonra çıkan miras kavgaları, inkar etmeler vs. çok gördüm. aileler kanlı bıçaklı oluyor birbirleriyle, devreye miras hak sahibi kardeşler giriyor. Sonunda yapılan edilen her masraf inkar ediliyor.

Ben çevremde bu tarz olaylar adına en az 8 örnek verebilirim...

Son düzenleme:
konuyu biraz daha açmalısın bence cnm.
söz nasıl tutulmadı mesela çok ciddi bi anlamda verilen sözmüydü? senin için çok büyük bi ödemi varmıdyı. sözler istenmeden de olsa bazen tutulamayabiliyor. bu sözü tutamadıktan sonra ailenin tutumu ne oldu??

Son düzenleme:
Arkadaşlar bir hususta söz vermiş bir aile, sözünü tutmadıysa, gelecekte onlarla işbirliği içerisine girermisiniz ?

Kısaca: Kız istemeye gelirken: " oğlumuzu evsiz bırakmayız, ona mutlaka ev alacağız demeleri."

1 yıldır tık yok. konusu bile geçmiyor biz hiç sormadığımız halde.

Şimdi ise arsaları üstüne biz ev yapacakmışız. Tabi para bizden çıkacak. Tapular da bizim değil onların üzerine. Nasılsa onlar vefaat edince, bizimmiş :S

ya kayınvaliden erken vefat ederde kayınpederin yeniden evlenirse ve herşeyi onun üstüne yaparsa :31:
ben güvenemem..

Ben olsam asla güvenmem. Tapuyu verecek olan insan bugün verir, neyin hesabının peşindeler ki acaba?

Aynı şeyi babam ve amcalarım, dedemle yaşadı. Arsa dedemin üstüneydi, amcalarım ve babam bir apartman yaptılar o arsaya. Tabi ki dedem bir dairede bana yapacaksınız diye şart koşmuştu. Cebinden beş kuruş para çıkmadan daire sahibi oldu. Tapuları da vermedi, en ufak bir sürtüşmede, beğenmeyen çekip gider diye yüzsüzce rest çekebiliyordu. Aile büyüklerinin filan araya girmesiyle tam 8 sene sonra herkese tapularını vermişti dedem ama dersiniz ki canını veriyor. Öyle bir surat, öyle bir tavır... Bazı insanlar feci menfaat düşkünü oluyor ne yazık ki. O yüzden bence iyi düşünün, kimsenin eline koz vermeyin.

Ben olsam asla güvenmem. Tapuyu verecek olan insan bugün verir, neyin hesabının peşindeler ki acaba?

Aynı şeyi babam ve amcalarım, dedemle yaşadı. Arsa dedemin üstüneydi, amcalarım ve babam bir apartman yaptılar o arsaya. Tabi ki dedem bir dairede bana yapacaksınız diye şart koşmuştu. Cebinden beş kuruş para çıkmadan daire sahibi oldu. Tapuları da vermedi, en ufak bir sürtüşmede, beğenmeyen çekip gider diye yüzsüzce rest çekebiliyordu. Aile büyüklerinin filan araya girmesiyle tam 8 sene sonra herkese tapularını vermişti dedem ama dersiniz ki canını veriyor. Öyle bir surat, öyle bir tavır... Bazı insanlar feci menfaat düşkünü oluyor ne yazık ki. O yüzden bence iyi düşünün, kimsenin eline koz vermeyin.

size tamamen katılyorum. bu yüzden eşimle de papaz oluyorum. çıkarcı anne baba, baldan tatlıdır. Söze ne hacet. bize marul yemek düşüyor.. ( Sansürlü cümlelerim )

Vefat ettikten snra taliplisi çok çıkar evin
Bizim dede vefat etti bankada bikaç milyar parası vardı
Onu almak için bile imza toplayamadılar
Ortaya torunlar torbalar çıktı babaları vefat etti imza hakkı onlara düşüyor
Ev için mi vericekler
Sakın ama sakın bu işe kalkışmayın