Vereceğiniz her akla ihtiyacım var hanımlar

lelaaa

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
4 Haziran 2015
156
118
31
Hayırlı geceler hanımlar

Nişanlım şuan memleketinde ailesinin yanında. Abisi askerde ağusatosta yapılacak düğünümüzü ''abimde eylülde yapmamız konusunda biraz ısrar ediyor'' diye eylüle atmamız konusunda zarf attı. Normalde düğünüm martta olacaktı ağustosa atıldı. Şimdide eylül diyorlar. Ve akrabalarımda kalıyorum. Eylülde olmasını hiç ama hiç istemiyorum.Sizce ne yapmalı nasıl sıyrılmalı bu işten? Yada tamam mı demeliyim? Kendimi nasıl ifade edeceğimi bilmiyorum.Nişanlım böyle söylediğinde sessiz kaldım. Kv,kp maddi olarak destekçimiz Allah razı olsun. Ama düğün taarihi yaklaştıkça ileri tarihlere atılmasını da aileme açıklayamıyorum..

Hepinizin fikrine ihtiyacım var.

Hepinize şimdiden teşekkürler.

Ben anlayamadigim, daha önce belli degil miydi abisinin askerde oldugunu ve ne zaman askerligi bitecegi? Nasil dügünden 1.5 ay önce dügün tarihi degisir? Bu saygisizliktan baska birsey degil!

Bilemiyorum, acaba nisanlinmi evlenmek istemiyor? Daha önce niye marttan agustosa alindi dügün?

abisi mazeret izni kullanabilir o tarih te böyle söyleyin nişanlınıza.

Evet ailene nasil soyliceksin..seni cok iyi anliyorum. Bence ailene soyleme onlar soylesin. Senin mahcup olmani gerektiren birsey yok kendi basina halletme derim ben. Ve bana gorede tuhaf erteleyip durmak ne alaka yani

Ağustosa şurada 2 ay kalmışken nasıl tarih değişiyor?
Gün almadınız mı ya da düğün olacaksa bir yerle anlaşılmadı mı?
O onu dedi, bu bunu dedi diye tarih mi değişir?
Askerde ise, izin alır iki gün gelir, ne var bunda?
Hayat sizin hayatınız, başkalarının dedikleriyle yola çıkmanızı tavsiye etmem.
Her zaman onların sözüne göre yaşarsınız farketmeden.

Ağustosa şurada 2 ay kalmışken nasıl tarih değişiyor?
Gün almadınız mı ya da düğün olacaksa bir yerle anlaşılmadı mı?
O onu dedi, bu bunu dedi diye tarih mi değişir?
Askerde ise, izin alır iki gün gelir, ne var bunda?
Hayat sizin hayatınız, başkalarının dedikleriyle yola çıkmanızı tavsiye etmem.
Her zaman onların sözüne göre yaşarsınız farketmeden.
Tayin mevzuları dolayısıyla hiç bir hazırlığımız olmadı. Bende ahiç istemiyorum tarihin değişmesini. Tayin mevxusundan dolayı iki ayrı düzen kurmayın kızım diye aradı konuştu kvdem. Çok iyi insanlar onları da kırmak istemiyorum onlarda kırılmamı istemezler ama bunun ileri tarihlere atılmasını hiç istemiyorum. Kırmadan dökmeden nasıl yapmalıyım sizce?

Tayin mevzuları dolayısıyla hiç bir hazırlığımız olmadı. Bende ahiç istemiyorum tarihin değişmesini. Tayin mevxusundan dolayı iki ayrı düzen kurmayın kızım diye aradı konuştu kvdem. Çok iyi insanlar onları da kırmak istemiyorum onlarda kırılmamı istemezler ama bunun ileri tarihlere atılmasını hiç istemiyorum. Kırmadan dökmeden nasıl yapmalıyım sizce?
Tayin döneminin akabininde mi olacaktı düğün?
Çok kısa bir sürede bütün hazırlıkların yapılması mümkün değil ki ama...
Neyse diğer sorunuzla alakalalı olarak bir öneri vereyim.
Sonuçta tek başına yaşayan insanlar değilsiniz.
Sizin bir aileniz, akrabalarınız ve çevreniz var.
Onlara yine düğün ertelendi deyince gerçekten hiç de hoş gözle bakmazlar, özellikle aileniz başka bir sorun olduğunu düşünür.
Bu duruma düşmek istemediğinizi, ailenizin tekrar bir ertelemeyle ilişkinize fikirlerinin değişeceğini ve sorunlar oluşabileceğini anlatın kayınvalidenize.
İşlerin laçkalaçmasını istemediğinizi belirtin.
Yalan da değil, gerçekten böyle olur durum.
Hiçbir aile kızlarının onlara gelip 'yine düğün ertelendi' demesine 'tamam canım kızım, nasıl isterseniz' cevabını vermez.

Hayırlı geceler hanımlar

Nişanlım şuan memleketinde ailesinin yanında. Abisi askerde ağusatosta yapılacak düğünümüzü ''abimde eylülde yapmamız konusunda biraz ısrar ediyor'' diye eylüle atmamız konusunda zarf attı. Normalde düğünüm martta olacaktı ağustosa atıldı. Şimdide eylül diyorlar. Ve akrabalarımda kalıyorum. Eylülde olmasını hiç ama hiç istemiyorum.Sizce ne yapmalı nasıl sıyrılmalı bu işten? Yada tamam mı demeliyim? Kendimi nasıl ifade edeceğimi bilmiyorum.Nişanlım böyle söylediğinde sessiz kaldım. Kv,kp maddi olarak destekçimiz Allah razı olsun. Ama düğün taarihi yaklaştıkça ileri tarihlere atılmasını da aileme açıklayamıyorum..

Canim uzulme daha hazirlikta yapmamissiniz hem bir ay cok gec bi zaman degil sonucta oda abisi kardesinin dugununu gormek ister biz teyzemler icin uc ay ertelemistik skma canini insallah tatlilikla halledersiniz

Canim uzulme daha hazirlikta yapmamissiniz hem bir ay cok gec bi zaman degil sonucta oda abisi kardesinin dugununu gormek ister biz teyzemler icin uc ay ertelemistik skma canini insallah tatlilikla halledersiniz
Annemle sikintilarim var dugunu ertelemek istemiyorum bu 2. Erteleyis. Annemle yasadigim sikintilari da nisanlimin ailesi biliyor. Daha hizlandirici olmalarini beklerken ertelemeleri beni dusunduruyor.

Ertelemeyin.
Dugune az bir zaman kalmış. Degismesi mantiksiz zaten.
Abisi de düğün icin izin alsin gelsin bir günlük bir sey olmaz.
Sirf abisi asker diye bir ay düğün ertelenmez. Gobeginiz bir degil ya.

Ertelemeyin.
Dugune az bir zaman kalmış. Degismesi mantiksiz zaten.
Abisi de düğün icin izin alsin gelsin bir günlük bir sey olmaz.
Sirf abisi asker diye bir ay düğün ertelenmez. Gobeginiz bir degil ya.
Hic ertelemek istemiyorum. Ama nasil kirmadan dokmeden halledebilirim?

Hic ertelemek istemiyorum. Ama nasil kirmadan dokmeden halledebilirim?
Nişanlınıza "Evlenmek istemiyorsan düğün tarihini erteleyip durmayalım, doğrudan söyle" diyebilirsiniz. Siz neden onun ailesine bir şey diyeceksiniz ki, o halletsin. Böyle saçmalık mı olur?

Hayırlı geceler hanımlar

Kısa ve net Ağustosta olacak de .Bu kadar ya Buka dar basit.Bir fikrin bir düşüncen bir kararın varsa ve bunu karşı tarafa söyleyemiyor boyun eğiyorsan neden evleniyorsun.Abisinin lafıyla mı hareket ediyor.Senin ailenin akrabalarının senin fikrin abisinin fikrinden daha mı önemsiz.Birşeye karar verilir o günde yapılır.

nişanlınla bunu konuşucak kadar yakın değilmisin? altı üstü tarihi ertelemek istemiyorum diyeceksin bunu nişanlınla sen karar verirsin ailesi kafaya göre ertele yapamazki.belkide büyüttüğün gibi birşey yok istemiyorum diyeceksin onlarda saygı göstericek altı üstü arada 1 ay var..nişanlınla konuş açık açık hayat birleştiriceksiniz yahu konuşamamakta neyin nesi..aileisne saygısızlık değilki bu dediğin gibi iyi insanlarsa sana karşı kin besmelemezler..annenle ilgili problemlerinide karşı tarafa çok bildirme derim :KK66: Allah hakkında hayırlısını etsin çok güzel bir gelin olman dileğimle :)

Buna benzer birşeyi ben de yaşamıştım eşimin babası kanser olduğundan ameliyat olsun ondan sonra denildi .Ben direk hayır dedim ameliyattan sona kemoterapiye devam edip etmeyeceği belli değil ya dahA kötü olursa ne olucak yine mi ertelenicek dedim .En iyisi biz tamamen iptal edelim bu düğün işini sizde rahatlayın diyip resti çektim .Ve benim istediğim tarihte oldu tabiki de düğün güven kendine biraz konuş bu dünya ya bir kere geliyoruz nasıl istiyorsan öyle yaşa ısrar et resti çek yapman gereken neyse onu yap...

Ağustos'ta düğün var; eşya ev vs olmasa anlarım da düğün tarihi de yok henüz anladığım kadarı ile.

Eylül'de olsa olur mu demiş; burda hemen neden diye soracaktınız?

Bir sebep söylerlerdi size; o zaman askerden gelecek; komutan izin vermiyor; ülkede koalisyon kurulacak vs vs

Onlara neden diye sormayıp bize soruyorsunuz ertelensin mi diye

Mart'taki düğün Ağustos'a neden ertelendi; tayin vs demişsiniz nikahınız oldu mu?

Günü belli olmayan Ağustos'taki düğünün Eylül'e ertelenmesinde bence sakınca yok yani ha 30 Ağustos ha 6 Eylül ne fark eder ya da Eylül sonuna bayramdan sonra mı istiyorlar mesela ?

Nişanlınız ile konuşun açıklamalarını, gerekçelerini dinleyin, tatmin olmazsanız kendi gerekçenizi ona söyleyin ve siz ikiniz düğün gününüzü belirleyip ailelere de ortak kararınızı net kelimeler ile ifade edin

bence sen bunu sadece nişanlınla konuş, ailelerle konuşmak sana düşmez. onlar isteklerini ailene iletsin ailen gereken cevabı versin. pek geri kafalı değilim, kendim de söylenenleri pek kafaya takmam ama benzer durumlarda ' aaa şu geline bak, ne de hevesliymiş evlenmeye azmış, vs' sözlerini duyabilirsin, kaldıramayabilirsin. aile iyi demişsin, eyvallah benimkiler de öyle. ama illa ki konu komşudan uzak akrabadan bir lüzumsuz çıkabiliyor benden söylemesi. e tabi kendi isteklerini nişanlına ve ailene dile getir.

X