• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Veremli bir ile evlenmek?

Ben 10 yil omce verem gecirdim. Evet uzun surdu ve kontrollerim oldu. Evliyim bir oglum var calisiyorum. Ve hic veremim tekrarlamadi ki tempom cok yogun. Iyi bakima gelirsek ben kendimee hic iyi bakmadim. Hatta malesef uzun donem sigara bile kullandim ki %100 kurtuldum artik bıraktım. Merak etme bisey olmaz o bir mikrop ve herkesinv vicudunda olan bir virüs. Sadece vucut direncsiz dustugunde insan hastalaniyor. Ama hastaliksa sorun. Sorun dahi olmamali. Verem artik sıradan
Sizin cigerlerinize zarar gelmedi dimi... arkadasimin cigerleri gitti ondan sanirim suan kotu bir cigeri yok dgerininde yuzde ellisi calisiyo... kiz evli bir cocugu var ama cok zorlaniyo hemen hastalaniyo

zor bir durum gerçekten bir de görücü usulu olunca insan düşünmüyor değil.Seni anlıyorum tanıştıktan sonra bu hastalığı bahane edip ayrılmak çok yanlış olur ama tanışmadan da ne hissediceğini bilemezsin.Sen şuan kendi duygularına ket vuruyorsun yanı hastalığı var hoşlanmadan bitiriyim mi diyorsun.Bunu bilemezsin bnce bir kez gör olmucaksa da nedeni bu hastalık olmasın sonuçta senin de başına gelebilirdi.Zor bir süreç hislerine güven görmeden karar verme

Arkadaşlar bir şey danışmak istiyorum size... Katıldığım bir düğünde, annesi beni oldukça beğenmiş, oğluna sürekli beni anlatmış (oğlu düğünde yoktu ).. Çocuk sosyal medyadan defalarca iletişime geçmek istedi...En sonunda kabul ettim ve 1-2 saat kadar mesajlaştık. Devlet memuru... 1-2 saatlik konuşmada hiç bir şey anlıyamazsınız ama olabilir gibi geldi Fakat bana 2-3 yıl önce vereme yakalandığını söyledi...Hiç söylemiyedebilirdi, ben evlendikten sonra da öğrenebilirdim yada evlendikten sonra da yakalanabilirdi, bende hasta olmuş olabilirdim bunların farkındayım.. Ama daha ortada hiç bir şey yokken sizce tanımak için bir şans vermeli miyim? Sonuçta ortada aşk filan yok henüz.. Edit;Arkadaşlar görüyorum ki bana çok kızmışsınız, herkes kendince haklı ne diyim.. 24 yaşındayım, 2 saat sosyal medya üzerinden mssajlaştığım bir insan için hoşlandım demem saçma olurdu bence. Hı söylemeyi unuttuğum bir şey var ki, bu çocuğun 10 yıllık ilişkisi hastayken çocuktan ayrılmış. Benim daha yola başlamadan ailemin ve benim aklıma takılan bir soru hakkında sizden öneri olmamı yanlış bulmuyorum. Daha çocukla iletişime geçmedim, konuşmadım. Ve bu sorun kafamın bir köşesinde çığ gibi büyümesindense, şimdiden halletmeyi tercih ettim...

Sizden fikir almak istedim çünkü; etrafımda hiç böyle bir şey yaşayan yok. Bu hastalık ileride ne gibi sorunlar açar bilmiyorum, sonuçta 6 ay hastanede yatmış birinden bahsediyoruz... Hayatta her şey insanlar için, beni kınayanlar olmuş, kınayabilirsiniz.. Ama hiç bid şeye başlamadan bazı şeyleri halletmenin daha mantıklı olduğu düşüncesindeyim.

Görücü usulü tanışıyor sayılırım farkındaysanız eğer, bu işler ilk önce mantık ile oluyor. Zamanla da aşk da oluyor
canım benim ya olur mu öyle şey.. evet sen de hastalanabilirsin yada evlendikten sonra eşinde çıkabilir bunlar kabul. evlendikten sonra gelen herşey başımızın üstünde. ama evlenmeden önce herşeyi değerlendirme hakkımız var.
kabul edebilirsin veya etmezsin kimsenin seni yadırgama hakkı yok. ben de bekarken biri ile tanışmıştım psikolojik tedavi gördüğünü söyledi. bir hoşlantı oluşmamıştı zaten bir de üstüne bunu öğrenince görüşmeyi kesmiştim. bu benim kararım kimseyi ilgilendirmiyor. sen de kendini ölç tart yapamayacaksan hiç ümit vermeden görüşmek istemediğini ısınamadığını falan söyle..

1920lerde degiliz veremin tedavisi var
Allah daha buyuk dert vermesin iciniz isindiysa bir deneyin
maalesef verem fakir ülkelerin sorunu olduğu için onlarca senedir tedavisinde değişen hiçbirşey yok. sadece aşılamalar ve yaşam kalitesinin artması ile görülme sıklığı azaldı. ama tedavisi o zamanda 5 kalem ilaçtı bu zamanda aynı 5 kalem ilaç...
ilaç firmaları bu konuda araştırma yapmıyor :(

maalesef verem fakir ülkelerin sorunu olduğu için onlarca senedir tedavisinde değişen hiçbirşey yok. sadece aşılamalar ve yaşam kalitesinin artması ile görülme sıklığı azaldı. ama tedavisi o zamanda 5 kalem ilaçtı bu zamanda aynı 5 kalem ilaç...
ilaç firmaları bu konuda araştırma yapmıyor :KK43:
Evet ne yazik ki
Neyse artik binlerce insanin hayatina mal olmuyor da tedavi edilebiliyor

yahu kız sanki kocam verem oldu boşanayım mı demiş? bırak kocayı nişanlısı ve hatta sevgilisi bile değil! tanışmamış bile adamla! elbette değerlendirecek her açıdan. zaten aşık olmamış mantığına uygun mu diye düşünüyor. mantığına uymayan biriyle sadece hasta yazık diye düşünüp evlenecek mi???

yahu kız sanki kocam verem oldu boşanayım mı demiş? bırak kocayı nişanlısı ve hatta sevgilisi bile değil! tanışmamış bile adamla! elbette değerlendirecek her açıdan. zaten aşık olmamış mantığına uygun mu diye düşünüyor. mantığına uymayan biriyle sadece hasta yazık diye düşünüp evlenecek mi???

Katiliyorum.

zaten adamın bunu söyleme amacı da bilsin ona göre hareket etsin diyedir. Ve reddedildiğinde ooturup yıkılmz yani. bi sıkıntısı olan insanlar bununla yaşadığı için karşı tarafa göre şok olmuyorlar. istersen konuş görüş risk vs konuusnda araştırma yap ama aklını kurcalıyorsa kimsenin zamanını alma

Görücü usülüne karşıyım !!!!
Konuş,sohbet,bi yerlerde gezin tozun adamı tanı seversen verem vız gelir tırıs gider :KK53: sonuçta seninde garantin yok sende verem olabilirsin demi :KK56:

Arkadaşlar bir şey danışmak istiyorum size... Katıldığım bir düğünde, annesi beni oldukça beğenmiş, oğluna sürekli beni anlatmış (oğlu düğünde yoktu ).. Çocuk sosyal medyadan defalarca iletişime geçmek istedi...En sonunda kabul ettim ve 1-2 saat kadar mesajlaştık. Devlet memuru... 1-2 saatlik konuşmada hiç bir şey anlıyamazsınız ama olabilir gibi geldi Fakat bana 2-3 yıl önce vereme yakalandığını söyledi...Hiç söylemiyedebilirdi, ben evlendikten sonra da öğrenebilirdim yada evlendikten sonra da yakalanabilirdi, bende hasta olmuş olabilirdim bunların farkındayım.. Ama daha ortada hiç bir şey yokken sizce tanımak için bir şans vermeli miyim? Sonuçta ortada aşk filan yok henüz..
Ben almaniyada yasiyorum ve bendede verem vardi ama yeniydi sonra akciger rotgeni cekildiginde doktorlar gordu ve beni hemen tedaviye aldilar sonra tedavi biti simdi yilda bir defa doktorda akciger rotgeni cektiriyorum evliyim ve cocugum da var

Ben almaniyada yasiyorum ve bendede verem vardi ama yeniydi sonra akciger rotgeni cekildiginde doktorlar gordu ve beni hemen tedaviye aldilar sonra tedavi biti simdi yilda bir defa doktorda akciger rotgeni cektiriyorum evliyim ve cocugum da var

Dört sene içinde karar vermiş ve uygulamıştır muhtemelen konuyu açan arkadaş.

Arkadaşlar bir şey danışmak istiyorum size... Katıldığım bir düğünde, annesi beni oldukça beğenmiş, oğluna sürekli beni anlatmış (oğlu düğünde yoktu ).. Çocuk sosyal medyadan defalarca iletişime geçmek istedi...En sonunda kabul ettim ve 1-2 saat kadar mesajlaştık. Devlet memuru... 1-2 saatlik konuşmada hiç bir şey anlıyamazsınız ama olabilir gibi geldi Fakat bana 2-3 yıl önce vereme yakalandığını söyledi...Hiç söylemiyedebilirdi, ben evlendikten sonra da öğrenebilirdim yada evlendikten sonra da yakalanabilirdi, bende hasta olmuş olabilirdim bunların farkındayım.. Ama daha ortada hiç bir şey yokken sizce tanımak için bir şans vermeli miyim? Sonuçta ortada aşk filan yok henüz..
En azından dürüst davranmış size saygı duymuş en başından sölemiş. Mutlaka şans verin benim eşimde kalp hastası 2 kez anjiyo 5 kez stent takmışlar. Bana tanistimiz gün demisti.

Verem tedavisi olan bir hastalık. Demek ki olmuş adam tedavisini. Ve size de açık yürekle söylemiş. Demek ki geçmiş sorun. 6 yıl önce babam da geçirdi. Merak etmeyin , geçiyor.

küçükken mi genckenmi hatirlamiyorum dayım atlatmis bu hastaligi
hic sorunsuz 2 cocugu oldu cocuklarda bir sey yok ama dayim gribal enfeksiyonlari cok agir atlatiyor bunun disinda bir farklilik bulasicilik yok

Sevgili adaylarinizi Hastalık geçmişine kadar İnmek !?
Siz bunu kafanızda simdiden soru isaretiyse bence şu andan itibaren görüşmeyi bırakın..

Back
X