Elanın kreşte de ana sınıfında da okula paketli gıda getirmek yasaktı ve okulda da verilmiyordu. Kreşte yapılan doğum günlerine bile hazır meyve suyu kabul etmiyorlardı.Kreş veya anaokulu tecrübesi olan sevgili arkadaşlarım
Okullardaki wc sistemi nasıl? Her tuvalet ayrı ayrı mı yoksa tuvalette üç dört tane klozet olup hepsi bir arada mı? Arada paravan var mı? Aynı anda wc ihtiyacı gelen çocukların aynı anda çiş yapmaları ve üst baş çekmeleri gibi durumlar nasıl oluyor?
Hiç sordunuz mu okullara?
Havlu mu havlu kağıt mı kullanılıyor?
Bir de okullarda ödül adı altında yada öylesine dağıtılan şeker jelibon vs gibi durumlarla karşılaştınız mı? Deneyimelrinizi merak ediyorum
Böyle bir durumla karşılaşsanız ( aynı anda giyinme soyunma veya jelibon yedirme gibi) ne tepki verirdiniz?
Defalarca uyarmama rağmen üçtür topitop veya jelibon verildiğini duydum oğlumdan o sebeple soruyorum?
Bu okul dönemi ne sıkıntılı süreçmiş
Evde öğrettiklerimiz sakındırdıklarımız ile okul örtüşmezse bu çocuğu nasıl etkiler?
Veliler de anlamıyorum insanları; duyarsız ilgisiz önemsemiyor böyle konuları ..
Selamlar,
Ela’yı sabah okula bıraktım. Kreş arkadaşlarının anneleri ile simitçide buluşup, hem kahvaltı yaptık hem de çocukların çıkışını bekledik. Ela okul çıkışında bana sarılıp ağlamaya başladı. “Herşey yeni, bu çok garip ve korkutucu” dedi. Biz sarılırken okulun pedagogu geldi, Ela’yı alıp gitti. Geri çıktığında sakinlemişti. Ben de ilkokula başladığımda çok korkmuştum konulu bir konuşma yaptım. “O zaman beni pizza ve tatlı yemeye götür” dedi:)) Şimdi pizzacıdayız:)
Öyle güzel dile getirmişsiniz ki yaşadıklarımızıMerhaba. Öncelikle hayırlı, mutlu, sağlıklı eğitim öğretim yılları dilerim. Sonda yazacağımı başta yazayım: okullar "bilinçli" veli hassasiyetlerini taşımıyorlar genel olarak.
Kızım ve oğlum okula gidiyorlar. Kızım ortaokula başlayacak. Oğlum anaokulu. Özel ve devlet tecrübelerini yaşadık.
Tuvaletlerde hem paravan olan da vardı, arada duvar olanda. Yarı özel devlet anaokulunda gittiğinde oğlum ayakta çiş yapmayı öğrenip geldi malesef. Bu durum benim için önemliydi. Gidip konuştuğumda tuvalete götüren yardımcı alaya, "Aaa, sende mi ayakta yapıyorsun?! Tek ayakta çiş yapmayan oğlum oydu." dedi. Oğluma konuştuğumda birisinden gördüğünü söyledi. Sonrasında her ne kadar konuşup anlatsak ta illa gördüğünü yapmak istiyor malesef.
Genelde birden çok tuvalet olunca aynı anda ihtiyacı olan çocuklarda bir problem yaşanmıyor diye biliyorum. Çocukların özbakım becerilerini kazanarak okula gitmeleri önemli. Çünkü bu konuda çok da yardımcı olunmuyor. Yeri geldi iç çamaşırı kirli de geldi oğlum. Giderek azaldı bu durum. Altına çiş kaçırınca beni arayıp çağırmışlardı dwğiştirmem için.
Üstlerini kendileri çıkarıp giyiyorlar. Anaokulunda eşofman giyilmesi konusunda bayağı baskı yapardı öğretmen ve müdüre hanım.
Özelde mahremiyete dikkat eden bir kuruma verdik. Orada çiş yaparken o onu gördü, bu bunu gördü durumu yaşamadık. Zaten konuştuğumuzda da kendileri de çok hassastı. Orada da kendi kıyafetini kendi çıkarıp giyiyor. En fazla el yıkama konusunda hatırlatma yapılıyor. Tuvalet sayısı çok çok daha fazla. Lavabolar da öyle. Sıkışık bir durum yaşanacağını düşünmüyorum. Yarı özel devlet anaokulunda katta 2 tuvalet vardı erkekler için. Bu özel kurumda bir dönem havlu kullanıldığını gördüm ve kendi çocukları olsa bu havluyu kullandırıp kullandırılmayacağını sordum. Haklısınız dediler ama çok da birşey değişmedi açıkçası. Bir dönem böyle gitmişizdir. Sonraki zamanlarda kağıt havluya geçildi. Şimdi havlu kullanılan bir yer görmedim.
Ödül adı altında verilen zararlı gıdaları onlar ya da veliler "zararlı" görmedikleri ya da "aman canım n'olacak" mantığıyla baktıkları için bir aşama kaydedemedim. Ne yaparsam yapayım, ne söylersem söyleyeyim bir şekilde yedi malesef. Ben de mümkün olduğu kadar el yapımı gıda veren yerleri tercih etmeye çalıştım/çalışıyorum. Ama bu zihniyetleri kökten değiştirmek gibi bir durum olamıyor. Hep azunlıkta ya da çoğu zaman tek kaldım.
Hassasiyetlerinizi anlıyorum. Kolay gelsin.
Çok teşekkür ederim canımYa çok güzel günler
Kendini duygularını bu denli net ifade edebiliyor olması takdir edilesi..
O güveni yavruna çok güzel aktarmışsın
Biz de konuştuk
Alışma süreci bitince bir bildiriyle ailelere arrık paketli ürün gelmemesini isteyecekler.
Wc konusunu bi sebepten ötürü henüz dle getirmedik ancak konuşacağız inşaallah
Ben de gelecek ay hedeflemiştim bu kitabı :)An itibariyle “Alışkanlıkların Gücü” kitabını bitirmiş bulunmaktayım. Okuduğum en iyi kişisel gelişim kitaplarından biriydi. En kısa zamanda özetleyeceğim ancak okumanızı şiddetle tavsiye ederim.
Gece hala çok sık uyanıyor canım ama daha kolay dalıyor. Su veriyorum biraz sırtına masaj yapıyorum dalıyor. Ben baya zorlanıyorum tekrar dalana kadar benim uyku düzenim bozulduDün akşam gözümü karartıp İpek’i emzirmeden uyutma sürecine başladım. Normalde saat 20:30-21:00 arası uyumuş olur. Bu nedenle 19:30’da emzirdim. Bezini değiştirip, pijamasını giydirdim. Biraz kitap okudum ve saat 20:00’de yatak odasına götürdüm. Ebeveyn banyonun ışığını açıp, yatak odasınınkini söndürdüm. Biraz yatakta oynadık. Sonra 20:20’de yatırdım. Hemen geri kalktı tabi. Sarıldım, öptüm tekrar yatırdım. Ağlamaya başladı, yine sarıldım derken bu şekilde 40 dqkika geçirdikten sonra döndü ve uyudu. Gece 11:00-02:00 ve 06:00’da uyandı. Aynı şekilde uyuttum ama daha kısa sürdü bu sefer. Yaklaşık 10-15 dk arası uğraştım.
Sabah 07:00’de kalktı. Üstünü ve bezini değiştirip, kahvaltıya götürdüm. Biraz yedirdikten sonra emzirdim.
İlk gün için fena geçmedi gibi görünüyor. Bugün gündüz uykularını abla her zamanki gibi pusette uyuttu. Yarın da aynı şekilde uyutur. Cumartesi gününden itibaren öğle uykularında da aynı düzene geçeriz diye düşünüyorum.
@Anka senin süreç nasıl gidiyor?
Kesinlikle okumalısınBen de gelecek ay hedeflemiştim bu kitabı :)
Benim okuduğum kitapta yatağa koyduktan sonra dalması için hiçbir şey yapmayın diyor. Emerek uyuma destekli uyuma demek, onu çıkartıp yerine başka bir destek koymayın dediği için ben yatağa koyuyorum ve yanında bekliyorum. Ağlarsa kucağıma alıp öpüp koklayıp geri koyuyorum. Dün gece bir kez kalktı. Bizim iyi gidiyor gibi bakalım.Gece hala çok sık uyanıyor canım ama daha kolay dalıyor. Su veriyorum biraz sırtına masaj yapıyorum dalıyor. Ben baya zorlanıyorum tekrar dalana kadar benim uyku düzenim bozuldu
Okulların açılmasını ben de dört gözle bekliyordum. Kesinlikle hayat daha düzenli oluyor. Umarım hem çocuklar hem de bizim için keyifli bir eğitim yılı olurSelamlar,
Çok şükür okullar açılıyor, okul benim için düzen demek. Belli bir saatte akşam yemeği, sabah kahvaltısı, çocukların yerinin belli olmalı, kafamın rahat olması demek. Tatiller çalışan anneler için pek zor. Rutinlerim de sık sık sekteye uğradı.
Bu yazı güzel geçirdik, bol gezmeli ve eğlenceli oldu. Üç ayda 9000 km yapmışız. Çok güzel yerler gördük.
Ekonomik anlamda borçlarımızı kapattığımız ve yıl sonuna kadar daha da kapatacağımız bir dönemdeyiz. Düzeni bozmaz isem yıl sonunda kredi kartsız ve borçsuz yeni yıla gireceğiz insallah. Bu uzun zamandır istediğim ve önemsediğim bir plandı.
Her ay çeyrek almak düzenini tutturamadım ve güne girdim, böylece zorunluluktan alacağım: ) Her ay bir çeyrek, bir ata lirası şeklinde ilerleyecek.
Kitap okumalarım ve çocukların okumaları düzenli ve istikrarlı devam ediyor. Artık para yetiştiremediğimiz için kütüphaneden tedarik ediyoruz. Elecda senin dediğin kitaba bakayım bu hafta sonu, umarım vardır kütüphanede.
Sağlıklı gıdalarla yaşam çok güzel gidiyor, bu konuda çok mutluyum. Markete gitmeyeli 3-4 ay oluyor. Bu kış bol bol balık yemek istiyorum. Umarım istikrarlı olurum.
Sabahları çörek otu yağı içiyordum, bunu bırakıp bir kaşık sızma zeytinyağı içmeye başladım. Bakalım ne gibi değişiklik farkedecek.
Dün de internet sitesinden temizlik malzemelerini aldım toplu. 1 sene yeter sanırım abartmışım: )))
Kendime bakım konusunda, aylık hamam rutinim devam ediyor ve acaip rahatlatıyor beni. Bundan sonra akşam üzeri gidip, eve geldiğimde direk uyumak istiyorum, sabah erken gittiğimden gelince mayışmış oluyorum, hiçbirşey yapmak istemiyor canım : )
Saçlarım dalgalı olduğundan acaba brezilya fönü yaptırsam mı düşüncesindeyim ama cesaret edemiyorum. Var mı yaptıran? Tavsiye eder misiniz?
Ev ile ilgili elden geçireceğim, ayıklayacağım parçalar çoğaldı sanki. Haftaya başlayacağım, fazlalıkları atıp ferahlamak istiyorum. Sanki bu sıra çok çabuk karışıyor evimiz. Özellikle mutfak.
Bu sene çocuklar için yüzme dışında hiçbir kurs istemiyorum. Okul ve yüzme. Hafta sonlarını özellikle rahat, dinlenerek, gezerek geçirmek istiyoruz.
Bizden haberler böyle.
Yeni öğretim eğitim yılı hepimize hayırlı olsun ınsallah.
merhaba hangi şehirdesiniz acaba? şekerin yasak olması çok hoşuma gittiSahihuban bizim anaokulumuzda her katta 3 öğrenci,1öğretmen wcsi var.
öğrenci sayısına göre kız-erkek görseli yapıştırıp ayrı kullanım sağlıyoruz.
Wcler birbirini görmeyecek şekilde bölmeli.
Çocukları kesinlikle yanında stajyer öğretmen olmadan tuvalete göndermiyoruz.
2016'lı gruplarda sınıf öğretmenine 5 tam gün çalışan bir yardımcı öğretmen bir de stajyer öğretmen,2015 ve 2014'lülerde 1-2 stajyer öğretmen veriyoruz.
Okulumuzda şeker ve paketli gıda dağılımı yasak.
Velilerden paketli gıda ve evde yapılmış bile olsa kek,kurabiye kabul etmiyoruz.
Meyve,kuru meyve ve kuruyemiş serbest.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?