• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu Verimli Rutin

Merhaba, ben de birkaç ekleme yapmak istedim.

Çocuklar küçükken daha kuralları olan bir ev idik. Büyüdükçe onlarda kendine göre şekillendiriyor aile hayatımızı.
Bu dengeyi evde yetişkin olduğunu düşünerek, zamanla kabullenerek kurmaya başladım. Eskisi kadar katı ve net olamadığın zamanlar oluyor.

Yine de belli değişmeyen kurallarımız var.

-Mutfak dışında yemek yememek gibi. Tepsiye koyup odaya götürme gibi bir durumumuz hiçbir zaman olamaz(yine de büyük konuşmayayım: ))
-Herkes her işi yapabilir durumda. Eskiden eşimle pay ederdik ama şimdi makine boşaltmaktan ev süpürmeye, çamaşır katlamaya kadar herkes yardım etmeli. Ben oturup onların işleri hallettiği zamanlar çok olur.
-Herkes sorumluluğunu bilmeli. Paralarının kontrolü kendilerindedir ve ay bitmeden bitirdiklerinde destek olmayız.
-Herkes odasını toplamakla yükümlü. Toplanmamış odada temizlik yapılmayacağını biliyor ev halkı: ) Pijamalarını nerde çıkardılar ise orda bulurlar, dokunmam.
-Ev ödevi kısmında karışmayız. Herkes ödevinin sorumluluğunu bilir.
-Aile büyüklerine(anneme-kayınvalideme özellikle) gidilmesi için bayram seyran beklenmez. Sık sık gidilmeye çalışılır.

Onun dışında herkes birbirini destekler her konuda. Evde ben biraz daha talepkârım sanırım her konuda: )

Sevgiler herkese.
Mutfak dışında yemek yememek bizde de var. Ben iki kızımı da evden mezun etmek istiyorum. Yani 18 yaşına geldiklerinde bir evi çekip çevirmeyi, yemek yapmayı, sökük dikmeyi bilsinler ve böylece yetişkin hayatına geçtiklerinde kimseye muhtaç olmadan kendi ayaklarının üzerinde durabilsinler istiyorum. Belki başka şehirde belki de başka bir ülkede üniversitede okuyacaklar. Ev işlerini sürekli annenin halletmesi hem annede ciddi bir iş yükü ve sonuçta tükenmişliğe neden oluyor hem de çocukları anneye muhtaç ve bağımlı kılıyor. Bu nedenle ev işleri konusunda talepkar olmanın iyi bir şey olduğunu düşünüyorum. :KK200:

Selamlar Hanımlar,

Eve yeni yıl için yeni bir tablo aldım.

Eklentiler

• IMG_1618.webp
    IMG_1618.webp
    29,9 KB · Görüntüleme: 12
Mutfak dışında yemek yememek bizde de var. Ben iki kızımı da evden mezun etmek istiyorum. Yani 18 yaşına geldiklerinde bir evi çekip çevirmeyi, yemek yapmayı, sökük dikmeyi bilsinler ve böylece yetişkin hayatına geçtiklerinde kimseye muhtaç olmadan kendi ayaklarının üzerinde durabilsinler istiyorum. Belki başka şehirde belki de başka bir ülkede üniversitede okuyacaklar. Ev işlerini sürekli annenin halletmesi hem annede ciddi bir iş yükü ve sonuçta tükenmişliğe neden oluyor hem de çocukları anneye muhtaç ve bağımlı kılıyor. Bu nedenle ev işleri konusunda talepkar olmanın iyi bir şey olduğunu düşünüyorum. :KK200:
Bir çocuk gelişim videosunda izlemiştim: çocuğa yapılacak en büyük kötülük: kendisinin yapabileceği işleri onun yerine yapmak.
Konusu gelmişken;
Kızım 8 yaşında, bana çok bağımlı bir çocuk. İleride özerklik konusunda sıkıntı çekmesini hiç istemiyorum. Normalde okuldan babasıyla birlikte alıyoruz, benim bir işim çıksa sadece babası almaya gitse üzülüyor. Veya akşam benim dışarda bir işim olduğunda üzülüyor ve kaçta geleceksin, uzun mu kalacaksın vs sürekli sorgu halinde.
Bebekliğinden beri hep böyleydi aslında kardeşle de ilgilisi yok. Ben çalışan bir anne olarak hep yetemiyorum hissi ile bunun üstünde durmadım, çocuk beni özlüyor tabi vs gibi düşündüm telafi etmeye çalıştım. Ancak yanında diğer ebeveyni de varken bu yaştaki bir çocuk için bu durumu normal bulmuyorum. 2026 yılında bunun üzerine düşünüp aksiyon almak istiyorum. Gerekirse çocuk psikiyatrisi görüşü de alacağım.

Back
X