Bu ay bahar temizliği yapıyorum.
Peyder pey olarak , bi gün yatak odası perdelerini yıkadım camları sildim, bıgün oturma odası ve mutfak perdesi yıkadım camını sildim.
koltuk örtüleri, koltuk kılıflarını yıkadım, yeniden geçirdim.
Balkonlar yıkandı.
Wcler yıkandı.
oğlumun ve benim gardrop düzenlendi

bu ay içerisinde salonun camlar perdeler ve koltuk kılıfları yıkanıp temizlenecek
birikim:
• oğluma ayrı bir hesap açtığımdan beri, kenarda kıyıda kalan her nakdimona aktarıyorum. Mesela dışarda yemek isteyen ev ahalisine evde hamburger yaptığımda dışarda yemişiz gibi aktarıyorum oğlumun hesabına.
•ayrıca her ay 1-2 gr altın alıyorum. Niye daha önce böyle düzenli almadım anlamıyorum.
•eşimde kendi hesabından altın döviz alım satımı yapıyor, detaylıca sorgulamıyorum.
•kredi kartımın 3 ay taksiti kaldı ve 700 tl aylık borcum. Kartı sadece yüksek alışverişlerde taksitli kullanmaya gayret ediyorum. Maksimum 3 ay taksit yapıyorum.
•bu ay oğluma baharlık kıyafet aldım. Birden boyu uzadı , pantolonlar kısaldı, bir de dağ bayır bahçe derken çok çabuk deforme oluyor. Alışveriş 500 tl tuttu. Bir mevsimlik yelek, bir ayakkabı, üç gezmelik tshirt , 2 terlik almam gerekiyor. Ortalama 550 tl daha harcamam olacak sanırım.
ayrıca oğluma aldığım kıyafetler yaklaşık 3 sezon giyebiliyor- tabi aşırı deforme olmazsa.
•uzun zamandır kahve makinesi istiyorum. Henüz karar vermedim. Robot süpürge ve pırlanta yüzük de gündemimde. ( tek taş hiç bi zaman istememiştim şimdilerde baya baya beğenir ve sever oldum- yine de düşüneceğim) totalde 3 ü ortalama 8-9 bin tl tutar. O yüzden öncelik ve alınabilirlik hesaplaması yapcağım
• eşim her hafta istanbula gidip geldiği için aylık 1500 tl sadece uçak biletlerine harcıyoruz. Çok şükür ki kira gideri aidat, doğalgaz gideri yok.
•oğluma aylık ortalama 100 tl lik kitap alışverişimiz var
•evimizin elektrik su ve doğal gaz faturası toplamda 450 tl civarı geliyor. Kira ve aidat 1800 tl . Telefon faturaları , Netflix , ttnet 300 tl. Aylık yakıt giderimiz 500 tl . Market 1000 tl. Sabit giderlerimiz toplamda ortalama 5600 tl. Geri kalan kısımdan birikim yapmamız cidden zorluyor. Ama gereksiz harcamalarımız yok.
dışarda yemek yemeyiz
Alkol ya da sigara tüketmiyoruz
Aylık kuaför masrafım en fazla 100 tl dir.
Eşimin de 100 tl berber gideri vardır.
marul limon portakal maydonoz nane roka bahçeden, salça yağ yazdan yapıldı.
durumlar böyle . Her şey sürekli zamnlanıyor. Ayakkabı fiyatları beni hayrete düşürüyor. Marketten alınan ürünün bi ay içerisinde fiyatı artıyor. Kendi kendine yetebilen bi sistem kurmak gerekiyor.
tek maaşla geçinen, asgari ücret alan, işçisi emeklisi hepimizin Allah yardımcısı olsun. Geçim zor iş.