Selamlar Hanımlar,
Cuma akşamı eşimin kız kardeşi ve eşi geliyor. Cumartesi kahvaltıdan sonra yola çıkacaklar. Cumartesi akşam da benim kardeşim ve eşi geliyor. Onlar da pazar sabah kahvaltıdan sonra yola çıkacaklar. Her ikisi de senede bir kez maksimum 1 gece kalırlar. Bu şekilde denk getirmeleri ne kadar da hoş
Böyle olunca cuma günü evden çalışmaya ve öğleden sonra alışveriş ve yemek hazırlığı işleri ile uğraşmaya karar verdim. Birikmiş bazı işlerim var. Terzi, kuru temizleme ve klima bakımı gibi. Onları da aynı güne planlarım.
Bu arada daha önce söylemiştim. Microsoft'un ToDo adında bir telefon uygulaması var. Bir sürü işi takip etmek, oluşturulan listeleri paylaşıma açmak gibi oldukça faydalı tarafları var. Orada avm diye bir klasörüm var mesela. Online alamadığım, ihtiyaç olan her şeyi oraya yazıyor ve avm'ye gittiğimde hepsini hallediyorum. Bunun dışında eşim ile ortak paylaşıma açtığım Market, çiftlik, kırtasiye ve eczane klasörleri var.
Evde dolanırken, herhangi bir şeyin azaldığını veya bittiğini gördüğümde direkt, ilgili listeye ekliyorum. Halledilmesi gereken bir iş gördüğümde işi hemen o an yapamıyorsak, mutlaka listeye giriyorum. Listeler çocuklu evin çamaşır makinesi sepeti gibi, ne kadar uğraşırsan uğraş asla bitiremiyorsun. Bu nedenle listeyi bitirme gayreti ve stresine girmeden sürekli güncellemek, zihinde işlerin birikmemesini sağlıyor.