Yıllardır ideal kiloma inip korumak niyetindeyim. Birçok farklı yöntem denedim. farklı beslenme şekilleri, farklı diyatisyenler, takviyeler vs. Hepsinde belirli bir ilerleme sağlıyor ardından duruyor ve üzerine eski kiloma geri dönüyorum . (83,5 kg sabitleniyorken artık 75-76 da duruyorum- diyet yepmadığım dikkat etmediğimde- bu benim için büyük gelişme)
Beslenmeden beklentim- diyete bakış açım;
Öncelikle diyet deyince zihnimdeki imge 'sınırlanmak kısıtlanmak dar alanda kalmak' .. Bunu yeterli ve dengeli beslenme , lezzetli sağlıklı beslenme'' olarak değiştirmek niyetim . Bunu başardığımda bence artık kavgam bitmiş olacak.
İki öğün beslenme benim için en uygun beslenme tarzı.
Akşam açlığı yani akşam yemeğini 18.00 de yeyip sonrasında sadece su ve çay ile ilerlemekse kilo verme hızımı arttırıyor.
Atıştırmalık, çikolata börek vs bunlara alternatif üretmekse beslenmeme uygun ilerlememi sağlıyor.
Sıfır şeker sıfır gluten ' yapabiliyorum ama 3 hafta gibi kısa süreli oluyor. Sürdürülebilirlik için 'sabah vakti ve ölçülü' yemeye devam ederim.
Güzel bir sofra kurmak, sevdiğim tabakta sevdiğim eşyalarla yemek yemek estetik zevkime hitap ediyor ve doyum hissediyorum.
Salata mazlemeleri alıp, temizleyip buzluğa atmak - sebzeeleri önceden haşlayıp hazırda bulunmasını sağlamak da yoğun ve hızlı günlerde kötü beslenmeye yönelmek zorunda bırakmıyor beni.
Su; en sitikrarlı olduğum konu bu. Mutlaka her gün en az 2.5 lt su içiyorum. İş yerinde 1,5 lt kalanı da evde alıyorum.
Farklı çay tarfileri , glutensiz şekersiz tarifler denemeyi ve paylaşmayı seviyorum.
Mutfağı ve beslenmeyi renkli keyifli sürdürülebilir hale getirmek için kesinlikle ' doğru ve emin adımlarla ilerlemek niyetindeyim.
Peki ne yapacağım?
- Güne her zamanki gibi büyük bardak su ile başlayacak,
- Sirkeli su tüketecek,
- Yumurtayı min. 1 adet olacak şekilde tabağıma ekleyecek,
- Sebze ve otlarla tabağımı renklendirecek,
- Limon ve z yağ ile yediklerimi tatlandırak,
- İlk öğünü 10.30-11,30 son öğünü 18.00 gibi tüketecek,
- Günlük d vit , magnezyum takviye alacak,
- Bir adet maden suyu içecek,
- Yeşil çay/beyaz çay tüketecek,
- Tatlı, kurabiye, börek vs bunları mümkün olduğunca kısıtlı olarak sadece sabahları tüketecek,
- Dönüşümlü olarak, kurubaklagil- et balık - sebze-salata şeklinde beslenecek,
- Kuruyemiş, çerez saat 15.00den önce tüketecek ,
SAĞLIKLI BESLENECEĞİM: Bunun sonu olan bir süreç olmadığını YAŞAM TARZI olarak hayatıma ekleyeceğim. Niyet ettim. Bunun için de sadaka vererek hayır, dua ile güzel ferah bir başlangıç yapacağım.
SPOR-
*mükemmel iyinin düşmanıdır, günde bir saat yürüyeceğim demeyeceğim çünkü bun upek beceremiyorum son günlerde. Bu sebeple sabah 15 dk egzersiz/ekliptik akşam 15 dk egzersiz/ekliptik olarak başlıyorum. Sadece 30 dk . Bunu gerçekleştirmek zor değil. Çok kolay.
Spor salonu insanı olmadım hiç bir zaman. plates ise saatli olduğu için ona vakit ayıramam . Kış vakti sabahları hava geç aydınladığı için sahilde yürüyemem. Benim için en mantıklı ve uygulanabilir olanı evde_ plates-egzersiz- ekliptik bisiklet sürmek. Ağırlık almıştık eve, ona da başlamalı kol kaslarımı güçlendirmeliyim. Yaş ilerledikçe kas çalışmalarını arttırmak gerekiyor. Ancak şimdilik sadece günde 15 dk * 2 kez spor benim için yeterli.
Motive olmak adına şimdi kendime şırtlu tulum olarak bir spor giysisi sipariş ediyorum. Günlük kıyafetimi ayakkabımı giyinecek , ortamımı romantik ve harekete geçirici olarak hazırlayacak ve bundan zevk alarak ilerleyeceğim. Evelallah.