Vermeli mi?

Kyk borcunu öde yoksa hiç ödeyemezsin paran varsa öde kurtul. Yapılandırma affına başvurduysan sakın kaçırma

Sizin yerinizde olsam kardeşimin 1000 tl civarındaki bir ihtiyacını taksit taksit öderdim. Ona desteğimi böyle yapardım.

Kykyı iptal ettirmez oradan aldığım krediyle altın, dolar vb yatırım yapardım. Hiç olmadı biraysel bes yada çeyiz hesabı yaptırır altın fonunda değerlendirirdim. İşten çıkabilirsiniz mali olarak zorda kalabilirsiniz. (yatırım tavsiyesi değildir)

Maaşımı ise biraz ihtiyaçlarıma ayırır indirimleri takip edip kaliteli, kullanışlı temel parçaları taksitle almaya çalışırdım.

Ne kadar bi destek olmaliyim sizce asgari ucret alican
Ailemde herkes çalısıyor.Şuan sıkışık olma sebepleri kardeşimin çeyizinin taksitleri
Kardeşiniz çalışıyor mu?? yani belki linçleneceğim ama belli bir maddi yeterliliğe erişmeden evlenip,borcunu da ailesine yıkan insanlara çok sinirleniyorum...

ailenizin geçinmesi için gerekli olsaydı o para,hiç düşünmeden verin derdim,ancak kardeşinizin düğün masrafı için ailecek seferber olmuşsunuz,bir de sizin KYK paranıza mı iş düşüyor?

KYK'yı mezun olduktan sonra en geç 2 sene içinde ödemeniz lazım. Eğer kardeşiniz sizin kyk borcunuzu ödeyecekse sonradan tamam ne ala.

evin temel ihtiyaçlarını,market vb siz de ortak olun. yani temel ihtiyaç giderlerine katkınız olsun. bu sayede aileniz giderlere daha az ödeyip KARDEŞİNİZİN ÇEYİZ taksidine daha çok ödeyebilirler.

bu şekilde bir katılım yeterli bence şimdilik.

Ailem için her şeyi yaparım.fakat ortada bu kadar borç varken cok arada kalıyorum.Borcum olmadanhepsibi bile veriririm
Bu devirde evlat evlendirmek kolay değil, insan çalışsada aileye düşen işlerde var ve evlilik çok pahalı bir sektör haline gelmiş durumda, onlarda yapmış haliyle kardeşinize. Borcunuzu ön plana alın, ödeyin bitsin ama bir miktar ailenize de yardımcı olun, mesela bir iki fatura ödemek, toplu bir market alış verişi yapmak gibi. Ben normal aileler içinde ona şu yapıldı, buna bu yapıldı hesabını sevmiyorum, insan çalışıyorsa bir miktar yardımcı olmalı, orası sizinde eviniz

suan borcunuz var ve az bır borc degıl
yol borc derken elınıze ne kalacak kı asgarı ucretden
ama ben olsam sunu yapardım mesela en azından evın elektrık ve su faturasını ben oderdım
arada market alısverısı yapardım
o evde hep bırlıkte yasıyorsunuz sonucta dırekt cıkarıp para vermenıze gerek yok katkıda bulunmak ıcın kendınızı de sıkıntıya sokmayın ama eve de katkı saglayın tabı kendınızı daha ıyı hıssetmenıze de neden olur

Kendin çeyizini biriktir diyorlar.
Sen kardesinin ceyiz borcu var diye eve katkida bulunacaksin. Kardesin de ailen de sen evlenirken sana yardimci olmayacak. Ne şirin :KK53:

30 bin borcum var, ceyizini de kendin biriktir diyorsunuz. Kusura bakmayin bu sartlar altinda bir kurus veremem demen gerek.

Kardeşin çalışıyor mu? Çalışıyorsa çalıştığı paradan ailesine sizden el altından talep edildiği gibi belli miktar verdi mi? Eğer böyle bir durum olduysa sizde biraz verebilirsiniz, ama böyle bir durup yoksa, size kendi çeyizini yap diyip, kendilerine katkısı olmayan diğer evladının çeyiz borcunu ödeyen aileye yardım falan etmezdim

Borç zaten seninmiş ama kyk borcun. Destek olur borcu kapatırdım

Asgari ücret yazdığınızı görene kadar büyük bir maaştan bahsettiğinizi düşünmüştüm. Alacağınız maaş 3000 lira bile olmayacak. Borç ödeyeceksiniz zaten. E çalışıp para kazanmanın amacı hayatı idame ettirebilmek, zevk ve isteklerini gerçekleştirebilmek. Sizin durumunuzda ve ülkemizin durumunda sizin elinizde adam akıllı bir kıyafet alışverişi yapmak için bile para kalmayacak muhtemelen. Bu halde aileye nasıl bir para vermekten bahsediyorsunuz? (Bu arada ailenizle yaşayacaksanız arada mutfağa alınan bir kaç parça yiyecek, ödenecek bir faturayı dahil etmiyorum bunları yapmanız lazım zaten bence)

O zaten benim borcum.Okul daha bitmedi ödemesi başlamadı.Başladığı zaman topluca kapatabilmrk için şimdiden iyi bir birikim yapma amacındayım
O zaman ne yap bilion mu kardeşim. Son senen iş buldun calisacan madem hemen iptal et. Bir sene kara girersin. Kenara atabildigin kadar atıp ihtiyacını öyle karsilarsin. Durumu ailene aciklarsin onlarda sevinir bence. Eve de mutfak katkısı adına ufak tefek biseyler alırsın. Bazen fatura ödemesi yaparsın. Her zaman yapma görev olarak bilinir sonra .

Back
X