- 7 Mart 2020
- 439
- 352
- 33
- Konu Sahibi Niloyaaniloyaaa
Yok ,kardesim evleniyor onun ceyiz borclari var sadeceAilenizin ihtiyacı var mı.
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Yok ,kardesim evleniyor onun ceyiz borclari var sadeceAilenizin ihtiyacı var mı.
Ailemde herkes çalısıyor.Şuan sıkışık olma sebepleri kardeşimin çeyizinin taksitleriAilenizin ekonomik durumu burada önemli rol oynuyor.Eğer sizden bir gelir gelmese de evin masrafı dönüyorsa sadece kendi kyk borcunuza ve çeyiz alışverişinize yoğunlaşabilirsiniz .Yok aileniz kirayı,masrafları ,faturaları karşılayamaz durumdaysa onlara da destek olmanız iyi olabilir sonuçta hala onların evinde yaşıyorsunuz diye anlıyorum. Kaç yaşındasınız bilmiyorum ama erkek arkadaşınız ile bir evliliğin / evin tüm masraflarını karşılayamayacak durumdaysanız birkaç yıl evliliği erteleyebilirsiniz.
Tanımamak adına çok detaya girmedim.Üniversite öğrencisiyim okul bitmedi.Pandemi dersler aşırı yoğun değil diye işe girdim.Kyk alırken bile harcamayıp 3-5 kenara attım şimdi işe girmişken kendime bile çok harcamayıp biriktirmeyi düşünüyorum.Anlatmamisnzki birsey borc kimin borcu ailenizin durumu nasil. Onlarlami yasiyorsunuz. Destek olmaniz gereken bir durummu. Yani anlamiyorum boyle konu acanlarida net anlatmassaniz biz nasil yorum yapalim
Birbirinize aile gibi kenetliyseniz verilir. Ama sorduğuna göre çekincelerin var bilemedimÖnünüzde 30 milyar borc olsa ve gencseniz evlenmeyide 2 sene sonra dusunuyorsaniz.Ailenize maasinizdan verir misiniz?
Neden birikmesini bekliyorsunuz. Ben Peşin ödeme imkanım olmadığı için atanır atanmaz borcumun başlamasını beklemeden ödedim. 1,5 yıl da erken bitirdim normal süresinden. Neticede devlet borcu. Kaç kişinin hakkı var dedim ilk onu ödedim. Yerinizde olsam o borca başlar ayda 500 falan öderdim en az. Çünkü ben 12000 kadar ödedim. 30000 olsa hemen başlardım. 2800 alsanız resmen 1 yıl hiç dokunmasanız bile paraya, kyk ya çalışmış olacaksınız. Her ay 500 odaya ödeyin ve bir tane de çeyrek altın almaya bakın. Bazı aileler de maşallah çocuğu hemen iş bulsun da parasını yiyelim diye doğuruyor sanki. Eğer açıkça söylemedilerse de salağa yatın ve önce kyk yı ödeyin.Beklenmiyor gibi ama..üzerinde bir gizli baski var sanki ve bu beni cok mutsuz ediyor. Bi taraftan kendimi dusunuyorum 30 bin az degil bir an once biriksinde kurtulmak istiyorum..kendimi hain cimri birisi gibi goruyorum
Yahu Kocaman insanlar size mi muhtaç. Çok ilginçler. Madem o paranın hayrını görmeyeceksiniz işten çıkın derimTanımamak adına çok detaya girmedim.Üniversite öğrencisiyim okul bitmedi.Pandemi dersler aşırı yoğun değil diye işe girdim.Kyk alırken bile harcamayıp 3-5 kenara attım şimdi işe girmişken kendime bile çok harcamayıp biriktirmeyi düşünüyorum.
Ailem direkt ver demiyor ama vermeyi düşünmediğim için bi garip davranıyolar sanli
Aileniz kyk borcundan haberdardır heralde?Tanımamak adına çok detaya girmedim.Üniversite öğrencisiyim okul bitmedi.Pandemi dersler aşırı yoğun değil diye işe girdim.Kyk alırken bile harcamayıp 3-5 kenara attım şimdi işe girmişken kendime bile çok harcamayıp biriktirmeyi düşünüyorum.
Ailem direkt ver demiyor ama vermeyi düşünmediğim için bi garip davranıyolar sanli
Bizim kültürümüzde aileler gençlere para verir hayata başladıklarında özellikle destek olur. Böyle şeyler duyup şaşırıyorum. 30k borçla nasıl para vereceksiniz birde evlilik düşünüyorsunuz yuva kurmaya çalışıyorsunuz yazık değil mi size bu yolda bu kadar yükÖnünüzde 30 milyar borc olsa ve gencseniz evlenmeyide 2 sene sonra dusunuyorsaniz.Ailenize maasinizdan verir misiniz?
Ailem için her şeyi yaparım.fakat ortada bu kadar borç varken cok arada kalıyorum.Borcum olmadanhepsibi bile veriririmBirbirinize aile gibi kenetliyseniz verilir. Ama sorduğuna göre çekincelerin var bilemedim
Yani bu durumda evdeki faturalara, market alışverişine katkıda bulunabilirsiniz.Yok ,kardesim evleniyor onun ceyiz borclari var sadece
Sizde o evde yasiyorsunuz en azindan biraz alisveris internet faturasi gibi seyleri halledebilirsiniz
5 kurus harcamadan iciniz rahat edecekmi yoksa ufak alisverisleri saymiyormusunuz
Öyle yapmayı düşünüyorum.Ondan asla gocunmam.Benim demek istediğim 2 alıyosam 1ini vermek..Yani bu durumda evdeki faturalara, market alışverişine katkıda bulunabilirsiniz.
Böyle.bir sınır çizmeye gerek olduğunu sanmıyorum..önce kendi giderleriniz ve borclariniz, sonra ailenizÖyle yapmayı düşünüyorum.Ondan asla gocunmam.Benim demek istediğim 2 alıyosam 1ini vermek..
Önünüzde 30 milyar borc olsa ve gencseniz evlenmeyide 2 sene sonra dusunuyorsaniz.Ailenize maasinizdan verir mi