Vestel Çamaşır Makinem Koku Yapıyor

clovepink

Silinmeyen Hatıralar....
Kayıtlı Üye
13 Haziran 2011
281
11
318
Malatya
İlk önceleri farketmedim açıkçası, bir kaç siyah kıyafette bariz kötü koku vardı. Sonra çoğaldı, hiç yıkanmamış gibi kokuyor diyebilirim. Yani aylarcaaaaa kirli kalmışta koku yapmış gibi oluyor makineden yeni çıkan çamaşırlar. Özellikle renklilerde oluyor. Yengem de 4-5 ay önce aynı durumdan şikayet etti ve deterjandan kaynaklanıyor sanırım dedi. Değiştirdi ama aynısı oldu, bu defa yumuşatıcısını değiştirdi. Şimdi sonuç ne bilmiyorum. Deterjanla filan alakalı olabilir mi? Bugün kocama bizim bulaşık makinesinde sıkıntı var dedim, asıl çamaşır makinesinde sıkıntı var kokuya baksana dedi. Onun bile dikkatini çekmiş. Hazır bulaşık makinem demişken, onda da sağolsun beyaz beyaz sanki deterjan kırıntıları kalıyor. Anlamadım ki çok kirli de koymuyorum bulaşıkları içine.

benim makinem bosch.servis mi söylemişti kılavuzda mı yazıyordu hatırlamıyorum ama çamaşır yıkadıktan sonra makinenin kapağını ve deterjan çekmecesini açık bırakıp havalandırmanız ve kurumasını sağlamanız lazım.yoksa nemli kalıyor.benim makinede de bir ara hafif koku olmuştu.bizim sular da biraz pisti.depo temizlendi bir de sürekli açık bırakıp havalandırdım makineyi.şu an sorun yok.belki bir defa boş çalıştırıp kendisini temizletseniz sonra da havalandırsanız iyi olabilir.

bulaşık makinesi için de sıvı deterjan kullanmanız ve biraz az koymanızı öneririm naçizane.bir de filtre ve pervanelerin temizlenmesi lazım.yoksa tıkanıyorlar kireçten.bir de bulaşık makinesini de boş çalıştırıp temizlemek lazım ayda bir.

Son düzenleme:
Back
X