• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Vesvese mi his mi?

Sarılığın eşiğinden döndük.
Kusuyordu, reflü yatağı aldım.
Pişik oldu krem kullandım.
Göbek bağı normalden daha uzun sürede düştü. Doktor bir sorun olabilir dedi. Fark ettim ki bakımı yanlış yapıyormuşum. Düzelttim, göbeği düştü.
Gözünü kırpmadan bütün günü geçirdiğini gördüm.
Ateşi de çıktı.
Boğulma tehlikesi de atlattı.
Bebek bu bunların hepsi yaşanıyor. Bir yerlerde birileri şu anlattığın sorunlarla hala uğraşıyor. Ama sen kendini bir kısır döngüye sokmuşsun. Bu yüzden bir doktora görünmen gerek.

Konu sahibi ben senin yasadigin lohusa depresyonunu yasamadim bilemiyorum ama bak madem doktora gidemiyorsun. O halde burada yazanlari bir can kulagiyla dinle gecistirme kabullen.

Bebegin sarilik olmus kordonu kanamis pisik olmus vs bunlarin normal oldugunu söylüyorlar. Genelde yaşanmış ve atlatilmis seyler. Ama sen sanki yorumlari da okumuyorsun umursamiyorsun gibi.

Insan biraz da kendi kendinin doktorudur. Sartlarin ne kadar kötü de olsa cocuguna destek olmak icin güçlü durmak zorundasin.

Allah yardimcin olsun.

Siz güçlü bir insansınız ki yaşadığınız zorlukları atlatabilmişsiniz. Ama herkes aynı tepkiyi veremeyebilir. Bu yüzden hemen eleştirmeyi yanlış buluyorum. Konu sahibinin destek alması gerektigi konusunda hepimiz hemfikiriz zaten ama belli ki durumunu kabullenmiyor
Hemen elestirmek degil ki..insanlar gunlerdir dil döküyor. Olaya mantikli bakmak yerine hala insanlarin mesajlarini sorguluyor. Lohusaliksa ben de hala lohusa sayilirim , konu sahibinin bebeğinin yerine kendiminkini koyunca asiri sinirleniyorum.
Tepkilerim biraz sertse o da bundandir.

Sarılık için hastanelerde florasan ışığı kullanılıyormuş, ne kadar doğru araştırmadım.. duydunuz mu böyle birşey?
Oglum sarılık oldugunda dr evde beyaz floresan altinda yatirmamizi soylemisti. Var yani boyle bir sey evet.

Yanina bir buyuk bir kardes yardimci biri cagiramaz misin?

Agir bir lohusa sendromu geciriyorsun.

Yenidoganlari cogu sarilik olur. Altina kaka yapar pisik olur. 9 10 ayliga kadar kusar.

Bunlar normal seyler abartmanin sebebi ruh halin.

Benim bebegim o kadar kusuyorduki gunde 5 6 kere ustunu degistirip her gun camasir yikayip zor kiyafet yetistiriyordum. Kustu diye degistirirken daha giydirmeyi tamamlamadan yeni kiyafetlerine kustugunu ve bir daha kiyafet degistigimi bilirim.

Cok sukur bogulmadi. Bogulma tehlikesi bile gecirmedi.

Bu dusunceler vesvese.

Yanliz kalma bebekle birileri yardima geldin sana.

Tek basina atlatman zor.

Yalnız mısın yanında kalan var mı ? Benim oğlum bir hafta kaldı küvezde yapma şütfen psikoloğa git bilinçaltına attığın lohalıkta çıkmış herşey normal kendinede eziyet ediyorsun daha çokk pişik olacak hele diş çıkarırken hepsi normal bunları düşünüp sütünü kesersin senin bir gram sütüne bile ihtiyacı var annesi attık kaptan sensin ve oğluşun sana emanet yaşın kaç ?

Canım sakinles. Senden daha tecrübeli anne olarak yazıyorum. Bebekler pişik olur, göbeği kanar, sancısı olur, bunların hiçbirinin suçlusu sen değilsin. Çocuğuna acimayi bırak. Her bebek gibi doğal sürecini yaşıyor. Ne hastalıklar ne dertler var. Bu düşüncelerin bı kısmını bende yaşadım belki de her anne yaşıyordur şimdi nerdeyse 3 yaşında ve hala sürekli nefesini kontrol ederim bir şey olacak diye korkarim. :)) Annelik bu belki de ömür boyu sorumluluk kendinden çok sevdiğin birinin varlığı bazen ağır geliyor. Kilo kaybetmene takılma büyük ihtimal odemlerin inmiştir. Her şeyi olumsuz düşünme. Kilo verdim diye sevin:) bebeğin sağlıklı diye sevin. Pişik için zeytinyağı sur bebise. Zeytinyağının tavada bı çiz ettirip asitini al önce. Onu gogusune de sürebilirsin. Emzirirken canın acımaz. Göğsüne kendi sütünden sürüp öyle emzirmeye başla. Yumuşatır o. Ne sormak istersen sor bana, bize. Ama kendini yıpratma. Bunun sonucu depresyon okb ye kadar. Bu güzel zamanları geri alamazsın. Son resmini çekiyorum diye düşüneceğini büyüdüğünde beraber bakacağız diye düşün. Bebeğinin tadını çıkar. Öyle de böyle de buyuyolar. Takıntılar la hayatı kendine zehir etme.

Bence acildestek almanız gerekiyo bi psikologla görüşmenizi acil tavsiye ederim zor günlerin çabucak geçer inşallah bende bir ara osikologa gittim çok faydası oluyo çok üzüldüm senin için allah yardımcınız olsun canım

Doğum sonrası depresyonu yaşıyorsun ve bunu yaşayan tek kişi değilsin. Bu senin suçun değil ama tedavi olmazsan bundan sonra olacaklar senin suçun olacak. Annenin ruh durumu çocuğu doğrudan etkiliyor. Kötü anne değilsin ama tedavi olmazsan kötü anne olacaksın haberin olsun.
Zaman kaybetmeden psikiyatriste git. Hastaneye girip çıkıyormuşsunuz, çok zor olmasa gerek.

Yine ben. Artik eşimle konusamiyorum kaygilarimdan bıktı.
Özet geçiyorum ogluma hamile kaldım cocuk odali eve taşındık,riskli diye işten ayrıldım hepsi oglum içindi. Ev rutubetli çıktı,işsizlik yordu stresli 1 hamilelik geçirdim. 17si nde oglum doğdu sezeryan la. Ameliyata girene kadar heyecan vardi. Çıkıpta ayağa kaldirilirken canım yanında hayat durdu benim için. Hele ki 1 gunde ağrılarım zirvedeyken eve çıkınca sağa sola dönüp emzirmem istenince neye uğradığımı şaşırdım.
Tipi de battı gözüme çektiğim sancı da.
Sonra oglum yogumbakima alındı emziremedigim icin. O gün ayaklandim. Onu yigunbakimda yüzüstü eli.kolu bağlı görünce aklım gitti. Ve benden eve dönüp ona sut sagmam istendi. Sütüm geldi o gece. Ertesi gün taburcu olduk ama bir kasvet birakmadi peşimi. Hava kapalı gibi gökyüzümde. Sanki yarım kalacakmisim bir aksilik cikacakmis gibi. Oğlum sarilik hala,üstüne gobek bagi kanıyor. Şimdi de kusmasi başladi. Dün 30 dk hastaneye bebek arabasıyla yürümek zorunda kaldık o zaman usutmus olmalı. Biri beddua etmiş gibi. Ben mutsuz oglum hasta.evde matem havası. Devamlı resmini çekiyorum. Yüzüne bakıp aciyarak ağlıyorum. Eşimin izni de bitiyor haftaya bugün isbasi yapacak. Başıma geleceklerden çok korkuyorum. Tedaviyle bu kasveti atacagima inanmıyorum artık. Sanki hissediyorum bişeyleri ve benim 6.hissim çok kuvvetlidir.
Haline cok uzuldum en en kisa zamanda yardim almalisin boyle devam edersen hayati kendinede bebeginede esinede zehir edeceksin aciiiillll psikolojik destek

Canım benim lohusaliktan olmalı tum bunlar. Unutma bu zor günler geçecek. Ne güzel bebeğin sağlıkla doğmuş. O hislere aldırma, hisler yanıltir. Sen an'ın tadını çıkar.

Acil psikolojik destek almalısın sen sağlıklı olacaksın ki bebeğine bakabilesin... Önceki konularında da bu yorumu yapmıştım. Allah yardımcın olsun.

Bu gidişle bebeğine sen zarar vereceksin.git tedavi ol.senin yaşadıklarının on katını yaşadım.amma da mız mızmışsın.lütfen tedavi ol.böyle mutsuz bir anneyle her bebek mutsuz huzursuz olur zaten.şükretmeyi öğrenmelisin

Ozaman ben soyle anlatayim.
Kizim 37. haftada erken dogumla dunyaya geldi.
Dogdugunda sarilik oldu, 3 hafta gozunu acamadan uyudu, mama destegiyle toparlandi.
Ictigi herseyi fiskirtarak kusardi, oyle bir fiskirma ki buyuk insan kusuyor sanirsiniz.
40i cikmadan abisinden grip kapti,atesi 39 u buldu.
Gobek bagi kanadi, alkol surerek iltahaplanmanin onune gectim.
Yani her bebek ayni yollardan geciyor, abartmayin..
Belli ki agir depresyindasiniz, acilen yardim alin ve bebekle yalniz kalmayin, bnce bu ikiniz icinde saglikli olmaz

Yine ben. Artik eşimle konusamiyorum kaygilarimdan bıktı.
Özet geçiyorum ogluma hamile kaldım cocuk odali eve taşındık,riskli diye işten ayrıldım hepsi oglum içindi. Ev rutubetli çıktı,işsizlik yordu stresli 1 hamilelik geçirdim. 17si nde oglum doğdu sezeryan la. Ameliyata girene kadar heyecan vardi. Çıkıpta ayağa kaldirilirken canım yanında hayat durdu benim için. Hele ki 1 gunde ağrılarım zirvedeyken eve çıkınca sağa sola dönüp emzirmem istenince neye uğradığımı şaşırdım.
Tipi de battı gözüme çektiğim sancı da.
Sonra oglum yogumbakima alındı emziremedigim icin. O gün ayaklandim. Onu yigunbakimda yüzüstü eli.kolu bağlı görünce aklım gitti. Ve benden eve dönüp ona sut sagmam istendi. Sütüm geldi o gece. Ertesi gün taburcu olduk ama bir kasvet birakmadi peşimi. Hava kapalı gibi gökyüzümde. Sanki yarım kalacakmisim bir aksilik cikacakmis gibi. Oğlum sarilik hala,üstüne gobek bagi kanıyor. Şimdi de kusmasi başladi. Dün 30 dk hastaneye bebek arabasıyla yürümek zorunda kaldık o zaman usutmus olmalı. Biri beddua etmiş gibi. Ben mutsuz oglum hasta.evde matem havası. Devamlı resmini çekiyorum. Yüzüne bakıp aciyarak ağlıyorum. Eşimin izni de bitiyor haftaya bugün isbasi yapacak. Başıma geleceklerden çok korkuyorum. Tedaviyle bu kasveti atacagima inanmıyorum artık. Sanki hissediyorum bişeyleri ve benim 6.hissim çok kuvvetlidir.
Canım şuan seninki lohusa psikolojisi geçecek biraz sabret bende sana benzer şeyler yaşadım sana bahsettim oğlumun yüzüne bakıp bakıp agliodum sanki ayrilcaz onun yüzünü goremicem die hergun agliodum ama gecicek biraz sabır kendini bırakma güçlü ol bebekler sandigindan daha güçlü korkma hicbisi olmayacak emin ol

bende 40gün kötüydüm umutsuz aglamaklı kasvetli cok kötüydüm zaten heryerim agrıyodu bide emzir memeler yara . dogrulamıyorum. cocuk gazdan aglıyor

ama geciyor canım bol bol iyi seyler düsün yavrucagının tipi cok degisecek ilk bebekler cok çirkin oluyorlar .ama tabiki sis cıkıyorlar

Ya konun başlığı bile ne kadar sakat. Buradan, evet anneler hisseder, vesvese değil diyen biri çıksa, bu bebeğin sonu iyi olmayacak zaten diye tamamen salacak mısınız?

Lütfen yalnız kalmayın. Ailenizin yanında gidin, en azından çocuğun 40 ı çıkana kadar.

Bir de madem hasta yavrucak ,30 dk niye yürüyorsunuz. 30 dk lık yol, taksi ile 10-15 tl tutardı.

Son düzenleme:
Back
X