- Konu Sahibi sinderella1985
-
Kurutma makinasi al oyle bi isiyla kurutuyorki mikrop filan kalmiyor zaten disarida asmayinca tozda olmuyorCamasirda sadece kizlar psikologa giz yada cok ilginc yazmayin yaptigimin sacma oldugunun zaten farkindayim sadece sizler nasil yapiyorsunuz diye ogrenmek istedim hepsi bu..
Kizlar icinden cikamadigim bir sorunum var,camasir makinaya atarken surekli vesvesr yasiyorum acaba deterjani tam koydummu diye toz derterjan kullaniyorum kirlileri makinaya atinca elimi yikayip atiyorum deterhani ama sonradan hep sorular olusuyor beynimde elimi yikadimmi diye,makinadan cikarmadan elimi yikiyorum yani bise bulasmasin camasira diye mesele ogun disari ciktim geldim camasir cikaricam makinadan kiyafetime degdirmeden asmaya calisiyorum disarinin mikrobu bulasicak diye cok uzuluyorum bu durumuma o yuzden camasirim hic bitmez,fikirlerinize ihtiyacim var siz nasil yapiyotsunuz...kurumaya biraktigim camasirlarima kimseye dokundurtmuyorum evin icinde kurutuyorum zaten kendi kendime soruyorum neden bu camasirlara bir bebek muamellesi yapiyorsun rahat ol diyorum ama yenik dusuyorum.
Penye ve pamuklu kıyafetleri küçültüyor bizdeki , gömlekleri ise felaket karıştırıyor , ütüyle açamıyorum tekrar yıkama yapmam gerekiyor o derece ama havlular için super , yumuşacık oluyor ki ben yumuşatıcı kullanmam .Kurutma makinesi alın. Çok kolay oluyor.çamaşır makinesinden çıkarıp hemen ativeriyorsun kurutmaya..hem çamaşırlar kaskatı olmuyor hem mis gibi kokuyor hemde temiz kalıyor. .özellikle kışın çok büyük rahatlık. Ben yıllardır kullanıyorum. Çok memunum
canim kimse seni yermek yada basindan savmak icin piskologa git demiyor okb.diye bir rahatsizlik var ve senin vesvese diye düşündüğün yaşadığın seyleri yaşıyorlar. kimisi evin her yerinde kimisi sadice camda kimisi camasir da. . bunun ileri boyutu evden disari cikamayacak dereceye vardiriyor norolojik olmadigi iicn piskiyatr yada piskologa git diye tavsiye de bulunmuslar...anlattiklarin herkesin yaptigi birsey değil cogumuz kirli sepetinden alir ayiri ve yikariz askıyi siler asariz..farkli kaygilar olusmuyor bunlari yaparken. .iyi bir utu ile mikrop da öldü diye dusunuruz ve katlar kaldiririz..Abet sanada ayrica tsk ederim beni anladigin icin.....
mesela ben bir kac hafta izmirdeydim yanliz gittim,esim evde kaldi kaynanamla alti ustlu oturuyoruz,esim anneside kaldi geldjm eve kaynanam esimin kiyafetlerini getirdi verdi.esimin uc tane daha erkek kardesi var,esime ben bugun kaynanamin getirdigi kiyafetlerin arasindan şort verdim aklima hemen takildi acaba yukarda erkek kardesleri giymismidir acaba kirlimiydi şort diye dusunceler geldi aklima dikkat etmedim benim kiyafetime degdimi şort diye bir an panik oldum sanki cikarmadim kiyafetimi degismedim ama icim rahat degil tabi :-(
Kurutma ayarı yokmu üstünde?gömlekleri ve pamuklulari daha düşük ısıda ve daha kısa süre koyarsanız gayet güzel kuruyorlar.Penye ve pamuklu kıyafetleri küçültüyor bizdeki , gömlekleri ise felaket karıştırıyor , ütüyle açamıyorum tekrar yıkama yapmam gerekiyor o derece ama havlular için super , yumuşacık oluyor ki ben yumuşatıcı kullanmam .
Bizim ki çamaşır makinası + kurutucu . Iki program var sadece biri tam kurutuyor , diğeri nemli çıkarıyor . Biri 2 saat , diğeri 2,5 saat sürüyorKurutma ayarı yokmu üstünde?gömlekleri ve pamuklulari daha düşük ısıda ve daha kısa süre koyarsanız gayet güzel kuruyorlar.
Evet benim kurutma makinem ayrı. .demekki ondan farklı. .peki 2 saatlik programda nemli çıktığında gömlekler yinede çok kırışık oluyormu?Bizim ki çamaşır makinası + kurutucu . Iki program var sadece biri tam kurutuyor , diğeri nemli çıkarıyor . Biri 2 saat , diğeri 2,5 saat sürüyor
Kurutma makinanız ayrı ise belki fark ondan kaynaklıdır .
Evet , diğeri kadar olmasa da yine çok karışıyor . Ütülerken çok zorlanıyorum .Evet benim kurutma makinem ayrı. .demekki ondan farklı. .peki 2 saatlik programda nemli çıktığında gömlekler yinede çok kırışık oluyormu?
Camasirda sadece kizlar psikologa giz yada cok ilginc yazmayin yaptigimin sacma oldugunun zaten farkindayim sadece sizler nasil yapiyorsunuz diye ogrenmek istedim hepsi bu..
Durumunuz vesveden çok psikolojik bir rahatsızlık bu konuda size bir garanti verebilirim. Acilen bir psikoloğa gitmelisiniz..Kizlar icinden cikamadigim bir sorunum var,camasir makinaya atarken surekli vesvesr yasiyorum acaba deterjani tam koydummu diye toz derterjan kullaniyorum kirlileri makinaya atinca elimi yikayip atiyorum deterhani ama sonradan hep sorular olusuyor beynimde elimi yikadimmi diye,makinadan cikarmadan elimi yikiyorum yani bise bulasmasin camasira diye mesele ogun disari ciktim geldim camasir cikaricam makinadan kiyafetime degdirmeden asmaya calisiyorum disarinin mikrobu bulasicak diye cok uzuluyorum bu durumuma o yuzden camasirim hic bitmez,fikirlerinize ihtiyacim var siz nasil yapiyotsunuz...kurumaya biraktigim camasirlarima kimseye dokundurtmuyorum evin icinde kurutuyorum zaten kendi kendime soruyorum neden bu camasirlara bir bebek muamellesi yapiyorsun rahat ol diyorum ama yenik dusuyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?