vesvese rahat birakmiyor beni,fikirlerinize ihtiyacim var....

Kirlileri makinaya atıyorum , ardından deterjan , çalıştırıyorum ve ellerimi tabii ki yıkıyorum . Hem kirli çamaşırlara dokunduğumdan hem deterjan bulaşmış olabilir diye . Beyazları çıkarmadan evvel mutlaka ellerimi yıkıyorum . Mikrop için değil de gömlekte falan ellerim leke yapmasın diye , ne olur ne olmaz . Bu kadarı normal bence .
Dokundurtmama , mikrop takıntım yok benim . Üzerinden sıcak ütü geç tamamdır .

Titiz biri değilim aksine keşke biraz daha düzenli , titiz olabilsem diye düşünürüm hep .

Sizin profesyonel yardım almanız gerekiyor sanırım .

Abet sanada ayrica tsk ederim beni anladigin icin.....
mesela ben bir kac hafta izmirdeydim yanliz gittim,esim evde kaldi kaynanamla alti ustlu oturuyoruz,esim anneside kaldi geldjm eve kaynanam esimin kiyafetlerini getirdi verdi.esimin uc tane daha erkek kardesi var,esime ben bugun kaynanamin getirdigi kiyafetlerin arasindan şort verdim aklima hemen takildi acaba yukarda erkek kardesleri giymismidir acaba kirlimiydi şort diye dusunceler geldi aklima dikkat etmedim benim kiyafetime degdimi şort diye bir an panik oldum sanki cikarmadim kiyafetimi degismedim ama icim rahat degil tabi :-(

hic normal degil gidin bir doktora gorunun bence..

Penye ve pamuklu kıyafetleri küçültüyor bizdeki , gömlekleri ise felaket karıştırıyor , ütüyle açamıyorum tekrar yıkama yapmam gerekiyor o derece ama havlular için super , yumuşacık oluyor ki ben yumuşatıcı kullanmam .

Vesvese deil pskolojik bir raatsızlık.bendede aşırı derecede simetri takımtısı vardı.bana çok zarar veriyordu çünkü kimseyle beraber yaşayamama durumuna gelmiştim kardeşşmle bile.pskologa gittim şimdide fazla rahatım. Yine gidicem pskologa:)

Benzer takintilar bende de vardı.kurtuldum.şöyle vesvese oldukça aldırma deterjan koydu mu diye kontrol etme.üstüne git.neye takıntı varsa kontrolü bırak.felak naz oku .
ben bir günde iki defa düş aldığımı biliyorum düş almadimmi ayrıntısıyla.

canim kimse seni yermek yada basindan savmak icin piskologa git demiyor okb.diye bir rahatsizlik var ve senin vesvese diye düşündüğün yaşadığın seyleri yaşıyorlar. kimisi evin her yerinde kimisi sadice camda kimisi camasir da. . bunun ileri boyutu evden disari cikamayacak dereceye vardiriyor norolojik olmadigi iicn piskiyatr yada piskologa git diye tavsiye de bulunmuslar...anlattiklarin herkesin yaptigi birsey değil cogumuz kirli sepetinden alir ayiri ve yikariz askıyi siler asariz..farkli kaygilar olusmuyor bunlari yaparken. .iyi bir utu ile mikrop da öldü diye dusunuruz ve katlar kaldiririz..
daha dun izledim bir bayan da atm den para cekemiyordu ya elinde diski olan biri dokunduysa diye.. vs

vesveseden kurtulmak icin . bi kac kere yaptigim seyleri yapma.

dikkay etme yoksa boyle devam eder.
obsesiflik diye bi rahatsizlik bunun adı takinti . bence de psikolga git ne olacak ki psikolaga gitmek drye gitmek gibi bi si .

Kurutma ayarı yokmu üstünde?gömlekleri ve pamuklulari daha düşük ısıda ve daha kısa süre koyarsanız gayet güzel kuruyorlar.

zaten bu rahatsizlikta bi syi takinti yapion . kimisi devamli el yıkar. kimisi bi yer belirlwr siler. olabilir yani insanız .

Kurutma ayarı yokmu üstünde?gömlekleri ve pamuklulari daha düşük ısıda ve daha kısa süre koyarsanız gayet güzel kuruyorlar.
Bizim ki çamaşır makinası + kurutucu . Iki program var sadece biri tam kurutuyor , diğeri nemli çıkarıyor . Biri 2 saat , diğeri 2,5 saat sürüyor
Kurutma makinanız ayrı ise belki fark ondan kaynaklıdır .

Bizim ki çamaşır makinası + kurutucu . Iki program var sadece biri tam kurutuyor , diğeri nemli çıkarıyor . Biri 2 saat , diğeri 2,5 saat sürüyor
Kurutma makinanız ayrı ise belki fark ondan kaynaklıdır .
Evet benim kurutma makinem ayrı. .demekki ondan farklı. .peki 2 saatlik programda nemli çıktığında gömlekler yinede çok kırışık oluyormu?

çamaşır çıkardıktan sonra el yıkamayanları da görmüş olduk :)))))
bazıları ne güzel ahkam kesiyor ya, abartıyosun diyenler de olmuş, bu bi hastalık adı da okb. bu hastalık dünyada hiç azımsanmayacak kadar yüksek oranlarda var, sadece insanlar gizliyor, yadırgayanlar yüzünden, adı üstünde hastalık, inanın hiç anormal değil..
gerçekten şu güzel ülkemde bilmeyenler konuşmasın ya..

Evet benim kurutma makinem ayrı. .demekki ondan farklı. .peki 2 saatlik programda nemli çıktığında gömlekler yinede çok kırışık oluyormu?
Evet , diğeri kadar olmasa da yine çok karışıyor . Ütülerken çok zorlanıyorum .
O nedenle havlu , eşofman gibi şeyleri kurutuyorum genelde . Onlarda sıkıntı olmuyor .

Camasirda sadece kizlar psikologa giz yada cok ilginc yazmayin yaptigimin sacma oldugunun zaten farkindayim sadece sizler nasil yapiyorsunuz diye ogrenmek istedim hepsi bu..

Direk makineye atıyorum deterjanıda katıyorum ahenkle düğmeye basıp çalıştırıyorum.
Bitincede sepete tıkıyorum asmak içinde mandalla buluşturuyorum..
Bu kadar basit yani...

Bi güzel dürtüyorum makineye, lambur lumburda cıkarıp seriyorum.
Beni görsen düşüp bayılırsın herhalde

bende çamaşırı çıkarırken elimi yıkarım ama hani temiz şeyi pisletmemek gibi bi düşüncem olduğu için.. eski kocam titizlik hastasıydı. çekilmiyordu yeminederim. zamanla cinselliğe dayanan bi hastalığa dönüştü ve ayrıldık.

Durumunuz vesveden çok psikolojik bir rahatsızlık bu konuda size bir garanti verebilirim. Acilen bir psikoloğa gitmelisiniz..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…