vesvese rahat birakmiyor beni,fikirlerinize ihtiyacim var....

Vallahi konunu okuyunca dedim ki ne kadar bana benziyor hemen cevap yazayım. Bende aynı böyleyim. Ama bu vesvese değil ki sadece temizlik takıntısı.

Benim sadece çamaşırlarım konusunda çok takıntılarım oluyor. Bende ellerimi yıkamadan çamaşırlarımı asamam ve astığımda kurutuyorken hiç kimseye dokundurtmam ve bende ellerimi yıkamadan dokunamam ve toplayamam. Mikrop bulaşmasın ve kirlenmesinler diye yani bu korku var. Bu yüzden benim de hiç çamaşırlarım eksik olmazzz...

Ayrıca hiç bir şeyin (psikolog vs.) bunları değiştirebileceğini zannetmiyorummm...

Bizim apartmanda da bi çocuk vardı. Merdivenleri ikişer ikişer çıkar, eğer son basamak sağ ayağıyla bitmezse en baştan tekrar başlardı. Obsesif kompulsif bozukluğu vardı.. Bence de bi psikoloğa görürnün. Kendi başınıza aşabileceginiz bisey gibi durmuyor.

Mikropların bizim için öldürücü pis iğrenç şeyler olmadığını düşünsen? Deterjan diş macunu çamaşır suyu reklamlarının etkisinde kalmışsın fazlasıyla.. Bu Kimyasalları satmak için bütün mikroplara canavar muamelesi çeliyorlar , oysa bir çoğu yaşamamız için ekolojik olarak muhakkak bulunması gereken mikroplar. Doğal vücut florasını araştır biraz. Mikropların aslında pis kötü kık olmadığını anlarsan sadece temiz olmanın yeterli olduğuna ikna olursun belki?

İşte sorun da burada gözünde buyuturse iyice buyur siz böyle deyince olay kolaylasmiyor

O camasirlari giyip disari cikinca yine kirleniyor.
Surekli kirlenen, yikanan camasirlar icin kendinizi sıkıntiya sokmayin.

Mesela disari ciktigimda biseler icmek istesem bir yere otursam masada yada duvarda kirmizi kucucuk bir nokta kirmi zi bise gorsem acaba kanmi diye dusunuyorumrahat olamiyorum,,bise bulasak hissi geliyor elim degse o yere fark etmeden cok tedirgin olurum eve gelince kiyafetlerimi yikarim off off ne zorlastiriyorum herseyi kendime...

Önce çamaşırları içeride kurutmanın ne büyük hata olduğu konusunu çözün bence diğeri biraz tedavi istiyor sanki

Hanımlar,
konu sahibesi takıntısı olduğunu söylüyor, sizler çamaşır makinelerinizin özelliklerinden bahsediyorsunuz, konuya odaklanın lütfen.

benım 3 tane kırlı sepetım var
bırı ıc camasırlar ve coraplar ıcın bırı normal kıyafet ve havlular ıcın bıde guzel kızımın kırlılerı ıcın
sepetden alıp makınaya attıkdan sonra elımı yıkıyorum cunku pis onlar
makınanın deterjan gozune elımı kırlı surmek ıstemıyorum elım kırlı camasırlara degıyor sonucta
sonra makınayı calıstırıyorum ve yıne elım temızken eve serıyorum ( cunku dısarının tozu pisi okadar cok kı o camasırlar yıne is pis toz oluyor )pencere acık bı sekılde ıcerde havalı kurutuyorum

mesela dısardaysam eve gelır gelmez ustumu cıkarır kırlı sepetıne atarım kıyafetımı mutlaka degısırım esımde aynı sekılde...
hergun nevresım takımımıda degısırım bu sebeple haftada 2-3 kere makına calısır bende ama haftada 1 kez calıstıranla aynı elektrık su faturasını oduyorum

evı temızlerken de temızlık kıyafetım ayrıdır ve banyo wc duvarını cıfleyıp sıldıgım bezı mutlaka atarım yıkayıp gerı kaldırmam
yerlerıde sılerken once supurur sonra vıledayla 1 kere sıler kaba tozunu alır ondan sonra elımle sılerım ve temızlık yapısımda ellerım kullan at eldıvenlıdır

benım akrabalarımda boyle yapar yoksa hepımız manyakmıyız bılemedım

Canım biraz hastalık boyutuna ulasmıs sanki
Bir uzmandan destek alabilirsin bu konuda
Sadece xamasır konusunda mı bu hassaslıgıniz baska seylerde de var mi

3 ayrı çamasir sepeti enteresannn
Ben de tuvalet vs sildiğim bezi atarım direkt çöpe
Ama hergun nevresim mi değişir yahuuuuu

Camasirda sadece kizlar psikologa giz yada cok ilginc yazmayin yaptigimin sacma oldugunun zaten farkindayim sadece sizler nasil yapiyorsunuz diye ogrenmek istedim hepsi bu..
Hımm bizler öyle yapmıyoruz o halde
Ben sepetten alır kirliye atarım
Yıkanınca cıkarır asarım
Kuruyunce ütüler katlarım

Okudukça içime fenalık geldi.Ben hiç öyle çamaşıra özel el mel yıkamam.
Dışarıdan gelince,yemek yapmadan önce,yemek yedikten sonra falan filan zaten yıkıyorum.Yani ellerim evdeyken hep temiz oluyor.Kendi yattığım çarşafın veya çocuğumun atletinin elimi kirleteceğini hiiiç düşünmüyorum.
Seninki vesvese değil takıntı olmuş.Sadece çamaşırla ilintili olması enteresan geldi.

Oooo yere düşen çamaşırı birseycik olmaz diye astıgım vardır benim. Üstüme degmesi ne kelime...bazen omuzlarima koyarım çarşaflari öyle asarim kapı üstlerine falan. El yıkama işine hiç girmem çamaşır için.
Benim durum galiba sizin tersiniz.

Çamaşırları yıkayıp ne yapıyorsunuz ? O çamaşırlarla ameliyata mı giriyorsunuz sanki ?
Çamaşırlar nerden geldiyse yine oraya gidiyor.Çarşaf yatağa,tişört sokağa,gömlek işe vs...
Sıfır mikropla dolapta dursa ne olur durmasa ne olur.Aynı ortama yine girecek işte.

Ayrıca dolapta sıfır mikrop olamayacağı gibi diğer yerler de mikrop yuvası değildir.
En azından hayatı tehdit edecek kadar değil.

Kendinize en büyük zararı evde çamaşır kurutarak veriyorsunuz buçok sağlıksız. Asın dışarı nefesimizle içimizeçektiğimiz havadan çamaşırları neden koruyorsunuz. Bu bir takıntı olmuş ama biraz araştırın şu andaki yönteminiz sağlıksız olan

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…