- 26 Aralık 2016
- 1.673
- 514
- 123
- Konu Sahibi patiliseker
-
"Zirt pirt" degil senede 1 kez bu bir, ikincisi de asiri agresif oldugu icin mecburen sersemletmek zorunda kaliyorlar aksi halde tras olmassa upuuzn tuyleri topak olup deri yarasi oluyor.. aciklamam yeterli oldu mu ??Sizi vicdan azabindan kurtaramayacagim. Hayvana durduk yere sirf tüy için anestezi vermek asiri bencil bir hareket.
Mevzu kendi sagliginiz olsa basit birsey icin duzenli olarak zirt pirt genel anestezi yaptirir miydiniz?
Hayir ben yokken normalmis. Acaba uzulup strese mi girdi diye düşünmeden edemiyormBu maalesef ki olan bir durum bazı hayvanlarin bünyesi anezteziyi kaldiramiyor ve sonu bu oluyor minik için çok uzuldumhalsiz olduğu zamanlarda mi yanında yoktunuz ? 3 gün yanında değildim kısmını anlayamadım
"Zirt pirt" degil senede 1 kez bu bir, ikincisi de asiri agresif oldugu icin mecburen sersemletmek zorunda kaliyorlar aksi halde tras olmassa upuuzn tuyleri topak olup deri yarasi oluyor.. aciklamam yeterli oldu mu ??
6 yasindaydi, kendini asla taratmiyordu beslenmesi emin olun son derece kaliteliydi, birgecede de topak olmadi. Iyi aksamlar27 yaşimdayim hayatimda 2 defa mecburi anestezi aldim. O hayvancik kaç yaşindaydi? Başka da bisey demiyorum.
Uzun tüylü kedilerin tüy bakimi hakkinda biraz okuyun lutfen. Ugrastirici bir bakimi var. Beslenmesi, vitamini bile önemli tuyleri için, saglikli tüyleri olan ve hergun fircalanan kedi bir gecede topak olmaz.
Biraz google bakarsaniz goreceksiniz. Bu konuya daha fazla yazmayacagim.
Stres kaynaklı ölümlerde görülebiliyor fakat 3 gün kısa bir süre bu Neden için bana gore. İlk defa mi sizden ayrı kaldı ? Neden yavrucuğun yanında değildiniz kiHayir ben yokken normalmis. Acaba uzulup strese mi girdi diye düşünmeden edemiyorm
Iş içinStres kaynaklı ölümlerde görülebiliyor fakat 3 gün kısa bir süre bu Neden için bana gore. İlk defa mi sizden ayrı kaldı ? Neden yavrucuğun yanında değildiniz ki
Anestezi olsa 3 gun sonra olmaz diyor veteriner. Arkadsiniz kedisinde ne olduBenim de aşırı tüylü bir kedim vardı, ama traş ettirmedim hamile olmama rağmen, taratmıyodu da dediğiniz gibi, ama topaklanma olmadı bir kere bile çünkü o onun doğalı kendine bakan bir hayvandı zaten topaklanma olmaz bişey yapışmadığı sürece, traş bana da bencillik geliyo saçımız dökülüyo diye kazıtılması gibi bişey bu, bende anestezi sebebiyle olduğunu düşünüyorum bir arkadaşımın kedisinde de benzer bir durum oldu zor kurtardılar hayvanı
Canım eşim veteriner hekim 3 tane de kedim varAnestezi olsa 3 gun sonra olmaz diyor veteriner. Arkadsiniz kedisinde ne oldu
ilginize çok teşekkür ederim.. Veterinerde öyle dedi altta yatan bişey vardır ve o illaki çıkacaktı belki anestezi hızlandırdı diyor. Ağzında yara vardı, ve kan değerleri çok düşüktü bunlar hep aktive olan fip düşündürdü veterinerimize.. Üşüttü mü zatürre mi oldu diye sordum ama bukadar hızlı bu tabloya neden olmaz dediler. çok üzgünümCanım eşim veteriner hekim 3 tane de kedim varkaybınıza cok üzüldüm anestezisiz traş maalesef kedilerde mümkün olmuyor ama bizim aldığımız gibi yüksek dozlar alıp bayıltmıyorlar zaten sedasyon denilen hafif bir işlem bu öyle ki traş esnasında zaten huylandıkları zaman hareket de ediyorlar fip evet olabilir çünkü bağışıklığı düşürüyor ve farklı sebeplerden ölüme sebep olabiliyor kısırlastırılan bir kedinin hiç bir sebep yokken öldügüne şahit oldum anestezi aldıktan sonra ama fip zaten kedilerde tedavisi olmayan bir hastalık eğer fip şüpheliyse zaten kendini belli edecek ve maalesef ölmesine sebep olacaktı.. bizim bir kedimizin uyutulmasına sebep oldu maalesef tedavisi yok .. yaptırdığınız normal herkesin her zaman yaptırdığı bir şey altta yayan bir hastalık vardır içiniz o konuda ferah olsun basınız sağolsun
Benim hatam demez zaten vet canım ama en iyisine bile güvenemiyorum ben hayvansever vet bulmak kolay değil, o da böyle anesteziden sonra kendine gelemedi yemeden içmeden kesildi kusmalar falan, iki gün falan çekti hayvan git gel ilaç falan toparladılar ölümden döndü, ağır gelmiş anesteziAnestezi olsa 3 gun sonra olmaz diyor veteriner. Arkadsiniz kedisinde ne oldu
Degerlerine hastayken bakildi, trasa giderken gayet saglikliydiBenim anlamadığım kan değerleri düşük dediniz, tıraştan önce mi? Önceyse neden değerler düşük olduğu halde anestezi verdirdiniz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?