Vicdan azabı çekiyorum, hata mı yaptım :(

Bence oyle dusunmeyin ya, yasadikca hayattan cikarilacak dersler hic bitmiyor.. insanlarin farkli farkli yuzlerini gormus oluyorsunuz.. emin olun yarin yasayacagi ilk huzursuzlukta yine size gelecek, cunku hayat tukurdugunu illa ki yalatiyor minnos bir sekilde :) sikmayin caninizi, duzelir her sey sizin bir sucunuz yok bu olayda..
Çok teşekkür ederim. Nasıl içim rahatlıyor anlatamam siz böyle yazınca..İnşallah siz de en iyileriyle karşılaşırsınız..

notdefteri2_ notdefteri2_ geçmiş olsun, ne kadar üzülmüşsünüz. saklasaydınız da yükü sizi bırakmayacaktı bence öğrendikten sonra doğru olanı yapmışsınız (uslup vs bilemem, onu siz değerlendirirsiniz zaten).

sinsi ve çok araştıran biri olsaydınız, araştırmak, bulduklarıyla laf sokmak konusunda bayağı tecrübeli olur ve böyle üzülmezdiniz sanırım.

bir şeyler rahatsız etmiş ve araştırmışsınız. e artık birini araştırmak için pek bir şey yapmak gerekmiyor, iki tık uzağımızda bilgiler ve insanlar bu bilgiyi kendisi yüklüyor internete. sanki adamın peşine hafiye takmışsınız gibi ajitasyona ne gerek var!

bence olayın aslı bir şey araştırmanız değil, kendi kurdukları yalan dünya patlamış, onun acısı. fazla takılmayın bence, evlenip ayrılmayı bu kadar sorun etmeleri de kendi ayıpları, yasa dışı bir şey mi yapmış yani. bu baskı yüzünden insanlar neler çekiyor.

üzüldüğünüz kafi derim.

notdefteri2_ notdefteri2_ geçmiş olsun, ne kadar üzülmüşsünüz. saklasaydınız da yükü sizi bırakmayacaktı bence öğrendikten sonra doğru olanı yapmışsınız (uslup vs bilemem, onu siz değerlendirirsiniz zaten).

sinsi ve çok araştıran biri olsaydınız, araştırmak, bulduklarıyla laf sokmak konusunda bayağı tecrübeli olur ve böyle üzülmezdiniz sanırım.

bir şeyler rahatsız etmiş ve araştırmışsınız. e artık birini araştırmak için pek bir şey yapmak gerekmiyor, iki tık uzağımızda bilgiler ve insanlar bu bilgiyi kendisi yüklüyor internete. sanki adamın peşine hafiye takmışsınız gibi ajitasyona ne gerek var!

bence olayın aslı bir şey araştırmanız değil, kendi kurdukları yalan dünya patlamış, onun acısı. fazla takılmayın bence, evlenip ayrılmayı bu kadar sorun etmeleri de kendi ayıpları, yasa dışı bir şey mi yapmış yani. bu baskı yüzünden insanlar neler çekiyor.

üzüldüğünüz kafi derim.
Evet ben o kurdukları yalan dünyayı patlattım malesef..o yüzden öfkeliler ve üzgünler bu kadar. Tekrar bilgimi silemeyeceğime göre, iki taraf da birbirini kaybetmek zorunda :( Çok sağolun. Düşüncelerimin doğru olduğunu sizler yazdıkça anlıyorum, içimin alevi sönmeye başlıyor..

Vicdan azabi çekilecek bir durumunuz yok ki, size neden her şeyi bozdu diye yüklenmiş ailesi anlamadim. Onlarin bildiği bir durummuş zaten, siz arkadaş olarak bilmiyor zannedip uyarmışsınız elinizde davulla herkese ilan etmediniz ya. Siz mi bosattiniz adamı neyi mahvetmişsiniz siz?

İyi niyetinizden söylemişsiniz, sizi tanıyorsa zaten el aleme durumu yaymayacağınızı bilir ne diye bu kadar üzülüyor. Hakikaten saf bir kızmış, siz anlatırken o da durumu size anlatabilirdi

Vicdan azabi çekilecek bir durumunuz yok ki, size neden her şeyi bozdu diye yüklenmiş ailesi anlamadim. Onlarin bildiği bir durummuş zaten, siz arkadaş olarak bilmiyor zannedip uyarmışsınız elinizde davulla herkese ilan etmediniz ya. Siz mi bosattiniz adamı neyi mahvetmişsiniz siz?
Ne kadar samimi de olsak onların özeller varmış. Bence bekar biriyle evlendim diye görünmek istiyordu bize bile. Böyle saçmalık nasıl düşünürler anlamıyorum. Bu kadar küçük düşünebildiklerini aklım almıyor. Bize öyle görünemediği için, sinirlerini benden çıkarttılar.

Kesinlikle doğrusunu yapmışsın.
O kadar sormuşsun soğukkanlılıkla yalan söylemiş.
Annesi fena kıxın.
Önce kızını sevdiğinden ayırmış yıllarca kuz baska birini beklemiş, gurur yapmışlar. Yalan dünya kurmuşlar. Sen kimseye değil sadece kıza be en doğrusunu yaparak söylemişsin. Hafiyelik de değil bu. Sevdiğin birinin evleneceği kişinin foto vb bakarken farketmişsin. Olayların arkası gelmiş.
Zaten kötü miyetli olsan kıza değil etrafa söylerdin. Kız da iyi niyetli oldugunu biliyor ama kızı da sevmedim. Gelmiş 38 yasına kişiliği oturmamış.
Üzülme sen doğru olanı doğru sekilde yapmışsın onlarınki suç bastırmak.

Kendi evlendiği adamdan utanıyor gizliyor. Siz öğrenince mi suçlu oluyormuşsunuz. Hiç umursama. Kendisi dostum diyor senden sor saklıyor. Asıl sen konuşma. Bir de sana araştırmışsın özelimizi falan demis. Ben olsam önce br ararim derim ki benim kötü niyetim olsa dedikodu yapar herkese yayardım ama siz benim iyi niyetimde kötülük arıyorsunuz. Bu saatten sonra dost kalmanın anlamı yok ve konuşmayı keserdim.

Kesinlikle doğrusunu yapmışsın.
O kadar sormuşsun soğukkanlılıkla yalan söylemiş.
Annesi fena kıxın.
Önce kızını sevdiğinden ayırmış yıllarca kuz baska birini beklemiş, gurur yapmışlar. Yalan dünya kurmuşlar. Sen kimseye değil sadece kıza be en doğrusunu yaparak söylemişsin. Hafiyelik de değil bu. Sevdiğin birinin evleneceği kişinin foto vb bakarken farketmişsin. Olayların arkası gelmiş.
Zaten kötü miyetli olsan kıza değil etrafa söylerdin. Kız da iyi niyetli oldugunu biliyor ama kızı da sevmedim. Gelmiş 38 yasına kişiliği oturmamış.
Üzülme sen doğru olanı doğru sekilde yapmışsın onlarınki suç bastırmak.
Çok sağolun. Benim face im olmasa, çocuk köşede çıkmasa, bunların hiç biri yaşanmayacaktı. Çok üzüldüm, 10 gün arayla tekrar regl oldum üzüntüden. Şimdiden sonra kimsenin iyiliği için bir şey yapmamaya karar verdim. Evet çok özel bir sırları olabilir bu ama belki bir gün daha kötü bir şekilde ablamı üzerler diye söyledim. Şimdi halen içim kalkıp, oturuyor ama iyice geçecek eminim. Ki benim yıllardır anksiyete hastası olduğumu biliyorlar. Tedirginliğimin boyutunu eminim tahmin ediyorlar. Yazık diyorum artık..Siz de çok sağolun, burası hem gönlümü ferahlattı hem de onlardan daha iyi arkadaş oldunuz resmen bana..

Kendi evlendiği adamdan utanıyor gizliyor. Siz öğrenince mi suçlu oluyormuşsunuz. Hiç umursama. Kendisi dostum diyor senden sor saklıyor. Asıl sen konuşma. Bir de sana araştırmışsın özelimizi falan demis. Ben olsam önce br ararim derim ki benim kötü niyetim olsa dedikodu yapar herkese yayardım ama siz benim iyi niyetimde kötülük arıyorsunuz. Bu saatten sonra dost kalmanın anlamı yok ve konuşmayı keserdim.
Eğer hasta olmasa kız, inanın dün akşam bunu yapmayı düşündüm. Ama gözüne bakıyorduk üzülmesin diye o yüzden bunları söylemeye yüreğim yok. Vicdan azabıma yenisi eklenmesin diye o tam olarak iyileşmeden bunu da yapamam eminim :(( keşke hasta olmasa da söyleyebilsem bunları..

Nasıl oldun canım?
Halen içim çok kötü :( Annemi de beni de hiç aramadılar, biz de onları aramıyoruz tabi..Sürekli kendimle çelişiyorum abarttım mı diye :( Hiç çıkmıyor aklımdan :( Oysa yaz tatilinde beraber tatil planımız vardı :( Annemin en yakın arkadaşıydı, annem de yalnız kaldı benim yüzümden :(

Halen içim çok kötü :KK43: Annemi de beni de hiç aramadılar, biz de onları aramıyoruz tabi..Sürekli kendimle çelişiyorum abarttım mı diye :KK43: Hiç çıkmıyor aklımdan :KK43: Oysa yaz tatilinde beraber tatil planımız vardı :KK43: Annemin en yakın arkadaşıydı, annem de yalnız kaldı benim yüzümden :KK43:
Arkafaşım kendini suçlamayı bırak.
Onlar zaten dost değilmiş. Bırak.
Senşn iyi niyetini biz anlafık fçfünta aşem anladı 40 yollık dostum dediğin insan mı anlamayacak?
Bal gibi de biliyorlar. Öfkeliler çünkü yalanları ortaya çıktı. Gerçekler diyelim.
Ne yani sonsuza kadar mu gizli kalacaktı?
Gerceklerin eninde sonunda ortaya cıkmak gibi kötü bir huyu vardır.
Sen 1000kere sormuşsun. Evlenmedi değil mi diye. Her seferinde gözünün içine baka baka yalan söylemiş. Söyletken me niyetle söylediğini de biliyor. wrtesi gün ondan facebookta ellerinevsağlık vb yapmış. Ama yılan anasının zoruna gitmiş sşzin öğrenmeniz. Mesele rlalem öğrenmesi değil ki sizin baskasına söylemeyeceğinizi de adı gibi biliyor. Mesele sizin öğrenmeniz. Zayen hep senş evliliğini örnek gösteriyor kızının da evlenmiş bosanmış ( sanki ne varsa) adamla evlendirmiş olmayı hazmedemiyor. Çünkü zamanknda nüyük konuşmuş. Yine kızının sevfiğinden bu sebeple ayırmış. Ama me olmuş. Yollar geçmiş kızı 38 yasına gelmiş, bekar evlenmemiş bir talibi olmamış. Olmuşsa da iş ilerlememiş.şindi bak yşne döndü doladtı bısanmışa verdi kızı dedirtmemek için sizden bile saklamış. Dostundan.
Yani arkadaşım havası sşzeymiş. Mutlu oldun fiye gözünğn içine baksa, zaten evli boşanmış coluklu cocuklu dşye insanları sınıflsndırmaz. Kızım mutlu olsun varsın damadımın 5 cocugu olsun der.
Kadın aşağı tahtaya sıçmama derdinde halen. Hava peşinde.
Peki annen me diyor bu duruma? Sana sitemi vb var mı?
Zor biliyorum dosttan ayrılmak. İnsana bıcak gibi saplanıyor. Koca bir gecmiş var arada. Benim de vardı bir dostum ama sildim haklıydım da. Ama cok haklu da olsam bazen onu öyle özlüyorum ki. Yanımda olsaydı keske diyorum ama işte olmuyor...

Arkafaşım kendini suçlamayı bırak.
Onlar zaten dost değilmiş. Bırak.
Senşn iyi niyetini biz anlafık fçfünta aşem anladı 40 yollık dostum dediğin insan mı anlamayacak?
Bal gibi de biliyorlar. Öfkeliler çünkü yalanları ortaya çıktı. Gerçekler diyelim.
Ne yani sonsuza kadar mu gizli kalacaktı?
Gerceklerin eninde sonunda ortaya cıkmak gibi kötü bir huyu vardır.
Sen 1000kere sormuşsun. Evlenmedi değil mi diye. Her seferinde gözünün içine baka baka yalan söylemiş. Söyletken me niyetle söylediğini de biliyor. wrtesi gün ondan facebookta ellerinevsağlık vb yapmış. Ama yılan anasının zoruna gitmiş sşzin öğrenmeniz. Mesele rlalem öğrenmesi değil ki sizin baskasına söylemeyeceğinizi de adı gibi biliyor. Mesele sizin öğrenmeniz. Zayen hep senş evliliğini örnek gösteriyor kızının da evlenmiş bosanmış ( sanki ne varsa) adamla evlendirmiş olmayı hazmedemiyor. Çünkü zamanknda nüyük konuşmuş. Yine kızının sevfiğinden bu sebeple ayırmış. Ama me olmuş. Yollar geçmiş kızı 38 yasına gelmiş, bekar evlenmemiş bir talibi olmamış. Olmuşsa da iş ilerlememiş.şindi bak yşne döndü doladtı bısanmışa verdi kızı dedirtmemek için sizden bile saklamış. Dostundan.
Yani arkadaşım havası sşzeymiş. Mutlu oldun fiye gözünğn içine baksa, zaten evli boşanmış coluklu cocuklu dşye insanları sınıflsndırmaz. Kızım mutlu olsun varsın damadımın 5 cocugu olsun der.
Kadın aşağı tahtaya sıçmama derdinde halen. Hava peşinde.
Peki annen me diyor bu duruma? Sana sitemi vb var mı?
Zor biliyorum dosttan ayrılmak. İnsana bıcak gibi saplanıyor. Koca bir gecmiş var arada. Benim de vardı bir dostum ama sildim haklıydım da. Ama cok haklu da olsam bazen onu öyle özlüyorum ki. Yanımda olsaydı keske diyorum ama işte olmuyor...
Annem çok üzgün ve her gün görüştüğü için daha öncesinden, şimdi boşluğu fark ediliyor doğal olarak..Ama annem hiç sitem etmedi bana, hiç üzülme kızım, sen dostluk yaptın onlar anlamadı, canları sağolsun diyor bana. Hiç üzülmüyorum diyor ama biliyorum üzüldüğünü.
Bu arada şu yazdığınızı anneme dr okuyacağım, hatta açıp açıp kendim de okuyacağım, çok sağolun cidden.
İlk kez dün bir foto ekledim karne günüyle ilgili, her fotoğrafımı beğenen kız beğenmedi :( Onu da annesi doldurmuş iyice belli ki..Sizin yazınızı okuyunca ne kadar hak verdim, kızının mutlu olmasını isteyen biri 5 çocuğu da olsa adamın saklamaz demişsiniz, ben kız hasta olduğu için laf sözle uğraşmasın diye mi acaba dedim ama, biz laf mı edicez! Ne kadar haklısınız. Kızının mutluluğundan çok kendi egosu ön planda..Her eve geldiğinde (2 günde 1) bak evlendi, gül gibi çocuğu buldu, evini kurdu, sen hala bak böyle derdi kızına..Ay resmen boşa kahroldum yaa!! Çok haklısınız çok..! Artık haksız olduğun için üzülmeyeceğim, sadece o kahkahalı, şen şakrak kadını, derdimizi paylaşmayı özlerim o kadar..
Allah sizden razı olsun. Şu yazıyı her gün okuyacağım.

Back
X