Vicdan azabı çekiyorum.Sizce ne yapmalıyım?Lütfen akıl verin!!!

Hebe

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
19 Eylül 2008
56
0
86
İstanbul
Yaklaşık 1 sene önce iki arkadaşımı tanıştırdım.İkisininde bi ilişkisi yoktu.Birbirlerine yakıştırarak tanışmalarını istedim.sonra tanıştılar ve büyük bi aşk yaşamaya başladılar.Bende çok mutlu oldum tabi.Fakat 6 ay kadar önce arkadaşım sevgilisinden yani bu benim diğer arkadaşım oluyor ayrıldı.Hemde saçma bi sebep yüzünden.Herneyse...Arkadaşım halen çok üzülüyor,deli gibi bekliyor.Karşısına iyi kısmetler çıkıyor fakat kimseyle olamıyor.Bende pişman oluyorum üzülüyorum.Arada da kalıyorum.İkiside arakdaşım sonuçta.Biri hakkında diğerine asla bahsetmiyorum.Hatta görüşmelerimi bile azalttım.Zaten terkedilen arkadaşım çok mutsuz diğeri değil.Sorun da bu.Diğer arkadaşım ailesinin istediği biriyle nişanlanmak üzere.Fakat diğer arkadaşım hala onu bekliyor,her gece ağlıyor dualar ediyor.Bense bişey diyemiyorum.Vicdan azabı çekiyorum anlatamam.Sizce arkadaşıma diğer arkadaşımın yani eski sevgilisinin nişanlanmak olduğunu söylemeli miyim?Belki söylersem en azından beklemez diyorum.Fakat ya söyleyince daha kötü olursa ve ben laf taşımış gibi olursam diyorum.Ne olur akıl verin ne deyim söyleyim mi?

Bence söyle. Boşa beklemesin.
Kendi yolunu cizsin oda...

Nasıl söyleyeceğim ama zaten uzun zamandır pek görüşmüyoruz bile araya mesafe koydum.Nadir görüşüyoruz.Şimdi söylersem ya kız iyice depresyona girerse?ama böylede bekliyor.

Neden vicdan azabı çekiyorsun ki..Sen onları tanıştırmışsın o yada bu nedenden dolayı ilişkileri bitmiş..Yürütememişler ilişkilerini..

Ve hayatlarını sürdürmeye devam etmişler en azından biri..

Söyleyip söylememekte iç sesine kulak ver ama bundan dolayı vicdan azabı çekmek zorunda değilsin.. :1no2:

vicdan azabı çekiyorum çünkü biliyorum ve kız arkadaşıma gerçekleri söyleyemiyorum.Kaç defa acile yattı kız.Belkide ahını alıyorum.Tesadüf mü bilmem ama benimde bazı işlerim ters gitmeye başladı sankisenağlama

Ya bunda bu kadar vicdan azabı çekicek,ah alıcak,ters giden şeyleri buna bağlıycak bişey yokki..nasıl bi mantıkla düşündün bunları hayret doğrusu..ben olsam söylerdim tabi..boş boş ümitlenmesin..nişanlıyo o,sende artık kendine gel,dünyanın sonu değil,daha hayatın başındayız,silkelen derdim,olur biterdi..

bence çek arkadaşını konuş nişanlanacağını söyle, oda yolunu çizsin. ama vicdan azabı çekmene gerek yok. sen sadece tanıştırmışsın.

Siz olsaydınız söyler miydiniz?Oooof of...

arama isterse yüzyıllar girsin yinede söylerdim.
Alırdımkarşıma.
Söylücekelrime inanmaya bilirsin. Bende duydugum anda sana söylemekten korktugumdan dahada kendini bırakmandan korkutugumdan senle iletişimimi kestim derdim.
Ve konuyu uygun bir dille söylerdim...
Sen birini beklesen ve o gelmicek olsa. Bunu bilen arkadaşın sana söylemese ne hissederdin Birde böyle düşün

Kız ayılır bayılır ama duyunca...Acaba söylemesem mi.Nasıl olsa zamanla unutmaz mı?

Ben olsam tereddüt etmeden söylerdim canım..

Birincisi arkadaşının içinde hala umut var belki umudu olmadığını anlarsa bir an önce unutmak için bir şeyler yapmaya başlar..

İkinciside kendini mutsuz etmekten kurtulmuş olursun söylemenin verdiği rahatlıkla..

Üçüncüsüde arkadaşın bunu eryada geç birinden duyacak belki o zaman arkadaşın sana tavır alabilir

Sanırım söylemek en iyisi..

ama söylersem bide laf taşımış gibi olacağım.çünkü diğeride arkadaşım.Bu sefer o demez mi niye söyledin diye.Arada kalmak çok kötüsenağlama Çünkü ikiside arkadaşım.

Ne kadar kararsızsınız net olun biraz.
Söylemelisiniz tabiki,o da bundan sonra hayatını daha farklı şekillendirir.
Vicdan azabı çekecek birşey yok ortada,siz tanıştırmışsınız bitti gerisi onları ilgilendirir.
Beklediği adamın nişanlanacağını duyunca canı yanar,içi acır evet ama en azından umudunu kesmiş olur hayatını onun üzerine kurmaz bu şekilde bekleyerek..

Ama işin ucunda ispiyoncu olmak var.Şimdi niye söyleyip diğer arkadaşımada kötü olayım ki.Bu bana mı düşer?

Ama işin ucunda ispiyoncu olmak var.Şimdi niye söyleyip diğer arkadaşımada kötü olayım ki.Bu bana mı düşer?
İspiyonculukla ne alakası var Allah aşkına ? benneyaptımki
Arkadaşınızın boş bir hayalin peşinden gitmemesi için,bundan sonra hayatına kendini toparlamaya çalışarak devam etmek ve yeni bir yol çizmesi gerektiği için söyleyeceksiniz.

iş sizden çıkmış artık bu onların meselesi..hatta nişanlanan arkadaşınıza söyleyin bu durumu diğerine kendisi söylesin hem siz arada kalmamış olursunuz hem de bekleyen arkadaşınız artık kesin olarak bittiğini anlar ve boşuna beklemez...

tam ben de bunu yazacaktım.aynen katılıyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…