vicdan azabı çekiyorum..

birumutturyasamak

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
11 Ocak 2016
1.667
1.747
83
37
2 yıldır içimi yiyor bu konu..
Kızımı 2 yıl önce 39+0 ile dünyaya getirdim.
Dogurdum mu bilmiyorum. Çatımin 3 doktor tarafından dar olduğu söylendi çatı muayenesinde. Bebeğim iriydi ki zaten o haftada da 3700 civarı doğdu.
Risk almak istemedim ve sezeryana karar verdik.. şu an öyle pişmanım ki..
Neden zorlamadim. Her yerde normal doğumun bebek için daha sağlıklı olduğu vs soylenirken hemde. .
Şimdi ona haksızlık ettiğimi düşünüyorum.
Hiç şans bile vermedim..
Bu işin bide duygusal boyutu var tabi.
Normal olsa belki daha iyi bir bağ kurabilecektik. . Bilemiyorum. .
2 yıldır emziriyorum ama bu doğumun normal olmasını çok isterdim. Herhalde ömür boyu bunun üzüntüsü kalacak üzerimde. . Ne olur yargılamayın. .
Paylaşmak istedim..

Dogurdum mu bilmiyorum. Çatımin 3 doktor tarafından dar olduğu söylendi çatı muayenesinde. Bebeğim iriydi ki zaten o haftada da 3700 civarı doğdu.
Neden zorlamadim. Her yerde normal doğumun bebek için daha sağlıklı olduğu vs soylenirken hemde. .
Hiç şans bile vermedim..
2 yıldır emziriyorum ama bu doğumun normal olmasını çok isterdim. Herhalde ömür boyu bunun üzüntüsü kalacak üzerimde. . Ne olur yargılamayın. .
Paylaşmak istedim..

hayat çok güzel gidiyorda 2 sene önceden dert mi icat edeyim dediniz:)

Ben evli değilim ama evli olsaydım ve elimde olsaydı kesinlikle normal doğum tercih etmezdim. Bana çok korkunç geliyor düşüncesi bile. Nasıl doğum yaptığınız önemli değil ki. Önemli olan bebeğinize nasıl baktığınız. Bunu bile dert ettiginize göre de eminim bebeğinizin üzerine titriyorsunuzdur

Yok Allah korusun. Hani o duyguyu yasayamadim demek istedim.
Ne diye üzülüyorsunuz o zaman benimde catim dar olduğunu söylediler hem özel hem devletteki doktorlar bende sezeryan oldum normali zorlayıp çocuğumu neden riske atayım ki sizinki de o durum asıl o zaman sorgulamaniz lazımdı kendinizi doktorlarıniza güvenin vicdan yapacak bişey goremedim

Yok Allah korusun. Hani o duyguyu yasayamadim demek istedim.
Ne duygusu yaşamak istiyorsunuz ki? Çoğu dinlediğim doğum hikeyesi ay yuppi ne hoş bir anı oldu şeklinde şeyler değil.

Burada WOLFROG WOLFROG un doğum hikayesi var...ya öyle bişey yaşasaydınız?? Okuyun bak, ne saçma şeyleri kendime dert ediyorum dersiniz.

WOLFROG WOLFROG tag'leyip hatırlattığım için özürdilerim. Bilemedim habersiz yönlendirsem doğru olur muydu.

Normal doğumun bebek için daha sağlıklı olduğu söyleniyor da normal doğum sizin için riskli görülmüş ki sezaryene karar verilmiş. Daha neyin muhasebesini yapıyorsunuz? Hayret ya!

Ayrıca, annelik normal doğum veya sezaryenden çok daha fazlası. Buna yoğunlaşsanız biraz?

Hmmn- nerden cikdi? gayret etseydin catin zaten genislemezdiki... bunun gayretle, istemekle bir alakasi yok.
bebegim daha saglikli olurdu demissin... bebegin sezaryan sebebi hastami yoksa sagliklinin sagliksi olsun derdindemisin?

9 sene önce gebeliğimde herşey yolunda giderken ve doğum sancım bile yokken 38 haftalık hamileyken sezeryanla doğum yaptım.Cunku normal dogumu beklesem ben doğum yaparken eşim göreve gitmiş olabilirdi...ona ihtiyacım olduğunda tek başıma olabilirdim...ilk çocuğumu sezeryanla dogurmam ikincinin de sezeryanla olmasına yol açtı...sizin kuzunun masallahi da varmış benimkiler hastahaneden çıkarken 2.800 civariydilar.

Hiç şans bile vermedim..
Paylaşmak istedim..
Alakasi yok benim esimin kuzenin esisi dogum yapti normal bi dogumla isteyerek yapti ama bebegiyle bag kuramiyor bazen mesafeli oluyor bebek agladiginda kendi de basliyor aglamaya yeterki saglikli olsun dua edin.....

Isteğe bağlı sezeryan oldum. Çatı muayenesini bile kabul edemeyecek kadar korkuyordum. Doktorum bile birkaç denemeden sonra iknadan vazgeçti. Yapanların hepsini tebrik ediyorum ama ben yapamazdım ki sizin ki ayrı bir durum doktorlar söylemiş.
Anne bebek arasındaki bağ için o kadar önemli unsurlar var ki...Boşverin geçmişi. Şimdiye odaklanın.

Hiç şans bile vermedim..
Paylaşmak istedim..

Sizin konulariniz bana hiç normal gelmiyor. Neyse, susayim ben.

Back
X