Vicdan Azabı Çekiyorum !

EzgiTanem

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
28 Şubat 2011
559
1
46
İstanbul
kızlar merhaba
içimi sızlatan vicdan azabı çektiren bir konum var.
yorumlarınız benim için önemli.
ben babama çok düşkünüm,babamda bana.bu zamana kadar birbirimizi hiç üzmedik.
uzun zamandır da çalışıyorum.özel şirkette yöneticilik yapıyorum.hamdolsun iyi bi gelirim var.
ama çok savurganım.bu yaşıma kadar ne para biriktirdim nede gözle görülür bi mal sahibi oldum.
ama baktımki yaş gidiyor ve elde var sfır,araba almaya karar verdim.
babamın kendi arabası var,ikinci bir arabayı gereksiz buluyoır.ama benim ona anlatmak istediğim araba sahibi olmaktan çok parayı bir yere bağlamak.yani savurganlığımı ancak böyle frenleyebilirim.araba sahibi olmayıda istiyorum elbette.sonuçta çocukluk hayali gibi bişe bu benim için.
babam dayanamayıp onay verdi bana.bende bugün krediyi çekip hesabıma aktardım.yani araba için büyük adımı atmış oldum.ama babam bugün anneme beni kırmamak için izin verdiğini,aslında gereksiz bir istek olduğunu etraftakilerin bir evde iki araba olmasına hoş bakmıycağını söylemiş.bunu diyen babam olunca içerledim.ve parayı çektiğim içinde vicdan azabı çekiyorum.
ama kızlar durumu almaya müsaitken sırf elalem ne der diye insan hayalinden vazgeçer mi?
yada savurganlık yapmamak için buna başvurmuşsa bu ayıp mıdır?
biliyorum birçıoğunuz bu sıkıntımı diyorsunuz.ama ortada çekilmiş bir para var ve ben elalem ne der diye hayalimden vazgeçmek üzereyim.ne olur bir fikir verin..

kızlar merhaba
uzun zamandır da çalışıyorum.özel şirkette yöneticilik yapıyorum.hamdolsun iyi bi gelirim var.
ama çok savurganım.bu yaşıma kadar ne para biriktirdim nede gözle görülür bi mal sahibi oldum.
babamın kendi arabası var,ikinci bir arabayı gereksiz buluyoır.ama benim ona anlatmak istediğim araba sahibi olmaktan çok parayı bir yere bağlamak.yani savurganlığımı ancak böyle frenleyebilirim.araba sahibi olmayıda istiyorum elbette.sonuçta çocukluk hayali gibi bişe bu benim için.
babam dayanamayıp onay verdi bana.bende bugün krediyi çekip hesabıma aktardım.yani araba için büyük adımı atmış oldum.ama babam bugün anneme beni kırmamak için izin verdiğini,aslında gereksiz bir istek olduğunu etraftakilerin bir evde iki araba olmasına hoş bakmıycağını söylemiş.bunu diyen babam olunca içerledim.ve parayı çektiğim içinde vicdan azabı çekiyorum.
ama kızlar durumu almaya müsaitken sırf elalem ne der diye insan hayalinden vazgeçer mi?
biliyorum birçıoğunuz bu sıkıntımı diyorsunuz.ama ortada çekilmiş bir para var ve ben elalem ne der diye hayalimden vazgeçmek üzereyim.ne olur bir fikir verin..

merhaba
seni cok iyi anliyorum. insan birseyleri ispatlamak istiyor dimi? ama ben senin yerinde olsam araba yerine babama gider derim. baba esasinda amac araba degil. artik birikim yatririm yapmak istiyorum. ama kendimide frenleyemedigim icin boyle birsey dusundum. yada baba sen bana yardim et . parami degerlemndireyim desen?
bu arada etrafindaki kiz arkadaslarin icin yapma birseyleri. insanlar ne dserlerse desinler. milletin agzi torba degilki buzesin .ahhh bak baba baba dedin. babami ozledim vallahi:14:

merhaba
seni cok iyi anliyorum. insan birseyleri ispatlamak istiyor dimi? ama ben senin yerinde olsam araba yerine babama gider derim. baba esasinda amac araba degil. artik birikim yatririm yapmak istiyorum. ama kendimide frenleyemedigim icin boyle birsey dusundum. yada baba sen bana yardim et . parami degerlemndireyim desen?
bu arada etrafindaki kiz arkadaslarin icin yapma birseyleri. insanlar ne dserlerse desinler. milletin agzi torba degilki buzesin .ahhh bak baba baba dedin. babami ozledim vallahi:14:

babama konu ilk açıdığında söylemiştim.
aslında amacımın parayı biyere bağlamak olduğunu.işyerinde fena gaza getirdiler beni.
geçen sene alsaydın şimdi borcu bitmişti,çokta güzel kullanıyor olcaktın felan diye.
geçen gün yengemde dedi,senin yerinde başkası olsa çoktan almıştı arabayı diye.
bende uzun zamandır eyleme dökemediğim bu konuyu gaza gelip babama söyledim,kırmadı saolsun onay verdi.ama işte anneme bugün öyle diyince içim sızladı.sanki ona ihanet ediyor,lafını dinlemiyormuşum gibi hissttim.ama belli yaşa geldik,artık elle tutulur bişeyi olsun istiyor insan.
of ne bilim..baba diyince akan sular duruyor bende:43::43:

Son düzenleme:
babama konu ilk açıdığında söylemiştim.
aslında amacımın parayı biyere bağlamak olduğunu.işyerinde fena gaza getirdiler beni.
geçen sene alsaydın şimdi borcu bitmişti,çokta güzel kullanıyor olcaktın felan diye.
geçen gün yengemde dedi,senin yerinde başkası olsa çoktan almıştı arabayı diye.
bende uzun zamandır eyleme dökemediğim bu konuyu gaza gelip babama söyledim,kırmadı saolsun onay verdi.ama işte anneme bugün öyle diyince içim sızladı.sanki ona ihanet ediyor,lafını dinlemiyormuşum gibi hissttim.ama belli yaşa geldik,artık elle tutulur bişeyi olsun istiyor insan.
of ne bilim..baba diyince akan sular duruyor bende:43::43:

ahhh cnmmm seni çpk iyi anlıorum cnm yaaa babanla bir kere daha konuşmayı dene bence cnm açık açık anlatt bence babanda sana hak verecektir :16:

ben senin yerinde olsam. otururum karsisina derim. baba ben sana araba dedim ama icim rahat degil. bence oda endiseleniyor. kaza bela olur diye Allah korusun.bilirsin buyujler gözlerinden bile sakinirlar bizi. yengeni vaya etrafindakileri bosver. onlarin ellerine koz vermeden. isi sanki sen farkli istiyormussun gibi bagla.yok ben arabadan caydim. aklimda supriz planlarim var. ev almaya karar verdim felan gibi gecistir. kimse icin degil kendin icin yasa. hayat kisa milleti takmaya yada inlara kendini ispatlamaya zaman yokki.:59:

sen ödeyeceksen boş ver al..sonucta babana saygısızlık namına bir şey yapmıyorsun hayalinse gerçekleştır.

kızlar merhaba

:19: be şu ''elalem ne der'' cilere gerçekten şaşıyorum ki maalesef toplumumuzun neredeyse coğunluğu hayatını el alem için yaşıyor anlamadığım sen çalışıyor ve kendi paranı kazanıyorsun o zaman problem yok ki canım..Sonuçta kimseye yük olmayacaksın.Ben mesela el alem diye tabie edilen cemaati hiç takmam:49:Zaten laf söyleyen de çekemediği için söyler:63:Senin yerinde olsam bir dakika bile düşünmem tabi karar senin canım:42:

saolun kızlar..etrafta böyle düşünen insanlar olmadığı için endişeleniyor insan.
aslında şu saate kadar sizin gibi düşünüyodum,nede olsa ben ödeyeceğim ona bi külfetim olmayacak,hemde bişe sahibi olucam diye..ama babamın içi rahat olmadığı için benimde vicdanım sızladı.yeterki onun içi rahat etsin diye arabadan vazgeçmek üzereydim.
ama bi arkadaşında dediği gibi belkide korkusu kaza yapmam felan ,etrafı bahane ediyor olabilir..
yarın detaylı konuşucam ,istemiyosan vazgeçeyim diycem..bakalım ne diycek:59:

saolun kızlar..etrafta böyle düşünen insanlar olmadığı için endişeleniyor insan.
aslında şu saate kadar sizin gibi düşünüyodum,nede olsa ben ödeyeceğim ona bi külfetim olmayacak,hemde bişe sahibi olucam diye..ama babamın içi rahat olmadığı için benimde vicdanım sızladı.yeterki onun içi rahat etsin diye arabadan vazgeçmek üzereydim.
ama bi arkadaşında dediği gibi belkide korkusu kaza yapmam felan ,etrafı bahane ediyor olabilir..
yarın detaylı konuşucam ,istemiyosan vazgeçeyim diycem..bakalım ne diycek:59:

ben ailemden uzak kalinca esasinda onlarin kiymetini dahada iyi anladim. onlar bizler adina asla kotu nirsey istemiyorlar. ne olursa olsun kac yasinda olursak olalim. illakide bizim icin iyi birseyler. konusmakla ve endiseni anlatmakla hiocbirsey kaybetmeysin. tam tersi onun guvenini bir kat daha kazanirsin. diliyorumki. hersey gonlune gore olsun...

Ah canım sana yazmayı istedim çünkü babam deyince akan sular durdu.Ben babamı genç yaşta kaybettim.Ama şimdi ben iki taraflı düşünmeye çalışıyorum.Babanda biraz haklılık payı var mı ki?Şöyle diyeyim eğer aytırım yapmak istiyorsan araba kötü bir seçim.Çünkü çok kolay eriyen bir yatırım.En ufak çizilsin değeri düşüyor.Ne kadar kerdi aldın bilmiyorum ama ....
Senin açından düşünüyorum çalışıyorsun ve istediğin bir şeyi almakda senin en doğal hakkın.
Ben olsam bu paranın hepsini kullanmaz bir kısmını ayırırım.Babanı kırma genede.İnan babamı o kadar özlüyorum ki...

canım bence ıyı yapmıssın hem paran boş şeylere gıtmıs olmucak mecbur kredıye verceksın ama babanın oyle demesı senı baya uzmus anlasılan haklısın ama ömür boyu babanın evınde kalmıcaksın kı,hem mıllete bakma konussun dursun :63:

ben ailemden uzak kalinca esasinda onlarin kiymetini dahada iyi anladim. onlar bizler adina asla kotu nirsey istemiyorlar. ne olursa olsun kac yasinda olursak olalim. illakide bizim icin iyi birseyler. konusmakla ve endiseni anlatmakla hiocbirsey kaybetmeysin. tam tersi onun guvenini bir kat daha kazanirsin. diliyorumki. hersey gonlune gore olsun...
haklısın cnm..bu saate kadar hiç üzmedim onları,şimdiden üzmek istemem..ama endişelerinin yersiz olduğunu söylemek istiyorum..sonuçt artık küçük kızları değiliz onların,büyüdük ve bişe sahibi olmak istiyoruz.onun rızasını almadan zaten arabayı almam..ah bi gönül rahatlığıyla al kızım dese..dünyalar benim olur.
Ah canım sana yazmayı istedim çünkü babam deyince akan sular durdu.Ben babamı genç yaşta kaybettim.Ama şimdi ben iki taraflı düşünmeye çalışıyorum.Babanda biraz haklılık payı var mı ki?Şöyle diyeyim eğer aytırım yapmak istiyorsan araba kötü bir seçim.Çünkü çok kolay eriyen bir yatırım.En ufak çizilsin değeri düşüyor.Ne kadar kerdi aldın bilmiyorum ama ....
Senin açından düşünüyorum çalışıyorsun ve istediğin bir şeyi almakda senin en doğal hakkın.
Ben olsam bu paranın hepsini kullanmaz bir kısmını ayırırım.Babanı kırma genede.İnan babamı o kadar özlüyorum ki...

kıyamam sana ..nası duygulandım anlatamam..Rabbim sevdiklerine ve sana uzun ömür versin..evlimisin bilmiyorum ama değilsen Allah sana öyle bi eş nasip etsin ki,babanın yokluğunu hiç hissettirmesin..:70:

canım bence ıyı yapmıssın hem paran boş şeylere gıtmıs olmucak mecbur kredıye verceksın ama babanın oyle demesı senı baya uzmus anlasılan haklısın ama ömür boyu babanın evınde kalmıcaksın kı,hem mıllete bakma konussun dursun :63:

saol cnm..onayı almıştım zaten babamdan..yarın iyice ikna etnek için uğraşıcam.
bu akşam bu konuyu açmasaydım ve sizden fikir almasaydım y araba almaktan vazgeçicektim.çünkü kendimi tanıyorum,babamın lafı aklıma takılıp kalcaktı ve onu üzmektnse vazgeçerim daha iyi diycektim.
ama iyiki bu başlığı açtım..destekleriniz sayesinde fikrimden dönmemeye karar verdim..burayı da bu sebeple seviyorum..:kkk:

Budaoldu arkadaşım baban aslında gelmiş geçirmiş her insan gibi düşünüyor.anladığım ailenle yaşıyorsun ve iyi bir gelirin var.babanda aslında emeğinin boşa gitmemesi için araba almanı istemiyor bence.araba demek masraf demek.geçen eşim araba almakla ilgili şunu söyledi.”araba almak sorun değil ,her ay ödemen gereken masrafları var .vergileri,sigortası,kaskosu,benzini hesaplayınca ve aylara bölünce 300 gibi bir masraf çıkıyor.”dedi.belki 300 senin için önemli bir miktar değildir.ama şu an senin tam yatırım yapacağın zaman.ailenin yanındansın ve evinizde araba varmış onu kullanmaya bak.bence kesinlikle kredi çektiysen ev al.şimdiki aklım olsa ev alırdım kendime.19 yıllık memurum.ve boşa giden paralarıma yanıyorum şimdi..
Ne kadarlık bir araba alacaksın?

Budaoldu arkadaşım baban aslında gelmiş geçirmiş her insan gibi düşünüyor.anladığım ailenle yaşıyorsun ve iyi bir gelirin var.babanda aslında emeğinin boşa gitmemesi için araba almanı istemiyor bence.araba demek masraf demek.geçen eşim araba almakla ilgili şunu söyledi.”araba almak sorun değil ,her ay ödemen gereken masrafları var .vergileri,sigortası,kaskosu,benzini hesaplayınca ve aylara bölünce 300 gibi bir masraf çıkıyor.”dedi.belki 300 senin için önemli bir miktar değildir.ama şu an senin tam yatırım yapacağın zaman.ailenin yanındansın ve evinizde araba varmış onu kullanmaya bak.bence kesinlikle kredi çektiysen ev al.şimdiki aklım olsa ev alırdım kendime.19 yıllık memurum.ve boşa giden paralarıma yanıyorum şimdi..
Ne kadarlık bir araba alacaksın?

cnm öyle çok pahalı bişe değil alacağım,zaten ikinci el alıcam.
babam memur benim,çok şükür kendi yağında kavrulan bi aileyiz.
daha bu seneye kadar sıkıntı içindeydik.
ben ve babam çalışıp 2 kardeşimi üniversitede okuttuk.maaşımın bir miktarını aileme verdim.geri kalanınıda ne yazıkki hesapsız harcayarak yedim bitirdim:59:
ben üniversite okurken de küçük kardeşim çalışıp aileye destek olmuştu.
şimdi tam rahata erdiğimiz bi sene.ve artık bende hayal ettiğim şeye sahip olmak ve bu zamana kadar çalışmış olmanın mükafatını almak istiyorum.babamla sabah kahvaltıda konuştum,araba bakmaya başla,kafamıza yatan olursa hemen alırız dedi.aslında vazgeçiyodum almaktan ..ta ki bu başlığı açana kadar.benimde elle tutulur ,emeklerimin karşılığı bişe sahip olmam gerekiyor.
ev alamam,okadar büyük borca giremem ..korkarım:9::9:

Bu sizin hayatınız arkadaşım ve
hayatınızı elaleme göre yaşamayın lütfen..
hayatınız boyunca elalem ne der diye isteklerinizden,
vazgeçerseniz mutlu olamazsınız...
Babanız size hep destek olur merak etmeyin.
Onun için arabanızı alın ve kazasız belasız kullanın...
sevgiler...

Son düzenleme:
Bu sizin hayatınız arkadaşım ve
hayatınızı elaleme göre yaşamayın lütfen..
hayatınız boyunca elalem ne der diye isteklerinizden,
vazgeçerseniz mutlu olamazsınız...
Babanız size hep destek olur merak etmeyin.
Onun için arabanızı alın ve kazasız belasız kullanın...
sevgiler...

haklısınız..çok teşekkür ederim:16:

kızlar merhaba

Yanlış anlamayın yazdıklarımı sadece kendi düşüncelerim. Bir evde iki araba gerçekten gereksiz. Toplum olarak öyle bir hale geldik ki artık insan başına düşen araba düşüyor. Ben etraf ne der demesinden ziyade sürekli tüketen bir toplum haline geldik. Buna ben de dahilim. Arabayı yatırım amaçlı düşünme zarar edersin. Ben geçen sene 45000 ytl araba aldım inan şu an bir yıllık arabayı 40000 ytl'ye satamıyorum düşün zararı. Zaten evinizde bir arabanız varmış başka türlü yatırım yapmaya çalışın.

Biraz zaman geçip sen arabanı kullanmaya başlayınca baban senden daha çok mutlu olacaktır inan bana. Ben de senin gibi biraz muallakta kalarak aldım arabamı ama simdi o benden daha çok mutlu. Elalem ne der diyeceğine, bak benim kızım aslanlar gibi arabasını aldı diyecektir.

Ona biraz zaman tanı bence... Sen arabanı al, mutluluğunu onunla paylaş. Heyecanını gördükçe yüzünde güller açacaktır.

Gönül rahatlığıyla al bence :)

Back
X