• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Vicdan Azabı Çekiyorum !

Yanlış anlamayın yazdıklarımı sadece kendi düşüncelerim. Bir evde iki araba gerçekten gereksiz. Toplum olarak öyle bir hale geldik ki artık insan başına düşen araba düşüyor. Ben etraf ne der demesinden ziyade sürekli tüketen bir toplum haline geldik. Buna ben de dahilim. Arabayı yatırım amaçlı düşünme zarar edersin. Ben geçen sene 45000 ytl araba aldım inan şu an bir yıllık arabayı 40000 ytl'ye satamıyorum düşün zararı. Zaten evinizde bir arabanız varmış başka türlü yatırım yapmaya çalışın.

Bu sadece araba icin gecerli bir durum değil ki. Dünyanın parasını verip telefon alıyorsun, dükkandan cıktıktan sonra 500 liralık telefon 200 liraya düşüyor.

Ev almak bile yatırım sayılmazken, arabanın yatırım olmadığına katılıyorum. Ama harvurup harman savurmasındansa seneye elinde bir arabasının olması daha mantıklı. Borcu bitince de eve falan girer.

Kardeşleri var, annesi var onlarla ilgilenir gezer tozar vs.

sen okumuşsun, çalışmışsın, alın teri ile kazanmışsın.
üstelik bir hayalini gerçekleştirmek istiyorsun, elalem ne derse desin.
şimdi çoğu evde 2 hatta 3 araba var, annenin babanın genç çocukların ayrı.
her yere annen babanla gitmeyecegine göre paranı arabaya baglaman gayet mantıklı.
evet bir yatırım degil ama
paranı arabaya degil de 2 pantalon 1 bluza yatırsan da hic yatırım olmayacak, taksiti filan olmayınca insanın ucuyor gidiyor para.

teşekkür ederim arkadaşlar.
zaten toplum olarak elalem ne der psikolojisinden bi türlü kurtulamadık.
sanki haram parayla alıyoruz,alnımızın teriyle helal parayla aldıktan sonra kime ne?
34moni53 valla nokta atışı yaptın,aldığım para çula çaputa gidiyor.
çok üzülüyorum,kendimide engel olamıyorum artık hastalık gibi bişe oldu alışveriş.
en mantıklısı parayı arabaya bağlamaktı ..ki bende ilk adımı attım.
hepinize çok teşekkür ederim.okadar haklısınız ki..
çok sağolun kızlar.

savurganlıgını önlemek ıstıyosan bır ev alman ya da ne bılıyım her ay bı bır bılezık alman falan daha mantıklı araba bana gore cok gereksız bır masraf sonucta aldıgın araba senden daha fazla yıycegı ıcın dahada savurgan olma ıhtımalınız bır haylı yuksek :69:

teşekkür ederim merikeklik :16:
ama henüz almadım bi araba var h.sonu babamla gidip bakıcaz.
yasemin1987 cnm değil bilezik bir altın bile alamıyorum..ona vericeğim parayla şunu alırım bunu alırım diyorum.keşke yapabilsem..ama iradem bu konuda zayıf..yani metezori ancak beni tasarruf yapmaya zorlayabilirdi..bankalardan oldum olası korkmuşumdur..araba için kredimi çektim..paşa paşa ödiyicem..aksi halde gene biriktiremezdim..yada tasarruf edemezdim..ev alamam,okadar büyük yatırıma girişemem..bak işte o konuda korkağım :9::9:

Back
X