Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Kiz kardesimi bir kere dovmustum. Sonra cok pisman olmustum 5 sene gecti uzerinden ama hala o aglamasi gitmez gozumun onunden. Belki normal seyler ama ben cok takilirim boyle seylere. Birisini uzim kirim vicdan azabindan catlarim uyuyamam. Kac defa ozur dilemisimdir kardesimden.
Insanlari kirmayi incitmeyi hic istemem. Canimi yakan cok olur. Ama ben susarim ondan sonra bi patlarim kime denk gelirse. Allahim kimseyi vicdan azabiyla sinavlandirmasin walla en kotu sey galiba vicdan azabi.
bir tane daha hatırladım.umarım son olur
12-13 yaşlarındaydım.bir arkadaşımla ev telefonunu alıp rastgele numaralar çevirmeye başladık ve telefona cevap veren kişiye ".... firmadan arıyoruz. firmamızın düzelemiş olduğu çekilişte tv (fırın,çamaşır makinesi vs. ne gelirse artık aklımıza) kazandınız.tebrik ederiz" filan diyoruz. birkaç numara aradık kimisi ianandı kimisi inanmadı. ama son olarak aradığımız numaraya cevap veren bir kadındı ve biz bunları söyleyince çok sevindi. bize hayır dualar etmeye başladı. "allah razı olsun çok ihtiyacımız vardı."dedi.evdeki diğer kişilere de hediye kazandıklarını söyledi onlar da sevinip bağırmaya başladılar. biraz daha konuşunca öğrendik ki maddi durumları çok kötüymüş telefona cevap veren kadın evlere temizliğe gidiyomuş bu yüzden. biz telefonu kapatınca çok pişman olduk.çok üzüldük. sonra dayanamadık ve aynı numarayı tekrar çevirdik. hızlı bir şekilde daha önce söylediklerimizin şaka olduğunu söyledik özür diledik ve hemen karşı tarafa iç konuşma fırsatı vermeden hemen kapattık telefonu.
hala unutamam o vicdan azabını
Evet malesef benmde var ama ben unuttum unutmaya calısıyorum. Suan cok sevdigim ve onunda beni sevdigini bildigim bir erkek arkadasım var malesef ondan önce hayatıma giren adamlara yakın davranmak anlarsınız ya işte öyle simdi onu öperken bile utanıyorum ama o benim önceden kimle ne yasadığımı bilmiyor cok üzgünüm ve cok utanıyorum![]()
benım en cok korktugum sey ; keske demek vıcdan azabı cekmektır .
o yuzden keske dememek ıcın sartları sonuna kadar zorlarım .
soyle dusundum de ,hıc yaptıgım bırseyden dolayı vıcdan azabı cekmıyorum.
vıcdanım hep rahattır ,cunku ben keske demedım hıc bır zaman .
bu siir de kendımı bulurum ;
"Ben yaşadıklarımın hiçbirini unutmam.
Ama evet! Yeri gelir susarım.
Canımı çok yakan şeyler olur ama.....
Yine de susarım, tükenirim.
Buna izin de veririm aslında..
Salaklığımdan mı? Hayır!
Ben kimseye 'git' de demem, diyemem.
O kişi vazgeçilmez olduğundan mı? Hayır.
Ona o kadar şeye rağmen, o kadar değer veririm ki,
Her gün yaptıklarına utansın diye…
Ama bir gün öyle bir giderim ki;
Kaybedeceğim hiçbir şey olmaz!"
Sunay Akın
Küçükken kardeşime bazen kötü davranırdım, başımdan savmaya çalışırdım.Zavallım hiç de farketmezdi.Canımın içikeşke daha sevecen bir abla olsaymışım..
bir tane daha hatırladım.umarım son olur
12-13 yaşlarındaydım.bir arkadaşımla ev telefonunu alıp rastgele numaralar çevirmeye başladık ve telefona cevap veren kişiye ".... firmadan arıyoruz. firmamızın düzelemiş olduğu çekilişte tv (fırın,çamaşır makinesi vs. ne gelirse artık aklımıza) kazandınız.tebrik ederiz" filan diyoruz. birkaç numara aradık kimisi ianandı kimisi inanmadı. ama son olarak aradığımız numaraya cevap veren bir kadındı ve biz bunları söyleyince çok sevindi. bize hayır dualar etmeye başladı. "allah razı olsun çok ihtiyacımız vardı."dedi.evdeki diğer kişilere de hediye kazandıklarını söyledi onlar da sevinip bağırmaya başladılar. biraz daha konuşunca öğrendik ki maddi durumları çok kötüymüş telefona cevap veren kadın evlere temizliğe gidiyomuş bu yüzden. biz telefonu kapatınca çok pişman olduk.çok üzüldük. sonra dayanamadık ve aynı numarayı tekrar çevirdik. hızlı bir şekilde daha önce söylediklerimizin şaka olduğunu söyledik özür diledik ve hemen karşı tarafa iç konuşma fırsatı vermeden hemen kapattık telefonu.
hala unutamam o vicdan azabını
var köpeğime vurmuştum birkere o bakışını asla unutmıycam....insanlara yaptıklarım asla vizdan azabı olmadı benim için çünkü hakedene yaptığımı düşünüyorum...
Heee bikerede bi örümcek öldürmüştüm oda içime derttir mesela...
neler neler yaşanıp evli kalınıyor ama hiç bi şey eskisi gibi olmuyor.Baştan karşıdakinin sınırına fazla girmemek gerekiyor.bir şey istediğinde hemen geri bildirim beklemeyeceksin.karşıdaki onu bir süre tartıcak,deneyimleyecek sonra senin dediğine gelir.kavgalar ilşkiyi yıpratıyor.birde eşinin ailesini karşına almayacaksın.çok yakınlaşmayacaksın.bir mesafe olucak.o aileden sevdiklerin varsa iletişimi sürdür.bu sefer seni kötüleyenlere karşı seni korur.acayip eğlenceli bile olur.çok beklentili,mızmız olmak inanın her ilşkiyi zehirler.arkadaşınlada olsan.Eski eşim (ve ailesi ) evlilik boyunca ara ara beni üzdü..hatta en sonunda darmadağın etti...Beni uçurumdan aşağı attı..Ama ben de evlilik boyunca onu kırdıklarım için üzgünüm..Ailesinin verdiği stresler ve kendisinin duyarsızlığı ,ilgisizliği yüzünden ona streslerimi belli ettim..Bugün olsa farklı davranırdım sanırım zor olsa da..o an daha başka davranamadım nedense...Yakın bilip kendini çırılçıplak ona teslim etmem hataydı..Yakın bilip streslerini belli etmem hataydı...oysa evlilik iyi günde kötü günde değil miydi?. Bu böyle olsa bile bu sonucu haketmiyordum,millet neler yaşıyor da evli kalıyor..,..Acaba şuan o da böyle düşünüyor mu?..
Başka da yok sanırım,hep diğer insanları düşünerek hareket etmeye çalışırım..Eski eşime rahat davranmamın sebebi ise beni nazlamasını istememdi..En yakınım olsun istemiştim ama en yakınım olmadı bana..Bir de benim için zor dönemlerdi anlayışlı olmasını istemiştim..Ama el gibi davrandı..
İçim hala okadar yaralı ki..
Benim tek aklıma gelen, chicklet balıklarımın ölümüKışın üşümesinler diye koyduğim ısıtıcım bozulunca aşırı sıcak suda ölmüşler.
Onların iyiliği için yapmıştım ama hala benim yüzümden olduğunu düşünüyorum...
neler neler yaşanıp evli kalınıyor ama hiç bi şey eskisi gibi olmuyor.Baştan karşıdakinin sınırına fazla girmemek gerekiyor.bir şey istediğinde hemen geri bildirim beklemeyeceksin.karşıdaki onu bir süre tartıcak,deneyimleyecek sonra senin dediğine gelir.kavgalar ilşkiyi yıpratıyor.birde eşinin ailesini karşına almayacaksın.çok yakınlaşmayacaksın.bir mesafe olucak.o aileden sevdiklerin varsa iletişimi sürdür.bu sefer seni kötüleyenlere karşı seni korur.acayip eğlenceli bile olur.çok beklentili,mızmız olmak inanın her ilşkiyi zehirler.arkadaşınlada olsan.
eşine dönmek istiyorsan bunu ona söyle.ne kaybedeceksin ki.ama kendini iyi ifade etmelisin.oda kendinde bazı hatalar bulursa orta yolu buldunuz demektir.tekrar evlenmeden bir süre görüşmelisiniz.aynı sorunları yaşamak için evliliğinize dışarıdan bakıp tekrar yorum yapmalısınız.ama olmuyorsa yapıcak bi şey yok .insan kendine bile sadık kalamayıp yanılıyorken,başkalarına hükmedemeyiz.
yaşadıklarınızdan öğrendiğiniz bi şey varsa önünüz açık olacaktır.mutluluklar dilerim.
tekrar olmaz..çok zaman geçti..ve o beni sevmedi..oyüzden kolayca soğudu..