Vicdan azabından öleceğim

madem cıkaracakınız ne dıye sordunuz parayı aldın mı dıye vallahı thafsınız kadında evet çaldım derdı çalmış olsaydı dımı ilginç valla madem işini de begenmıyordunuz hiç konu bahsi yapmadan işine son verseydınız kadını boşu boşuna aglatmıssınız ne yapıp edip bulun af dileyin
Hanımefendi kimse kadına gidio sen çaldın hırsızsın demedi zaten evde söyle bir para yok sen aldın ya da almadın böyle bir olayın şüphesi bile terddütte bırakır insanı aldıysanız söyleyin bilelim kimsenin bu paranın peşine düşeceği yok bizim gözümüz görmedi içimiz rahatlasın bari he yok diyorsanız zaten birşey yok ama biz evde olmayacağımız için işinize son vermek zorundayız bu olay olmadan önce izin konusunda da anlaşmazlık çıkmıştı bu olay yüzünden işinize son verilmedi dendi. Kimse gidip yüzüne hırsız vs demedi

Fesatlık olacak belki ama belki de durum sandığınız gibi değildir.
Odaya girmediğini belirtmesi, ve paranın hiç de koymadığınız bi yerde çıkması bana ilginç geldi. Fark ettiğinizi düşünüp geri koymuş olabilir.
Bi akrabamızda yaşandı böyle şeyler ama bir yıldan uzun süre fark edemediler çünkü büyük miktarlarda değil de 100 200 şeklinde minik miktarlar alıyormuş,sonradan anlaşıldı,ki anlattıklarına göre o da ağlamış anlaşıldığında..
Tabi tam tersi de olabilir..
Vallahi gözle görmeden artık inanmam hatta gözümü ovuşturup yine bakarım... Allah razı olsun

Rehbere de sordur çıkar belki numarası hiç olmadı kendi telefon dokumlerinden de bulabilirsin illa ki birlikte çalışırken telefon gorusmeniz olmuştur. .
İki kere aramıştım zaten bizim evde iki buçuk hafta falan kaldı en fazla bir kere izinde gideceği yere gitti diye mi aramıştım bir kere de markete gitmişti evi bulamamıştı o yüzden son arananlara da baktım bulamadım belirli biz Zaman'dan sonra siliyor mudur nedir

Hanımefendi kimse kadına gidio sen çaldın hırsızsın demedi zaten evde söyle bir para yok sen aldın ya da almadın böyle bir olayın şüphesi bile terddütte bırakır insanı aldıysanız söyleyin bilelim kimsenin bu paranın peşine düşeceği yok bizim gözümüz görmedi içimiz rahatlasın bari he yok diyorsanız zaten birşey yok ama biz evde olmayacağımız için işinize son vermek zorundayız bu olay olmadan önce izin konusunda da anlaşmazlık çıkmıştı bu olay yüzünden işinize son verilmedi dendi. Kimse gidip yüzüne hırsız vs demedi
ee o zaman ne dıye vıcdan azabından ölüyooom dıye konu acıyorsun madem sorun yok , nedense tepki alındıkça böyle oluyor yenı yenı eklemeler oluyor konuda ben samımıyetıne ınanmadım bu açıklamandan senı vıcdanınla baş başa bırakıyorum ama benım tahmınım oldu kadında saf yabancı tabı keşke turk ve dışlı bır kadın olsaydı da açsaydı davasını iftiradan mıslıyle parasını alsaydı sizden neyse hayırlı geceler sıze..

ben anlamadım
sımdı once paramı almıs dedın
sonra megerse almamıs buldum okadar aramama ragmen suan vıcdanım sızlıyor dedın
sonlara dogru bı alengır oldu odama tv sormaya dıye gırdı bırseyler dedı sankı ben aldım ama saf ayagına yatıyorum der gıbı bence aldı gerı kendısı koydu parayı dedın
en son da vıcdanım sızlıyor dedın

sen ne dedın :)
parayı yerine koydu demedim eşim öyle şüphelendi olabilir de ama daha kimsenin günahını alamam dedim. Sonuçta para burda kadın onu alıp yerine koymuş olsa bile kadından günahı çıkmış oluyor zaten

ee o zaman ne dıye vıcdan azabından ölüyooom dıye konu acıyorsun madem sorun yok , nedense tepki alındıkça böyle oluyor yenı yenı eklemeler oluyor konuda ben samımıyetıne ınanmadım bu açıklamandan senı vıcdanınla baş başa bırakıyorum ama benım tahmınım oldu kadında saf yabancı tabı keşke turk ve dışlı bır kadın olsaydı da açsaydı davasını iftiradan mıslıyle parasını alsaydı sizden neyse hayırlı geceler sıze..
Sizin bu denli ağır yorumunuzdan dolayı böyle konuşuyorum.. İnşallah başımıza gelmez de yaşamazsınız anlamazsınız Nasıl bir pskoloji olduğunu. Yaşayan bilir. Hayırlı geceler

Paranın koymadığınız yerden çıkması ilginç. Ya unuttunuz oraya koyduğunuzu ya da kadın alıp geri koydu. Tanımadığınız insanları evinize almayın paranızı da güvenli bir yerde saklayın.

Bende gözle görmeden inanmazdım lakin biz üç haftadır evdeydik ya ben evdeydim hastalığımdan dolayı iyileştim tam çıktım çıktığım gün kayboldu birde üzerine üsttekiler tuz biber oldu resmen herşey ayarlı bu başkasının basına bu kadar gelde aynı tepkiyi verir eminim. Ama artık çok çok akıllandım gözle görsem gözümü ovuşturup 3 kere daha bakarım daha tövbe. Keşke böyle dersimi almasaydım ama biz insanlar böyleyiz ne yazık ki... Allah razı olsun

Üzüldüm gercekten insanoglu cig süt emmis.... üzmeyin kendinizi daha fazla hellalik isteyin o kadindan. Ve konunuzu okuyanlara da ders olur insallah. Herkesin basina gelebilir böyle birsey hepimiz insaniz kimse hatasiz degil sonucta....

Yaptiginiz cok gunah cok ayip
Yzik ksdina acidim cevresi duymamistir isallah o damgayi sizin yuzunuzden dememistir insallah...gozunle gormeden inanma goruncede gozlerini 3 kere ovustur demis peygamber efendimiz s.a.v....kesinlikle kadina ulasip helallik istemelisiniz..umarim hergece size beddua etmiyordur

zaten isine son vermeyı dusunuyormussunuz bu olay olmadan once. kadının maasından da kesmemıssınız. o kadar buyuk bir sıkıntı degil ama yine de bır arasanız ıyı olur :/

50 ve 100 tl likleri ayırıp bozukları orada bırakıyorsunuz yani resmen bu işlemle ilgili 5 dakika bile olsa bir vakit ayrılmış. Bu, unutulacak bir an olamaz şaşkınım sadece
Eşiniz 30 TL sini de kendisi mi harcamış peki?

Merhaba arkadaşlar yardımınıza ihtiyacım var. Bizim evde yabancı hasta bakıcı vardı bir ara ve ben evde 2000 küsur tl para biriktiriyordum ( bankaya koysaydın demeyin bankada paramı çekiyorlar) uzun Zaman evde durdu hiçini sıkıntı olmadı. Eşimle para meselesini konuşurken benim paralın nerede olduğunu ve miktarını duydu ama aldırış etmedim malum yaşamayan aklına kötü şeyler getirmiyor para da çok gizli bir yerdeydi zaten neyse bu parayı olay olmadan iki gün önce saymıştım olay Zaman'ı alışveriş yapacağımdan bir gün önce baktım ki yüzlüler ellikler yok geriye sadece bozuklar kalmış. BM kondurtmadım ilk başta ama perişan oldum paranın kaybından değil korkudan sonra Eşime anlattım o da cüzdanından 30 tl eksilmiş benim aldığımı düşündüğü için birsey dememiş ben kendimce o Zaman emin oldum neyse sonra işine son verdik eşim konuşmuş benim haberim yok kadın yok almadım falan demiş ama benim evde bakmadığım delik kalmamıştı düşünün belli ben kaybettim diye. Eşim normalde maaşından kesip verecekti geri kalan maaşını ama yine de göz görmedi o yapmış olsanda olmasada tamamını vereyim gitmiş bitsin uzak olsun bizden diye tamamını vermiş maaşın. 3 ay sonra bir baktım defterimin arasından çıktı para. Kadın da ben yapmadım diye ağla ağla helak olmuş öyle demişti ama Allah da biliyor ben üç gece uyuyamadım ağla ağla ben parçalandım şimdi vicdan azabından ölüyorum. Diyorum ki allahtan parasından kesmemişiz. İftiraya girmez değil mi hanımlar ben bilsem öyle yapar mıydım o kadar da baktım hatta 2 haftadaysa evde kaldı gözlemeyeyim davranışlarını falan diye yemin ederim sanki paranın kayıp olduğunu anlamış da üzerine kalmasın diye bir gün geldi " sizin odanızda televizyon var mı" diye sordu arada başka şeyler de Dedi hatırlamıyorum ama yemin ederim iması ben aldım ama çakma diye salağa yatıyorum ayağıydı. Resmen rabbim herşeyi düzenlemiş kurgulamış bakalım herşey bu kadını gösterirken bile göz görmediği için suç atacak mı demiş. Bu kadar olmaz. Ama Allah biliyor ben çok aradım parayı helak oldum gözüme uykular girmedi bilsem tövbeler olsun yapar mıydım. Kadın işini iyi yapmadığı için işine son vermeye karar verdikten sonra olay oldu allahtan bu olay yüüNden işinden olmadı kadın o Zaman 1 ay uyuyamadım herhalde. Kadının numarası falanda yok arayayım birşey diyeyim. Şimdi de şükür ediyorum iyi ki eşim benim haberim olmadan görüşmüş diye ben olsaydım o sinirle parçalardım birde... Napsam ne etsem vicdanım çok kötü
Tabi ki iftara ya girer dinen gozunle gormedigin derece yargilayamazsin ve bu hukukken de boyle suan sizin yaptiginiz suc teskil ediyor uzgunum ki 267/1 madde geregince 1 yildan 4 yila kadar hapis cezasidir dua edin de suc duyurusunda bulunmamis .. bunun telafisi o kisi yi bulup ne gerekiyorsa yapin cektiginiz aci ALLAH tarafindan belki merhamete ugrarsiniz ama kul hakki kullar arasindadir dipnot ( 4 yil dini mekteb mezunuyum ve hukuk okuyorum herhangi ters bir cevap icin soyluyorum kafadan uydurma cumle yoktur )

Paranın defterin arasından çıkmasını açıklayamıyorsanız eğer, yani hane halkından biri yapmadıysa, yardımcı kadın ya da bir başkasının buna teşebbüsü olmuş demektir. Vicdan azabı çekmenize gerek yok bence, hani kadını oraya buraya şikayet etmiş olsanız, başka işine engel olmuş olsanız ve sonradan kendiniz koyduğunuzu hatırlasanız , çok günah , bulun helallik isteyin derdim ama şu durumda, paranın oraya nasıl geldiğini araştırın başta.

Telefon numarası için de eşinize mesaj atan akrabanızın mesajlar bölümünden ya da eşinize o akrabanızdan gelen mesajlardan bulma ihtimaliniz yüksek. Oturup silmemişlerdir sanırım.

Back
X