vicdan denen şey unutturmuyo

bu karara bırakmak değil ki
resmen zorluyorsunuz ne gereği var

ilişki yaşamak anlık bi durumdur ben bugun 2 de ilişkiye gircem diye düşünmez insan
o yüzden arkadaş zaten açıklamasını yapmış

neden hala zorluyorsunuz anlamadım :26:

klavyemden almışsın resmen :1:

konu beniç açtığım konuda başka bi yere gittti zaten.
isteyen istediğini düşünsün ben ne yaşadığımı çektiğim vicdan azabını pişmanlığı biliyorum.
evleneceğim kişi sana her inanıyorum dediğimde içime batan şey yüzünden burda bunu yazdım.
çıkıp haykırabileceğim bi yer yoktu ne yazıkki

canım seni rahatsız eden vicdani, dini boyutu ise küçük bir tavsiye ne yapmanın doğru olacağı konusunda fetva alabilirsin.. nette dini soru soranileceğin siteler var... sana en iyi yönlendirmeyi onlar yapacaktır... senin vicdanen rahatsız olman bile çok güzel birşey... affı sonsuz olan rabbim hakkında hayırlısınnı versin...

canım seni rahatsız eden vicdani, dini boyutu ise küçük bir tavsiye ne yapmanın doğru olacağı konusunda fetva alabilirsin.. nette dini soru soranileceğin siteler var... sana en iyi yönlendirmeyi onlar yapacaktır... senin vicdanen rahatsız olman bile çok güzel birşey... affı sonsuz olan rabbim hakkında hayırlısınnı versin...

amin teşekkürler

Yorumları okudum ama hala konuyu anlamadım keşke kaldırmasaydanızda yardımcı olabilseydik.
Zaten gören gördü ki burda sizi tanımıyoruz etmiyoruz utanıp sıkılıp silinecek ne var anlamıyorum.
İçerik silmeninde yasak olduğunu birileri hatırlattığına göre kib'e basmaktan başka bir şekilde yardımcı olamayacağım sanırım:ssz:

Son düzenleme:
Açtıgın konuyu silersen kimse sana yardımcı olamaz. Buraya konu açtıysan silmemelisin eğer hiç istemiyosan editörlere söyle konuyu kilitlesinler o zaman böyle saçma oldu

Ben şimdi anlayabildim tam olarak. Tamam yaşamışsın birtakım şeyler ama geçmişte kaldmış,zamanı geriye alamayacağımıza göre? Kimsenin seni suçlamaya hakkı da yok. Senin hayatın,senin fikirlerin.. Keşke nişanlına ilk sorduğunda dürüstçe anlatabilseydin.. Bunları anlatman senin için çok zor olur adam da haklı olarak 3.5 yıl sonra mı gelip bana bunları anlatıyorsun der. En iyisi hiç bahsini bile açma,vicdanının rahat etmesi için bol bol dua et manevi açıdan rahatlarsın. Burada sorun senin bunu saklaman,ama bazı arkadaşlar eski sevgilinle yaşadığın ilişkiye takılmış anlam veremedim. Tabi onların düşüncelerine de saygım sonsuz. Geçmişe takılıp kalırsan hiç mutlu olamazsın:ssz:

Yorumları okuyunca çözdüm olayı...

Ve demem o ki suyu bulandırma, anlatma!

Sen o adamı sevdin mi sevdin, öpüştün mü öpüştün. Zamanında çok sevdiğin bir adamı öptün diye niye pişman oluyorsun ki?

Senin hatan "öpüşmedim bile" demek, niye taa başlarda yalana başvurdun ki?

Bak benim bu ilişkimden önce bir buçuk yıllık ilişkim oldu evine de gittim, oturduk, film izledik.

Sence ben adama hiç öpüşmedik desem inanır mı? Emin ol senin sevgilin de inanmadı. Kaldı ki ilk olan şey anlaşılıyor. Sonuçta tamam bu duygularla o an şekillenen bi'şey ama ilk öpüşmesi mükemmel geçen var mı? Evli arkadaşımın eşi ilişki için ilk demişti ve arkadaşım sevgiliyken bunu bize anlattığında "sanmam" demiştik. Kız evlendi ve konuşurken "adamın günahını aldık, doğru demiş" dedi nerden anladın be deyince "bariz anlaşılıyo" demişti:31:.

Çok içine sinmediyse üstünden azıcık bahset. Her ilişki de yaşanacağı gibi biz de sarıldık, öpüştük" vs gibi. Şimdi herkes her şeyi anlat diyo ama erkekler böyle değil malesef ki zaman da geri alınmıyor.

Öpüştüğüne vs. takılmaz da 3.5 yıldır niye susup, sorduğunda aa yok hayır demene takılır. Başka anlatmadığı da vardır der.

Boştan yere mideyi bulandırmaya gerek yok derim. Burada tek sorun söylememiş olman. Yoksa diğerleri gereksiz ayrıntılar, erkekler alasını yaşıyor.

Allah cidden yaşadığımız hiçbir şeyden pişmanlık yaşatmasın.

konu beniç açtığım konuda başka bi yere gittti zaten.
isteyen istediğini düşünsün ben ne yaşadığımı çektiğim vicdan azabını pişmanlığı biliyorum.
evleneceğim kişi sana her inanıyorum dediğimde içime batan şey yüzünden burda bunu yazdım.
çıkıp haykırabileceğim bi yer yoktu ne yazıkki

Sana şu kadarını söyleyeyim böyle muhabbetlere girmeniz en başta hata!

Hiç kusura bakmayın ama davul-tokmak olayındaki esas kızlardansınız, aman zarıma zarar gelmesin ama zevkim de eksik olmasın:ssz:

Sizi olduğunuz gb kabul etmeyeceğinden korktuğunuz biriyle evlenmek üzeresiniz, yalanlarla geldiniz bu noktaya:46::46::46::46::46:

Vicdanmış, çok çekmişmiş vs geçin bunları adamın karısı olacaksın adama yalan söylerek, yaşadıklarının arkasında bile duramıyan zavallı bir vicdan seninkisi...

Geçmişin konuşulması saçma...Anlatmak ya da anlatmak istememek elbette şahsın seçimi ama gizlemek ve farklı göstermek YA LAN CI LIK!!!

Evleneceğin adama en başta yalan söyleyen, bu noktaya kadar getirebilen size mutluluklar diliyorum, zira çok ihtiyacınız olacak :ssz:

dayanamadım yazacağım.. şu ağır eleştiri yorumu yazan arkadaşlar elinsaf! buraya bu tür konu açan insan kendimi çıkmazda buluyor ki açıyor konuyu... yaptığınız bu yorumlarla insanları intahara kadar bile sevkedebileceğiniz hiç aklınıza geliyor mu? Rabbim bile o kadar affediciyken siz kim oluyorsunuzda insanları böyle eleştiriyorsunuz... insan beşer, şaşar unutmayın!

dayanamadım yazacağım.. şu ağır eleştiri yorumu yazan arkadaşlar elinsaf! buraya bu tür konu açan insan kendimi çıkmazda buluyor ki açıyor konuyu... yaptığınız bu yorumlarla insanları intahara kadar bile sevkedebileceğiniz hiç aklınıza geliyor mu? Rabbim bile o kadar affediciyken siz kim oluyorsunuzda insanları böyle eleştiriyorsunuz... insan beşer, şaşar unutmayın!

al benden de o kadar :S

konunun güncel olmaması için yorum yazmıyordum hatta yöneticelere bile mesaj attım kapatın konumu diye ama dönen olmadı hala ...

konuyu açtığımdan beri psikolojim iyice bozuldu . ben unutmaya çalışıyordum ama buraya konuyu açınca hepsini yeniden yaşamış gibi oldum ve atamıyorum içime batıyo. ne kadar pişman olduğumu tövbe ettiğimi ben biliyorum bitek.

rabbim bana bi mutluluk sundu ve onu kaybetmek istemiyorum. ben eşimle hayata tutundum o beni kendime getirdi. evli değiliz daha ama eşim derim ona hep. allah utandırmasın dedim hep ama utanıyorum kendimden. eşime layık olmadığımı düşünüyorum artık ..

konunun güncel olmaması için yorum yazmıyordum hatta yöneticelere bile mesaj attım kapatın konumu diye ama dönen olmadı hala ...

konuyu açtığımdan beri psikolojim iyice bozuldu . ben unutmaya çalışıyordum ama buraya konuyu açınca hepsini yeniden yaşamış gibi oldum ve atamıyorum içime batıyo. ne kadar pişman olduğumu tövbe ettiğimi ben biliyorum bitek.

rabbim bana bi mutluluk sundu ve onu kaybetmek istemiyorum. ben eşimle hayata tutundum o beni kendime getirdi. evli değiliz daha ama eşim derim ona hep. allah utandırmasın dedim hep ama utanıyorum kendimden. eşime layık olmadığımı düşünüyorum artık ..

konuyu sildiğiniz için okuyamadım ama yorumlardan fikir edindim biraz. Allah sizi affetmiş size bir mutluluk lutfetmişse nankörlük etmeyin kıymetini bilin siz de. kim bilir hangi duanızın karşılığı olarak buldunuz eşinizi. boş şeylerle kafanızı yormayın mutluluğunuzun tadını çıkarın siz bu mutluluğu hakediyorsunuz ki rabbim size bağışlamış değil mi?

en çaresiz anımda tanıdım zaten ben eşimi. benim mutluluğum oldu huzurum oldu.
ama ona haksızlık yapıyormuşum gibi hissediyorum bazen.
o benim için çok kıymetli kendimi affedemiyorum

2 şık var..

Ya kendini affedeceksin ya da herşeyi göze alıp vicdanını rahatlatmak için anlatacaksın eski sevgilinle uyuduğunu falan..
Bu 2 şıktan başka yol yok..

Böyle giderse senin durumun kötü..

Yaptıkların doğru ya da yanlış neyse konu o değil ama anormal derecede kafaya takmışsın ya..

Back
X