Vicdan muhasebesi.. Ne yapmali?

Söz ağızdan çıkmış bir kere, elinize geçecek paranın bir miktarını verin sadece.
Geri kalanını da gerçekten ihtiyacı olan birilerine verirsiniz.

Parayı ikiye bölüp her ikisinede verin bence..

Meblag söylemişsiniz ama gerçekten ihtiyaç sahibiyse vereceğiniz paraya da burun kivirmamasi gerekir.

Birine verip diğerine vermezseniz her türlü vicdan yapacaksınız gibi geldi bana..

veren el hiçbir zaman kaybetmez cüzzi miktarda yardımınızı yapın diğer kalan kısmını ise 4 çocuklu aileye verin,

Eşi olmayan akrabama veririm. Kadın başına 4 çocuk büyütmek eşi olandan daha zordur.

Paranın hepsini vermesenizde yardımda bulunun derim belki sizi bile şuan o bebeğin bereketi olarak görüyordur can sonuçta bi kere anneye tutunduysa kıymak çok zor

Ben el işi satana verir üstüne el işlerini de alır, onları da satsın diye 4 çocuklu akrabaya verirdim.

4 çocukluya veririm.
Madem bereketiyle geliyor 4 çocuğun daha bereketli olması lazım. Para onlara gitsin.
Maddi sıkıntıda olmak başka, zihni sıkıntıda olmak başka.

Cahilliğe bak... karnını zor doyuran insanların habire çocuk dünyaya getirip bir de çocuklarını mağdur etmesine katlanamıyorum. Siz söz verdiğiniz için bu kadına da verin fakat az bir mevla verin. Diğer akrabanıza ise daha fazlasını verin, derim.

Icinize sinmeden yapacaginiz yardim sizi şuan ki durumunuzdan daha cok rahatsiz edecektir sizi!
Onemli olan niyetiniz diye dusunuyorum.
Bence yardiminizi yapin.
En azindan bebek icin kiyafet yada bez mama vs bu gibi seyler alin...
En azindan nereye gittigini bilir ve rahat edersiniz....
Bebek sonucta masum ve muhtac :)

Sözünüzü tutun bi miktar yardım yapın ama 4 çocuklu kadına büyük kısmını gönderin..

Oncelik bence yetimlerde...

Inan ki sevabi da cok buyuk. Yetim hakki diye birsey var. Lutfen onlara ver.

Yetimlere, öksuzlere dayanamam ben.

Oteki kadin madem hamile kocasi yaninda, kalksin is bulsun bi zahmet.

Bir kere veririm demissiniz artik. Söz agizdan cikmasaydi diger aile derdim ama belki siz para yollayacaksiniz diye ona güvenip kendilerini ayarladilar.

Back
X