Vicdan muhasebesi

burcubahar0635

what u get is what u give
Kayıtlı Üye
20 Ağustos 2015
6.549
15.774
448
Merhaba...

Bu ara o kadar ikilemde kaldım ki kime sorsam napsam bilemiyorum çok çıkmaza girdim.İçinde bulunduğum durumu üstü kapalı anlatmak zorundayım ve sizden fikir almak istiyorum sadece.

Diyelim ki hayatınızın bir döneminde biriyle tanıştınız.Bu kişi size ailenizin bile yapamayacağı, bu hayatta kolay kolay hiçkimsenin de yapmayacağı kadar büyük ve önemli bir manevi iyilik yaptı.Bu iyilik gerçekten büyük ama, bütün hayatınızı değiştirmiş olan bir iyilik öyle düşünün.Bunun yanında başka iyilikler de var tabi dönem dönem.

Fakat gün geldi zaman geçti sizle işi bitti ve sizi attı bi kenara, sizin psikolojik olarak çöküşünüze sebep oldu,başka açılardan korkunç mutsuz etti ve haksızlık yaptı.Size el uzatabilecekken uzatmadı ve mutsuzluğunuzda boğulmanızı izledi.Hem de hiçbir sebep yokken ve siz hiç hak etmediğiniz halde.Siz bir gün bile hesap sormadınız yine de, susup bunalımınızı yaşadınız kendi kendinize.

Şimdi de sizi kandırdı, aptal yerine koyarak sonsuza dek başından atmak istiyor ve sizin de tüm bu olanların, tüm bu haksızlıkların hesabını soracak gücünüz var aslında ama ne yapacağınızı bilmiyorsunuz ve bu yapılanlara da fena sarmış durumdasınız, yediremiyosunuz.

Soru şu: Size öyle bir iyilik yapmış birine nolursa olsun kıyamaz, yaptıklarını sineye çeker sessizce yolunuza mı gidersiniz, yoksa yapacağınızı yapıp sonu karşınızdaki için kötüye varacak olsa da hakkınızı arar mısınız?

Konu iş meselesi
 
Son düzenleme:
Hakkımı ararım. Bi iyilik yapmış tamam çok büyükmüş ama anlattığına göre burnundan getirmiş bu şekilde. Yerim öyle iyilik Allahtan gelsin.
 
Hakkimi ararim da nasi aricam neyi aricam anlamadim sanirim konuyu :)
 
İyiliği unutmam kötülük kısmı onun karakteri sende aynısını yaparsan aranızda fark olmaz
 

Kötülüğe göre değişir

Ya onunla oyalanmayıp yoluma devam ederim
Ya da burnundan fitil fitil getiririm.

Konuya göre...
 
yapılan iyiliği de kötülüğü de unutamıyorum. adım kinciye çıktı bu yüzden fakat kin sadece kötülüğü unutamamak oysa oturup düşündüğümde iyilik daha ağır basıyor genelde bende o nedenle çok kızsam da kıyamıyorum. siz de o iyiliğin hayatınızı değiştirdiğini söylüyorsunuz. ben olsaydım yapılan iyiliğin hatrına hiçbir şey demeden giderdim.
 
Hak aramaktan kastiniz ne bilemedim.
Yerinizde olsam kavga etmeden son kez konusurdum.yaptihn iyilikler var eyw.ama diger yandan beni mutsuz etmek icin elinden geleni yaptin yapiyirsun ben sana ne yaptim neyin intikami bu diye sorardim
 
Haklısınız ama dediğim gibi sadece bu kadar yazabiliyorum maalesef detay vermek isterdim ama veremem konu iş meselesi bu kadar diyim bari
 
en iyisi gelir gider yazar gibi, iyiliği kötülükten çıkar, tek tek yaz kağıda, iyilik çoksa sus, kötülük çoksa burnundan fitl fitil getir.
 
Beş bilinmeyenli denklem gibi olmuş konun. Bu saatte kafam basmadı.
Sen yine de x e değer verme
 
Üstüne sünger çeker yoluma hayatıma bakarım. Hayat kısa bence böyle öç almak intikam can yakmak gibi olgularla zamanı tüketmemek gerek. Bu süreçte toparlanıp gelecek güzel günlere sağlam bir psikoloji hazırlayın. Ayrıca ne yaparsanız yapın içiniz soğumayacak
 
Sevgiliniz sizi korudu kolladı kol kanat gerdi kötülüklerden korudu hep yanınızda oldu. Sonra başkasını buldu sizi terketti? Bu mudur?
 
Size iyilikler yapan kişi neden birden değişti?

Siz ona bi yamuk mu yaptınız?
 
hak dediğiniz tazminat vs gibi birşeyse ararım hakkımı elbette..
zamanında iyilik yaptı diye iyi insan olması gerekmiyor hak yiyen insan kötüdür minnete gerek yok..
 
Daha açık anlatabilseniz keşke.ama anlattıklarıniza bakılırsa kötülüğe gerek yok sadece hayatinizdan çıkarın sonuçta iyiliğini görmüşsünüz...
 

Aslında içim az da olsa soğur.Ama bana faydası yok tabi eskisi gibi olamam.Haklısınız teşekkürler.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…