- 24 Eylül 2014
- 4.217
- 8.681
- 108
- Konu Sahibi burcubahar0635
-
Merhaba...
Bu ara o kadar ikilemde kaldım ki kime sorsam napsam bilemiyorum çok çıkmaza girdim.İçinde bulunduğum durumu üstü kapalı anlatmak zorundayım ve sizden fikir almak istiyorum sadece.
Diyelim ki hayatınızın bir döneminde biriyle tanıştınız.Bu kişi size ailenizin bile yapamayacağı, bu hayatta kolay kolay hiçkimsenin de yapmayacağı kadar büyük ve önemli bir manevi iyilik yaptı.Bu iyilik gerçekten büyük ama, bütün hayatınızı değiştirmiş olan bir iyilik öyle düşünün.Bunun yanında başka iyilikler de var tabi dönem dönem.
Fakat gün geldi zaman geçti sizle işi bitti ve sizi attı bi kenara, sizin psikolojik olarak çöküşünüze sebep oldu,başka açılardan korkunç mutsuz etti ve haksızlık yaptı.Size el uzatabilecekken uzatmadı ve mutsuzluğunuzda boğulmanızı izledi.Hem de hiçbir sebep yokken ve siz hiç hak etmediğiniz halde.Siz bir gün bile hesap sormadınız yine de, susup bunalımınızı yaşadınız kendi kendinize.
Şimdi de sizi kandırdı, aptal yerine koyarak sonsuza dek başından atmak istiyor ve sizin de tüm bu olanların, tüm bu haksızlıkların hesabını soracak gücünüz var aslında ama ne yapacağınızı bilmiyorsunuz ve bu yapılanlara da fena sarmış durumdasınız, yediremiyosunuz.
Soru şu: Size öyle bir iyilik yapmış birine nolursa olsun kıyamaz, yaptıklarını sineye çeker sessizce yolunuza mı gidersiniz, yoksa yapacağınızı yapıp sonu karşınızdaki için kötüye varacak olsa da hakkınızı arar mısınız?
Size iyilikler yapan kişi neden birden değişti?
Siz ona bi yamuk mu yaptınız?
Yoo dediğim gibi benle işi bitti sadece
Sizden bir çıkarı mı vardı ki?
Bak şu konuda tereddütün olmasın Canını sıkan insanlar yada konularla uğraşmak yerine hayatından söküp atarsan İnan hep mutlu bi insan olursun. Kötü şeyler hepimiz yaşıyoruz yaşamaya da devam edeceğiz bunu bilerek ve hazır olarak yaşarsak daha güçlü ve daha kolay atlatırız. Şu hayatta başına gelen hangi kötü olay sürekli devam etti ki bu da edecek. Hangi kötü anı seni sonsuza kadar kötü hissettirebilir İnan hiç biri insanlar anne baba acısını yeri geliyor evlat acısını soğutuyorlar. Bu da geçecek yeter ki dimdik dur cnmAslında içim az da olsa soğur.Ama bana faydası yok tabi eskisi gibi olamam.Haklısınız teşekkürler.
Bu hak aramak meselesi mi sizce?
İyiliğe karşı hırslarımızı konusturmali mıyız yoksa iyiliği kenarda tutup sessiz mi kalmalıyız
Bence bu kişinin merhametine, ne kadar hırslı olduğuna göre değişir.
Çok merhametli insanlar iyiliği unutmaz. Unutmamakta en önemlisi bence.
Kıyamaz.
Hırslı olanlar illa intikam tutkusuyla kendi yaşadığını ona yaşatmak ister. Yaşamasını ister değil bakın kendi yaşatmak ister.
Yaşayıp yaşamayacağı kararı kendi verir.
Ki intikam içini soğutur mu? Bu muamma.
Sizce insanların ne yaşayıp ne yaşamaması gerektiğine biz mi karar vermeliyiz.
Yoksa ilahi adalet mi.
Kendi kararım yok.
Konu senin yaşadıkların, senin duyguların üzerine.
Böyle bir konuda empati yapamam açıkçası.
Nasıl bir iyilik yaptığını ve sonrasında neden kotu hisler yasamana sebep olduğunu bilmiyorum.
Yazdıklarıma göre sen karar ver.
Tüm derinliğiyle düşün.
peki bu sana maddi bir kayıp olaak geri döndümü kariyerini etkiledimiHayır aslında iş ilişkisiydi sadece.Ama bildiği pek çok şeyi benden gizledi, yaptığı onca iyilik var evet ama yüzüme güldü arkamdan iş çevirdi, beni aptal durumuna düşürdü
hak dediğiniz tazminat vs gibi birşeyse ararım hakkımı elbette..
zamanında iyilik yaptı diye iyi insan olması gerekmiyor hak yiyen insan kötüdür minnete gerek yok..
peki bu sana maddi bir kayıp olaak geri döndümü kariyerini etkiledimi
Size iyilik yaptı diye bildiği herşeyi paylaşmak zorunda değil.arkanızdan size zarar vermek için mi iş çevirdi yoksa işiyle ilgili konularda mı paylaşım yapmadı?Hayır aslında iş ilişkisiydi sadece.Ama bildiği pek çok şeyi benden gizledi, yaptığı onca iyilik var evet ama yüzüme güldü arkamdan iş çevirdi, beni aptal durumuna düşürdü
İşte böyle bişi var dimi.Bi insan hem hak yiyip hem iyi olamaz yani hak yemek yeterince büyük bi kötülük müdür her şeye rağmen, bunu netleştiremiyorum kafamda.
Size iyilik yaptı diye bildiği herşeyi paylaşmak zorunda değil.arkanızdan size zarar vermek için mi iş çevirdi yoksa işiyle ilgili konularda mı paylaşım yapmadı?
iş hayatında ayağını kaydırmış işte ben şimdi anladım da ne iyilik yaptı pekiBu bildikleri benden kurtulmaya çalışan insanların planları olsa bile mi :)
O zaman sizden kurtulmak isteyenlerden intikaminizi alin derim.size anlatmak zorunda değildi ve bu yüzden böyle birine kötülük yapmak yerine hayatımdan çıkarırım sadece...Bu bildikleri benden kurtulmaya çalışan insanların planları olsa bile mi :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?