Vicdan muhasebesi

Bu hak aramak meselesi mi sizce?

İyiliğe karşı hırslarımızı konusturmali mıyız yoksa iyiliği kenarda tutup sessiz mi kalmalıyız

Bence bu kişinin merhametine, ne kadar hırslı olduğuna göre değişir.

Çok merhametli insanlar iyiliği unutmaz. Unutmamakta en önemlisi bence.
Kıyamaz.

Hırslı olanlar illa intikam tutkusuyla kendi yaşadığını ona yaşatmak ister. Yaşamasını ister değil bakın kendi yaşatmak ister.
Yaşayıp yaşamayacağı kararı kendi verir.
Ki intikam içini soğutur mu? Bu muamma.

Sizce insanların ne yaşayıp ne yaşamaması gerektiğine biz mi karar vermeliyiz.
Yoksa ilahi adalet mi.

Kendi kararım yok.
Konu senin yaşadıkların, senin duyguların üzerine.

Böyle bir konuda empati yapamam açıkçası.

Nasıl bir iyilik yaptığını ve sonrasında neden kotu hisler yasamana sebep olduğunu bilmiyorum.

Yazdıklarıma göre sen karar ver.

Tüm derinliğiyle düşün.

Aslında içim az da olsa soğur.Ama bana faydası yok tabi eskisi gibi olamam.Haklısınız teşekkürler.
Bak şu konuda tereddütün olmasın Canını sıkan insanlar yada konularla uğraşmak yerine hayatından söküp atarsan İnan hep mutlu bi insan olursun. Kötü şeyler hepimiz yaşıyoruz yaşamaya da devam edeceğiz bunu bilerek ve hazır olarak yaşarsak daha güçlü ve daha kolay atlatırız. Şu hayatta başına gelen hangi kötü olay sürekli devam etti ki bu da edecek. Hangi kötü anı seni sonsuza kadar kötü hissettirebilir İnan hiç biri insanlar anne baba acısını yeri geliyor evlat acısını soğutuyorlar. Bu da geçecek yeter ki dimdik dur cnm

Beni anlamışsınız bu kadar az anlatmama rağmen.Bilemiyorum ciddi bi ikilem işte evet.İyiliği ömür boyu unutulmaz, ama diğerlerine susmuş olmak sırf o iyilik yüzünden beni çok yıprattı çok bunalttı, karar veremiyorum.

hak dediğiniz tazminat vs gibi birşeyse ararım hakkımı elbette..
zamanında iyilik yaptı diye iyi insan olması gerekmiyor hak yiyen insan kötüdür minnete gerek yok..

İşte böyle bişi var dimi.Bi insan hem hak yiyip hem iyi olamaz yani hak yemek yeterince büyük bi kötülük müdür her şeye rağmen, bunu netleştiremiyorum kafamda.

Hayır aslında iş ilişkisiydi sadece.Ama bildiği pek çok şeyi benden gizledi, yaptığı onca iyilik var evet ama yüzüme güldü arkamdan iş çevirdi, beni aptal durumuna düşürdü
Size iyilik yaptı diye bildiği herşeyi paylaşmak zorunda değil.arkanızdan size zarar vermek için mi iş çevirdi yoksa işiyle ilgili konularda mı paylaşım yapmadı?

İşte böyle bişi var dimi.Bi insan hem hak yiyip hem iyi olamaz yani hak yemek yeterince büyük bi kötülük müdür her şeye rağmen, bunu netleştiremiyorum kafamda.

yazdıklarınızdan anladığım belli ki çıkarcı bir insan.. yaptığı iyiliğide kendi işine geldiği için sizden çıkarı olduğu için yapmış..
ben bu durumda hakkımı arardım..
hep bana rabbena bir tip gibi geldi bana..
çıkarı kalmayınca kazık bile atmış..

Fazla muglak bi konu.

Ne yapardim diye dusunuyorum ama bilemedim.

Size tekrar zarari dokunur mu,bu imkan onun elinde olsaydi n'apardi sizce?

Bulmaca gibi bir şey yazmışsınız. Konuyu anlamak mümkün olmadığından yorumum şu şekilde; Kimse kimseye iyilik yapmak zorunda değil. Yapıyorsa içinden geldiği içindir. Sonuç olarak siz eğer ondan iyilik yapmasını talep etmemişseniz bir borcunuz da yoktur. Tutup birisine sıkışık zamanında yardım edip artık bana borçlusun sende şunu yapacaksın diyemezsin.

Yaptığı kötülük ne onu bilmiyorum. Ama ben düşerken izledi yardım etmedi gibi bir cümle hatırlıyorum. Dediğim gibi kimse kimseye yardım etmek zorunda değil. İsterse eder istemezse etmez. Sırf önce yardım etti sonra da etmedi diye birisine düşman olunmaz. İyilikten maraz doğar diye boş yere dememişler.

Size iyilik yaptı diye bildiği herşeyi paylaşmak zorunda değil.arkanızdan size zarar vermek için mi iş çevirdi yoksa işiyle ilgili konularda mı paylaşım yapmadı?

Bu bildikleri benden kurtulmaya çalışan insanların planları olsa bile mi :)

Bulmaca gibi bir şey yazmışsınız. Konuyu anlamak mümkün olmadığından yorumum şu şekilde; Kimse kimseye iyilik yapmak zorunda değil. Yapıyorsa içinden geldiği içindir. Sonuç olarak siz eğer ondan iyilik yapmasını talep etmemişseniz bir borcunuz da yoktur. Tutup birisine sıkışık zamanında yardım edip artık bana borçlusun sende şunu yapacaksın diyemezsin.

Yaptığı kötülük ne onu bilmiyorum. Ama ben düşerken izledi yardım etmedi gibi bir cümle hatırlıyorum. Dediğim gibi kimse kimseye yardım etmek zorunda değil. İsterse eder istemezse etmez. Sırf önce yardım etti sonra da etmedi diye birisine düşman olunmaz. İyilikten maraz doğar diye boş yere dememişler.

Bu bildikleri benden kurtulmaya çalışan insanların planları olsa bile mi :)
O zaman sizden kurtulmak isteyenlerden intikaminizi alin derim.size anlatmak zorunda değildi ve bu yüzden böyle birine kötülük yapmak yerine hayatımdan çıkarırım sadece...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…