Vicdan yapıyorum

Herseyguzelolsundh

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
25 Mayıs 2019
415
12
28
Merhaba arkadaşlar ben içimi dökmek istedim size. Uzun zaman oldu annemle görüşememiştik kaç aydır dün bize geldi oturduk muhabbet ediyoruz laf lafı açtı derken kayınvalidem ve kayınpederim den açıldı konu Bi konuda haklı olarak onlara çok sinirlenmiştim dayanamadım anneme döktüm içimi içimi yani şöyleler böyleler falan diye anlattım tabi annemde normalde çok iyi tanıyor onları uzun yıllardır, biliyorum kızım onlar da öyle yeri geldi hak verdi yeri geldi boşver dedi sen bebeğimle ilgilen ona odaklan dedi hamileyim bu arada. Neyse annem gitti sonradan vicdanım rahat etmedi böyle onları şikayet eder gibi oldum dedikodu yapar gibi oldum diye. Bi ara konu açıldı eşim sinirlidir falan da dedim sanki mahremiyetimi açmışım gibi hissettim onda da Bi de annem acaba yanlış yere çekmiş midir diye düşünüyorum. Öyle normalde herşeyimi anneme anlatan Bi tip değilim hatta ketum bile sayılırım ama dün çok yoğun hissedince bazı duyguları geçince rahatsız oldum vicdanım rahat etmedi eşime karşı. Doğru yapmadım çünkü biliyorum ama anneme anlatınca içimde rahatlamadı değil. Siz yaşadığınız sorun yada kafaya taktıklarınızı annenize anlatırmısınız sık olmasa da.

Bende siz gibi eşimle kayınvalidemlerle ilgili konularda ketumum, gereksiz görürüm anlatmayı. Çünkü anneler gereksiz zamanda pişirip tekrar önüne koyar. Ancak hepimizin boşluk anları oluyor. Şu an yaptığınız şey için pişmanlık duymayın, olmuş geçmiş gitmiş. Bir sonraki sefere dikkat edersiniz.

Diyorum ya sanki onları çekiştirirmişim gibi dedikodularını yapmışım gibi mi oldu diye.
Böyle düşünme. Anneyle dertlesmissin, bazen bizim goremediklerimizi görür anneler.... Bunu dedikodu olarak algilama.
Hem etsen de annenle ettin. Annen kalkip belediye mikrofonundan anons etmez di mi H Herseyguzelolsundh bunlari dedi diye

Kesinlikle dikkat edicem annemin öyle önüme koyma huyları yoktur Allah'tan rahatsızlık duyduğum konu benim içimle alakalı bide eşim sinirlidir falan dedim ya şiddet yapıyormuş gibi algılamış mıdır falan (öyle bişey yok çok şükür) diye taktım kafama hamilelikten midir nedir çok detay düşünüyorum

Yok yok niye öyle algılasın canım olsa farklı bir şekilde sorar öğrenirdi. Gebelik hormonları etkileyince fazla detaylı düşünüyoruz.

Yok annem öyle ben anlatmadıkça bişey soran irdelicek kadın değildir Allah'tan sorsa bile anlatmam çoğu kez diyorum ketumum dur genelde.

Yok yok niye öyle algılasın canım olsa farklı bir şekilde sorar öğrenirdi. Gebelik hormonları etkileyince fazla detaylı düşünüyoruz.
Kesinlikle herşeyi kafama takıyorum beynim yoruluyor resmen ama teşekkür ederim içim ferahladı Bi nebzede olsa

Anneyle yapılan herşey mübahtır. Boşver şimdi dedikodu medikodu, haketmişlerdir haketmeseler söylenmezdin değil mi?

bu arada annemin totosunu yiyeyim
Evet gerçekten dolmuştum yoksa eşime anlatıcaktım hararetli Bi şekilde belki bu sefer onu la kavga edecektim annemle paylaşınca biraz sakinleştim sonra eşimle de paylaştım (bilsin diye sadece) daha sakin anlattım öyle olunca o da hak verdi aslında ama yine Bi yerde vicdan yaptım işte

Diyorum ya sanki onları çekiştirirmişim gibi dedikodularını yapmışım gibi mi oldu diye.
Ohooooo ne vicdan yapacagim boyle durumda insanlarda sorun varsa bunu sadece sen gormessin. Kendileri haric herkes bilirler ne olduklarini. Mesela benim annemi gectim tum sulalem biliyo cunku millet malmi anliyolar

Ohooooo ne vicdan yapacagim boyle durumda insanlarda sorun varsa bunu sadece sen gormessin. Kendileri haric herkes bilirler ne olduklarini. Mesela benim annemi gectim tum sulalem biliyo cunku millet malmi anliyolar
Yok ya akrabalarıma kadar hiç anlatmam heralde ozaman kimin öne ne süreceği belli değil onlara hiç güvenmem çünkü bir anne değiller

Karşı tarafın konuştuklarınızı duyduğu zaman kırılacağı,üzülecegi herşey dedikodudur.bu anlattiginız gerçek bile olsa.zaten gercek olmasa dedikodu değil iftira olur.

Birşey anlatıyoruz ve sonrasinda unutup eşimizle barışıyoruz ya ? Işte bunu anneler unutmuyor ve sanki hep eşle kavga içerisindeyiz zannediyor
Ben anlatılmaması gerektigini düşünüyorum bu tip konuların

Eşimle hep kavga ediyoruz gibi düşünmez sanırım annem çünkü eşimle mutlu olduğum komik bazı anılarımı da anlatırım.
Bende bi yanım sizin dediğiniz gibi hissettiğim için vicdanım rahat etmedi zaten Bi yandan diğer arkadaşların dedikleriyle de telkin oldum. Bi ortasını bulup ona göre vicdanımı kontrol altına almam lazım.

sizde şu an hamileliğin vermiş olduğu duygusallık var takılmayın yabancı degıl sonucta anneniz boşuna kendinizi de bebegınızıde üzmeyin.

Annenizi en iyi siz tanirsiniz,ic dokulecek bir kadin midir? Anlattiklarinizi saga sola yayar mi? Es ailenize veya esinize kin tutar mi? Sizi mantikli dusunmeniz konusunda tesvik eder mi? Bunlar onemli. Benim annem peygamber gibi kadindir,dinler dinler kendisine saklar kimseye soylemez, herkesin ne sirlari vardir annemde ben hic bilmem bile anlatmaz. Mesela en basiti eskiden oturdugumuz mahallede bir kadin evini annemin uzerine gecirmis kocasi uyusturucu icin satamasin diye. 20 yil annemde kalmis ev,bana soylemedi. Gecen hafta o komsumuzun kizi bana telefonda soyledi “annen cok guvenilir kadin dark” diye. Karakter onemli. Elalemin bu sirrini bile saklayan kadinla ben her seyimi paylasirim sahsen. Sizin de anneniz boyleyse neden vicdan yapiyorsunuz ki?

Annem en iyi arkadaşım, tek dostumdur.
Anneler hem sır saklar hem de sizin iyiliğinizi candan istedikleri için doğru yonlendirirler.
Bence rahat olun. Iftira atmadiginiza gore içinizi dokmenizde vicdan yapacak bir sorun yok.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…