Vicdanı rahatlatmanın bi yolu var mı?

Komik olan kısım nerede ?
Lütfen burda aldatma hikayelerinde erkeklere yardırmayın olur mu.
Gizli işler çekici gelmiştir yapmıştır deyin. Birgün aldatılırsanız ya gizli işler çevirmeyi seviyordu cazip geldi haylaz zaten sevgiliydi sadece benimle deyin böyle gülerek anlatın Tutarlı olun.

Hayatta en zor şey iğneyi kendine batırmaktır. Ve aldatmak en büyük ahlaksızlıktır hiç bahanesi yoktur. Aldatmak yerine ayrılmayı tercih etmek zorunda herkes.

Zaten burada erkeğe yardırmıyorum. Aldatma hikayelerinde kadınlara geri dönmemelerini çünkü aldatan insanın o insanı yeniden aldatacağını yazıyorum. Kendimden biliyorum tekrar aldatmadım ona fırsat kalmadı hemen ayrıldım ama devam etseydik o insanı sevmediğim için aynı şeyler yaşanacaktı. Ahlak kişinin bakış açısına göre değişir. Burada ahlaksızı kişi kendi belirler. Kendimi öyle görmüyorsam sizin bana onu yakıştırmanız beni ahlaksız yapmaz. Burada sadece deneyimlerimi yazıyorum. Vicdanım bir gram sızlamıyor. Sızlayacak olsaydı bunu yapmazdım. Kişinin ne yaşadığını kendisi bilir.

Etme bulma dünyası bulursun sende ah almissn ne diyelim biz sana daha ötesimi var.......

Ya kadına erkeğe bakmaz aldatmanın cinsiyeti olmaz tamam haklısınız ama tam tersi kendi sevgilisi eski sevgilisiyle bu üyemizi aldatsaydı emin olun sevgilisi vicdan yapmazdı.Sevgilisi hak etmemiş olabilir ama gönül işleri biz onların yanında mıydık ne bilelim ne oldu da üye aldattı o da istemezdi belki.
nerden biliyorsunuz pişman olup vicdan azabı çekmeyeceğini? varsayımlar üzerinden mi konu sahibine moral vereceğiz yapmayın Allah aşkına.
sebebi ne olursa olsun ALDATMAK hoş karşılanamaz.
bu konu bambaşka bir şekilde başka bir üye tarafından 'sevgilim beni eski sevgilisiyle aldattı' diye açılsaydı,aldatan erkek için de bu denli pozitif bir yorum yapacak mıydınız?
hiçbir kadın tutup da 'ama erkeğin de durumunu düşünmek lazım neler yaşıyordu belki de bilemeyiz' diye yorum yapmazdı burda. hiç zannetmiyorum

Son düzenleme:
Konu sahibi psikiyatriste git. Bu konu bizi aşar. Bir de bu konu kapansın diye düşünüyorum, çünkü böyle bir arkadaşım vardı sen ne kadar kötü bir şey yapmışsın dediler üzerine gittiler o kızın ve kız kendine zarar verdi.

MagicD MagicD Otrera Otrera arkadaşlar tamam çok güzel ikiniz de insanlığı savunuyorsunuz erkeklerin tarafını düşünüyorsunuz.Daha da polemiğe girmeyelim herkesin düşüncesi de vicdanı da kendine ben kendi düşüncemi söylemişken ikiniz de yazdınız size direk söylediğim bir şey yoktu halbuki.

MagicD MagicD Otrera Otrera arkadaşlar tamam çok güzel ikiniz de insanlığı savunuyorsunuz erkeklerin tarafını düşünüyorsunuz.Daha da polemiğe girmeyelim herkesin düşüncesi de vicdanı da kendine ben kendi düşüncemi söylemişken ikiniz de yazdınız size direk söylediğim bir şey yoktu halbuki.
yok hanımefendi ben sizin şahsınıza herhangi bir yorumda bulunmadım zaten.
erkeklerin tarafını düşünüp düşünmemek de değil zaten mesele. bazı konularda asla çifte standartın uygulanamayacağı düşüncesindeyim.
yani 'aldatma' konusu geçince hemen herkesin aklına ilk olarak mağdur kadın geliyor ve erkek yerin dibine sokuluyor. haklı olarak evet. çünkü erkeğin yaptığı berbat bir şey. sadece şunu söylemek istiyorum o berbat şey bir kadın tarafından yapılınca iğrençlik derecesi mi azalıyor?
sadece bunun kadın tarafından yapılınca haklı sebeplerinin olabileceği düşüncesine karşıyım. bu düşünce doğrultusunda gidersek o zaman pek ala erkeğin de haklı sebepleri olabilir. o zaman yine aynı sağ duyu ile yorum yapmak gerekir. söylemek istediğim bu.
ayrıca yorumunuzdaki güzel üslubunuzdan dolayı da teşekkür ederim

Erkeklerin tarafını düşünmüyorum nerden çıktı bu adaletten bahsediyorum. Yazdığınızın adil olmadığını söyledim hepsi bu sizinle alakalı birşey değil benim hayat görüşürüm adil olmak üzerine kurulu ve adaletsiz bir durum varsa bunu kabullenemiyorum zaten sadece bana yazılana bunu savunsam kendi teZimi kendim çürütürüm...

ya dusunuyorum
ne kadar midesızce
hayatımda bırı varken baska bırıyle gorusmek bunu ıstemek dusunmek
gızlı gızlı ıs cevırmek bundan haz almak
bence cıddı bı problem
hastalık
hem psıkolojık hem fızyolojık
yazık.
acıdım.

Zaten burada erkeğe yardırmıyorum. Aldatma hikayelerinde kadınlara geri dönmemelerini çünkü aldatan insanın o insanı yeniden aldatacağını yazıyorum. Kendimden biliyorum tekrar aldatmadım ona fırsat kalmadı hemen ayrıldım ama devam etseydik o insanı sevmediğim için aynı şeyler yaşanacaktı. Ahlak kişinin bakış açısına göre değişir. Burada ahlaksızı kişi kendi belirler. Kendimi öyle görmüyorsam sizin bana onu yakıştırmanız beni ahlaksız yapmaz. Burada sadece deneyimlerimi yazıyorum. Vicdanım bir gram sızlamıyor. Sızlayacak olsaydı bunu yapmazdım. Kişinin ne yaşadığını kendisi bilir.
Ahlak kişinin bakış açısına göre değişseydi eğer pislikten geçilmeyen bir toplumda yaşardık yozlaşa yozlaşa Oray'a doğru gidiyoruz zaten. Ben size bunu yakıştırmıyorum siz kendinize bunu yakıştıracak hareketler yapıyorsunuz
Madem bilmiyorsunuz terimleri ve anlamlarını yorum yapmayın lütfen komik oluyor.

Olan olmuş geri dönüş yok bundan sonra yapmazsın hatta şunu unutma iki iki daha dört eder bazı hikayelerin sonları genel geçerleri bellidir kimse istisna değil sonu belli olan maceralar için kendimizi üzmeye gerek yok kaldırabilecek vicdan yapmayacaksan bazı erkeklerin bunu sürekli yapması gibi bu tip bir bayan da olabilirsiniz ama bayanlar böyle olamıyor duygusalız o yüzden kendiniz yıpranmamak için aslında kimse için değil yapmamak lazım bir de özsaygının devam etmesi için kendinizden memnuniyetiniz için yoksa gerekçeler vardır olabilir ama kendine yapma. Her şey insanlar için, insanın başına her şey gelebilir pişmanlık duymanız da bi adım kendi kendinize boşver dememişsiniz. Yeniden başlayın her ikisini de bırakın belli ki sevmemişsiniz zaten aile de unutur evlat sonuçta ne yapabilir bir süre soğukluk olur geçer et tırnaktan ayrılmaz.

Erkekte sevgisiz kalmıştır yada gizli iş
seviyordur macera arıyordur diye kendilerini savunsa erkek ırkı emin ol toplanıp boğarlar manevi ablam kadınlar erkekleri geçti derke ne kadar haklıymış...
Benim anlamadığım aldatılan kadınlar yazınca erkeklere edilmeyen laf kalmıyor ama bir kadın olunca makaraya bile alınıyor. Yazık ne hale gelmişiz yani

Benim anlamadığım aldatılan kadınlar yazınca erkeklere edilmeyen laf kalmıyor ama bir kadın olunca makaraya bile alınıyor. Yazık ne hale gelmişiz yani
İki yüzlülük başka bir şey değil kadın yapar boşluktadır sevgi eksikliği vardır bilmem ne ama erkek yapamaz asla öldürmeli. Karakter bozuk işte mayası kötü ne cinseyeti geniş genş de anlatır oldular artık

Peki neden erkek yapınca yardır yardır yardırıyoruz o Zaman ?

Gönül işi bilemeyiz yanında değildik demiyoruzda adi herif ahlaksız diyoruz?

İnsani vasıfları kaybetmemek gerek lütfen resmen Bi olasılık üzerine konuşuyorsunuz nerden biliyorsunuz vicdan yapmayacağını
İnsan olan herkes vicdan yapar. Yapmıyorsa kendi adına üzülsün insani vasıflarını kaybediyor demektir.
Belki erkek gelse aldattım dese onun da yüzüne yardıramayız zaten konuyu açan yardırmamızı da bekliyor hırsını almak için birazda erkek yazıp çok pişmanım uykku uyuyamıyorum dese ona da yazamam beter ol ahlaksız diye sanırım.

Ahlak kişinin bakış açısına göre değişseydi eğer pislikten geçilmeyen bir toplumda yaşardık yozlaşa yozlaşa Oray'a doğru gidiyoruz zaten. Ben size bunu yakıştırmıyorum siz kendinize bunu yakıştıracak hareketler yapıyorsunuz
Madem bilmiyorsunuz terimleri ve anlamlarını yorum yapmayın lütfen komik oluyor.

Kimse kimsenin hareketlerinden sorumlu olmadığı için sorun yok demektir. Ahlak zaten kişinin bakış açısına göre sekillenen bir terim. Ahlak nasıl oluşuyor bir inceleyin isterseniz. Ayrıca toplumumuz çok düzgün değil. Kadın cinayetleri vb bir çok sorun varken,sizin burada insanların hatalarından aldığı dersler üzerine ahlak safsatası yapmanız pek manidar.

Back
X